/spanien/barcelona/forum/3961.aspx/spanien/barcelona/forum/3961.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Vampíro
2/20/2015 17:10
Gabriel Du får tänka på att Jordi är en elitidrottare på den allra högsta nivån så hans sömn gynnar nog mer än nått annat speciellt med tanke på hans galna spelstil. Det är skillnad på hans liv kontra en average joe som vaknar, drar till jobbet sen åker hem igen. Han bränner så mycket energi på dagarna med träningar, matcher, alla olika sponsor-events osv. så det är förståeligt i min bok. Sen har det så här långt visat sig vara ett lyckat koncept. Jordi Alba, utan tvekan en av de bästa värvningarna senaste 10 åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messileo
2/20/2015 17:04
Vampiro: Haha, har alltid undrat varför han ser så jäkla nyvaken ut hela tiden. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2/20/2015 17:04
Blev lite förvånad över det där med Alba och hans sömn. För mycket sömn kan i vissa fall vara lika farligt som för lite sömn. Många studier har tidigare visat att det mest optimala är en 8-timmars sömn. När man lägger sig på dygnet spelar också en stor roll. Du får exempelvis inte samma goda sömn och hjärnreparation om du sover mellan 4-12 som om du får ifall du sover mellan 12-8. Det har att göra med den sk djupsömnen, som tydligen ska ske som bäst mellan timmarna 1-4 under nattens timmar, det är denna sömn som gör att kroppen tar igen sig fysiskt och även förstärker immunförsvaret. Att sova mer än 8 timmar kan också få en motsatt effekt, man kan känna sig tröttare och outvilad om man exempevis sovit uppåt mot 10-12 timmar. Existerande forskning har kopplat för mycket sömn till en rad medicinska problem som diabetes och hjärtsjukdomar. Men enligt forskarna kan också orsaken vara att för mycket sömn är vanligare bland fattiga, arbetslösa och de som lider av depression - grupper som är mer benägna att få hälsoproblem.

Nu tror jag inte att det här ska vara ett problem för Alba, läkarna har säkert en god koll på alla spelarnas sömn och matrutiner och beviseligen fungerar det för Alba. Men att sova så mycket som han gör är knappast något som är rekommenderat.
Barcelona Neymar11
2/20/2015 16:52
Hur fan kan man sova så mycket när man har dom pengarna på kontot, hade varit ute bränt varenda slant haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2/20/2015 16:48
Alba: "I can sleep up to 12-13 hours a day. From 12 to 9 at night and an afternoon nap of 2-4 hours. I think it's key to my fitness." [md] Inte så konstigt att han har så mycket energi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2/20/2015 16:30
När vi ändå är inne på ämnet Xavi; Personligen håller jag 2-6 förnedringen högst. Det kanske inte är världens bedrift att göra bort det mittfält Real hade då, men Xavi fick Gago att se ut som ett barn som fått en chans att spela mot Barca. Hans assist till Messi när han snurrar runt och gör bort Gago och Lasagne Diarra(?). Dog av skratt när dem stod där som två fån.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2/20/2015 16:27
Vad jag vet om Dela La Pena är att han var mycket lovande och hade en enastående fot men han lyckades aldrig uppnå den yttersta nivån och Barca valde att släppa honom. Han har fortfarande goda kontakter inom klubben och är mycket omtyckt av gamla lagkamrater däribland Xavi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2/20/2015 16:11
King puyi Nu får du lugna ner dig och tänker inte försvara ledningen men det har varit uppe på tapeten länge. Och sen så gav den här ledningen Tito chansen att uppfylla sin dröm. Som var att coach Barcelonas a-lag. Än idag är det det enda och bästa beslut dom någonsin har tagit
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Flexus
2/20/2015 16:11
@Smogen:

Xavis klacknedtagning mot Santos får jag fan rysningar av varje gång jag ser. Snacka om att vara ett med bollen. Han har gjort några liknande under sin karriär och det är lika trevligt att se varje gång.
Barcelona KiNg-PuYi
2/20/2015 16:07
Missförstå mig inte är skit glad med camp Tito Vilanova grejen. Men fan va d luktar illa om tanken bakom det. Snacka om att barto gör allt för stt vinna röster. Kom han på det nu 3-4 månader innan röstningen?... Det jag menar är att kag inte vill att titos namn ska utnyttjas till vidriga spel från den vidriga ledningen! Vissa barca y tito
Barcelona LeoMessi
2/20/2015 15:50
Mdawg Haha har Messi slutat äta choklad och godis till lunch och frukost? Haha när han var den största talangen så livnärde han sig på sötsaker, det var sockerkicken som gav honom energi till sina dribblingsräder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2/20/2015 14:36
Jag är inte så mycket för alkohol men jag är inte emot att se Messi så här i slutet av säsongen.. Heheheheh..

Alla ser hur full han är och de håller verkligen koll på honom...
hehehehe
Barcelona BARCA-més que un club
2/20/2015 13:42
Malaga ska verkligen inte underskattas , bästa tänkbara elvan vill jag se.

Vill se den elvan som Cule4life va inne på lite, det är ligaspel och vi måste bara fixa 3 poäng , spelarna har haft en veckas vila så all in döda matchen i första om man kan, så kan man rotera vila spelare i andra halvlek.

Bravo
Alves - Pique - Bartra - Alba
Rakitic - Macherano - Iniesta
Messi - Suarez - Neymar
Barcelona Peshmerge - AS9
2/20/2015 13:31
Dario Srna (Shakhtar): "Om man ska jämföra Peps Barcelona och Peps Bayern så var Barca starkare. Bara Messi är värd lika mycket som fem av Bayern Munchens spelare."
Barcelona Maestro Xavi
2/20/2015 12:19
Tito! ;)
Barcelona Smogen
2/20/2015 12:15
@FCB Més que un club:


Hylla De La Pena framför Xavi? Ja smaken är som baken.... :)

Du får en länk på Xavi som bonus...
Barcelona Mdawg
2/20/2015 11:50
Lite smått och gott från veckan:

Barca's training ground, has now been re-named to 'Camp Tito Vilanova'.

Samper (Barcelona B): "Luis Enrique is treating the B-players very well. He's always giving me advice. He watches all our matches." [fcb]

Messi: "I'm taking care of myself - resting well, eating well... At 27, you can't do what you want like when you're 19."

"The truth is that this year I tried to get to my best form as quickly as possible. I knew I was coming off the back of a not very good year, during which I went through a lot of problems on and off the field," [MD]

"It was a challenge to change the image that I had given out last season and to be the player I had been in previous seasons again. That was my objective and that's how I came out at the start of this season, really up for it." [goal]

“Leo explains, if we continue playing like this, then we'll win titles.” [MD]

Läs lite om vad Messi har haft att säga i veckan till MD enligt goal.com i länktips. Detta handlar främst om formen och den kommande matchen mot Manchester City.

Med detta känns det som att vi är inne i en väldigt bra period just nu, och jag ser verkligen fram emot helgens fotbollsgodis. Visca!
Barcelona Katalano
2/20/2015 11:24
Cule4life

Jag håller inte med med dig helt. Kan vara bra att vila någon spelare inför matchen mot City i CL nu i veckan också beroende på form. Detta känner nog Lucho bäst dock.
Barcelona Flexus
2/20/2015 11:13
Är det normalt att man typ har abstinens för att se nästa match? Kan fan inte få nog och i synnerhet när Messi och Neymar är så bra som de nu är. De är verkligen en fröjd för ögat.

Är mycket enklare att ta sig igenom veckodagarna när man vet vad man har för godis i helgen.
Barcelona Cule4life
2/20/2015 10:44
Känns som en evighet sen Barca spelade, Spelarna måste vara max utvilade tills imorgon. Jag vill se starkast möjligaste laget imorgon och punkterar matchen i första halvlek. Sen är ju den bästa elvan ej 100% spikad, Men ja hade velat se mot Malaga Bravo Alves - Pique - Bartra - Alba Rakitic - Macherano - Iniesta Messi - Suarez - Neymar
Barcelona FCB Més que un club
2/20/2015 10:12
Vilken spelare vi hade i De La Pena. Någon som vet varför han lämnade Barcelona och det för Espanyol? Synd att jag aldrig fick uppleva honom. Om bara Xavi kunde slå liknande passningar idag.
Barcelona Smogen
2/20/2015 09:13
Asså, jag kräks vanligtvis på sådana här videos med den här hemska musiken....MEN 1.14 och 4.48 råkar Grande Puyol finnas med i ett par korta sekvenser och man blir påmind om några av alla de saker som just gjorde honom till den kanske mest Grande lagkaptenen någonsin.

Grande El Capitan....
Barcelona dinho the artist
2/20/2015 08:54
Blir en bojkott i hopp om ett lite snyggare forum vid tiden jag tittar in igen. Ses om ett par veckor vänner!
Barcelona LeoMessi
2/20/2015 03:53
Erik Satie Messi är fotbollen förkroppsligad. Finns ingen som någonsin har behärskat fotbollen så som Messi gör. Han är inget annat än ett geni! Hans förmåga att uppfatta varenda liten rörelse hans medspelare gör är extremt sällsynt. Ibland undrar jag om han har samma vy som vi har när vi kollar matchen, det vill säga en vy över spelarna där man kan följa varenda liten rörelse. Varenda gång han har bollen så tänker jag "Det hade varit perfekt om han slog bollen precis där" och innan jag ens har hunnit tänka klart så har han redan skickat iväg bollen på det stället jag tänker på. Han är en spelfördelande striker typ:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2/20/2015 03:46
LeoMessi

Han är bäst genom tiderna. Och för att vara det måste man ha något unikt. Vi kommer aldrig få se något liknande.
Barcelona LeoMessi
2/20/2015 03:43
Hur kan Messi fortsätta vara så målfarlig trots hans låga utgångsposition? Förut så spelade han ju centralt och högt upp på plan. Nu befinner han sig jämsides med Busquets och hinner starta ett anfall och avsluta det också! Dagens Messi är nog den mest optimala Messi. Gamla Messi var ett lika stort geni, den perfekta spelaren i lag med ett galet mittfält som kan styra matchen och skapa chanser på löpande band. Han gick från att vara en striker till någon ostoppbar hybrid, en mittfältare och anfallare. En som är farlig trots att han befinner i mittcirkeln, en som motståndarna inte vet var dom har längre. Ska motståndarna gå upp i press eller falla tillbaka? Dom vet inte om dom ska bli skickade till korvkiosken av ett bara kroppsfinter eller bevittna en passning som skär igenom backlinjen till en löpande Neymar som sedan trycker dit bollen. Jag anser att Messi som vi ser idag är den optimala Messi för dagens Barcelona. Idag visar han betydligt oftare vilket brett register han besitter. Motståndarna har numera två alternativ: 1: Gå upp i press och se bollen segla över backlinjen och landa perfekt till Neymar/suarez. 2: Eller låta honom komma i full fart med bollen fastklistrad vid fötterna. I ärlighetens namn så vet jag inte vilket som är läskigast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2/20/2015 01:15
Munir och Sandro har tränat med A-laget den här veckan. Jag befarar det värsta.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2/20/2015 00:44
Det gillar vi Messi och vi ser det på planen sen den där matchen mot Real Sociedad.. Det är inte ofta Messi ger intervjuer. Här bådar det gott när man läser att han har börjat träna igen på samma sätt som han brukar träna för två säsonger. Hela världen ser ju resultaten på planen. Man förstår också att turbulensen runt klubben, skadorna och den spanska regeringens häxjakt påverkade honom föra året. Han är ju trots allt en människa även om det inte ser ut så på fotbollsplanen..

Bra sagt Messi. Han säger att visst har vi spelat bra och alla är taggade till tänderna men vi har inte vunnit något än. Vi måste fortsätta jobba.

Och jobba ska ni om ni vill vinna tunga titlar...Jobba, jobba, jobba hårdare än alla andra...och jobba lite till sen..
Demakast
2/19/2015 23:42
Corro Cnorro// Vad är hans naturliga position? Har hört talas om Ibe men har mycket dålig koll på honom Flera gånger under matchen trodde jag det var Sturridge som var på språng och dribblade och hade sig men icke. Riktigt imponerad och man ser att han har något extra. Pool har ett ungt och intressant lag och jag unnar den klubben framgång. EL är ju fan roligare att kika på än CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2/19/2015 23:15
Fattar inte riktigt varför det är så stor skillnad i tempot när man ser på serie A och när man tittar på Inter ikväll. Jag förstår att Celtic vill bestämma tempot men italienarna visade noll vilja att dra ner på tempot.
Ett galet tempo ömsesidigt.
Varför kan de inte spela så här på Italiensk mark?
Känns som typ en kulturell gre,, så fort man kommer in på plan i en serie A liga match så är det långsamt som gäller.
Italienarna ikväll visade att de KAN spela fort om det behövs.

Sen fattar jag inte heller hur Inter kan ligga så långt ner i tabellen i den inhemska ligan. De underpresterar stort känns det som.

Ja, det var om det.
Annons: