/spanien/barcelona/forum/3934.aspx/spanien/barcelona/forum/3934.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2/18/2015 20:51
Schalke spelar 5-3-2 och lämnar kanterna. Vet inte om det är det smartaste, det är just där Real vill hitta ytorna.
Barcelona grande jw
2/18/2015 20:47
Såg ni Ronaldos överstegare? Sjukt effektiv.
Barcelona Vampíro
2/18/2015 20:46
Tyvärr har Schalke likt andra tyska storlag oftast stora hål i backlinjen. Det kan hålla i Bundesliga men i CL åker de många gånger på storstryk. Undantaget Bayern även om de åkte ut med stora siffror förra året men Leverkusen och Schalke brukar ha svårt att täppa igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2/18/2015 20:38
Vad ger ni Schalke för chanser ikväll? 4:a i ligan och en relativt bra form trots förlust i helgen. Deras chans för mig är att backa hem och försöka att hålla nollan på hemmaplan vilket bör vara prio 1. Med tanke på Reals knackiga form kan de bli osäkra om de inte lyckas spela igenom sig ett trångt försvar under inledningen av matchen och då kan omställningsmöjligheter uppstå, något man måste ta vara på väl.

Tror i slutändan på uddamålsvinst för Madrid. Basel-Porto blir även den intressant att följa som andramatch.
Barcelona Erik Satie
2/18/2015 20:10
Andresito

Dock är han inte världens bästa spelare. Aja, SKITSAMMA.
Barcelona Andresito
2/18/2015 20:02
@Erik Satie:


Han blev nyligen utnämnd till världens bästa spelare, vilket de också sa i studion.
Barcelona Erik Satie
2/18/2015 19:56
"Världens bästa spelare" Viasat...
Barcelona Junta Dimision
2/18/2015 19:45
Cristian Tello startar för Porto mot Basel, kul att han har lyckats etablera sig i startelvan i ett av Portugals bästa lag, om inte det bästa.
Barcelona Erik Satie
2/18/2015 19:36
Junta Dimision

De lär väl få Basel eller Porto i kvartsfinalen och därmed få en fribiljett till semin...
Barcelona son of pep
2/18/2015 19:26
[QUOTE=Erik Satie]Son of Pep Det är väl mer media som överskattar Real? I alla fall de svenska "experterna". De verkar inte ha märkt att hösten har passerat för längesedan. Nu tror jag inte att Schalke vinner heller för den delen, men å andra sidan är jag ingen expert. [/QUOTE] nu tror jag inte att schalke vinner heller men tidigare var jag helt säker på att real torskar
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2/18/2015 19:18
@LeoMessi:


Precis. Inget bra kommer ur nationalism. Därför finns det ingen idé att hetsa upp sig över sådant. Ämnet är därmed släppt och förlegat.
Barcelona Junta Dimision
2/18/2015 19:15
Jag tycker att Real var väldigt bra under hösten, men just nu känns de som ett trött lag. Lagdelarna ser osynkade ut, skador på diverse positioner och en Cristiano som är totalt ur form. Schalke har även de skadeproblem, men jag hoppas att laget trots skadorna kan följa Di Matteos matchplan för fullt och utnyttja Reals nuvarande svacka. Sen om Real inte vinner, så är det löjligt att skylla på skador eftersom Schalke är minst lika skadedrabbade då de har skador på spelare som Draxler, Farfan, Kolasinac och Fährman bland annat.

Så som det ser ut nu har jag väldigt svårt att se Real nå en potentiell semifinal (beroende på lottning då), om de nu inte får tillbaka sin form de hade under hösten, men jag tror att deras problem ligger mer i det fysiska än det mentala då de tappar sin intensitet ganska snabbt. Nåväl, väldigt kul med Champions League kvällar igen.
Barcelona Gabriel
2/18/2015 19:12
Det farliga med Real Madrid och den här turneringen är att dem sällan behövt vara speciellt bra för att vinna Champions League. Var dem bra 98? Nej. Juventus sågs som stora favoriter och i Spanien var Barcelona det bästa laget. Var dem bra 2000? Nej, verkligen inte. Dem hamnade på en 5:e plats i ligan efter vinnande Deportivo, Barcelona, Valencia och Zaragoza. Var dem bra 2002? Inte där heller, man hamnade på en 3:e plats i La liga efter Valencia och Deportivo - Barcelona hamnade för övrigt på en 4:e plats. Förra säsongen vann dem och hamnade på en 3:e plats i ligan. Alla dessa gånger har Real Madrid INTE imponerat men ändå lyckats med att vinna Champions League med otroligt mycket tur.

Det är vad som oroar mig med Real Madrid och Champions League, dem har en förmåga att kunna vinna den turneringen utan att på några som sätt alls behöva vara bra ens. När har vi sett Barcelona ens kunna ta sig till final utan att vara Europas bästa lag? Aldrig, det händer inte. När Barcelona spelar dåligt åker man ut ur turneringen tidigt. Därför räknar jag aldrig ut Real Madrid i Champions League oavsett hur dåliga jag tycker dem är.
Barcelona Erik Satie
2/18/2015 19:00
Son of Pep

Det är väl mer media som överskattar Real? I alla fall de svenska "experterna". De verkar inte ha märkt att hösten har passerat för längesedan. Nu tror jag inte att Schalke vinner heller för den delen, men å andra sidan är jag ingen expert.
Barcelona LeoMessi
2/18/2015 18:49
Nåja, jag släpper detta nu, inget bra kommer ur detta och det är bäst att hålla sig till Barcelona-relaterat snack.
Postat via SvenskaFans-appen
Mod
2/18/2015 18:47
Vi släpper Serbien/Albanien pratet nu.//Mod.
Barcelona LeoMessi
2/18/2015 18:46
Ronaldinho Gaucho Ser sig som ett överfolk? Det är precis det du försöker framställa dig själv som, genom att försöka få det att se ut som att du är mycket bättre än så. Men jag antar att det är "svart humor".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2/18/2015 18:45
Det förvånar mig inte att Chelseas fans höll på som de gjorde. Tycker jag att klubben ska straffas för det? Absolut inte då det är orimligt att begära att klubben ska hålla koll på fans utanför sin egen arena. Men tar man en titt på klubben och dess historia så förstår man att den här typen av supportrar inte är ovanliga för dem. De har en tränare som backat upp Ultras Sur. En lagkapten som blivit uppbackad av hela deras fanbase efter att han skrikit rasistiska glåpord till Anton Ferdinand. Ferdinand med familj blev trakasserade av Chelseasupportrar pga att han valde att ta ärendet vidare mot Chelseafansens så kallade "leader, legend, captain" eller vafan de nu stoltserar med. Man ska inte säga att deras klubb är rasistisk. Klubben, och hela PL är proaktiva mot rasism till skillnad från pajasarna i Spanien och Italien. Men det är ingen hemlighet att de har en stor skara fans som är av den värsta sorten. Deras forum på SF är bland de mest kusliga. Det har varit så sjukt många inlägg med rasistiska undertoner på deras forum the shed genom åren. Det spelar ingen roll att en svart afrikan vunnit CL-guld åt de för många av deras fans. I deras hjärtan kommer en vit engelsman som Terry eller Wise alltid att triumfera trots deras odrägliga beteenden.
Ronaldinho Gaucho
2/18/2015 18:43
@LeoMessi:


Tro mig. Jag är inte från en mer laid back etnicitet. Jag ser bara genom skitsnacket och den oändliga konflikten som grundar sig i nationalistiska tankar där det ena eller det andra ser sig själv som ett överfolk.
Barcelona LeoMessi
2/18/2015 18:41
Ronaldinho Gaucho Vi har redan släppt diskussionen med risk för att det ska spåra ur. Så jag förstår inte varför du spinner vidare, visa hur otroligt "laid back" du är och strunta i ämnet. Du är trots allt från en mer "laid back" etnicitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2/18/2015 18:37
@LuisSuárez #9:
De två största nationalistiska grupperna i hela Europa med andra ord. Förgiftade av nationalism/patriotism. Mycket prat men inget innehåll. Folk gnäller på olika trossamfund men dessa har åtminstone någon form moralisk värdegrund, principer, pelare, högre väsen osv. Nationalism ... hmm ... det har ingenting. Tomt innehåll som bärs runt av idioter som inte själva kan formulera vad det egentligen är som är så viktigt. Lämna bara idioterna ifred och låt de förgöra varandra. De gör den resterande världen en tjänst. Väldigt förlegat och det förvånar mig inte när det gäller de två mest förlegade staterna i Europa. Tro fan att institutionen FC Barcelona har mer innehåll och värderingar att strida för än dessa nationer. Det är precis som du säger. Albanerna provocerade såklart och har ett brinnande hat mot serber och vice versa. Detta är väl känt sedan långt tidigare och förs bara över till nästkommande generation. Då ska barnen veta följande: Andas Ät föda Hata serber alternativt albaner (beroende på vartifrån du är) ... och för gudskelov: starta aldrig en relation med en serb/alban. Hedersmord på det eller utfrysning från klanen. Lite den jargongen som råder ... fast i det tysta. Det är därför det aldrig dyker upp i media. Jaja, det här är material som passar i en flashbacktråd. Ville bara upplysa er lite gällande huligankulturen och hur den återspeglas även ute på läktarna.
Barcelona son of pep
2/18/2015 18:20
Bara jag som känner att schalke överskattar real? de snackas om att de omöjligen kmr vinna och liknande, fan de samma real som kämpade med att vinna mot deportivo!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CuleAK
2/18/2015 18:07
Luis Suarez #9 Skulle du kunna ge några källor på det du skriver då jag gärna vill fördjupa mig mer i det ämnet(kanske som PM så att det inte blir för off topic) Tänkte främst på det där med att flaggan symboliserar fascism, samt det påståendet av den flaggan som hissades ner var ett drag av albanerna. Tack på förhand!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2/18/2015 17:34
Har någon koll på Lars Bender? Enligt Eurosport så ska vi tydligen matcha Arsenals förberedda bud på honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2/18/2015 17:13
[QUOTE=Erik Satie]Baha Jag tycker att vi nu har en skön mix. Vi har två sätt att spela på istället för ett vilket är till vår fördel. [/QUOTE] Precis. Varför inte blanda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2/18/2015 17:12
Måste bara säga att när vi var som bäst för ngt år sedan så spelade det ingen roll hur motståndarna spelade och vilken taktik dom hade, vi vann ändå. Vi var så otroligt bra denna period. Trots att motståndarna visste exakt hur vi spelade så gick det inte att stoppa oss. Det som gör mig så övertygad att vi var världens bästa lag genom alla tider under denna era var svårighetsgraden vi spelade på. Vi spelade en offensiv, attraktiv fotboll som inget annat lag har kunnat prestera. Det var så långt borta från all Cynism och väntan på att motståndaren ska göra misstag som man kan komma. Hoppas vi kan närma oss en ny era. Ser för tillfället väldigt ljust ut. Visca Barca!!!
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
2/18/2015 17:10
Ni har rätt, jag släpper också den här diskussionen då detta inte berör Barcelona...
LuisSuárez #9
2/18/2015 17:10
Neymar11

Allt du nämnde är något som man inte kan försvara och det var jävligt trist att det blev så...

LeoMessi

Haha, Albanien är inte oskyldiga som du försöker få till...

* Fascismprovokationen med kartan på Storalbanien som fick igång supportrarna. Att framföra ett politiskt budskap på en fotbollsmatch går starkt emot Uefas och Fifas principer. Detta var dessutom planerat sedan lång tid tillbaka och skedde från albanska elogen på stadion. Bara detta är ett bevis på att bortalagets delegater redan i förväg valde att avgöra matchen osportsligt genom att trigga publiken.

* Bråket på planen. Bortsett från tumulten på läktarna så skedde det faktiskt inget bråk på planen FÖRRANN albanska spelare hoppade på serben som tog ner fascistflaggan. Inte bara att albanerna startade ett slagsmål - de skyddade även ett fascistiskt budskap. Även albanska spelare framförde kartans budskap som något positivt - vet inte om de blev straffade för det personligt

* Spelarvägran. Uefa ville till varje pris fortsätta matchen. Albanien vägrade.
Fortsätta matchen utan åskådare. Albanien vägrade.
Fortsätta matchen dagen därpå utan åskådare. Albanien vägrade. Att spelarvägra kan också betraktas som WO om man nu redan fått goda alternativ till att slutföra matchen.

Barcelona Barcadinho.
2/18/2015 16:57
Väldigt svårt för klubbar att rensa bort galningarna från borta matcher. Mycket lättare att göra det på hemmaplan genom registerlistor och flera kontroller.
Och lika svårt att få kontroll på bråkstackarna när det sker en bit ifrån arenorna.

Man ska jobba tillsammans mot huliganism, samarbeta mellan länderna och flera andra åtgärder.
Men jag är bland dem som tycker att det direkta ansvaret för säkerheten utanför arenorna är en polisiär uppgift.
Klubbarna ska inte straffa för sånt.
Däremot ligger ansvaret om saker sker inne i arenan och på gräsplanen.

Många klubbar satsar förresten mycket tid o pengar för att jobba mot problemet. Men svårt att nå noll händelser även om slogan strävar efter nolltolerans. Det är bara att fortsätta kämpa på tillsammans.
Barcelona Erik Satie
2/18/2015 16:53
Om Schalke kan parkera bussen riktigt ordentligt så kan det faktiskt gå vägen, men jag har inte mycket hopp ändå.
Annons: