/spanien/barcelona/forum/3909.aspx/spanien/barcelona/forum/3909.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 02:37
Carrasco (agent Montoya): "Club appreciate him, but the coach doesn't believe in him. It's a pure football issue, nothing personal." [ser] Det här hänger på Lucho själv. Vår ledning är inte perfekt de heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-12 00:35
Lite om Matchen igår.
Det är många som visar sort missnöje om uppställningen och spelet vi förde mot PSG igår. Jag håller med till 100% men hej jag det var skönt att vinna trots att vi inte imponerade alls.

Om Pep var tränare just och förfogade över samma trupp som Lucho har nu. Då mina damer och herrar skulle han använda Bartra som högerback och låta Alves och de övriga dela speltid mot lag från nedersta botten i ligan.

Lucho, Lucho, du gör oss galen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-12-11 22:17
Rambla

Förstår det. Det verkar ha krävts väldigt mycket för honom att ens komma på tanken att lämna. Exakt vad det är vet jag inte men Lucho gillar inte Montoya av någon anledning, så mycket vet vi. Grejen är den att jag tycker det hade varit bättre att faktiskt gå till en klubb där han kan få spela varje match från start, för det är det som just nu behövs för att han ska ta nästa steg i utvecklingen. Jag tror säkert Juventus kan vara ett smart klubbval ändå, möjligtvis på lite längre sikt, men personligen hade jag nog varit rätt desperat på tanken att vara ordinarie i en ganska bra klubb nu när han nött bänk i en riktig toppklubb i flera år.
Barcelona Canaletes
2014-12-11 21:52
På tal om språk. En som lärde sig språket oerhört snabbt så att man tappade hakan var ju Chygrynskiy. Gav intervjuer efter 3-4 månader.
Kunde tex bättre spanska än vad Beckham som var i Madrid i 4 år.

Han var ju lite speciell av sig själv hehe.
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-11 21:35
Denis suarez gjorde mål!
Barcelona Rambla~
2014-12-11 21:28
@L.A.M Nr 10:
Nej kanske det, men jag tror knappast att han endast bara nöjer sig med att vara ordinarie i en storklubb. Han vill ju egentligen bara få en ärlig chans och lite speltid. Så några sådana "orealiska" krav tror jag knappast att han ställer, varken i Barca eller om det skulle bli Juve. Hade han fått rotera och en del speltid i Barca hade han aldrig ens tänkt på att lämna sin barndomsklubb men när det tom värvas in sopor som Douglas och som sen av tränaren anses gå före en själv. Han får ju bara sitta på läktaren hela tiden. Inte ens speltid i CdR får han. Tror fan då att han vill lämna. Det hade även jag gjort med en gång. Har man ägnat hela sitt fotbollsliv till en och samma klubb och precis som Bartra, drömmer om att lyckas i den klubben, ska det nog mycket till innan man lämnar. Nu har det gått så långt att han bara vill bort. Kan ju knappast klandra honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-12-11 21:21
Rambla

Frågan är om Montoya verkligen platsar i den där backlinjen? Om det verkligen är det bästa valet för honom? Han är väl knappast högerytterbackstypen i en fembackslinje och heller inte material för treback. Till höger återfinns väl både Caceres och Lichtsteiner. Efter ett tag skulle nog Montoya dock kunna peta båda två, men han är knappast ordinarie direkt vid ankomsten.
Barcelona Rambla~
2014-12-11 21:01
Hur fan man kan slarva bort en spelare som Montoya kommer jag aldrig förlåta ledningen, Zubi och även LE. Om nu Juve, som är kända för att vara noggranna när de värvar försvarare, måste det väl ändå betyda att det finns någorlunda talang och potential i Montoya? Jag menar, Juventus försvar är klasser bättre än Barcas. Det Barca aldrig tycks lära sig, och flera andra spanska kubbar fast Barca är värst på det, är att försvarare oftast blir bättre ju äldre de blir. De peakar oftast senare än vad offensiva spelare gör. Något tålamod med vissa egna talanger har man ju inte precis. Nä, det här beslutet kan komma att visa sig bli ett stort misstag. Det hade varit en sak om vi hade inskaffat bättre ersättare. Fast ingen kan ju påstå att Douglas verkar vara det. Ja förutom ärkesopan Zubi och LE.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-12-11 20:17
Faaan vad jag vill se Bartra som högerback!! Det är ju en Abidal typ fast på höger kanten istället. Försvaret blir stabilare och vi får in en starkare spelare plus så slipper man Alves inlägg bara det är värt att Bartra ska får spela som högerback. Jag har alltid varit skeptiskt till Bartra just för att han är lite för tanig tycker jag men jag börjar tro på honom mer och mer, han borde lägga på sig lite mera kött och då tror jag även att han kan börja dominera i luft spelet !
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-12-11 19:53
Marc Bartra, vilken king!
uppmanar alla till att kolla på detta klippet, som missade matchen igår eller bara vill se våran stjärna :)

Barcelona L.A.M Nr 10
2014-12-11 19:47
Det är ju sjukt det här. Vi har sådana enorma förutsättningar till att låta vår trupp bestå av en väldigt stor andel egna produkter, vilket den iofs edan gör. Men istället för att ge mer speltid åt spelare som Montoya så köper vi in sämre spelare utifrån. Douglas är väl det mest extrema exemplet, men hade exempelvis Bartra fått mer speltid i ett tidigare skede hade kanske värvningarna av Mathieu och Vermaelen aldrig behövts. Hade Thiago stannat hade vi inte köpt Cesc, kanske inte Rakitic heller and so on. Så otroligt slöseri på talang hela tiden.

Den nya kullen som kommer upp nu skulle absolut kunna bilda stommen till ett kommande topplag. Spelare som Halilovic, Adama, Samper, Grimaldo, Bagnack, Munir, Sandro och andra. Alla kommer inte bli världsstjärnor men alla har åtminstonde potential att ingå i en framtida trupp. Oddsen är väl inte höga på att några av dessa slarvas bort, förmodligen någon av de fyra första också.
Barcelona el Flaco
2014-12-11 19:37
Vad är oddsen för att man lånar ut Montoya och därmed inte får någon summa för en försäljning och dessutom blir blåsta vid förhandlingsbordet för att betala hela hans lön. Som pricken över I:et lämnar Montoya senare som free transfer när hans kontrakt går ut.
Barcelona Neymar N11
2014-12-11 19:33
Barcelona will tonight make an official statement on the future of Martin Montoya (23). His agent met with club officials today. [@sport] Tråkiga nyheter angående Montoya, verkar som att han lämnar. Det är så konstigt att ledningen begår misstag efter misstag. Thiago till Bayern och nu även Montoya som enligt vissa källor förhandlar med Juve.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-12-11 19:08
Tycker det är lite överdrivet negativt härinne idag. I mina ögon gör vi en mycket bra match och vinner ändå relativt komfortabelt mot PSG som ändå får räknas som ett riktigt bra lag. Definitivt en förbättring gentemot tidigare under säsongen med förluster mot just PSG och Real.

Startelvan gick på förhand att ifrågasätta, men knappast såhär efteråt. Under första halvlekhade vi total kontroll under en väldigt stor del av tiden. Sen kan säga att PSG lyckades såra oss rätt rejält de gånger de faktiskt hade bollinehavet på vår tredjedel och där är det klart att vårt försvar måste höja sig. Men det såg bättre ut än det vi blivit vana vid.
Det var många saker som var väldigt positiva med gårdagen. Bartra fick förtroendet och spelade riktigt bra, Piqué skötte sig finfint, Mascherano och Busquets bildade ett stabilt centralt mittfält samtidigt som anfallstrion minst sagt levererade. Bara tråkigt att Lucho aldrig verkar kunna sätta hela elvan perfekt någon gång, även om det kanske är väldigt mycket begärt. Rakitic och Xavi borde förmodligen båda ha startat, åtminstonde en av dem då vampyren just nu är helt under isen. Jag sa innan matchen att man inte skulle riskera med en formsvag Iniesta på bekostnad av de andra mittfältsstrategerna vilket var precis vad som hände. Tur för vår del att Messi är i en sådan sinnessjuk form just nu så att han även bemästrar den rollen samtidigt som han levererar poäng.

Frågetecknet är väl Albas icke vara i startelvan. Jag kommer alltid att tycka det är ett misstag att bänka Alba, en av våra absolut mest underskattade spelare. Hans snabbhet hade varit välbehövlig mot framförallt Lucas igår. Sedan kan man alltid argumentera för att Mathieu bidrog till styrka i boxen, speciellt på fasta, där vi såg mer stabila ut än på länge. Men man bänkar inte Alba, och jag är rädd att det kan bli problem om Lucho fortsätter envisas med detta så fort det vankas stormatch.

Bartra-Piqué-Mathieu-Alba
Xavi-Busquets-Rakitic/Mascherano
Messi-Suàrez-Neymar

Känns som vår bästa elva för stunden. Både backlinjen och anfallet känns extremt givet för min del, ett skämt att Dani Alves fortfarande är såpass gjuten i elvan som han är. Efter Bartras prestation mot PSG förtjänar han fortsatt förtroende, om inte som högerback så centralt. Mathieu tycker jag ändå presterat bra totalt sett i försvaret även om han inte riktigt innehar den jämnhet jag söker hos en mittback. Vilket inte Piqué har heller, men han var bra igår.

På mitten är det oerhört svårt att välja ut en trio med spelarna vi har. Busquets-Mascherano fungerade inte riktigt mot Valencia, men igår var det ett utmärkt drag. Jag ser ändå potentialen i den duon. Däremot vet jag inte riktigt om Xavi är den som kompletterar dessa bäst, fast där tycker jag ändå att han just nu är vår bästa mittfältare. Äh, lär förmodligen bli fortsatt roterande i den lagdelen.
Barcelona Neymar11
2014-12-11 19:04
Satan vad msn trion påminner om rem trion, vänta bara tills suarez kommer igång ordentligt. Ronaldinho-neymar Eto'o - suarez Messi - Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-12-11 18:51
MSN > BBC
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2014-12-11 18:49
Tror verkligen nyckeln till framgång denna säsong är att få igång Iniesta bara han kommer upp i normal standard så kommer även mittfältet klicka. Sjukt sparkapital vi har där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-11 18:11
Kritisera en spelare för att han inte lärt sig ett språk på 1 år hahahaha det va det löjligaste på länge.. Har ni sätt Bale,Modric inte nog med att det inte kan göra sig förstådda det förstår knappt spanskan. Dem har vart här i snart 2 år Ibra lyckades lära sig spanska snabbare än, inte bara spelare utan också många studenter..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-11 17:54
Suarez sprang nästmest igår efter Busi btw.
Barcelona Andresito
2014-12-11 17:47
@Gabriel:


Frågan är till vilken grad du vill att spelaren ska lära sig språket?
Kollar man på Zlatans reaktioner med Iniesta och Messi så verkar de förstå varandra utan problem, och jag tvivlar på att Leo och Iniesta kan ett enda ord på engelska.

Självklart ska en ny spelare lära sig språket så snabbt som möjligt, men räcker det med att han ska kunna kommunicera med sina lagkamrater eller ska han behöva lära sig att uttrycka sig formellt i media?

I mitt tycke räcker det med det förstnämnda, i alla fall det första året. Därefter kan man avancera sitt språk. Det finns ju trots allt något som kallas anpassningsår, att lära sig ett språk ut och in är knappast prio 1 för en spelare, det räcker med att man kommer in i gruppen och klarar sig på en nivå där alla förstår en. Sen finns det vissa spelare som är ambitiösare än andra, men man kan inte förvänta sig någon extra ansträngning av en såpass stor stjärna som Zlatan som klarar sig med ett grundligt språk.

Varför använder man inte sig av det 'grundliga' språket i intervjuer då?
Jo för att man inte vill att svaren ska komma ut fel. Därför tar man det säkra före det osäkra, speciellt när man är en så pass stor spelare att media bara väntar på att få skriva rubriker som säljer.
Barcelona Barcadinho.
2014-12-11 17:36
Jag var hela dagen kluven om taktiken/startelvan var bra eller icke.

Jag gillade först o främst att LE provar sig fram, inte minst för att vårt spel var sönderläst längre och man är tvungen att hitta på lite nytt.

Jag gullade iden med Pedro till höger istället för Alves med uppbackning av Bartra.

Jag gillade Mascherano nästan fria roll i mittfältet (LE kallade honom till sidlinjen flera ggr. Det verkade som han gav honom en order att komma högre upp på plan och inte stanna nere hela tiden. Det vad han gjorde precis efter varje samtal).

Jag gillade att det fanns två def mittfältare på plan, samtidigt som det inte gick på bekostnad av offensiva pjäser.

Jag gillade skarp Bartra o Masch.

Jag gillade inte hur vår vänsterkant såg ut. Mathieu kunde inte stoppa Lucas. Neymar bjöd inte på stöd. Vi kan inte bjuda på en så öppen kant. Det är så stor nackdel att den nästan vägar emot alla fördelar.

Svårt o bestämma.

Jag förväntar mig inte bättre boll kontroll än igår, eller skarpare tikitaka. Vi har inte det rätta spel materialet till det längre.

Inte så kul heller att se Suarex så passiv.
Barcelona Gio Style
2014-12-11 17:29
Skönt med 3-poäng mot bra motstånd, men så mycket mer än så tar jag inte med mig.
LE blir jag inte klok på, nej jag är inte alls nöjd med den sjukt oklara uppställning som under pågående match såg ut att vara 3232 en minut, 31411den andra, 433 och 3151 vid andra tillfällen.
Jag tycker att LE satte hoppet på dem individuella prestationerna redan vid avspark med spelarna han ställde upp med.
Vi såg helt ärligt inte ens säkrare ut defensivt än vanligt.

Vi hade en godkänd första och en usel andra, varför försöker vi inte ens göra 4-1 när vi har sjukt mycket ytor?
Istället försöker spelarna hålla i bollen på offensiv planhalva vilket var ett sjukt risktagande då vi tappade bollen varenda gång.

Nej, bra prestationer av Neymar, Bartra, Messi och Mascherano är det enda positiva jag tar med mig.

Jag vill se vanliga 433 med Bartra på högerbacken och en Alba med samma instruktioner som Alves brukar ha. Så skulle vi kört igår och förhoppningsvis gör vi det också famöver.

Gabriel

Fast nu finns det ju flera faktorer att väga in.
Vissa har otroligt svårt för att lära sig nya språk + att Zlatan kunde en del italienska vilket han kunde göra sig förstådd på.
Han lämnade också väldigt tidigt och man borde väl egentligen inte bli förvånad om han redan glömt bort det lilla han lärde sig.
Jag studerade franska i grundskolan och hade glömt bort 95% 2 år senare...

Kan förstå att du stör dig på det men jag tycker att du förstorar det och drar för många slutsatser =)
Barcelona Leo y Cesc
2014-12-11 17:05
@barcastuff: For the first time in his career, Messi has scored 8 goals in single CL group stage #ucl Previous personal record was 6 [via @barca19stats]

Messi som sämst ? Längtar tills han blir lite bättre isåfall :P
Barcelona Gabriel
2014-12-11 16:12
Andresito Förlåt, men hur är det ett "dåligt" sätt att kritisera en spelare? När du kommer till ett nytt land så talas det också ett nytt språk där, jag vet inte hur du resonerar men för mig är det en självklarhet att man då lär sig språket och klarar av att sköta intervjuer på klubbens språk istället för att prata engelska eller italienska. Sen så är det oväsentligt vare sig Zlatan har behövt språket de senaste åren eller inte då han inte klarade av att svara på spanska när han spelade för oss för den delen heller. Zlatan svarade alla sina intervjuer som spelare i Barcelona på antingen engelska eller italienska, det är dåligt enligt mig. Men det gäller inte bara honom, utan alla spelare. Det är något som man ska kunna kräva, att spelaren i fråga lär sig språket. Som jag sa så visar det på engagemang att komma snabbt in i både ligan och landet man flyttat till, lär man sig språket snabbt så underlättar det en bra del. Inga konstigheter.
Barcelona zick9
2014-12-11 16:03
@Gabriel:


Yaya pratar ryska också. :)

För övrigt så bodde Tevez i England i 7år utan att lära sig att säga en korrekt mening på engelska. :P
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-11 15:45
jag har sagt länge att batra skall ta och testas på högerkanten. häftigt att det fungerade!!
Barcelona Neymar11
2014-12-11 15:31
Kan verkligen inte släppa scenen får. Gårdagen där Batra skäller ut mascherano när han foula Cavani. Där fick man verkligen puyol vibbar och mascherano bara va tyst haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-11 15:29
Cool bild. Och om Puyol verkligen är anledningen till att Bartra stannade så har kaptenen redan gjort mer för klubben från kontoret än Zubi.
Barcelona LeoMessi
2014-12-11 15:16
Bartra har verkligen gjort sig förtjänt av mycket mer speltid än han får. Man märkte hur mycket han förändrades när han fick spela med Puyol. Han visar pondus och offrar sig för laget! Dom engelska berömde honom flera gånger under matchens gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-11 15:12
Bartra. Everyone was telling me to leave, because Barça was pushing me to far away and other clubs were offering way better, but I didn’t want to leave. Puyol told me to stay. He told me to keep on working hard and if I did that I’d reach my goals and be here for many years. When your idol says something like that, then there is no other choice”
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: