/spanien/barcelona/forum/3894.aspx/spanien/barcelona/forum/3894.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2015-01-14 16:13
KiNg-PuYi

Alla visste att Ney har en fantastisk teknik. Men som jag skrev tidigare: många såna spelare brukar vara fantastiska, tekniska och smarta i spelet MED boll men är ofta statiska i spelet UTAN. Men Neymar är extremt smart och tar inte bara rätta löpningar utan han gör det med perfekt tajming. Det är det som är så imponerande för en så teknisk brasse, för Neymar har en makalös teknik, är att han är extremt smart utan bollen. Neymar kan ha fått instruktioner av Lucho att alltid ta löpningar när framförallt Messi har bollen eller så har Ney och Leo helt enkelt hittat ett perfekt samarbete. Men eftersom jag anser att tränaren ALLTID har största ansvaret för laget och taktiken så tror jag att det är Luchos instruktioner.
Barcelona Lion24
2015-01-14 16:08
Ja, Messis mål alltså. Målet som punkterade matchen. Kolla länktips och stanna vid 0:20 och läs av situationen. Messi har precis tagit emot bollen från Suarez och kolla Rakitics löpning. En enkel löpning på 1-2 meter kan verkligen göra skillnad. Det är inte så svårt men ack så smart och viktigt det är med dessa rörelser. Rakitic tar löpning och i normala fall brukar motståndaren (Tiago) följa med löpningen (som Juanfran gjorde med Neymar i Suarez mål) men nu väljer Tiago att inte göra det var att skapa en 2mot1 situation mot Messi så man släpper Rakitic.

Den löpningen Rakitic gör är ju som sagt så viktig. Den ställer frågor (jag vet att jag tjatar) till motspelaren. Skulle Tiago följa med Rakitic så hade chansen till en passning till Rakitic förmodligen varit stängd men då hade Tiago släppt den oerhört farliga ytan precis framför straffområdet för Messi. Och då är Messi kapabel att dribbla bort en spelare, framförallt en högerback som vikarierar på vänsterbacken. Nu följde inte Tiago med och en möjlighet till passning till Rakitic skapades och det blev genast en kombination mellan Rakitic och Messi som skulle resulterat i mål redan från första passningen Rakitic slog men den var lite för hård.

Hur som helst, tänk vad en enkel liten löpning kan göra. BARA MAN RÖR SIG. Det ställer alltid frågor: följer du med eller stannar du kvar vid din zon? Följer du med så tappar du din yta som sedan kan utnyttjas eller om du stannar kvar vid din zon så friställer du mig.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-01-14 16:06
100% antimadridista

Glöm ej Alves o abidal. Speciellt Alves nivån han höll var helt magisk vi får ej glömma att killen är högerback o mkt gick via han. Han är den som assisterat Messi mest av alla o messi var den bästa spelaren under pep. Borde säga nåt om högerbacken:)
Barcelona Nemesis 10
2015-01-14 16:03
KiNg-PuYi Samma här, trodde aldrig vi skulle få se en ny Ronaldinho men sen värvades Neymar. Jag var oxå lite orolig men när man såg han i Brasiliens landslag så fattade man ändå att det är något speciellt med den här killen så ung som han är och bär ett lag utan att känna någon press alls. det är helt unikt. Neymar är förhoppningsvis mycket mer proffsigare än Ronaldinho och kommer hålla under en mycket längre tid. Vi får verkligen hoppas, tycker att man ska börja diskutera en förlängning efter denna säsong så som han har utvecklats. Grande Neymar!!!
Barcelona KiNg-PuYi
2015-01-14 15:56
Lion24 Måste säga att neymar ger mig Dinho vibbar. Överstegsfinterna, målgesterna, osjälviskheten o mkt mer. Riktig glad för jag var verkligen nojjig för en ny Robinho innan vi värvade han. Visca neymar!!
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-01-14 15:49
JALLA Valdes var en av de absolut viktigaste spelarna i Barcas dream team som vann allt som gick att vinna under Peps tid. Jag skulle säga att det var tack vare Messi, Iniesta, Xavi, Puyol och Valdes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-01-14 15:32
Neymar, Neymar o Neymar. Jag måste säga att jag är mycket imponerad av Neymars rörelsemönster och hur smart han redan nu är. Egentligen brukar spelare med dunder teknik som Neymar inte vara så bra i spelet utan boll men Neymar har utvecklats mycket snabbt och även smart. Om vi tar en titt på Suarez mål mot Atletico (länktips) så gör ju Messi nåt helt fantastiskt, att kunna ha kvar bollen så nära fötterna i en sån hög fart men det jag imponerades mest av var Neymar och Suarez positionsbyte, det som jag efterfrågat så länge, där Neymar tar initiativet. Kolla hur Ney ''blir Suarez och hur Suarez blir Ney''.

Det viktiga är löpningen av Ney. Även om Juanfran inte följer med Ney så finns det en möjlighet för Leo att slå in passningen bakom backlinjen och friställa Ney. Dessa positionsbyten är extremt svåra och tajmingen måste vara perfekt. Vi måste konstant ställa frågor till motståndarna genom löpningar och inte ha så höga utgångspositioner på framförallt ytterbackarna. Kommer länka ännu en video snart på Messis mål där Rakitic gör det tysta jobbet.
Barcelona Barclasico
2015-01-14 15:00
@Barcelonistas:


Son*
Barcelona Barcelonistas
2015-01-14 14:50
Ronaldo till Messi : " min sån brukar kolla massa klipp på oss och då brukar han prata om dig. Haha tom CR jr vet sanningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-01-14 14:48
JALLA Fullständigt meningslöst att du kommenterar något du inte har en susning om. Uppenbart att du inte följt Barca senaste decenniet för att se Valdes utvecklingskurva och hans klättring till en världsmålvakt. "Valdes inte bra med fötterna" jomentjena. Game Over - thanks for playing.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JALLA
2015-01-14 14:13
Heisenberg
Han har bara visat att man kan vara otroligt målvakt och libro. Visst gör valdes en grym sista säsong men personligen tycker jag att han är ojämn och egentligen aldrig haft så bra passningar som t.ex. bravo

Revolution? Knappast han har bara visat att man kan vara otroligt bra målvakt och libro valdes visade att det går att vara båda men fan i mig inte bra på något alls
Barcelona Erik Satie
2015-01-14 14:12
Halilovic måste vara en av dom
Barcelona the cameroonians
2015-01-14 14:10
Krabban

Jo, fast om Ronaldo inte vunnit hade han inte ens dykt upp på galan...

Alla kan vara ödmjuka som vinnare, men det är bara de största som är det vid förluster - och där ingår, i mina ögon, inte Ronaldo.

Men nog om detta, det var hur som helst ett "fint" klipp.
________________________________________________

I övrigt säger Lucho att ett par tre B-lagspelare kommer få chansen i morgon från start, men att man inte kommer ta några risker med en alltför B-betonad elva. Max 4 B-lagspelare får vara på plan samtidigt.
Barcelona Krabban94
2015-01-14 14:03
Klippet på Messi, CR och CR Jr visar verkligheten. Messi och Cristiano har väldigt stor repekt för varandra och har inga problem mellan varandra. Det är bara media som triggar upp att till en enda kamp om vem som är bäst hit och bäst dit.

Bara att se och njuta av två otroligt bra spelare som vi har äran att få se lira boll varje vecka!
Barcelona Heisenberg
2015-01-14 13:49
Hörde ytterligare en person idag prata om hur Neuer revolutionerat målvaktsposten. Jag tycker att Neuer är den bästa målvakten, men exakt vad är det han gör som inte Valdes gjort i Barca i många år? Att mer eller mindre spela som libero ärju något som våra målvakter gjort väldigt länge, men då hette det att vi var tråkiga som spelade hemåt eller att Valdes var en säkerhetsrisk som befann sig så långt ut och rensade bort bollar.
Barcelona socccerfan1
2015-01-14 13:48
Bony är ett odjur !!! Klass med yaya!! Gillar honom starkt! O lacazette
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-01-14 13:29
Rambla

Med tanke på Jovetic skadeproblem och en underpresterande Dzeko så finns det möjlighet att någon av dessa ersätts. Även Boyata kan ersättas, då har man Kompany, Demi, Mangala och Sagna i värsta fall på mittbacksfronten.
(Ursäktar mig för eventuella fel ang. Boyata, kan vara så att han behövs för att fylla kvoten för inhemska spelare)

Men jag vet inte, känns ändå som att man borde vilja ha en 30M-spelare, som dessutom är topp 5 i skytteligan i PL, i sin CL-trupp.
Barcelona Rambla~
2015-01-14 12:57
@Andresito:


Inte säkert de väljer att registera honom. De får bara anmäla 21st spelare till CL efter att de blivit straffade då de inte följt FFP korrekt. Vem ska de lämna utanför? De behöver ett brett mittfält om inte annat.
Barcelona Andresito
2015-01-14 12:34
@Neymar11:


Antar att du syftade på Bony. Vet inte hur lång du tror han är, men Rakitic är längre. Bony är snarare ett kraftpaket i en mer kompakt form. Han passar perfekt i Premier League med sin fysik och sina skott, men hans teknik kommer troligtvis inte räcka till i CL. Det kan dock kompenseras om han har Agüero bredvid sig.
Barcelona the cameroonians
2015-01-14 11:59
B-lagspelarna Adama, Halilovic, Gumbau, Samper och Edgar Ié deltog alla på dagens träning. Xavi och Neymar tränade fortsatt på egen hand.
Barcelona basaric - "el guaje"
2015-01-14 11:48
Enligt Kroos så förtjänade inte Messi andraplatsen.

Skumt att han, och många madridistas påstår det, samtidigt som dom påstår att deras gullobjekt Ronaldo var så överlägsen.

Messi gjorde endast två mål mindre än Cristiano (inte konstigt med tanke på hur många straffmål portugisen gjort) men ändå har Leo varit bedrövlig och Ronaldo fantastisk under 2014..
Barcelona Neymar11
2015-01-14 11:22
Långa fysiska anfallare har vi väl ändå aldrig haft problem med, undantag drogba. Så länge inte aguerro spelar är jag inte det minsta orolig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-01-14 11:05
Liten notis: City förstärker sin anfallsuppsättning med Bony för ca 30M, han får spela i CL mot oss.
Barcelona NeymarForPresident
2015-01-14 08:52
@zick9:Halilovic, Adama?
Barcelona Barcadinho.
2015-01-14 07:53
Det är nu första gången jag ser Ronaldos vrål på galan. Snacka om en clown - och jag som var på väg att skriva några positiva saker om honom. Glöm det.
Barcelona Andresito
2015-01-14 07:11
[QUOTE=Barcelonistas]Ronaldo 26 mål - 8 straffar Messi 16 mål - 0 straffar Kan någon förklara för mig hur detta är möjligt? " Ronaldo leder skytteligan överlägset" var det någon som sa. Domarna har helt klart hjälpt till det kan vem som helst se. 8 straffar? My god. [/QUOTE] Detta är så himla uttjatat. Ungefär 50 pers har frågat samma fråga här inne sedan Ronaldo vann Ballon d'Or. Släpp det nu, det leder inte till någon ny diskussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2015-01-14 05:01
Då vet vi att om ronaldos son blir en världsstjärna i framtiden så är det för att han kollade på Messi :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2015-01-14 04:14
Min startelva till morgondagens match:

Ter Stegen
Montoya Bartra Mathieu Adriano
Roberto Samper Xavi
Rafinha Munir Pedro

Barcelona Barcelonistas
2015-01-14 01:35
Ronaldo 26 mål - 8 straffar Messi 16 mål - 0 straffar Kan någon förklara för mig hur detta är möjligt? " Ronaldo leder skytteligan överlägset" var det någon som sa. Domarna har helt klart hjälpt till det kan vem som helst se. 8 straffar? My god.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-01-14 01:35
Ronaldo 26 mål - 8 straffar Messi 16 mål - 0 straffar Kan någon förklara för mig hur detta är möjligt? " Ronaldo leder skytteligan överlägset" var det någon som sa. Domarna har helt klart hjälpt till det kan vem som helst se. 8 straffar? My god.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: