/spanien/barcelona/forum/3873.aspx/spanien/barcelona/forum/3873.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 14:58
@Andresito:

Jo vara försiktig skall man vara, men det borde åtminstone testas
Barcelona Andresito
2014-12-17 14:49
Frågan är om Adama hade klarat sig i defensiven. Alves som spelat ytterback i mer än 10 år blir enkelt bortgjord i 1 mot 1 lägen. Visst är Adama ung och kan träna upp det, men det är svårt att lära sig en ny aspekt precis innan man tar klivet in i toppnivån. Dessutom är defensiva misstag som högerback kostsamma, 8/10 inlägg mot Barca är livsfarliga.

Vågar man ge den tiden och det förtroendet i Barca? Tror det hade varit svårt att tvinga något lag till att låna honom som högerback, och i Barca B behövs hans egenskaper högre upp i plan.

Men visst, fysiken finns där. Han har passion för laget och troligtvis också viljan att hjälpa laget oavsett position.
Men jag tvivlar på hans defensiv, Rakitic kommer behöva bli ännu mer städgumma.
Barcelona enkos
2014-12-17 14:36
Vad jag är imponerad av Sandro, killen strålar på plan, han är så stark, kraftig, har fin balans och så vilket skott han har,,, förstör inte att Munir får fler chanser än han... Jag hade spelat in Sandro lite oftare
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 14:31
Adama skulle kunna utmana en hel del som ytterback också, han är tillräckligt snabb för att hinna ifatt motståndaren ifall han förlorar bollen. Men vi får inte glömma den taktiska aspekten. Han måste lära sig positionsspelet som en ytterback behöver. Men man har ju märkt att Adama är som farligast när han får bollen vid mittplan, för då har han mer yta att springa på och när han väl får upp farten så är han löjligt svår att stoppa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-12-17 14:22
Intressant diskussion kring Adama. Vet att det varit på tapeten tidigare att använda honom som högerback (tror faktiskt jag var den första som tog upp det här inne), och efter gårkvällens insats av honom så är jag bara ännu mer övertygad om att han hade gjort sig perfekt där.

Jag vet att vissa är lite oroliga över att man inte hade fått ut det maximala av honom genom att droppa ner honom som högerback, jag tror faktiskt det rakt motsatta. Tänkte ni inte på att Adama igår fick bollen i en lite för hög utgångsposition? Många gånger fick Adama passa bollen tillbaka eftersom det inte fanns några ytor att utmana på. Adama är en sån spelare som ska utmana så mycket det bara går, även om det självklart också måste finnas en balans mellan att utmana och passa enkelt. Men det fanns inte så mycket ytor för honom att dribbla och utmana bortsett från när vi kontrade och han kunde komma med fart. 15 meter längre ner i planen, där Douglas befann sig och Alves brukar vara hade gjort honom gott, då hade han kunnat utmana med fart och det finns mer gräs för honom att springa på.

Alla de fysiska egenskaperna har Adama för att bli ett rent jävla superdrag till högerbackspositionen om man väljer att använda honom där. Skit i Aurier, Danilo, Mayke och vad dem än heter. Adama är vårat svar på högerbackspositionen, jag är helt sten säker på det. Tänk er hans fart och fysik match in och match ut på högerkanten, hans hårda inspel och hans egenskap att ständigt ta sig förbi sina motståndare. Alltså, det där är en sån extra dimension i vårat spel. Adama är vad Lucho ville köpa i Cuadrado.
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 14:21
@LeoMessi:

Ja, varför inte, med alba, mathieu/pique, batra i defensiven, då adama kan hjälpa till när det behövs. Dock blir det intressant då jag tror att kontraktet han skrev garanterar uppflyttning till a-laget.
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 14:05
Maestro xavi Adama hade funkat bra som högerback men han har en så pass bra förmåga att ta sig förbi motståndare så man vill gärna utnyttja det. Vet inte om han hade fått den friheten som ytterback. Men som en winger i en 3-4-3-uppställning så hade han kunnat dominera väldigt mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 14:00
@LeoMessi:

Vill se om adama kan spela som dani gör, som högerback, men ändå inte helt defensiv
Barcelona Bentley King
2014-12-17 13:58
Neymar 11 Oavsett vad folk här inne säger om ditt inlägg så la du pricket över i:et! Du har precis lagt sanningen svart på vitt! Jag håller med nästan allt du skrev där och kan med handen på hjärtat erkänna att även jag som följt Barca sen barnsben har låtit Guardiola tiden stigit mig över huvudet. Inget varar för evigt och vi som fans måste ha mer tålamod och visa mycket mer ödmjukhet. Det var det som skiljde oss från marängerna. Som du säger har vi bytt plats me de och vi är för blinda för att insé fakta. Det är dags för oss att ändra på den fula trenden att klaga på allt och alla som har med klubben att göra och börja stödja den vackra klubb oavsett hur det ser ut för tillfället. Som någon sa så går allt i perioder och just nu är det den perioden Barca laddar om för att sedan få fram den nya generationen som skall explodera från ingenstans och förändra fotbollen på nytt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 13:52
Adama är ett fysiskt monster! Han har utvecklats väldigt mycket den här säsongen. Han har lärt sig att bemästra sin snabbhet, förut så var han nästan för snabb för bollen och då brukade han trampa på den. Nu gör han tvåfotare på högsta hastighet! Tror att Suarez hade älskat att ha Adama på högerkanten. Han slår väldigt bra och precisa inspel i straffområdet. Det hade gynnat suarez mer. Adama måste alltid ha 2-3 spelare på sig när han får bollen. För misslyckas den första spelare och han har ett par meter med fri yta så visar han sig vara alldeles för snabb och stark för att stoppa när han väl får upp farten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 13:48
@Messidinho_10:

Inte bara att hans tekniska förmåga skiner, utan också att han kan använda den till stor effekt och ta sig förbi spelare. Han är ingen bollkladdare
Barcelona Messidinho_10
2014-12-17 13:40
Adama igår gav mig Samuel Eto vibbar fast Adama är bättre tekniskt. Fyfan vad bra han kommer bli, hoppas nu bara han får chansen fler gånger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 13:27
Barcelonistas Självklart hade dom gjort det! Kan du tänka dig vad dom hade skrivit? Med tanke på hur många tror att manchester city åkte ut mot oss pga av domaren, och i deras fall så fick vi typ tre mål bortdömda och en solklar straff som vi skulle ha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 13:26
@WalterWhite:

är dom desperata, ta roberto! =) win-win
Barcelona Barcelonistas
2014-12-17 13:23
LeoMessi - syftet med inlägget var att dom här 3 målen som borde ha dömts bort, det e ingen som nämner det? Hade Barca slagit Bayern med 4-0 mer exakt samma mål så hade det skrivits en uppsats om målen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona WalterWhite
2014-12-17 13:23
Maestro Xavi Det är ett rykte som har pangat ut över media idag och Manchester klubbarna är desperata med tanke på hur det går för dem. Jag sa inte att jag tror på de. Rakitic är en toffel, han får inte ens lämna spanska ligan för sin fruga oavsett vad andra budar. Källa
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 13:09
@WalterWhite:

Och du tror på det?! wow
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 13:09
@WalterWhite:

Och du tror på det?! wow
Barcelona WalterWhite
2014-12-17 13:05
@Maestro Xavi:


Ska röra sig om 25 miljoner Euro som ett första bud.
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 13:02
Barcelonistas Ingen bryr sig om det! Det viktiga var att Bayern slog ut Barca och det är det enda folk bryr sig om. Än idag hatar jag att se Mullers fula ansikte, eftersom han gjorde en klar obstruktion på Alba i straffområdet som ledde till att han inte hann till bollen före eller ens kunde störa Robben! Sen hade han mage nog att driva om hur han han blockade Alba i det tillfället, efter slutsignalen förstås. Men Bayern var det bättre laget! Med en muskelskador Messi så hade vi absolut inget att komma med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 12:58
@WalterWhite:

haha! good luck. Dom får gärna ta roberto dock...
Barcelona WalterWhite
2014-12-17 12:53
Båda Manchester klubbarna är redo att gå efter Rakitic i Januari.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-17 12:46
You don't understand. People are just happy that Bayern beat Barca 7-0 in 2 matches, but the problem is, they didn't understand that in the 1st leg, Bayern won 4-0, and 3 of the goals were illegal goals that shouldn't have happened. So those 3 illegal goals changed the outcome of whole the game, and even in Camp Nou. If those 3 goals were cancelled, the game would have been different, and even if Bayern maybe might win, but they might win probably by 1 goal if it wasn't for the blind referee, or maybe FC Barcelona would have qualified to the final if it wasn't for the stupid, blind referee. Bayern Munich clearly bought that semi-final. You guys shouldn't be happy by how many goals a team won, you guys need to think how the team won it before making fun of Barca. Didn't Real Madrid beat Bayern 5-0? See? Now Bayern haters can be happy, because Real Madrid didn't need any referee to beat 5-0, and justice for Barca was served, because Bayern probably bribed a referee in 2012-13 season, and the season later, they lost 5-0, with 4-0 loss at home. Justice was served against them, and as a Barca fan, I was happy that Real Madrid humbled Bayern, because they bought a win against Barca in 2012-13 season. En av kommentarerna på Goal. Folk är snabba med att snacka 0-7 mot Bayern men faktum är att 3 utav deras 4 mål på hemmaplan borde ha dömts bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-17 12:31
Capello:"While I think this Barcelona team has the same desire to hoard the ball as before, they do not have the same speed as they used to." Han är inte den första som säger samma sak. Jag håller med honom. Det går för långsamt mot smålagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-12-17 11:46
Hoppas Adama tar klivet upp nästa säsong, och hoppas han kan fortsätta med sin speed och styrka även när han inte möter skitlag längre. Hoppas även Samper tar ett kliv upp snart i utvecklingen, två framtidsnamn som jag verkligen hoppas på spela i startelvan om utvecklingen går upp.

Samper , Alen och Adama. Ersättare till Busi , Iniesta och Pedro ?

Förhoppningsvis kan vi plocka någon titel denna säsong ( om vi har tur), men tror det blir tufft nästa säsong. Hoppas bara inte Lucho åker om det går dåligt, tror att vi kan bli bra framåt 2016 när vi fått fram våra talanger och många av våra spelare som inte presterar nu lämnat klubben.
Barcelona BARCA-més que un club
2014-12-17 11:37
VizzlA-"Tots Units Fem Força"

Den förstnämnda startelvan gillar jag skarpt hoppas verkligen på den också.
Med masken som DF och Xavi - Rafiniha
Barcelona Andresito
2014-12-17 11:24
Neymar11

Ser din poäng. Men..

Laporta la en bra grund med otroliga sportsliga framgångar, samtidigt var inte ekonomin som andra storklubbars (United, Real) och det var nästa steg i klubbens utveckling till att bibehålla statusen som världens bästa lag genom tiderna.

Rosell fick förtroendet, en som tidigare varit vid Laportas sida och har sett hur man sköter en fotbollsklubb. Han var respekterad inom Nike med bra kontakter, klart det lockar fansen när en president kan locka till sig unga spelare som Neymar.

Jag hade ingen aning om att Zubi var inkompetent, hade inte en minsta tanke på det vid presidentvalet. Sportchef är trots allt inte världens svåraste jobb, speciellt inte om man har en kunnig tränare som vet vad han vill ha.
Nu har det dock visat sig att av två spelaralternativ, så blir det till slut ett tredje sämre alternativ som kommer till Barca.
Samtidigt ska en sportchef ha tillräcklig kunnighet för att se en klubbs verkliga behov. Tito ville endast ha Thiago Silva, klubben kunde inte fixa. Men köp då en yngre 'chansspelare' för 5-10 millar som man senare kan sälja och gå minus 1-2M istället för att stå där med typ 2 renodlade mittbackar i truppen och i desperation värva Mathieu och Vermaelen för överpriser.

Ledningen var samtidigt fast i en bubbla - att behålla det som gjorde Barca så bra: bollinnehav och La Masía. Pep fick inte sälja Piqué och Cesc som enligt ledningen var Puyols och Xavis arvtagare (0/2 rätt där). Det slutade med att Pep lämnade, det ska antingen vara på hans sätt eller så blir det hejdå (kolla Dinho och Zlatan mfl).
Det var då allt började gå utför. En ny tränare fick inte ändra på Barcas identitet på planen, samtidigt fick ledningen ändra all identitet utanför.


Så ja. Du har rätt i att vi visste att vi skulle få en bättre ekonomi, men vi hoppades samtidigt på att detta skulle göra klubben större och bättre, något som misslyckades fatalt.
Nu är vi tillbaka på ruta ett - att hitta en identitet, en spelstil, ett vinnande koncept. Att till 100% lita på La Masía för att vi hade en gyllene generation för några år sedan håller inte. Inte heller det eviga sidlesrullet endast för att "Barca måste vinna bollinnehavet."

Håller dock med dig om den sista tredjedelen av ditt inlägg. Det är alldeles för mycket gnäll och uppgivenhet.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-12-17 11:01
Rafinha osar kvalité..Fifan vad grym han var borta mot Apoel (Trots den oturliga utvisningen)

Varken Rakitic eller Iniesta har imponerat på mig hittills, Nu till helgen hade varit ett ypperligt tillfälle att starta med Rafinha.

Barcelona Vs Cordoba:


-------------------Bravo-------------------
----Bartra--Piqué------Mathieu-----Alba-
-----------------Mascherano--------------
---------Xavi------------Rafinha------------
------------------Messi----------------------
---------Suarez--------Neymar-----------


Hur den förmodligen kommer att se ut:

--------------------Bravo----------------
--Alves----Piqué-----Mathieu----Alba-
-------------------Sergio-----------------
---------Rakitic------------Xavi---------
-------------------Messi-----------------
-----------Suarez--------Neymar------
Barcelona L10
2014-12-17 10:22
oj det var inte menad att det skulle vara frågetecken...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L10
2014-12-17 10:20
Neymar 11 Wow, Jag har själv velat skriva det dära men jag har aldrig pallat men du la den fiiint! ??????
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: