/spanien/barcelona/forum/3760.aspx/spanien/barcelona/forum/3760.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2015-02-18 18:45
Det förvånar mig inte att Chelseas fans höll på som de gjorde. Tycker jag att klubben ska straffas för det? Absolut inte då det är orimligt att begära att klubben ska hålla koll på fans utanför sin egen arena. Men tar man en titt på klubben och dess historia så förstår man att den här typen av supportrar inte är ovanliga för dem. De har en tränare som backat upp Ultras Sur. En lagkapten som blivit uppbackad av hela deras fanbase efter att han skrikit rasistiska glåpord till Anton Ferdinand. Ferdinand med familj blev trakasserade av Chelseasupportrar pga att han valde att ta ärendet vidare mot Chelseafansens så kallade "leader, legend, captain" eller vafan de nu stoltserar med. Man ska inte säga att deras klubb är rasistisk. Klubben, och hela PL är proaktiva mot rasism till skillnad från pajasarna i Spanien och Italien. Men det är ingen hemlighet att de har en stor skara fans som är av den värsta sorten. Deras forum på SF är bland de mest kusliga. Det har varit så sjukt många inlägg med rasistiska undertoner på deras forum the shed genom åren. Det spelar ingen roll att en svart afrikan vunnit CL-guld åt de för många av deras fans. I deras hjärtan kommer en vit engelsman som Terry eller Wise alltid att triumfera trots deras odrägliga beteenden.
Ronaldinho Gaucho
2015-02-18 18:43
@LeoMessi:


Tro mig. Jag är inte från en mer laid back etnicitet. Jag ser bara genom skitsnacket och den oändliga konflikten som grundar sig i nationalistiska tankar där det ena eller det andra ser sig själv som ett överfolk.
Barcelona LeoMessi
2015-02-18 18:41
Ronaldinho Gaucho Vi har redan släppt diskussionen med risk för att det ska spåra ur. Så jag förstår inte varför du spinner vidare, visa hur otroligt "laid back" du är och strunta i ämnet. Du är trots allt från en mer "laid back" etnicitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2015-02-18 18:37
@LuisSuárez #9:
De två största nationalistiska grupperna i hela Europa med andra ord. Förgiftade av nationalism/patriotism. Mycket prat men inget innehåll. Folk gnäller på olika trossamfund men dessa har åtminstone någon form moralisk värdegrund, principer, pelare, högre väsen osv. Nationalism ... hmm ... det har ingenting. Tomt innehåll som bärs runt av idioter som inte själva kan formulera vad det egentligen är som är så viktigt. Lämna bara idioterna ifred och låt de förgöra varandra. De gör den resterande världen en tjänst. Väldigt förlegat och det förvånar mig inte när det gäller de två mest förlegade staterna i Europa. Tro fan att institutionen FC Barcelona har mer innehåll och värderingar att strida för än dessa nationer. Det är precis som du säger. Albanerna provocerade såklart och har ett brinnande hat mot serber och vice versa. Detta är väl känt sedan långt tidigare och förs bara över till nästkommande generation. Då ska barnen veta följande: Andas Ät föda Hata serber alternativt albaner (beroende på vartifrån du är) ... och för gudskelov: starta aldrig en relation med en serb/alban. Hedersmord på det eller utfrysning från klanen. Lite den jargongen som råder ... fast i det tysta. Det är därför det aldrig dyker upp i media. Jaja, det här är material som passar i en flashbacktråd. Ville bara upplysa er lite gällande huligankulturen och hur den återspeglas även ute på läktarna.
Barcelona son of pep
2015-02-18 18:20
Bara jag som känner att schalke överskattar real? de snackas om att de omöjligen kmr vinna och liknande, fan de samma real som kämpade med att vinna mot deportivo!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CuleAK
2015-02-18 18:07
Luis Suarez #9 Skulle du kunna ge några källor på det du skriver då jag gärna vill fördjupa mig mer i det ämnet(kanske som PM så att det inte blir för off topic) Tänkte främst på det där med att flaggan symboliserar fascism, samt det påståendet av den flaggan som hissades ner var ett drag av albanerna. Tack på förhand!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-18 17:34
Har någon koll på Lars Bender? Enligt Eurosport så ska vi tydligen matcha Arsenals förberedda bud på honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-18 17:13
[QUOTE=Erik Satie]Baha Jag tycker att vi nu har en skön mix. Vi har två sätt att spela på istället för ett vilket är till vår fördel. [/QUOTE] Precis. Varför inte blanda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-02-18 17:12
Måste bara säga att när vi var som bäst för ngt år sedan så spelade det ingen roll hur motståndarna spelade och vilken taktik dom hade, vi vann ändå. Vi var så otroligt bra denna period. Trots att motståndarna visste exakt hur vi spelade så gick det inte att stoppa oss. Det som gör mig så övertygad att vi var världens bästa lag genom alla tider under denna era var svårighetsgraden vi spelade på. Vi spelade en offensiv, attraktiv fotboll som inget annat lag har kunnat prestera. Det var så långt borta från all Cynism och väntan på att motståndaren ska göra misstag som man kan komma. Hoppas vi kan närma oss en ny era. Ser för tillfället väldigt ljust ut. Visca Barca!!!
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
2015-02-18 17:10
Ni har rätt, jag släpper också den här diskussionen då detta inte berör Barcelona...
LuisSuárez #9
2015-02-18 17:10
Neymar11

Allt du nämnde är något som man inte kan försvara och det var jävligt trist att det blev så...

LeoMessi

Haha, Albanien är inte oskyldiga som du försöker få till...

* Fascismprovokationen med kartan på Storalbanien som fick igång supportrarna. Att framföra ett politiskt budskap på en fotbollsmatch går starkt emot Uefas och Fifas principer. Detta var dessutom planerat sedan lång tid tillbaka och skedde från albanska elogen på stadion. Bara detta är ett bevis på att bortalagets delegater redan i förväg valde att avgöra matchen osportsligt genom att trigga publiken.

* Bråket på planen. Bortsett från tumulten på läktarna så skedde det faktiskt inget bråk på planen FÖRRANN albanska spelare hoppade på serben som tog ner fascistflaggan. Inte bara att albanerna startade ett slagsmål - de skyddade även ett fascistiskt budskap. Även albanska spelare framförde kartans budskap som något positivt - vet inte om de blev straffade för det personligt

* Spelarvägran. Uefa ville till varje pris fortsätta matchen. Albanien vägrade.
Fortsätta matchen utan åskådare. Albanien vägrade.
Fortsätta matchen dagen därpå utan åskådare. Albanien vägrade. Att spelarvägra kan också betraktas som WO om man nu redan fått goda alternativ till att slutföra matchen.

Barcelona Barcadinho.
2015-02-18 16:57
Väldigt svårt för klubbar att rensa bort galningarna från borta matcher. Mycket lättare att göra det på hemmaplan genom registerlistor och flera kontroller.
Och lika svårt att få kontroll på bråkstackarna när det sker en bit ifrån arenorna.

Man ska jobba tillsammans mot huliganism, samarbeta mellan länderna och flera andra åtgärder.
Men jag är bland dem som tycker att det direkta ansvaret för säkerheten utanför arenorna är en polisiär uppgift.
Klubbarna ska inte straffa för sånt.
Däremot ligger ansvaret om saker sker inne i arenan och på gräsplanen.

Många klubbar satsar förresten mycket tid o pengar för att jobba mot problemet. Men svårt att nå noll händelser även om slogan strävar efter nolltolerans. Det är bara att fortsätta kämpa på tillsammans.
Barcelona Erik Satie
2015-02-18 16:53
Om Schalke kan parkera bussen riktigt ordentligt så kan det faktiskt gå vägen, men jag har inte mycket hopp ändå.
Barcelona Erik Satie
2015-02-18 16:52
Baha

Jag tycker att vi nu har en skön mix. Vi har två sätt att spela på istället för ett vilket är till vår fördel.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-18 16:41
Måste ärligt säga att jag inte saknar den överdrivna passningsspel vi höll på med förut. Det är bara att titta på Bayern mot Shaktar. Bayern är i grund och botten mycket bättre men de hade det tufft mot Shaktar som spelade destruktivt och fult. Det är verkligen en härlig omväxling att sitta lågt eller efter en hörna bara slå om och straffa ett mindre bra lag direkt. För många lag som inte var bättre än oss gjorde det för enkelt för sig mot oss. Nu hugger vi till som en kobra när ytor ges. Och jag minns att det inte var bara jag som blev less på att Xavi och Iniesta stanna upp spelet istället för spela snabbare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-02-18 16:16
[QUOTE=Neymar11]Varför skall inte Chelsea stå till svars för? Då det har hänt upprepande gånger?! Oddset på att det inte är samma ultras grupp är ju relativt högt Börjar det drabba klubbarna dom "stöttar" hårt så börjar kanske dem idioterna förstå konsekvenserna O tolerans, gå hårt åt klubben och individerna när det gäller rasism och absolut ingen nåd [/QUOTE] Okej som nån nämnde tidigare, ponera att att jag och några andra åker till Tyskland ikväll, tar på oss Madridtröjor och börjar sjunga massa rasistramsor. Ska Real Madrid bli straffade då? Sen hur kan du vara säker på att det är samma personer som skapat oreda tidigare? Har du nån research på det eller är det bara en helt random gissning? Rasism ska straffas men det blir jävligt klurigt att om man inte är konsekvent och om man ska straffa Chelsea för idioterna i Paris så kan man lika gärna straffa majoriteten av fotbollseuropa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-02-18 16:14
Rambla~

Jag försöker inte på några som helst sett göra en höna av en fjäder men när du väljer att gå hårt åt emot John Terry för att i nästan sekund dra bort värdet av det Suarez gjorde för att rättfärdiga hans beteende så blir det dubbelmoral i mina ögon. Hur är det inte dubbelmoral? Just Suarez - Evra situationen har givetvis ingenting att göra med det som inträffade gällande Chelseasupportrarna i Paris, jag ville bara dra vissa jämförelser för att vad du hade att säga om detta - svaret jag då fick var i princip "äsch, det Suarez gjorde var inte ens rasism, han kallade honom bara för svart".

Hur är det inte rasism? Glömmer du bort att Suarez, likt John Terry (men kanske i ännu högre utsträckning pga sin offensiva roll) är en stor idol och förebild för unga barn som ser upp till dem. Det gäller att företräda med ett gott exempel, att kalla någon för "negro" eller a "black fucking cunt" är knappast något man vill att nästa generations fotbollsspelare ska ta efter. Dessa fotbollsspelare har ett stort ansvar, dem tjänar miljontals med pengar för att springa runt och sparka på en boll, dem idoliseras runt om i hela världen och lever lyxlivet - det minsta man kan kräva av varenda proffesionell fotbollsspelare är att dem inte för rasismen vidare utan tvärtemot gör precis ALLT för att stå emot den. Då kan man inte göra som Suarez gjorde, och man ska inte heller som du, förminska den saken heller.

Detta kommer från någon som har försvarat Suarez många gånger, och för att det inte ska bli några missförstånd så menar jag inte på att Suarez för den sakens skull är rasist, men han uttryckte sig och agerade rasistiskt i den sekvensen och begick ett stort misstag, ett misstag han har fått sota för dessutom.

Nu blev det här en längre diskussion än vad jag egentligen hade tänkt mig, men det fick bli så. Jag tycker bara det är intressant hur man som supporter väljer att se på saker och ting bereonde på vilken klubb den spelaren representerar.
Barcelona Federer - köp en back, tack
2015-02-18 16:11
Abidal väljer alltså att retweeta France Football som skriver följande: "Abdal väljer Olympiakos före Barcelona". En pik mot Bartomeu?
Barcelona LeoMessi
2015-02-18 16:05
Nåja det berör inte Barcelona och risken finns att diskussionen spårar ur så jag släpper det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-02-18 16:02
LuisSuárez #9

Vi fick lika stora böter, vi förlorade matchen på walk-over eftersom spelarna vägrade spela klart matchen efter incidenten, alla fina ramsor som sjöngs verkar ha gått obestraffade. Hade det inte varit ett så obetydligt fotbollsland som albanien så hade serbien inte fått lira något mer detta kval.

Barcelona Neymar11
2015-02-18 16:01
Luissuarez Med tanke på matchen spelades i Serbien så är det just "ert" förbund som skall kunna erbjuda säkerhet och inte Albaniens Ska man fortsätta så kan jag ställa dig frågan hur en erkänd portad huligan lyckas komma in i arenan och på plan Aja detta berör inte Barcelona och det släpper vi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-02-18 15:58
Varför skall inte Chelsea stå till svars för? Då det har hänt upprepande gånger?! Oddset på att det inte är samma ultras grupp är ju relativt högt Börjar det drabba klubbarna dom "stöttar" hårt så börjar kanske dem idioterna förstå konsekvenserna O tolerans, gå hårt åt klubben och individerna när det gäller rasism och absolut ingen nåd
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
2015-02-18 15:57
@LeoMessi:
Vem försöker du lura på forumet med att Serbien gick vinnande ur mötet? Vi fick tre poängs avdrag, böter samt spel inför tomma läktare under de kommande matcherna.
Barcelona Vampíro
2015-02-18 15:57
Jag syftar inte ens på gårdagens incident i Paris, ogillar Chelsea bara. Men ska man se det från en mer rationell sida så kan inte klubben stå för vad ett gäng idioter gör i ett annat land. Finns även 'supportrar' till Barcelona som har skämt ut sig på liknande sätt. Hade några vänner som var nere och kollade match för några år sen och då fick en polare höra massa skit från det han beskrev som "huliganer med bulldogg-flaggor". Han är nämligen från Senegal vilket tydligen inte var populärt bland Boixos. Poängen är, ska FC Barcelona straffas för att några idioter skämmer ut sig? Nej det tycker jag inte.
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
2015-02-18 15:37
Den som kan sin historia så är Chelseas ultras kända för sin högerextremism, även om de numera gör s.k. huliganism. De ställde till med problem i Paris under förra året fast då gällde det skadegörelse och bråk. Så det är inte första gången som de skämmer ut sig i Paris.

Det är väldigt tråkigt att Chelsea som klubb fortfarande inte har tagit i tu med problematiken. Mourinho är jävligt duktig på att stryka sådana supportergrupper medhårs. Vem har glömt bort att portugisen ofta tog Ultras Sur under sina vingar när han var i Real Madrid?
Barcelona Katalano
2015-02-18 15:32
Vampíro

Herregud, kom med något som tillför diskussionen eller åtminstone ett argument.

Chelsea kan inte stå till svars för vad ett par idiotiska fans gör på en tunnelbana i paris. Däremot kan omvärlden kräva en aktion från Chelsea för att visa att de tar avstånd från detta beteende.
Barcelona LeoMessi
2015-02-18 15:29
@Vampíro:


Ibland kan våld och rasism vara till ens fördel, serbien gick vinnande ur mötet med albanien tack vare det.
Barcelona Vampíro
2015-02-18 15:19
Stäng av Chelsea från alla turneringen punkt slut. Det är en vidrig plastklubb på exakt alla sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-02-18 15:17
Gabriel Snälla, kära nån, nu får du stilla dig lite. Vadå dubbelmoral? Jag konstaterar att rasism diskuteras på diverse forum och i media, i samband med att några idioter som råkar hålla på Chelsea, skämmer ut sig i Paris. Det snackas om rasism, klubben Chelsea nämns i det sammanhanget? Kan du förneka det eller vad? Jag lägger inga värderingar i det påståendet, det är bara fakta. Du drar då upp Suarez och incidenten med Evra. Vad har det med den här saken att göra? Vad han menade eller inte menade med ordvalet Negro har jag ingen kunskap eller någon åsikt om. Jag anser bara att det förstorades upp lite. Helt plötsligt försöker du få diskussionen att handla om åsikter och på vilken sida man står på. Jag hävdar enbart (återigen utan några som helst värderingar eller åsikter i påståendet) att diskussionerna förs och klubben (Chelsea) i det här situationen faktiskt nämns. Det kan du väl inte förneka? Då drar du upp dubbelmoral och liknande. Varför då? Jag har inte sagt att jag tycker varken si eller så, har jag det? Snacka om att göra en höna av en fjäder försöka föra diskussionen till något den absolut inte handlade om från första början.
Barcelona dinho the artist
2015-02-18 15:07
Instämmer totalt med Gabriel. Ska vi gå runt och kallas Nazistklubb bara för att några pantade grisar (boixos) befläckade vår arena i några årtionden?

Engelsk fotboll generellt gör enorma krafttag mot all form av huliganism och rasism. Mer än vad man kan säga om Spaniens dito.

Alla stora klubbar har slödder och en fotbollsförening kan inte ansvara för vad en promille av ens supportrar gör på fritiden. Vad de kan göra är däremot att banna dessa, något jag antar att de gör.
Annons: