/spanien/barcelona/forum/374.aspx/spanien/barcelona/forum/374.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Escobar
2017-03-18 09:46
Hej alla! Fick två återbud till matchen Barcelona - Juventus. Kommer lägga ut dem på en annan sida från och med imorgon men ger er bröder chansen en sista gång. Två st Premium biljetter på 1a lateral, Boca 131, rad 24 och 25. Säljer dessa för 5000kr styck eller båda för 9500kr. Skriv helst på messenger: Juri Escobar eller PMa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 09:29
Förresten så ångrar jag mig angående Unzue. Han är min nya favorit! Tror han är en natural born killer, en riktig rockstjärnecoach som kommer att få våra lirare att spela högljudd fotboll som välter alla arenor vi intar. Med ett stänk av Pep och med Rijkaards bästa kryddor kommer The Lucho way endast vara en gammal spökhistoria som man inte ens berättar för de allra styggaste katalanska barnen.

Nej, nu har Unzue smygit runt bakom kulisserna hos både Rijkaard o Pep och t.o.m svettats i framsätet med Lucho i cockpiten. Han vet var han inte ska trampa, han undviker alla träsk och sumpmarker.
Han tar godbitarna från alla tre och blandar ihop dom till en smarrig röra som passar både våra smaklökar och fyller vårt troféskåp till både höjden och bredden.
Min röst läggs på Unzue. Jogi har jag vänt ryggen. Men vem vet, imorgon så kanske jag har ändrat mig igen. Det kan ju gå fort här på forumet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-03-18 07:52
Vi har en historia av att plocka inte så meriterade tränare som lyckas (och misslyckas). På det sättet är vi inte som någon annan klubb, vanliga stora tränarnamn är inte alls garanterade att lyckas hos oss. Tvärtom då de ofta har sin egen tro på hur vägvinnande fotboll spelas. När det gäller Unzue så känns det dock konstigt då jag i så fall inte ser anledningen till att byta från LE överhuvudtaget. Vi lär få samma tänkta spelfilosofi men med en lägre röst i omklädningsrummet och förmodligen sämre ledare. Så jag röstar nej till Unzue men tycker samtidigt det verkar som en sympatisk figur och kommer såklart stötta honom om det blir så att han tar över. The Barca way.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-03-18 07:26
Fast att låta unzue ta över är nästan som att ha kvar LE :/ Varför chansa på en så viktig post ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 06:47
Treyh Hur man vågar säga att Pep inte hade några meriter innan han tog över? Så, enligt dig min herre så låter det som om ALLA bara väntade på att Pep skulle svinga sitt trollspö för världen och trollbinda oss med en Tiki-taka som hypnotiserade motståndarna och fick dom att lägga sig platt. Inget snack om saken, va? Du visste att han skulle bli en världsledande majestätisk demontränare, va? Om jag var otydlig i mitt tidigare inlägg så jämför jag inte deras spelarkarriärer,karisma, tidigare älskarinnor, populäritet, tillslag på bollen, år som spelare eller annat skit. Trodde det var underförstått att det var tränar meriter som jag menade med orden : "Pep hade ju inte heller så bländande meriter innan han tog världen med storm". För bländande meriter som spelare vet vi ju alla att han har och där slår han Unzue på fingrarna så det bara dammar om det. Jag får väl vara tydligare nästa gång jag jämför Pep med nån annan tränare. Unzue är absolut inte nån favorit, långt därifrån. Men poängen med mitt tidigare inlägg om Unzue var att visa att hans Barca koppling sträcker sig till mer än att bara ha agerat back-up åt Zubizarreta under ett par år.
Barcelona Xaviesta
2017-03-18 00:25
Reymar Det är så eftersom dagens fotboll och allt som hör den till en är en fruktansvärd instabil färskvara, bl a tack vare twitter/facebook/instagram/snapchat, där en hiss blir diss och vice verca med en enda hashtag. Forummiljön är anpassad därefter och det svänger fortare härinne än en chicano U-turn. LennyRomario Angående Cruijjf så tycker jag fortfarande att det var ett av dom besluten som lämnade mest avsmak av alla felbeslut som den här ledningen har tagit. Då räknar jag in allt från Rosells styre, vidare till sedermera Bartomeus. Att unstrippa honom på hederspresident-titeln som Laporta och co fick honom utnämnd till (ett enhälligt beslut av styrelsen i enighet med artikel 16 i klubbens stadgar) var bara rentav äckligt. En fullständigt onödig politisk markering att avstå från allt Laporta gjorde och den gode Cruijjf fick agera target tyvärr. Sen att han hade starka åsikter om fotbollen i allmänhet samt FC Barcelona i synnerhet gjorde säkert inte saken bättre då ledningen kände att han var, om inte ett "hot" mot institutionen så åtminstone ett hot mot varumärket i förlängningen. Nu har detta inget att göra med din text kanske men man kan aldrig nämna det för många gånger - hur pass vidriga vissa av bollarna Rosell/Bartomeu svingat träet mot har varit. And this one was out of the park.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-17 23:53
[QUOTE=LennyRomario]Tänkte skriva ett inlägg om tränarfrågan, men insåg att jag gjorde det för inte så länge sedan: Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Däremot vill jag inte ha Unzue. Men det baserar jag enbart på att jag tror att laget kommer att fortsätta spela samma "moderna", "svårlästa" fotboll som Lucho bjudit på. Det betackar jag mig för. Ett annat problem är ju att under Laporta så var det Cruyff som talade om för Laporta att så väl Rijkaard som Pep var redo. Tyvärr har vi inte längre ett sådant geni till vår hjälp. [/QUOTE] Jo precis, med Unzue kommer det säkerligen vara samma taktiklösa fotboll som med Lucho o spelarköp som inte passar in i Barça. Setien i Las Palmas är hur intressant som helst. Ser att de körde över Villarreal idag (spelmässigt). Trianglarna mot RM var fantastiskt att se på. Valverde är också ok för mig, men Unzue, nä fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2017-03-17 23:37
Jag har läst på många ställen att folk tycker att det är en nackdel för Barcelona att man har ett tufft spelschema i jämförelse med Juventus när det är dags för kvartsfinalerna. Visst kan det slita lite på spelarna, men samtidigt är det en stor fördel att ha ett högt matchtempo jämfört med Juventus, som skall ställa om från promenadmatcher till att möta oss i CL. Då är jag hellre förberedd och "uppvärmd" sedan tidigare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2017-03-17 23:37
Snälla nån gott folk sluta jämföra Unzue med Pep Guardiola... Hur vågar man säga att "Pep hade inga meriter innan han tog över..." och menar att det går att jämföra med Unzue? Jag kan säga att Pep åtminstone var något innan han tog över. Folk snackade om Pep som den smarte, den charmige, den stora ledaren osv. Han hade vunnit allt med Barcelona som lagkapten för laget och är en stor ikon i klubben. Folk pratade om Pep precis som vi pratar om Xavi t.ex. Pep hade meriter minst sagt innan han tog över tränarjobbet. Unzue är inte riktigt där... Inte på långa vägar. Bartumess lovade oss en "supertränare". Det skulle inte förvåna mig om det Unzuer blev våran nya "supertränare..." Ledningen kompetens är inte bättre än så. Hemskt.
Barcelona Reymar
2017-03-17 23:28
Sen förstår jag inte varför Sampaoli helt plötsligt inte är ett val för att han åkte ut ur CL. Om vi använder samma logik så är Pep lika värdelös och bör/borde inte träna Barca. Han var favorit till att ta över men efter en förlust är han inget val.
Barcelona LennyRomario
2017-03-17 23:17
Tänkte skriva ett inlägg om tränarfrågan, men insåg att jag gjorde det för inte så länge sedan: Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Däremot vill jag inte ha Unzue. Men det baserar jag enbart på att jag tror att laget kommer att fortsätta spela samma "moderna", "svårlästa" fotboll som Lucho bjudit på. Det betackar jag mig för. Ett annat problem är ju att under Laporta så var det Cruyff som talade om för Laporta att så väl Rijkaard som Pep var redo. Tyvärr har vi inte längre ett sådant geni till vår hjälp.
Barcelona Messmargodly
2017-03-17 23:11
Jag hoppas på Unzue. Folk tror hela tiden att gräset är grönare på andra sidan. Ni vill ha demon tränare. Sampaoli fega ur och åkte ut mot Leicester Mouriniho Katastrof Klopp gör ingen glad längre, glasögonen hjälper inte Zidane har bara tur och usel taktik Alegri min morsa vinner Serie A med juve Ancelotti min farmor vinner bundesliga med Bayern Luis Enrique trippel första dubbel andra chans på trippel tredje. Folk har skrämt iväg han (tidernas comeback i bagaget) Pep ut i åttondel mot ett av dom lättaste lagen plus finns chans att han missar cl nästa år trots 2 miljarder spenderade Wenger dammråttor i titelskåpet Conte sparken nästa säsong när dom behöver spela på mer än 1 front Och sen till sisst Diego Simeone som jag älskar men vill inte ha i barca då det är heeeelt olika spelideer Så vem fan vill ni ha .... jag vet att jag nöjer mig med Unzue
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-17 23:08
Juve har en klar fördel mot Barca gällande spelschema. De leder ligan stort och kan fokusera på CL fullt ut. De möter innan, under och efter, tre lag i botten: Chievo , Pescara och Genoa, medan vi möter Malaga borta, Sociedad hemma och Real borta.
Barcelona Soko
2017-03-17 22:57
Bet365 har Barca som vinnare av CL
Barca 3.75
Bayern 4.00
Real 6.50
Atletico 6.50
Dortmund 11.00
Juventus 12.00
Monaco 15.00
Leicester 41.00
Barcelona Nemesis 10
2017-03-17 22:39
Grejen är ju att etablerade bra tränare lockar också spelare vilket man måste ta in i ekvationen. Jag vill inte vara negativ mot Unzue då jag tycker han har skött sin roll bra men jag säger som El Pistolero, det finns duktiga tränare som drömmer om att träna ett lag som Barcelona varför kan man inte bryta trenden en gång för att satsa på ett lite säkrare kort?
Barcelona Soko
2017-03-17 22:31
Såg nu på Barca TV sammandrag av finalmatchen mot Juve för två år sedan. Vi är nästan samma lag nu som då, Alves ut och Umtiti in. Xavi gjorde en sen inhopp i 3-1 segern. Juve är till hälften nytt lag idag, UT bla Pirlo , Tevez, Morata, Evra, Pogba, Vidal , Coman.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-17 22:27
[QUOTE=Reymar]Unzue kanske inte är ett så dåligt val, han är respekterad av spelarna och kan klubben. Tito som även var en en assisterande tränare tog över och var väldigt framgångsrik, så varför kan inte Unzue göra detsamma? [/QUOTE] Visst kan det bli så men chansen är fan inte stor o det är ofta så nuförtiden. Vi kan signa typ vem vi vill men väljer det mest osäkra kortet sen försöker vi fans vara optimiska över det hela med "han kanske ändå är bra" o ofta är han inte det. Var ju samma sak här med Douglas. "han kanske ändå är bra" Han var shit. Finns massa tränare där ute som är bättre än Unzue och hade gärna kommit till oss, jag garanterar dig. Känns som klubben vill fortsätta bli räddade av Messis individuella briljans istället för att ta tag i det hela o anställa en tränare av världsklass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-17 22:06
Vad jag vet om Unzue så har han haft ett par år som reserv keeper åt Zubizarreta. Sen hängde han väl mest i Sevilla målet innan han återvände till Barca som målvaktstränare under Rijkaard. Han stannade även som målvaktstränare under Pep.
Sen hade han väl ansvaret för ett par halvsvajiga lag innan han teamade upp med Lucho i Celta o följde med Lucho till Barca. Så nog har han Barca koppling alltid.
Pep hade ju inte heller så bländande meriter innan han tog världen med storm.
Säger inte att han är rätt man för jobbet men han har inte bara hämtat bollar bakom Zubis nät ett par år.


Barcelona Reymar
2017-03-17 22:01
Unzue kanske inte är ett så dåligt val, han är respekterad av spelarna och kan klubben. Tito som även var en en assisterande tränare tog över och var väldigt framgångsrik, så varför kan inte Unzue göra detsamma?
Barcelona zigazaga
2017-03-17 21:53
Kollar lite på Barça Tv och de visade precis highlights från 6-1 matchen med olika kommentatorer, bla katalanska spanska och engelska. Wow säger jag bara, när Sergi sträcker ut o gör sexan så märker jag att jag jublar o får gåshud. Än idag..9 dagar senare. Helt sjukt. Underbart. Våra hjältar. De gjorde det omöjliga. Jag kommer för evigt att minnas denna fina ögonblick. Hur än våra resa går i Champions så ska vi vara tacksamma! Visca Barça!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-03-17 21:47
@Nemesis 10:


Det är komedi. Han har inga meriter värda namnet för att ens betraktas på posten som barca manager. Finns över 50 bättre alternativ där ute. Inkluderat drygt 10 föredetta barca spelare som är mer kvalificerade, Koeman, de boer , M
aradona, Cocu, Kluivert, Laudrup, Xavi, Blanc Schuster ja tom Mark Hughes är före detta barca spelare som nu tränar som jag hellre ser än den där intetsägande figuren på tränar posten.

Men helst av allt ser jag Wenger
Barcelona II Barça II
2017-03-17 21:37
"Real och Bayern är bättre än Juventus på alla punkter." Bayern kanske, men att påstå att Real är bättre på alla punkter är direkt skrattretande. Real Madrid har inget spel, de är Stoke 2.0. Juventus skall inte underskattas, de är extrem svåra att slå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-17 21:29
Nemesis Håll inne med dom för det kommer inte bli unzue. Barto styr median där nere och han flyttar sitt fokus för att få jobba ifred.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-17 21:24
Var idag vid Camp Nou när det lottades och fick veta av en brasiliansk tv team som gjorde en reportage utanför om lottningen. Vilka matcher det kommer det bli. Vi fick Juve alltså och Bayern mot Real. Ancelotti lede Real sist när de slog ut Bayern. Hoppas Ancelotti vinner igen.
Lite negativt för vår del är att börja borta men hoppas Lucho lärt sig läxan och spelar smart och taktiskt .
jag har sagt redan i gruppspelet att Atletico kommer att vinna årets CL , de är nu nästan i semi. Hoppas det blir helspansk final med denna gång Atletico - Barca .
ps. ni som tycker att Real kan tappa mot Atletico i ligan tänkt att Atletico satsar allt på CL i år då ligan och cupen är kört.
Vi har Malaga tre dagar innan vi reser till Juventus och efter andra mot Juve r det El clasico. Mycket tufft i ligan med andra ord .
Barcelona Nemesis 10
2017-03-17 21:15
Neymar JR Självklart fattar jag att spelarna svarar på frågorna med ödmjukhet, det jag stör mig på är att det känns som att median i Barcelona verkar vilja tvinga fram allt det här. Iniesta har också blivit frågad tydligen och svarade ännu mer ödmjuk vilket jag självklart inte klandrar spelarna för. Sorry men jag kan inte hålla inne känslorna, det är bara att jag är så himla sugen på att se vad en erfaren topp coach hade kunna göra med vårat lag. Men jag kommer nog inte få uppleva det på ett väldigt bra tag, det kanske sker någon vacker dag när stommen vi har idag inte finns kvar längre.
Barcelona Fuerza
2017-03-17 21:06
Vi får inte underskatta motståndet. Har Dybala/Higuain en bra dag så kommer vi se darriga ut i försvaret. Dessutom kommer Chiellinis dagsform bära mycket tyngd i hur Juventus' backlinje hanterar MSN.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-17 21:01
Amen jisses spelarna får frågorna vad tror ni att dom ska svara? Unzue är för värdelös och ska dra åt helvete?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-03-17 20:54
Sport skriver: Pique backs Unzue to take over from Luis Enrique as Barcelona manager... Aja, jag är helt inställd på att det kommer bli Unzue som tar över, fan också det var verkligen inte det jag hade hoppats på. Jag tror verkligen inte att han kommer att utveckla det här laget, är också väldigt trött på att "det måste vara en tränare som har spelat i klubben" mentalitet. Allvarligt talat, hur mycket fördel ger det egentligen att ha spelat nån säsong i klubben för flera år sedan? Jag är väldigt nyfiken på vad ni andra tycker om Unzue som ersättare till Lucho? Sport slutar inte skriva om hur omtyckt han är i klubben. Ni kan läsa mer om detta via länktips
Barcelona Iniesta70.
2017-03-17 20:47
Barcadinho

Kolla dina PM. Viktigt meddelande för i helskotta!
Barcelona JakWah
2017-03-17 20:46
Juventus känns som det sämsta motståndet efter Leicester och Monaco om man ska se till vilka lag som passar oss bäst. Atletico är bättre än Juventus och ett "tyngre" lag att ha att göra med i ett dubbelmöte. Dortmund har mer fart i sitt anfallspel och är farligare på kontringar och i presspelet. Ett lag som passar oss dåligt. Real och Bayern är bättre än Juventus på alla punkter. Med andra ord drog vi en bra lott. Åker vi ut mot Juventus så är det dåligt rent ut sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: