/spanien/barcelona/forum/3725.aspx/spanien/barcelona/forum/3725.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar11
2015-02-22 14:55
@barcastuff: Mathieu and Busquets are the two players who started all 5 games that Barcelona lost this season #fcblive [via @barca19stats] Bänken för dom framöver haha! City matchen, förändringar måste ske. Messi måste spela närmare neymar&suarez Alves pique mascherano Alba . Xavi. busken . Rakitic . Messi . Suarez neymar Våra ytterbackar har ändå för hög utgångs position så ytteranfallare behövs inte. Xavi och rakitic är våra bästa mittfältare och spelar bäst tillsammans Messi ska ha sin 10;a roll och inget annat Neymar och suarez ska få löpa fritt där framme och neymar ska sluta söka upp Messi varje jävla gång och gå på avslut själv Jag vill se skott efter skott, trött på det här patetiska inläggsspelet och eviga rullande. Det ska fan avslutas den här matchen Tar hellre ett skott 10m över mål än en missad passning som leder till en livsfarlig kontring
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 14:21
Rakitic ska alltså vara en mittfältare som ska ta över efter Xavi och Iniesta? My god det är som att be en flodhäst klättra upp för ett träd. Rakitic har inte kvalitén för att driva vidare det här mittfältet. Jag hade hellre sett Isco elr Kroos på mittfältet. Rakitic har inte den här låga tyngdpunkten som krävs för att spela på Barcas mittfält. Usel teknik, dålig kontroll på bollen, läser situationer segt osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 14:17
Kröjf - mittfältet är fortfarande lite för svagt enligt mig. Du nämner Busquets som exempel, My ni*** Busi är en defensiv mittfältare om du inte visste det. Xavi och Iniesta var inte heller några jätte poängspelare men dom kompenserade det med så mycket annat. Bland annat så kontrollerade dom matcherna mer, och underlättade det för vår offensiva trio. Det kan man inte säga om dagens mittfält som gör för lite på precis allt. Just nu känns det som " passa bollen till Messi så löser han allt" det är just det som jag är kritisk till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-02-22 14:15
Tack Kröjf för att du sprider lite vett i det här forumet när det finns så många som inte har en aning om vad dom pratar om!!
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 14:08
Det slutade 1-1 och då gjorde Shitty mål i 94 minuten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-02-22 14:08
I somras visste sig många härinne inte till sig av lycka över att Barca köpt Sevillas storstjärna Rakitic. Till slut kände jag mig föranledd att skriva ett eget inlägg, som om jag nu minns någorlunda rätt började med meningen:

"Det är försvinnande få härinne som hyser några som helst farhågor vad gäller köpet av Rakitic. Ungefär så. Och sen påminde jag bl a om Hleb och andra spelare som inte förmått visa den klass i Barcas färger, som fick klubben att köpa dom från början. Det är väldigt enkelt att vara efterklok.

MEN jag tänker inte fortsätta på det tråkiga temat: "Vad var det jag sa?" Tvärtom fick "Leo Messi" tummen upp av mig flera gånger igår, då han stod upp för Rakitic mot framförallt "Barcelonistas" ständigt återkommande och ofta osakliga angrepp på kroaten (som dessutom blev inbytt först i slutskedet av en match som då redan hade "satt sig")

"Barcelonistas" hänvisade till statistik vad gäller mål respektive assists och skrev att det "säger allt". Nej statistik säger inte allt. För om man skulle räkna mål och asssists som kunde bokföras på Busquets konto när dennne var som absolut bäst, så hade han varit att betrakta som helt värdelös i klubblaget och åtskilligt sämre än Anders Svensson på landslagsnivå. Och det vara han ju långt ifrån, som vi väl alla förhoppningsvis vet utan att behöva börja googla.

Fotboll brukar som bekant kallas det gröna fältets schack. Och med den liknelsen i färskt minne, bör man ha i åtanke att Rakitic roll i Sevilla ofta var central och kan liknas vid en löpare och/ eller springare (häst), med den relativa rörelsefrihet som följer på att få vara en sådan pjäs i spelet.

I Barca har han reducerats till utbytbar bonde på höger kant som offras till och från, med "tornet" Alves såväl framför som bakom sig. Och dessutom "drottningen" Messis rörelser i full frihet att anpassa sitt positionerande till. DET säger statistiken absolut ingenting om. Så det så.
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 14:04
Såg Shittys match mot Stoke för några veckor sen. Dom hade mycket boll i den matchen utan att skapa några farliga chanser. Då hade dom Yaya borta också. Åker vi i åttondelen så är det ett stort fiasko oavsett om vi vinner ligan. Ska vi åka så ska det vara i en semifinal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-02-22 13:53
[QUOTE=Junta Dimision]Munir-Adama Yaya fick två matchers avstängning för sitt eftersläng mot CSKA, så han missade sista matchen mot Roma och missar första matchen mot oss. Edit. Tre matchers avstängning, glömde bort att han missade Bayern också. [/QUOTE] bra för oss då Fernando och Fernandinho skrämmer inte så mycket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-02-22 13:46
Munir-Adama Yaya fick två matchers avstängning för sitt eftersläng mot CSKA, så han missade sista matchen mot Roma och missar första matchen mot oss. Edit. Tre matchers avstängning, glömde bort att han missade Bayern också.
Barcelona >The Reporter<
2015-02-22 13:44
Yaya fick 3 matchers avstängning för det han gjorde mot Cska Moskva så han missar första mötet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-02-22 13:37
[QUOTE=Baha - Tres Amigos]Nyttig information. Neymar och Messi får ta och tvinga deras ytterbackar på gula kort. Aguero måste vi upp med. Han.är livsfarlig om han får en ordentlig genomskärare. [/QUOTE] är Yaya avstängd eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-22 13:27
Sen Denis Suarez kom in har Sevilla vaknat till och börjat spela mycket bättre. Han förde med sig dribblingar, rörelse, passningsspel och kombinationer mellan spelarna. Han orsakade frisparken som ledde till 2-2. Och nu spelar Sevilla riktigt bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-22 13:24
[QUOTE=>The Reporter<]Zabaleta, Clichy,Aguero och Dzeko är avstängda i returen vid ett gult kort på tisdag. Jag tänker framförallt på dem 2 förstnämnda. Dem kommer ju säkerligen att ta det väldigt Lungt. Det gäller att utmana dessa. Lägg därtill att Yaya INTE får spela första matchen [/QUOTE] Nyttig information. Neymar och Messi får ta och tvinga deras ytterbackar på gula kort. Aguero måste vi upp med. Han.är livsfarlig om han får en ordentlig genomskärare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-02-22 13:22
Truppen mot City:
Ter Stegen, Bravo, Masip, Alves, Montoya, Pique, Bartra, Mascherano, Mathieu, Adriano, Alba, Busquets, Rakitic, Xavi, Iniesta, Sergi Roberto, Rafinha, Pedro, Messi, Suarez, Neymar.

Tror på en massa mål och en mer öppen match, 2-3 till Barca..
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 13:20
Blaugrana91 - i vanliga fall hade ligan varit körd i och med att vi tappade poäng igår. Men faktum är att Real Madrid är otroligt mediokra och dåliga. Jag tror dom kommer tappa en hel del poäng framöver. Jag var inte ens orolig trots förlusten igår, jag var snarare besviken då jag tycker att vi skänker bort en ligatitel som vi bör vinna till Real Madrid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-02-22 13:15
Nu när man lugnat ner sig lite sen matchen igår så kan det nog dels förklaras i underskattning. Man hade nog tankarna på City redan och iom hemmaplan och ett lag som Malaga så blev det nog en viss underskattning som sagt. Jag menar det ska inte vara möjligt att ett lag som spelat magiskt veckan innan misslyckas så, vi gick inte in med 100% och efter misstaget som ledde till deras mål stressade vi oss genom resten av matchen och då blir det pannkaka. Vi får hoppas att Real tappar redan ikväll, dem har sett otroligt svaga ut, iof har dem ju fått med sig poängen, men tids nog kommer dem tappa. Om vi ska ta ligan så måste vi gå in med 100% i varje match, oavsett om vi möter Atletico eller Granada. Förhoppningsvis kommer vi inte underskatta något lag efter det här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 12:57
Föra säsongen vann vi båda matcherna mot Shitty och då var vi ett sämre lag. Många förväntar sig ett offensivt City. Jag tror inte vi kommer få se det. Jag tror Shitty på Shitiad Stadium kommer backa hem med laget lite som dom gjorde föra säsongen. Har svårt att se dom köra en helt öppen match mot Barca det vore bara för bra för att vara sant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-02-22 12:56
Zabaleta, Clichy,Aguero och Dzeko är avstängda i returen vid ett gult kort på tisdag. Jag tänker framförallt på dem 2 förstnämnda. Dem kommer ju säkerligen att ta det väldigt Lungt. Det gäller att utmana dessa. Lägg därtill att Yaya INTE får spela första matchen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-22 12:52
Alves-Pique-Mathieu-Alba Masken-Busi Rakitic Suarez-Messi-Neymar Suarez centralt med Messi med en fri roll där han kan röra sig på kanten och centralt. Vi skulle kunna ha Xavi istället för en DM så vår får mer kontroll på matchen. Jag är inte orolig över Shitty matchen. Trot vi vinner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-22 12:43
Det kommer bli en öppen match. City är inte det lag som parkerar bussen och kommer inte göra det den här gången. De är inte särskilt bra på det heller. Jag tror att vi kan vinna den här matchen om vi spelar taktiskt. Hålla i bollen vid behov och när City väl får tag i den pressar vi högt och vi inte får utdelning av höga pressen faller vi och kontrar dem när vi väl vinner bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-22 12:37
Glöm igår. Hur vill ni ställa upp mot City och hur tror ni att matchen utvecklar sig? På vilket sätt kommer City hota oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2015-02-22 12:28
Efter dagens onödiga förlust har man lugnat ner sig en bit, förstår mig inte verkligen hur man kan gå från att vara i superform till att floppa helt enkelt bara så plötsligt mot Malaga hemma, det är som laget inte visste va dom gjorde stressade misstag efter misstag.

Allt kändes fel igår , alltid när vi gör misstag och släpper in nuförtiden känns som laget stressar till sig allt för att göra mål, men lyckas inte.

Varför är det alltid så när vi har chansen att ligga 1a i ligan så slarvar man bort det , blir så förbannad alltså, aja antingen blir det 4 poäng mellan oss och Real ikväll eller har vi tur kanske Real går och tappar också.

Hoppas verkligen killarna visar en annan typ av vilja och attityd mot City på tisdag nu har vi verkligen allt i vår händer om vi vill vinna nåt detta år.
Barcelona Mascherano #14 el Jefe
2015-02-22 12:15
Det finns en handfull medlemmar till håller upp nivån i detta forumet. All cred till dom! Jag slutade skriva här inne i höstas pga sandlådenivån som råder här inne (och jag är fullt medveten om att jag just nu kommer att bidra till den). Men jag har gått in och läst då och då och jag kan bara konstatera att detta forumet håller sämst klass på hela svenskafans tillsammans med Puertan. På riktigt, vad är det för fel på den genomsnittliga Barcelona och Real Madrid-supporten? Det är en komplett samling av ren idioti om man läser sidorna efter slutsignalen här inne. Det känns absolut inte som att det är supportrar till ett lag som har skrivit majoriteten av inläggen här. Och det är det inte heller. Ni är något annat, jag vet inte vad, men supportrar är ni fan inte. I med och motgång? Skulle inte tro det va? Jag vet att detta inlägget inte heller höjer nivån här inne. Men det är inget jag kan bry om längre, detta forumet är helt förlorat så länge vi inte spelar fotboll som om det vore 2011 igen (och det kommer inte att hända snart igen). Då, och endast då klarar man av att hålla någon form av nivå. Men som sagt, det finns ändå en handfull medlemmar som bidrar med något positivt här inne. En av dom är Gabriel. Läs hans senaste inlägg. Där har ni en riktig supporter. Läs det igen. Lär er av det. Ta till er av hans text. Budskapet i den är helt fantastiskt. Jaja, slut på mitt gnäll. Jag tänker fortsätta smygläsa här inne då och då i hopp om att finna ett och annat guldkorn bland allt bajs som finns här. På något sjukt och destruktivt sätt så kan det vara värt det.
Barcelona Federer - köp en back, tack
2015-02-22 11:51
Douglas (thigh) trains normally this morning Fan vad härligt att Douglasinho är tillbaka.
Barcelona Cule4life
2015-02-22 11:50
Rafinhas skott
Barcelona koeman92
2015-02-22 11:48
När vi ändå är inne på Chelsea, de kryssade med 1-1 hemma mot Burnley, ett lag som inte ens når upp till hälarna på ett lag som Málaga
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-22 11:42
One day Messi will have 3 good markers,Neymar will have an off day and Suarez will not move enough and we'll lose - @lucasammr on 10/02/15 Därför behöver vår mittfält börja med att leverera. Igår var det bara stress
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2015-02-22 11:31
Barcelonistas: Skärp dig, va e de för ton du använder ? "skitsnack" vad var det som va så skitigt med mitt snack ? ja la upp ett argument med full respekt mot ditt inlägg, varför ska det alltid användas sånna hårda bud mot varandra här inne ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-02-22 10:42
Gabriel Håller med angående allt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-02-22 10:28
[QUOTE=Acrobat]Jag tror och hoppas att gårdagens match bara var en engångsföreteelse. Alla matcher kan inte genomföras med perfektion. Finns det kanske en risk att spelarna hade tankarna på City lite för tidigt? Hursomhelst lär ju motivationen på tisdag inte vara något problem. När det är CL-slutspel höjer sig alla spelare och då är jag inte särskilt orolig med tanke på den form Barca visat upp den senaste tiden. Jag tror att vi vinner med 3-1 och därmed avgör redan i första mötet. [/QUOTE] Det är helt uppenbart att laget inte klarar av att hålla fokus på både ligan och CL. Ligan är en lång transportsträcka som kan liknas vid ett maratonlopp. De fixar de tuffa matcherna där man tror att det blir poängtapp men förlorar på hemmaplan där det bara ska vara tre poäng. CL är en mer explosiv turnering där man bara behöver hålla skärpan från kvarten och framåt, nu blev det lite tuffare med City i åttondelen men det bör Barcelona fixa. Annars är det lite skrämmande hur låg Barcelonas lägstanivå är på anfallet, Malaga hade det väldigt enkelt att försvara sig igår. Har man ett anfall med Neymar, Messi och Suarez ska det inte se ut sådär, det var bedrövligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: