/spanien/barcelona/forum/3699.aspx/spanien/barcelona/forum/3699.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
viccc
2014-11-12 15:25
Såg precis klippet när Tito säger på Camp Nou " Your struggle is our strenght, We will wait for you as long as we have to" angånde när Abidal var sjuk. 4 månader senare blev han utkastad från klubben. Pinsamt, vidrigt ..
Barcelona DM1982
2014-11-12 15:17
Official: Rafinha has a thigh muscle injury, will have to recover for 7-10 days, returns to Barcelona from China, where he was with BRA U23 Börjar nästan bli lite pinsamt nu, skador hela tiden på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-11-12 15:09
Om ryktet stämmer att Laporta planerar att försöka få hit Mourinho om han vinner presidentvalet är det ett grovt misstag som jag ser på det. Visserligen var det nära att man anställde portugisen redan i 2008 så det finns säkert en relation mellan de båda herrarna, men jag kan inte begripa mig på varför Laporta skulle försöka sig på det här i dagsläget.

Redan för sex år var jag emot att se Mou träna Barça och efter hans sejour i Madrid bör man inte ens skämta om saken. Jag hoppas verkligen att det inte stämmer och att Laporta hittar en annan lämplig kandidat. Annars så får Cruyff återigen cockblocka Mourinho från att träna klubben. :P
Barcelona Neymar11
2014-11-12 14:29
Nu börjar den rätta sorten av människor komma till kontoren i klubben. Puyol kommer förhoppningsvis bli sportchef, Abidal är den optimala förebilden för ungdomarna och tvivlar inte en sekund på att han kommer göra ett utmärkt jobb. Vill se fler av våra legender ta sig upp i leden, är trött på folk som inte har en aning om fotboll som går styra och ställa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-11-12 14:24
Neymar 11 Bästa Barcanyheten på länge! Underbart!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-12 14:02
Pique will discuss his future with Luis Enrique after the international break. Man United and Chelsea are monitoring his situation. [mirror]
Barcelona LeoMessi
2014-11-12 14:01
Neymar11 Fy fan vad glad jag blev av att läsa det. Precis en sån bra människa och fantastisk förebild som behövs i klubben, på ett eller annat sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-12 13:54
@barcastuff: Eric Abidal, now at Olympiacos, has accepted the offer to become the sport director of Barcelona's schools when he retires next year. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2014-11-12 13:36
Ett ovanligt klipp på den kritiserade duon + Xavi. Om man orkar följa klippet i 2 minuter så kan man tydligt se att Xavi visar prov på bäst bollsäkerhet. Otrolig bollkontroll.

Enjoy!
Barcelona Neymar11
2014-11-12 13:20
Papillon Har inte låga krav utan är tolerant med Lucho, och var medveten om att detta kommer ta tid innan spelet sitter inför säsongsstarten. För att vara helt ärligt som förväntar jag mig inget förrän 2016/2017 säsongen. Vi har fortfarande inte spelat samma elva en match, det har roterats friskt och vi har haft en hel del olyckliga skador. Just nu har vi inte ens kontinuitet på målvaktssidan. Suarez som precis har kommit till spel och nyckelspelare som har underpresterat. Det viktigaste just nu är att inte hamna långt efter och försöka knippa oss första platsen i gruppen. Lyckas vi med detta så tar jag gärna några skiter matcher på vägen Efter uppehållet vill jag se kontinuitet i startelvan, efter hand kommer spelet börja sitta. Vad det leder till får ödet bestämma!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-12 12:54
@Neymar11:


En Nisse?
Så du tycker att spelet sett bra ut än så länge? Då har du väldigt låga krav på laget. Man behöver inte vinna med 5-0 för att spela bra fotboll eller för att få ett "kvitto" på att spelet fungerar. Som spelet sett ut den här säsongen så kan man räkna med att de 2 poängen (bakom real) kommer växa sig större.
Barcelona Den vise mannen
2014-11-12 12:39
Neymar11 Kan bara instämma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-12 12:26
Papillon Uppenbarligen så fungerar det som vanligt, laget har samlat på sig vinster och mål har blivit gjorda. Den här starten skiljer sig knappt från dem senaste 4 åren. Eller är du en sån Nisse som förväntar dig att allt ska sitta på plats direkt?! Vi är 2 poäng bakom "världens bästa lag" som enligt niva inte någon kan rå på, ännu bättre blir det med tanke på att inget alls stämmer för oss tydligen.... ------------------ Det är den här jävla besattheten av titlar och 5-0 matcher som har gjort oss såpass dåliga som vi nu är. Helt plötsligt finns det ingen som helst tålamod längre utan det ska börja gnällas direkt. Ta bort pressen för dem, låt dom hitta kärleken och passionen för sporten men framförallt lite jävla kontinuitet. Vi kan inte slussa in egna talanger för dem måste tydligen hålla världsklass nivå direkt annars är dem inte dugliga Nya spelare får inte tid att hitta sin roll innan folk börjar tänka; tänk om vi hade köpt han istället En tränare som inte ens får 3 månader på sig innan han hängs ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-11-12 12:25
Papilon Håller med dig att det går alldeles för sakta. Speciellt när Mr Alves får sköta speluppbyggnaden. Messi får gå ner för att hämta boll för att sedan försöka få fart på spelet och när lägen väl kommer så är han för långt bort och numera verkar han ha tappat skärpan framför mål med tanke på hur sällan han kommer till avslut numera. Skönt att Neymar åtminstone är i bra målform och förhoppningsvis så får vi löpningar centralt med suarez som spets.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-11-12 12:19
Neymar 11 Så du säger att Messi ska vara fram spelarn tillsammans med ytterbackarna. Ok, så va ska mittfältarna göra ? För varken Busi, Iniesta , Xavi är snabba eller starka nog för att försvara. Det leder bara till att vi blir ett öppet sår. Sen är det så att våra ytterbackar är inte så speciellt form starka. Alves börjar komma till åren och är rent utsagt värdelös där uppe! Och våran bästa ytterback Alba får inte det förtroendet han förtjänar! Så här ska det vara enligt mig! Låt Alves vara back ge han en deffensiv roll för han gör ändå inte mycket vettigt där uppe! Alves har fortfarande speed och erfarenhet som vi behöver. Sen ska LE ge Alba det förtroendet som han förtjänar. Grunden är mittfältare ska vara mittfältare alltså skapa assist. Forwards ska vara forwards alltså göra mål. Alla dom här sjuka experimenten har verkligen tärt på laget! Dessa experiment kommer tyvärr från Pep för han hade råd att göra såna sjuka saker. Men det har vi inte nu. Pep hade dem bästa spelarna i världen i den bästa formen. Så det spelade nästan ingen roll hur han spelade!!! Jag är säkert den enda här inne som tycker att Pep överskattas en aning.. Som sagt detta är min åsikt!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-12 12:09
@LeoMessi:


Största problemet enligt mig är att spelet går för sakta och att vi har för lite folk i straffområdet. Ingen spelare som hotar motståndarlagets mittbackar.
Barcelona papillon
2014-11-12 12:04
@Neymar11:


Uppenbarligen så funkar det inte så jättebra, eller vad tycker du själv?
Barcelona Barcadinho.
2014-11-12 11:41
Krojf -

Vi snackade kort om den här saken för ett par veckor sen. Dvs hur stor betydelse har tränaren för framgång.
Generellt är det så att det finns väldigt många små och stora faktorer som påverkar ett lag under en match och ännu mer under en säsong.
Det kan tom vara så avlägsna faktorer som ett vulkanutbrott i Island med askmoln över halva Europa.
Alla faktorer sammanlagt ger 100 procent helhet.
Hur många procent är tränarens förtjänst går absolut inte att räkna fram, utan bara att spekulera.
Och om t ex 20 procent är mycket eller litet i det sammanhanget också är vilttöppet för diskussion

Men jag tror att tränaren har en marginell påverkan generellt, när man tänker snittet på alla topptränaren som finns runt omkring.

Som tränare kan du ha hur många idéer som helst. Det är i slutändan spelarna som ska göra jobbet med sina egenskaper, förmåga, form mm. Och allt hänger ihop med massa annat över din egen makt o kontroll.

Tom vad det gäller motivation och inställning. Det finns spelare som är lättare att motivera än andra. Dvs tom i den punkten så är du tränaren beroende på sitt spel material.

Sammanlagt – Pep var revolotionär men han hade spelmatrialet för att få fram sina saker.
Tänk på alla misslyckande revolutioner i historian, där saker har gått fel trots bra förutsättningar :- ) (se länken)

Min åsikt (inte fakta och sanningen).
Barcelona Neymar11
2014-11-12 10:56
Vad det lipas här inne, ni måste ha missat en viktig förändring som har skett Messi spelar i 10:rollen med 2 forwards framför sig och det är han som ska göra assisterna eller ytterbackarna, därav kommer våra mittfältare göra färre och Messi fler
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-11-12 10:06
Papillon När Messi inte går ner för att hämta boll så sitter vi här och trashar honom för att han lunkar runt utanför motståndarens straffområde. Han tvingas gå ner för att mittfältet är helt jävla inkapabla till att etablera något form av tryck utanför motståndarens straffområde. Är så jävla besviken på Busi och iniesta, fy helvete vad dom har varit kalla denna säsong. Att se min favoritspelare iniesta (trots mitt nick) vara så under isen, gör fan ont i hjärtat. Speciellt när man vet vilken jävla magi han kan bjuda på. Ville se iniesta göra horhus av motståndarens mittfält och försvar, så som han brukade göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-12 09:54
Inte konstigt att mittfältarna inte har mycket assist när det är Messi som kommer ner och slår de avgörande passningarna.

Kan inte minnas sist jag såg Messi ta en djupledslöpning. I 95% av fallen då det vankas anfall så droppar han ner och tar över "anfallet". Det kanske är dags att gå över till två defensiva mittfältare och en playmaker i Iniesta och flytta upp Messi ett steg.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-12 07:58
Jag störde mig till och från på Cesc när han spelade hos oss, Men det hade varit intressant att se honom på mittfältet tillsammans med Rakitic.
Vi hade inte behövt grubbla över mittfältet lika mycket om det inte vore för att Sergio och framförallt Iniesta varit totalt under isen.

Inte undra på att de sett dåligt ut när den lagdel som är viktigast för barcas spel är helt vilse.
Barcelona Bentley King
2014-11-12 07:41
@barcastuff: Barcelona's midfielders have recorded only 1 assist in the Liga so far this season #fcblive [via opta] Meanwhile in England så leder Cesc assistligan med 9 assist...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-11-12 04:21
Vi kan snacka spelfilosofi hit och spelfilosofi dit till döddagar, utan att det ändrar det faktum att Pep Guardiola var rätt man på rätt plats. Men framförallt i RÄTT TID. Sistnämnda omständighet är nämligen enligt mitt förmenade fullständigt avgörande för Peps exempellösa framgångar med sin upplaga av Blaugrana, inte "hans" eller FC Barcelonas spelfilosofi i sig. Ni vet, det där talet om DNA och dylikt. Tämligen dödfött att ta till sådana termer. Så´nt handlar om genetik och så också talang i mångt och mycket. Och glöm för all del inte att självaste Carles Pyuol var på vippen att sållas bort ur Barca på ett tidigt stadium i unga år, just för att han inte ansågs ha riktigt rätt "DNA" i sig. Sensmoralen i den sannsagan skriver sig alldeles själv. Inte så sällan har vi fått höra att det ser ut som handboll, när Barca passar i sidled framför en mur av motståndare för att hitta instick. Vilket får mig att tänka på svensk handboll när den var som bäst. Dom flesta av oss har förmodligen, kanske inte varit med men i alla fall hört talas om, när Sverige dominerade handbollsvärlden och det folkkäraste landslaget kom att kallas "Bengan Boys". Men även om "Bengan" i hög grad var med och bidrog till framgångarna, så var det den lyckliga omständigheten att Sverige under hans tid som ledare, hade fått fram en gyllene generation av extremt talangfulla handbollspelare, vars formtoppar mer eller mindre sammanföll under en och samma period. DET var inte främst "Bengans" förtjänst. Men han kunde få dom att fungera som grupp och därmed få ut det bästa av dom individuellt. Däri låg också Pep Guardiolas storhet. Sen får vi heller inte glömma bort Tito i sammanhanget. Maken till egenproducerad generation spelare från La Masia, som Pep under sin tid till allas vår stora glädje hade den stora äran att disponera på sitt speciella sätt, lär vare sig Barca, Spanien eller världen få se igen. Och knappast något en ny sportchef, tränare eller inköpta stjärnor i miljardklassen kan återskapa. Visst vill jag som alla culés av hela mitt hjärta att Barca ska vinna allt som går att vinna igen och helst gör det lika vackert som på Peps tid. Men att segra som Atletico Madrid gjorde förra säsongen, är faktiskt inte fy skam det heller. Eller? För övrigt skulle jag verkligen behöva ett riktigt sömnpiller till match, i skrivande stund. Hoppas C-more visar någon direktsänd drabbning i amerikansk "fotboll". Får stänga av datorn och sätta på TV:n. För det här håller fan inte. Har ju faktiskt ett jobb att sköta också. Precis som "Zubi".
Barcelona Gio Style
2014-11-12 00:32
Grabbar, vem fan bryr sig om Ronaldo?
Barcelona BARCA-més que un club
2014-11-12 00:16
Det stinker avundsjuka ur den patetiska Crynaldo ska starta sina kampanjer nu allt för att vinna den guldbollen och att folk ska tycka synd om han, och att han förtjänar den osv. vilken vidrig spelare 29 år också skäms för fan.
Barcelona wallmannen
2014-11-12 00:10
Jag tycker att Rolle är mer spornosexual än metrosexual.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 23:53
Ronaldo är en metrosexuell narcissist som vill stå i rampljuset så mycket som möjligt. Allt det där är fake, " i will get my lawyers" vem ska dom stämma luft eller? The book also suggests that the 29-year-old’s Madrid team-mates jokingly compare Messi to a dog or puppet kept in one of Ronaldo’s designer bags...
Barcelona Liunil Masse
2014-11-11 23:50
Jag tycker inte det är våra mittfältares kvalité det är fel på utan det är Luchos taktik. Alla våra mittfältare begränsas totalt när dom ska bredda och täcka upp för ytterbackarna. Vi måste spela mer centralt och etablera ett tryck mot motståndaren centralt istället för att lämna ett stort jävla hål där stackars Busquets ska försvara ensam. Sen en sak till och det är att vingarna nu spelar centralt. Det är det som i grunden gör att mittfältarna misshandlas pga att dom måste täcka upp för ytterbackarna som tvingas bredda. "Football begins with two wingers." #MarceloBielsa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 23:43
News is circulating that I allegedly made offending remarks regarding Lionel Messi. This is absolutely false and I have assured my lawyer takes action to sue those responsible. I have the utmost respect for all my professional colleagues, and Messi is obviously no exception.


BarcaClasico - va ska snubben säga? Klart han tog sig tiden att hitta på en trovärdig historia. För inte tror ni på fullaste allvar att han skulle erkänna att han snackat skit om Messi? Ska han gå ut och säga, " dessa uppgifter stämmer jag har kallat Messi detta".

Allt detta är ett spel, oo tro mig han har sagt mycket om Messi i omklädningsrummet. Detta är sätt att måla ut sig själv som ett offer så han får mer anhängare när det kommer till priser som guldbollen. Nu går han ut och påstår att dessa uppgifter är felaktiga ( vilket dom inte är) bara för att framstå som ett offer.
Annons: