/spanien/barcelona/forum/364.aspx/spanien/barcelona/forum/364.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Duda
2016-10-20 22:18
Nån som har koll på om Lucho har sagt att han själv vill stanna så länge han får? Jag tänker på hur Pep ofta markerade att han inte skulle vara coach för evigt hos oss, att han hade andra ambitioner och att han ville träna andra klubbar i framtiden
Barcelona Barcadinho.
2016-10-20 20:26
Jag hoppas att Luis Enrique o Joan Unzue kommer träna FCB i många år framöver. De två funkar väldigt bra ihop o de är mycket engagerade. Jag hoppas på kontinuitet på den fronten. De är bäst för oss.

Jag gillar den kombinationen där huvudtränaren är föredetta offensiv spelare och assisterande mer defensiv karriär ( Joan var en målvakt)

Publiken ger enormt stöd till Lucho väldigt ofta. Jag älskar det. Der är faktiskt rätt unikt att en publik skanderar tränarens namn så här ofta.
Enrique o Unzue på tränarbänken, en aktiv stå plats, det börjar kännas aom rikitgt fotboll. Jag får mer lust att åka dit.
Barcelona Iniesta70
2016-10-20 20:01
Spelar vi som igår så är det med för små marginaler , det kan gå som mot Celta .vill inte byta ut Lucho men vill att han kan ge oss ett alternativ när tex Busken blir låst.
För det kommer han att bli.
Jag gillar också MSN , och vill att de behåller både fart , och ett rakt spår mot mål , men det får inte bllinför långt till mittfältet.
Andra bollen kommer bli svår att vinna om MSN får spela själva på motståndarens planhalva , och laget blir långt.
Missar MSN en passning eller fastnar i en dribbling så har våra mittfältare svårt att hinna dit i en andra våg , jag personligen har alltid älskat vårt sätt att vinna tillbaka bollen fort , och bara mata på.

Hade inte Bravo blivit utvisad så vet man inte hur matchen slutat ...ja , jag vet nu blev han ju utvisad och det är lite synd på sätt och vis.

Personligen har alltid sättet Barca vunnit varit viktigt för mig , det eleganta mittfältsspelet , trianglar , tiki taka , och nog tycker jag det finns en hel del tiki taka i MSN.
Jag vill vinna titlar fast med stil....och att det kan gå rakare med mer chansspel ,
Fast nu känns det som chansspelet är mest på fel tredjedel av plan...
Vill helt enkelt ha med Iniesta mer i spelet och att Messi får mer bollkontakt , utan att vi behöver vänta på ett nytt rött kort .
Uppskattar Lucho , för att vi spelar rakare men just nu så har det gått stiltje i framåttänket och snarare gått ett steg bak i utvecklingen , både spelmässigt och resultatmässigt ( inte i Champions) men vi brukar inte ha nåt större problem att vinna gruppen.

Men spelar vi så här 11-11 i en åttondel eller kvart , så kan det blli en kort turnering , vi har haft marginalerna med oss i de två senaste Champions matcherna .
Men jag vill inte byta ut Lucho , tanken har inte slagit mig .....än...
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-20 19:25
Frågan är hur lagen tänker nu. Ska vi pressa Barca högt på så sätt störa/föra matchen. Så som Man.City gjorde, men strunta i att bjuda på mål och utvisningar. Eller backa ala Athletico Madrid och gå på kontringar. Tror nog på det sista, dem flesta är för rädda för MSN. Synd! för vi behöver träna på att spela upp bollen från backlinjen. Vi har tappat det helt och hållet. Saknaden av Alves är stor. Ett stort problem är att bollen ofta hamnar hos Ter Stegen, det innebär minskade ytor att spela upp bollen på och en sämre passfot än resten av laget. Därför minimera bakåt spel till målvakt. Alla lag spelar nu mer man mot man mot oss. Två spelare på våra mittbackar och punkt på Busquets. Istället ska vi i uppspels fasen ha en spelare centralt(Busquets/Pique)med mer djup. Och mittbackarna med mycket bredd. Om motståndaren fortfarande spelar markering på mittbackarna. Kommer den centrala spelaren då att få fler uppspels alternativ då ytorna är större. Han kan också kliva fram med bollen själv som Pique gjorde när han blev skadad. Ytterbackarnas involvering i både uppspel och offensiva spelet är obefintlig. I defensiven känns som att Lucho struntar att ha laget kompakt, som det var tidigare. Istället vill han ha laget långt så vi inte åker på kontring. Ligger kvar med MSN offensivt, som ett ständigt hot och lågt med fyrbacken. Det här gillar Lagerbäck, tror aldrig han har plussat så mycket för Barca som igår. Fastän vi spelade sämre än någonsin.
Barcelona Culés
2016-10-20 18:37
60 % av sina straffar har Neymar satt under sin tid i Barca. Näst sämst i alla top-5 ligor. Det är bedrövligt men jag hade ändå accepterat det om killen kunde vara seriös när han ska ta en STRAFF och inte showa så som han gör. Jag vet att det är en del av hans karaktär men om han inte är beredd att sluta med detta så får faktiskt hans dagar som straffskytt vara räknade. En straff ska bara dunkas in, punkt slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-20 18:20
messiooooxavii Blaugrana91 Självklart ska Lucho ha beröm för vad han uträttat. Problemet är att vissa inte instämmer i hans spelstil och då finns det alltid något att vara kritisk till oavsett om man vinner eller inte. Speciellt när man inte har spelat övertygande. Det handlar mer om att vinna med bra spel än att vinna med mycket mål. Här inne har jag inte upplevt att det finns någon enig kår som är emot Lucho, däremot är det definitivt tabu att anse att ledningen gör ett bra jobb (sportdirektören Robert borträknad). Skriver man om detta kan man absolut räkna med att man får en hel del mothugg. Edit: Ser att mitt andra stycke kan uppfattas som att jag själv anser att det är tabu. Så är inte fallet utan det är min uppfattning om normerna här inne jag skriver om.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 18:08
Tydligen så spela Busquets matchen igår med feber.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-20 17:32
messiooooxavii Jag tycker personligen att Lucho får alldeles för lite beröm för vad han gjort med laget sedan han tog över, så jag håller delvis med dig. Vissa menar att han endast lever på MSN och det resonemanget är lika tramsigt som när man påstod att Pep endast vann titlar pga. av Messi, Xavi och Iniesta... Men du måste förstå att här inne får man inte berömma Lucho, allt är hans fel oavsett vad, man får inte heller anse att ledningen gör ett bra jobb och slutligen får man absolut inte kritisera Pep i förmån för exempelvis Mundo Deportivo..... Det blev jag varse om igår... Hur som helst, sett till matchen igår så gjorde vi en ok insats, vi kan spela betydligt bättre. Men samtidigt var vi för en gångs skull otroligt effektiva och tog tillvara på våra chanser. Sedan ska man komma ihåg att vi spelade med ett reservbetonat försvar och trots detta vinner vi komfortabelt mot Englands bästa lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2016-10-20 16:53
2 / 2 La LIGA titlar

2 / 2 Copa Del Rey Titlar

1 / 2 Champions League Titlar

5 / 6 Major titlar på 2 säsonger .

Det är fan skandal att man ska behöva komma in här efter en fucking 4 0 seger mot PEP GUARDIOLA och hans City som leder PL och där PEP skapade en taktik för att störa oss så mycket som det bara går. Pep har med sina insider kunskaper och sin rutin skräddarsytt en taktik som skulle skaka oss till den grad att vi inte fick ut något av vårat spel.

Det är inte IFK Göteborg vi spelade emot igår. Det är en av titelkandidaterna till att vinna CL och PL vi spelade mot och vann med 4 0

VART FAN ÄR HYLLNINGARNA till tränaren som återigen fört oss till absoluta världstoppen när vi var på väg i en mycket mörk period. Han kom och förde upp oss igen.

En sådan prestation som igår borde fan hyllas till skyarna och inte sågas och längtas efter en ny tränare som kommer återigen införa att vi till varje pris dominerar ett mittfält om vi så fan ska slopa att spela med MSN och slänga in 7 mittfältare likt Spanien under Vicente senaste 2 mästerskapen och rulla fram och tillbaka.

Vi vinner trots allt bollinehavet i första halvlek mot ett lag som kom ut på plan som hade bollinehav som prio nr 1 och inget annat.

Neymar Messi och Suarez är inga spelare som kommer rulla tiki taka lir utan det är full fart framåt mot mål som gäller och jag älskar det.

ARG ÄR JAG
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 16:34
Ja vill man se ett förbättrat spel mellan backlinje och mittfält så får man vänta tills en ny tränare kommer. Så här har det sett ut under Lucho hela tiden, knappast något nytt? Jag tycker även att vårt presspel kan bli mycket bättre, men det är också upp till spelarna. Även om Messi gjorde en strålande match poängmässigt igår så var hans presspel obefintligt. Om en spelare inte är 100% så han kan pressa som resten så ska han inte spela. Pressar man o en inte gör jobbet så lämnas det hål och det blir för lätt för motståndaren att spela förbi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-20 15:40
Ett exempel ifall statistisk från matchen stämde så hade iniesta endast 31 passningar, 31 jävla passningar. En utav tiderna bästa passningsspelare/tekniker det är så fel det bara kan bli. Laget ska formas efter honom i uppspelnings fasen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-20 15:35
Det handlar inte om att tjonga iväg bollen, för det just det vi tvingas till varje gång nuförtiden. Det måste gå fortare för försvaret + Mats med bollen, det är inte the Barcelona way när målvakten har bollen längre och fler touch än anfallarna/mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 15:32
Folk som skriver att vi ska tjonga upp bollen när vi blir pressade kan byta lag, seriöst. Är det något som kännetecknar Barças spel så är det att vi spelar VÅRT spel no matter what. Vi ska inte anpassa oss till motståndaren, vi har vårt spelsätt. Ja motståndarna vet om att vi kommer försöka spela oss förbi deras press, men so? Hur kul är det för motståndarna att möta någon som aldrig viker sig. Som att möta en boxare som duckar alla slag o när den andra är helt slutkörd så knockar han honom. Så vi gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 15:16
Suárez : "Sometimes I score difficult goals and miss the easiest ones. My teammates laugh at me." Yupp haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-10-20 14:10
Flest hattricks i UCL historia:

1. Real Madrid - 9
2. Messi - 7
3. Bayern - 7
4. United - 5
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-20 13:50
Absolut. Suarez är underbar! Så ödmjuk att ta den centrala anfallsrollen på det sättet. Överlåter all typ av kreativitet till Neymi o Messi. Han sliter som en varg och bjuder på både assist och mål trots allt. Hans fysik är helt sjuk. Och sinne för mål. Och folk kritiserar honom... för vad? Uteblivna dribblingar och en och annan dålig mottagning. Ney och Messi hade aldrig varit så bra utan hans ödmjuka roll emellan dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-10-20 13:43
Lite orättvist också att ingen nämner Suarez. Inga mål igår men han tillförde sjukt mycket till spelet och störde deras backar mer än både Messi och Neymar skulle jag säga. Helt otrolig är han.
Barcelona Bosketts
2016-10-20 13:42
Vad ska man säga om Umtiti, egentligen? Skulle vilja sticka ut hakan här och påstå att Umtiti inom loppet av ett säsonger kommer att vara ansedd som världens främsta mittback (om han får hålla sig skadefri).

Det var länge sedan jag blev så imponerad av en back, faktiskt. Han har allt, och är ett utmärkt exempel på någon som anammat både den nya och gamla mittbackstraditionen. Han står rätt i så gott som varenda situation igår, han är felfri i uppspelningsfasen och nickar trots sin relativt låga längd bort hörna efter hörna och inlägg efter inlägg. Och detta med ett lugn som bara kan mätas av Thiago Silva i sina glansdagar. Och bäst av allt - han är bara 22 år gammal!!

Nej, jag har fått mig en ny favorit!
Barcelona Davids3
2016-10-20 13:36
The moment när man kommer ihåg Casemiros uttalande om att han aldrig kommer spela för oss och glädjen efter gårdagens vinst förstörs.. Btw. Jag gillar inte att spelare som gör mål i en match per automatik blir utsedda till matchens bästa lirare. Igår tycker jag att både Umtiti och Rakitic gjorde en starkare insats än Messi, sett till hela matchen. Masherano var ett monster också, imponerande att han fortfarande är så snabb och är så snabb på att gå upp igen efter en tackling.
Barcelona Katalano
2016-10-20 13:35
Kom att tänka på Vidal. När han inte ens blir uttagen i truppen när Sergi Roberto är skadad/sjuk säger ju allt om hur långt in i frysboxen Vidal är. Lucho spelar hellre Masken på högerbacksplatsen alltså. Nu kan man nog iskallt räkna med att klubben försöker sälja Vidal så fort det bara går.
Barcelona Bosketts
2016-10-20 13:18
@Barclasico:
Bäst: Messi - planens dominant. Umtiti - stod rätt i varenda situation och skapade ett lugn i baklinjen. Ter Stegen - stod för många fina räddningar och läser spelet bra. Sämst: Mathieu - fortfarande helt mållös när det kommer till fransmannen. Vad gör han kvar i laget? Igår blev han inbytt och klantade till sig tillräckligt för att dra på sig två gula inom loppet av 34 minuter. Lucho såg inte superglad ut efter det. Hade inte Bravo blivit utvisad tidigare kunde det avgjort matchen. Det enda positiva med hans inhopp är väl att han är avstängd i returen...
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-20 13:16
Katalano / Det jag menar är att om Luis Enrique har taktiska drag innanför västen så lär han inte använda sig av dom under hösten utan snarare plocka fram dom under våren. Det kommer givetvis inte vara några större förändringar men små detaljer finns givetvis med i taktiken för att störa en del lag i deras spel. Med det sagt så har Barca den mest inrotade taktiken och spelsätt i världen så större förändringar sker helt enkelt inte. De små taktiska drag LE använder sig av syns säkert inte heller för gemene man då Barca allt som oftast styr matcherna. Men det jag gillar med Barca igår t.ex. är förmågan att faktiskt låta Man City pressa och försöka störa, vilket dom gör till en viss del, men att det finns en ödmjukhet hos LE och framförallt mittfältet att ta mer defensivt jobb och låta bli att kladda på bollen via mittfältet. Det i sig är en taktik som folk vill förvandla till att Barca är pressade och störda. Stort plus till MatS som värderade bollarna bra igår med några rensningar och på så sätt undvek riktigt farliga pressituationer. Man City fick väldigt långa löpsträckor hemmåt när Barca ställde om och fick upp bollen på MSN. Iniesta bjöd dessutom på en assist till Leo genom sin höga press igår när Man City i andra halvlek var tröttkörda. Påminner faktiskt lite om när vi slog Bayern under deras Pep-era. På bortaplan kontrade vi sönder dom totalt även om dom vann med 3-2 just den matchen. På Camp Nou körde vi ju över dom från matchminut 60 och framåt. Gabriel / Agree. Umtiti visade igår att han är hjuten i startelvan. LE verkar dessutom lita på honom fullt ut. Digne är lika bra som Alba just nu. Stör mig på att Alba är så skadebenägen men med Digne som reserv/startspelare är jag bara glad för den konkurrenssituationen dom två emellan. Andre Gomes har också gjort det bra. Han påminner liiiite om Zidane om än bra mycket sämre givetvis. Rör sig fint med och utan boll. Fin teknik och kan använda båda fötterna. Dessutom bra fysik. Tror definitivt han kan ersätta Rakiticn inom 2-3 säsonger. Med rätt utvecklingskurva såklart - Rakitic är en världsklasspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-20 13:14
[QUOTE=Barclasico]Pique och Alba blir borta 2-3 veckor. [/QUOTE] Ja för Pique gäller 3 veckor och Alba 2 veckor. Inte bra, som tur är har vi ju Umtiti tillbaka nu. Vad gäller Alba så är jag inte orolig då Digne faktiskt varit bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-10-20 13:11
Pique och Alba blir borta 2-3 veckor.
Barcelona Gabriel
2016-10-20 12:39
Neymar Jr Absolut, ska väl erkänna att jag inte alls var speciellt imponerad av Dignes värvning, men han har verkligen motbevisat mig än så länge. Efter Albas skada och byte med Digne igår så kände jag knappt av skillnaden, det kunde man knappast säga när Adriano var ersättaren. Känns skönt att ha dugliga ersättare till de flesta positionerna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-10-20 12:23
Någon som kan betygsätta våra spelare från gårdagens match? Missade nämligen matchen igår.
Tack på förhand.
Barcelona neymar JR
2016-10-20 11:46
Gabriel Håller helt med, men det är inte bara umtiti som har kommit in i det helt rätt. Både digne och gomes har hittat rätt med, Robert har visat sig vara en oerhört skicklig sportchef. Nu är det bara dom nya spanjorerna som ska få till det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-20 11:39
Katalano Verkligen. Nu vet jag vilket namn på tröjan nästa köp blir. En ny favorit! Vissa spelare blir man helt enkelt så glad över att de tillhör Barça, och andra (Mathieu), not so much...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-20 10:47
Gabriel

Håller fullständigt med dig gällande Umtiti. Tycker du täcker det mesta jag vill lyfta upp om honom och hur han kommit in i Barca. Tyvärr kan jag inte bidra mycket till diskussion i frågan då jag håller med dig i allt. Vilken fantastisk värvning han är!
Barcelona Gabriel
2016-10-20 10:44
Hörrni, jag måste bara få säga ett par ord om denne Umtiti. Vilken klassmittback! Jag är på riktigt helt sjukt imponerad över hur snabbt han har kommit in i våran klubb och sättet vi spelar på. Aldrig tidigare kan jag minnas att ett nyförvärv acklimatiserat sig så snabbt hos oss som han har gjort i inledningen av den här säsongen. Det ser ju i princip ut som att även han är fostrad i La Masia och att han spelat i klubben sedan barnsben. Han verkar inte ha några frågetecken kring vad hans uppgifter eller roll på planen ska vara och han tar alltid rätt beslut. Han faller när han ska falla, han går upp i rygg när han ska göra det, han passar sig ur pressade situationer på ett extraordinärt sätt och han tjongade när det är det bästa alternativet. Att han dessutom är en bjässe i luftrummet och vinner typ 95% av alla närkamper gör honom bara ännu mer imponerande. Men det jag älskar mest med honom är hans lugn och pondus som han sprider med sig. Eftersom han alltid bedömer situationerna så bra som han gör så förenklar det allt jobb för honom. Han behöver inte gå in i en glidtackling eftersom han redan hunnit upp först till bollen pga hans otroliga speluppfattning. En otroligt intelligent fotbollsspelare. Jag är otroligt imponerad av honom och älskar den här värvningen. Bara lovord från min sida. Abidal hade rätt, Umtiti är grym. Grande Samuel!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: