/spanien/barcelona/forum/3633.aspx/spanien/barcelona/forum/3633.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2015-03-07 18:26
@Liunil Masse:


Möjligtvis för att Real Madrid har sin styrka i kontringarna. Ronaldo och Bale har problem mot låga försvar.
Barcelona >The Reporter<
2015-03-07 18:25
Fyfan tänk om vi skulle haft Aduriz som Suarez's reserv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-03-07 18:24
Varför pressar inte Bilbao som mot oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-07 18:18
Vad har hänt med målvakten Onda? Spelar ju aldrig. Petad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 18:12
Självklart så kommer aduriz att skada sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-03-07 18:03
Laporte och Iturraspe är skadade, San José är avstängd, simple as that.
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 18:03
Med tanke på hur bilbaos försvar har varit på sistone så är jag skeptisk till att dom lyckas knipa poäng idag. Det är inte samma Athletic som vi är vana vid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2015-03-07 18:01
@1.70-ligan :


Roligaste av allt är att ingen av dom är kvar efter säsongen, presidenten lär ryka och en ny röstas in i samma veva lära den nya presidenten skicka med Braida och Luis Enrique kommer nog också få lämna för det är ytterst sällan en ny president har kvar en och samma tränare om man inte heter Guardiola och vunnit alla titlar som går att vinna på två år.
Barcelona Peshmerge - AS9
2015-03-07 17:57
@KiNg-PuYi:


Säg inte så. Villareal hade flera spelare borta men du såg säkert hur det gick. Låt matchen börja min vän. Hoppas på en riktig kryss match. Amen!
Barcelona Liunil Masse
2015-03-07 17:55
Vad fan e det med tränare och inte spela sin bästa elva mot Real? Mutade? Fan händer asså.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-07 17:48
kollar bildaos start 11a.... alltså vilken jävla tur real har, vart e san jose och laporte? vafan...

kört, real kommer att köra över dom
Barcelona Neymar11
2015-03-07 17:44
Kröjf Nej jag håller med dig till stora delar och tycker att Lucho har gjort ett antal misstag (tror fortf på honom) Vi får ha i åtanke att våra spelare var så bekväma, lata, mätta och hade för hög status i omklädningsrummet Träningarna var ju en cirkus, spelarnas fysik var sämre än min och motivationen på plan var pinsam. Här är vad jag tycker Lucho har gjort rätt, han har varit helt kompromisslös och struntat fullständigt i spelarna och fått dom tränade. Hungriga och väckt dom till liv, på olika sätt Messi och pique är 2 klara exempel. Messi springer som aldrig förr och verkligen ger allt för laget och vill bevisa sig igen (sjukt men ändå). Nu vill han äntligen vara bäst i världen igen Pique efter bänkad i 6 matcher så har han växt fram till top 3 mittbackar i världen och räddar oss nästan varje match För att summera det så har Lucho gjort skitjobbet som krävdes men som kommer leda tills hans avgång om han inte löser konflikterna med spelarna Men nu ska inte Lucho ha all kritik, utan vissa av spelarna. Speciellt dom som blir utbyta och beter sig som snorungar på bänken framför alla kameror och det är riktigt bedrövligt Spelarna ska ha sin del av ansvaret och kritiken med och inte gå helt skyddad från kritik. Messi behöver jag inte nämna då han är våran bäste spelare och den som leder oss Men när neymar, suarez och Alves beter sig som praktsvin när dom blir utbyta eller under matchen så ska det inte vara något daltande med det. Ingen av dom 3 är untouchable och ska verkligen visa respekt för tränarens beslut Nu kommer jag gå emot mig själv angående neymar, tycker han skulle ha varit petad i dem 3 senaste matcherna då han har varit bedrövlig. Felbeslut, nonchalant, idiotiska tacklingar ( 5 gula kort på en anfallare). Och anledningen till att han inte bänkas är enkelt för mig och det är sociedad matchen. Lucho vågar inte bänka någon längre Nu har vi 2 tränare på 2 år som inte får bestämma, så vem som kommer vara tränare nästa år kvittar. Han kommer fortfarande inte få bestämma och allt kommer att upprepa sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2015-03-07 17:43
Leverkusen midfielder Lars Bender (25) is still an option, but president (Pogba), Braida (Verratti) and coach (Koke) prefer others. [sport]

härligt enade
Barcelona 1.70-ligan
2015-03-07 17:43
Leverkusen midfielder Lars Bender (25) is still an option, but president (Pogba), Braida (Verratti) and coach (Koke) prefer others. [sport]

härligt enade
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 17:40
Vette fan om jag hade velat ha veratti i laget. Han har väldigt mycket talang och han är en grymt duktig passningsspelare. Men det känns som att han inte har utvecklats ett skit när det gäller att inte dra på sig varningar. Han känns som en oerhört stort säkerhetsrisk, lite Scholes-varning på honom. Sen kan dessa sena och huvudlösa tacklingar bero på att han kanske inte har så bra positionsspel ändå. Men när han väl har boll så är han väldigt skicklig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-03-07 17:25
@Neymar11:

Jag måste absolut hålla med våran coach dock! Det skulle vara en perfekt värvning då han endast är 23 år och förmodligen skulle kosta typ 60mil. Synd om atletico dock om det skulle genomföras.
Barcelona the cameroonians
2015-03-07 17:24
Kröjf

Situations/individanpassat ledarskap kräver att man står sina spelare/medarbetare nära, något Lucho inte (i alla fall om man ska tro de som är nära klubben) vill vara.

Därför blir det svårt för honom att se och agera på olika individers behov, och följaktligen blir hans ledarskap i stället ett chefskap. Det behöver inte vara fel i vissa lägen, men risken finns att de som inte gillar reglerna/besluten kommer att reagera - precis som Messi onekligen gjorde efter matchen mot Sociedad.
Reaktionen kommer i form av myteri snarare än dialog.

Ledarskap= kommunikation, inspiration och målbild.
Chefskap = beslut, struktur och regelverk.

Sen blir det inte bättre av att spelarna, och särskilt Messi, inte verkar ha så mycket förtroende för Luchos högra händer heller, alltså de som tränaren/chefen väljer att leda genom när han själv undviker den rollen.
Barcelona the cameroonians
2015-03-07 17:13
@the cameroonians:


Startelvan;
Ortolá
Diagné, Juste, Ié, Grimaldo
Cámara, Samper, Gumbau
Adama, Dongou, Sandro

Bänk: Suárez, Costa, Pol Calvet, Joan Román, Bicho, Maxi och Halilovic

Avspark 18.00, stream i länktips.
Barcelona Liunil Masse
2015-03-07 17:12
Neymar11 Haha eller hur. Skulle jag välja vem jag tycker har rätt så är det Braida. Verratti är en typisk Barcaspelare. Han har allt för att kunna spela i Barca plus lite till med sin vilja att alltid jobba hem och försvara. Han jävla Nasser Al-Khelaifi i PSG är det enda problemet. Han kommer aldrig sälja honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-03-07 17:10
Nu kommer Neymar11 m fl kanske att få vatten på sin kvarn. Men nej, jag har inte vare sig sparat eller sökt efter mitt inlägg från i somras, för att poängtera att jag fått rätt i vad jag då skrev om Luchos kompromisslösa förhållningssätt som tränare/ledare.

Vill dock minnas att jag bl a "underförstått" var orolig för att en konflikt skulle kunna komma att uppstå mellan "Lucho" och Messi, om den förstnämnde inte var införstådd med att principen att behandla alla lika, är att be om bråk med Messi och inte borde gälla den senare; faktiskt för lagets bästa märk väl!

Alltså inte för att Messi är en superdiva som kräver att bli särbehandlad av det skälet. Utan för att jag antog att det kunde ligga någonting i Romarios uttalade antagande, att Messi uppvisar symtom på Asbergers syndrom; förutom funktionsnedsättning i det sociala sampelet kännetecknas diagnosen ifråga inte så sällan av att den "drabbade" individen utvecklar en sällsynt god förmåga i ett särintresse (så som fotboll).

Pep Guardiola förefaller under sin tid som tränare i Barca A och B, ha blivit införstådd med att Messi är en "udda fågel". Det vill säga en avvikande personlighet som kräver viss särbehandling och speciellt bemötande, på ett sätt som är anpassat till nämnda typ av EVENTUELL individuell dysfunktion.

I sommarens inlägg återgav jag även att Argentinas förbundskapten ska ha haft ett personligt samtal med Pep, för att rådfråga honom hur man får ut mest möjliga av Messi också i landslaget, där det gick si så där vid den då aktuella tidpunkten.

Enligt media hade Pep svarat att man ska låta Messi spela på den position han själv önskar och helst aldrig sätta honom på bänken mot hans vilja. Förmodligen utbyttes långt mycket mer tankar dessa män emellan, när världens bäste spelare var samtalsämnet som fick dem att bestämma en träff.

Om jag är rätt informerad surade en tjurig Messi rejält över att klubben bestämt att han skulle vila och inte representera Argentina i Peking -OS, så till den grad att Guardiola efter personligt samtal och noga övervägande, fann för bäst att låta honom åka för allas bästa: Klubb, lag och sist men inte minst Messi själv.

Om "Lucho" gjorde några noga avvägningar mellan fördelar respektive nackdelar, när han lät Messi börja på bänken mot Real Sociedad, vet jag ingenting om. Men bråk lär det ha blivit efteråt och den efterföljande konflikten har långt ifrån lagt sig än, av många och återkommande inlägg härinne att döma.

Då frågar sig kanske vän av ordning och reda, om det verkligen är rätt att Messi ska särbehandlas. Men i så fall kan det även vara frågan som är lite fel ställd.

För OM Romario nu skulle ha rätt i sitt antagande om Messis personlighet, så MÅSTE han särbehandlas och bemötas på ett speciellt sätt. Det är per definition professionellt och en direkt nödvändighet om "Lucho" utifrån sin position önskar sig en någorlunda "normal" respons från sin fixstjärna, på sina order och direktiv.

Förmodligen finns det dom som vidhåller att Messi självklart ska behandlas som alla andra. Och inte på några villkors vis ska tillåtas utgöra något undantag när det kommer till "Luchos" principfasta pedagogik, som han öppet deklarerade med all önskvärd tydlighet redan vid sin ankomst till klubben i somras.

Och till dom skulle jag i så fall vilja fråga om man även anser att alla spelare ska ha samma lön i ett lag, eftersom skillnader i inkomst också är en tydlig form av särbehandling. Är själv förvisso av hävd en anhängare av lika lön för lika arbete.

Men det arbete som Messi utför som professionell fotbollspelare och då alldeles särskilt när han mår bra och känner sig förstådd, liknar ju å andra sidan ingenting som alla andra med samma yrke lyckas med enligt mångas förmenande. Antar att ingen härinne är av någon annan uppfattning. Så..

Hur som helst: Snart dags att bära basker framför TV:n,då Athletico Bilbao är laget för dagen att hålla på mot Real Madrid. Dom ränderna lär aldrig gå ur!!


Barcelona zick9
2015-03-07 17:05
@LeoMessi:


Då har de något gemensamt.
Barcelona Neymar11
2015-03-07 16:58
@barcastuff: Leverkusen midfielder Lars Bender (25) is still an option, but president (Pogba), Braida (Verratti) and coach (Koke) prefer others. [sport] Vår klubb det här, ingen åt samma håll hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jax12
2015-03-07 16:56
jawwa Har dock aldrig hört nån påstå nått så galet som att Robben skulle vara bättre än Messi. Den enda som kan jämföra sig med Messi är Ronaldo och då endast gällande målproduktionen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 16:50
Jawwa Robben är mycket bättre än Ronaldo när det kommer till spelet med boll. Men han väljer att falla så fort någon är på väg att ta bollen från honom. Btw, harar Müller fan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jawwa
2015-03-07 16:47
Albornoz har fullständigt neutraliserat robben i dagens match. Utan att vara en frenetisk BL supporter så får jag känslan av att han likt ronaldo är väldigt begränsad när ytorna uteblir. Ännu en anledning till varför vår messi är både ett och två snäpp bättre än alla uppstickare som till och från anses vara bättre än honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 16:11
Vet inte domarna i Tyskland vem Alonso är eller? Han får ju varningar och grejer haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-03-07 15:26
Även om Bartomeu skulle lyckas med en värvning av Pogba så tror jag inte att han vinner valet. Skulle tippa att både Laporta (om han ställer upp) och Benedito kammar hem fler röster.
Barcelona Gabriel
2015-03-07 15:20
Hur mycket jag än vill se Pogba i Barcelona så finns det inget, inte ens ett löfte om att köpa Pogba som hade kunnat få mig att rösta på Bartomeu och hans junta. Inte en chans. Om alternativen lyder Bartomeu plus Pogba eller ingen Pogba alls så tar jag hellre det sistnämnda.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-03-07 15:18
SPORT skriver att Bartomeu är besatt av försöka signera Pogba, och att Braida har talat Raiola och Juventus. Tydligen så kan kostnaden stiga upp emot 200 miljoner euro inklusive bonusar osv. Känns som att det skulle kunna bli en megaflopp, med tanke på att det är långt ifrån säkert att Pogba skulle passa in i Barças spelsätt.
Barcelona S.Eto'o
2015-03-07 14:25
Skulle inte vilja säga att Enrique är ny för spelarna så att säga...... Han har tränat Roberto, Rafinha, Deulofeu, Tello , Montoya och Jordi Masip för. Han har spelat med Xavi och Iniesta. Messi brukade träna med A laget 2004 när Enrique var kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: