/spanien/barcelona/forum/3625.aspx/spanien/barcelona/forum/3625.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
4/5/2015 16:02
Startelvan för B-laget

Suárez
Palencia - Juste - Edgar Ié - Gimaldo
Patric - Gumbau - Halilovic
Adama - Munir - Sandro

Samper på bänken...

Avspark 17.00, stream i länktips
Barcelona Gabriel
4/5/2015 15:57
Lion24 Jag kan delvis köpa ditt resonemang men det du glömmer med just Madrid och Barcelona är att just de här två lagen förmodligen hade haft flera "walk in the park"-vinster med tennissiffror även om de spelade i PL. Dessa två lag, tillsammans med kanske Bayern München när dem har alla spelare friska har en mördande offensiv och de allra främsta och absolut bästa fotbollsspelarna i världen, eller åtminstone en väldigt stor majoritet av de bästa spelar i ett av de här 3 klubbarna. Topp klubbarna i Premier League har inte samma kvalitée och klass på deras bästa spelare som Real Madrid, Barcelona och Bayern har, därför blir det också jämnare fighter. Men jag kan delvis köpa ditt resonemang om psykologi, för du har rätt när du påstår att lagen i Spanien oftast ger upp när de första 2-3 målen börjar rulla in, men det har också väldigt mycket att göra med att klass skillnaderna är så stor på lagen när Barcelona och Real Madrd har en bra dag på jobbet. Det hade varit på precis samma sätt i Premier League tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
4/5/2015 15:53
Imponerade av Real trots motståndet. I form är de ruggigt farliga , men just nu är det skitsamma om de vinner med 9-1 i varje match som återstår i ligan.

För vi har det i egna händer, så jag skiter i hur många mål Ronaldo gör eller hur mycket de vinner med. Vi vann den viktigaste matchen förra omgången och om våra spelare gör sitt har vi ligan.

Tuff match ikväll , hoppas Xavi får starta och att vi inte visar upp lathet eller någon semesterform. Tycker det varit för mycket lall-lall under landslagsuppehållet.
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 15:42
Lion24 Kan bara hålla med dig. Var det inte pellegrini som vilade typ 7-8 spelare mot real när han tränade Malaga? För han ansåg att dom inte hade en chans. Och han tog sig till kvartsfinal med det laget också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
4/5/2015 15:11
Gabriel

Kom ihåg att det viktiga i min poäng är psykologiskt, inte själva taktiken eller tekniken för det är en stor skillnad men psykologiskt så är det en extrem skillnad. Ligger Granada eller Malaga under med 2-3 bollar första 30 så är det fullständigt kört. Dom vill inte ens tänka tanken att 1 mål faktiskt kan skapa nånting, bl a energi som gör så att man klarar av att hålla ner siffrorna. Jag anser att det här har med kultur att göra. Här i norra Europa är man mer ''stabila'' (NÄR DET GÄLLER FOTBOLL, vill absolut inte bli missförstådd) medans det är lite lamare ( i brist på bättre ord) i sydeuropa. Jag vet att du är halvspansk Gabriel och jag menar inget illa, jag tror du förstår min poäng, det är precis likadant där jag själv kommer ifrån. Eller vänta, där jag kommer ifrån så är man mycket ''lamare'' i psyket när det enbart eller fotboll (allt annat också för den delen men det är en annan sak).

Skillnaden mellan United-Arsenal = 8-2 är att inför den matchen så höll man United som knappa favoriter, annars skulle det kunna gå hur som helst. Men när Barca/Madrid spelar en hemmamatch mot de flesta lagen i vår liga så frågar man inte om man är favoriter utan då är frågan istället: hur många mål kommer dom att göra? Hur många mål kommer Messi/Cristiano göra? Blir det 5-6 noll eller ''bara'' 2-3 noll?

Problemet är att de spanska lagen oftast ger upp innan dom möter de stora. Det behöver man inte göra, oddsen är inte på ens sida när det gäller vinst men varför inte gå in och ge 100%? Bara gå in och kriga? Jag anser också att La Liga är bättre än Premier League men jag anser att det är svårare att vinna en match i Premier League än La Liga eftersom spelarna i PL har ett helt annat psyke än spelarna i Spanien har. Sen hur du eller någon annan får ihop det jag skrev vet jag inte :).
Barcelona Baha - Tres Amigos
4/5/2015 14:50
5 goals in a single game after scoring just 3 on the last 8 Liga matches. But I’m sure he’s the best on the World again, right? Messi scores hat-tricks against Madrid (2 times) Arsenal, Atletico, Brazil NT... Cristiano does it against Granada, Almeria... ???
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
4/5/2015 14:48
@Barcelonistas:


Haha hoppas du skojar. Real Madrid har haft en katastrofal period, och senast en förlust mot värsta rivalen. Och du vill att de ska vara nöjda och spela av matchen när de kan fortsätta att förbättra självförtroendet?
Säger det igen: Les Rambles El Pasillo light.
Barcelona Barca4life98
4/5/2015 14:46
Vann inte Bayern med typ 8-0 mot Hamburg?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
4/5/2015 14:39
Messi kommer att göra 5 mål mot Almeria på onsdag
Barcelona Gabriel
4/5/2015 14:36
Lion24 Calm your titties, haha. Granadas prestation pratar knappast för hela den spanska ligan, de kommer att åka ner till segundan där de hör hemma. Spanska ligan är överlägsen Premier League. Manchester United - Arsenal, 8-2 anyone?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
4/5/2015 14:34
Ser att Ronaldo är tillbaka från knäskadan, får se hur länge han håller denna gången innan han drar på sig en ny... 9-1 alltså. Påminner om när Pep krossade Almeria på bortaplan med 8-0. Händer alltid nån gång mellan varven.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 14:32
Lion24 Problemet med spanska lag är att om läget börjar bli hopplöst så skiter dom i att kämpa. Dom känner att det är ingen idé att trötta ut sig och det är lika bra att släppa in 9 mål eftersom dom ändå inte skulle vinna. Det är som du säger, det är den psykiska biten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
4/5/2015 14:29
Skit i Real, vi leder fortfarande ligan. Oj som man längtat efter Barca. Vill att kl ska vara 21.00 så man kan se detta underbara lag. Hoppas på MSN show idag och att Piquénbauer fortsätter briljera. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
4/5/2015 14:26
Har ni sett målet Ronaldo snor från Bale där han sen åker rakt in i stolpen och slår i den? Haha, snacka om att vara desperat och målkåt. :P
Barcelona Barcelonistas
4/5/2015 14:23
Kolla på målen, vilka enkla mål Ronaldo gjorde. Lord Bendtner klass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
4/5/2015 14:21
Det här är fullständigt OACCEPTABELT för spansk fotboll. Det går inte att ett lag ska kunna vara så här säkra på vinst innan match. Alla vet att Real Madrid skulle vinna den här matchen mot Granada, frågan var bara om det skulle 5-6 eller 2-3 mål. Problemet med spansk fotboll sitter i skallen. Då och då jämför vi PL med La Liga här inne. La Liga är mer teknisk, bättre taktisk och har massa andra egenskaper där man är bättre men i PL så är man betydligt starkare PSYKISKT. I Spanien så åker dom till Camp Nou/Bernabeu för att innan match ta bilder, ha stor längta till att få träffa sina idoler, fixa autografer till sig själva eller barnen, allt det här blir som ett minne för dom och dom glömmer att dom spelar fotboll i ett seriesystemet som går ut på att vinna och få 3 poäng.

Mot ett PL skulle vi aldrig se den här utskåpningen. Vi kanske får se samma siffror men aldrig på detta sätt som Granada gjorde. Det är fullständigt katastrof för vår liga. Hade Leicester eller Burnley kommit så hade man inte fått se så mycket skönspel men dom hade i alla falla varit starkare psykiskt och dom hade gått in i den här matchen med 100% hjärta vilket är långt ifrån regel från de spanska lagen.

Sen måste jag säga det här, den här matchen såg extremt konstig ut, jag vet inte. Är det ens lagligt att spelare med den kvalitén beter sig så som Granada spelarna gjorde? Det är ju för i helsike den högsta divisionen i Spanien, landet som vann VM för 5 år sen, hur kan man spela på det här sättet? Alla konstiga ageranden på plan får mig verkligen ifrågasätta ärligheten hos Granada spelarna. För det här kan aldrig finnas, man kan förlora med 9-1 men bara men försökt göra en gedigen insats men det här, jag har aldrig sett nåt liknande.
Barcelona zick9
4/5/2015 14:19
Ronaldo har nu gjort 45% (5/11) av sina ligamål under 2015 hemma mot Grannada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
4/5/2015 14:18
Så länge Barcelona sköter sitt så spelar dessa utskåpningar mot lag som har gett upp ingen roll. Hade vi varit beroende av att Real behövde tappa poäng hade jag blivit sjukt irriterad, nu spelar det noll roll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 14:17
Barcelonistas Lag som ger upp förtjänar inte motståndarens nåd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
4/5/2015 14:13
@DM1982:


Det kan jag också tycka. Inget lag i ligan ska behöva släppa in 5 mål från varken Messi eller Ronaldo i en och samma match och framför allt inte 9 mål i baken. Det ger verklien ligan ett skitrykte.
Barcelona Barcelonistas
4/5/2015 14:06
Det är en norm som ska följas. Det är som att jag står och skiter utanför framför folk. Det är inte förbjudet men men det är en oskriven regel. Real har brutit mot detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/5/2015 14:06
Det är en norm som ska följas. Det är som att jag står och skiter utanför framför folk. Det är inte förbjudet men men det är en oskriven regel. Real har brutit mot detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
4/5/2015 14:05
Haha komiskt, nu tror Realfansen att dem är världsbäst igen.... Pinsamma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 14:04
Förstår inte varför ska real slå av takten? När motståndaren totalt ger upp så förtjänar dom inte nåd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 14:04
Förstår inte varför ska real slå av takten? När motståndaren totalt ger upp så förtjänar dom inte nåd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/5/2015 14:02
Haha sant. Bale hade blivit av med huvudet...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
4/5/2015 14:02
Ju högre dem sitter på hästen, desto större blir fallet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
4/5/2015 14:01
Barcelonistas Gör spelarna inte det så får Penaldo frispel, mål e allt för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/5/2015 13:59
Real bryter mot den spanska normen genom att inte slå av på takten. När du leder med 5-0 så ska du inte springa som hyenor och jaga mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/5/2015 13:58
Ronaldos är endast knäskadad när han spelar dåligt. Messi som hade verkliga skador när vi mötte Bayern och PSG anklagades för att fejka skador för att han inte vågade möta dessa lag.. Ronaldos skador är alltid riktiga, han spelar ut korsband och krossad menisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: