/spanien/barcelona/forum/3615.aspx/spanien/barcelona/forum/3615.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Visca el Barça
2014-12-24 13:32
Under dagen blev Cristiano utsedd till världens främste fotbollsspelare av tidningen The Guardian. Messi däremot blev 2:a...
Barcelona el Flaco
2014-12-24 12:59
TAS har tydligen begärt ytterligare mer information från både Barça och det spanska fotbollsförbundet angående de ungdomsspelarna under 18 år som är registrerade i La Masia. Beslutet kommer offentliggöras innan den 31 december.
Barcelona Neymar11
2014-12-24 12:43
Barcasinho. God jul, och gå och lägg dig du har druckit för mycket Sälja Iniesta och behålla cesc, härlig värld det här
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-12-24 12:34
Morri Christma till er alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2014-12-24 12:23
note: alex song not called up for africa cup, CAM director said they are rebuilding a new team and that song "went tchakap" at world cup hahahah
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-12-24 12:08
Iniesta o Busi har tappat motivation och därför ska Rakitic starta varenda viktig match och helst nästan alla. Han ska inte spela andrafiolen.

Vi ska inte göra med honom vad vi har gjort med Cesc. I efterhand ser vi idag att vi skulle sälja Iniesta o inte Cesc, Iniesta har levererat noll poäng hittills, går knappt att fatta det.
Hoppas verkligen att han vaknar till liv eftersom det är som nån här har skrivit tidigare - truppen har ett jäkla stort sparkapitel här med honom, bara att han kommer igång. Men kan lika gärna landa så att sparkapitalet inte levererar ett enda extra "öre"

Samma sak med Bartra - han har spelat rätt mycket men oftast som rotation. Nej, han får spela ännu mer, för min del högerback istället för Alve.
Bartra är den närmast Puyol jag kan tänka mig vad det gäller hjärta o inställning. Och vi har sett hur viktig en sån person kan vara.

Loggade egentligen in för att önska alla god jul.
Barcelona MrKnowledge
2014-12-24 11:49
Iniesta är mer intresserad av sitt vin nuförtiden. God jul!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-12-24 11:30
God jul på er kära cules!
Barcelona the cameroonians
2014-12-24 10:47
Anser att den kritik som riktas mot Sergio är överdriven och inte ställd i perspektiv.

Betänk att han under denna säsong fått täcka 2 spelares ytor (eftersom Rakitic täcker upp för Alves) och därför upplevs han som segare och begår fler misstag än vanligt. (han brukar söllan göra göra misstag, så när hangör ett eller två så verkar det som att han är slut...)

Han är den spelare som springer näst mest under matcherna efter Alba. Då ska man ha i åtanke att detta är i ett lag som har 70% bollinnehav.
Uppenbarligen rör han sig över större ytor och hamnar därför ur position fler gånger under matcherna, positioner där hans styrkor inte alltid kommer till sin rätt.

Det gäller ju även de andra mittfältarna (när det gäller positionerna) vilket gör att Sergio inte får möjlighet att använda sin one-touch som han normalt brukar. I stället tar det längre tid, och han är ingen spelare som ska kan, eller ska, driva bollen. Då blir det kladd som kan leda till misstag.

Nej, Sergio är ff en viktig spelare för Barcelona, men han används inte optimalt. Som vi spelare idag hade vi säkert haft mer nytta offensivt av Mascherano som pivote eftersom el Jefecito gillar att slå längre bollar.

Det är tyvärr inte alltid spelarnas kvaliteter som avgör, ibland är det spelidén (eller bristen därpå) som bestämmer. Jag anser att Sergio är lika bra som innan, men han har inte samma förutsättningar att skina nu.

Med det sagt, ha en underbart härlig jul culés!
Barcelona LeoMessi
2014-12-24 10:14
Läste lite statistisk nyss och den som har sprungit snabbast i Barcelona är Messi, i matchen mot elche så sprang han i 34,24 km/h. Hans kvickhet verkar inte vara helt bortblåst trots allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-12-24 04:10
otroligt stort o vackert utav david luiz när han träffar hemlösa pojken=) värmer faktiskt
Barcelona Liunil Masse
2014-12-24 02:06
@Gio Style:


Håller med. Genomskärare som denna (länktips) var ett tag sen man såg.
Barcelona Liunil Masse
2014-12-24 01:23
Baha - Pep G Vi fick stryck i senaste El Clasico pga den dåliga intensiteten från vissa spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-24 00:50
Gary Neville pratar taktik i Sky studion efter Liverpool och Arsenal matchen. Han tar upp delvis hur Engelska lagen har hamnat efter de riktigt stora lagen i Europa med exempel från matchen. Men även en exempel från Atleticos match. Och det han tar upp är exakt vad vi har saknat, intensiteten. 9 minuters klipp för er som gillar fotbollstaktik.
Länktips: t.co/DpBtExupu1
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-24 00:46
grande jw

Det spelar ingen roll, jag klagar inte på Busis defensiva jobb även om den lämnar en del att önska just nu.
Han kladdar för mycket på bollen, segar anfallen, har tappat förmågan att slå fina genomskärare, slår felpass i farliga lägen och tappar boll när han gör en dragning för mycket istället för att spela enkelt.
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-24 00:12
Både Busi och Iniesta har vart bedrövliga senaste året. Går egentligen inte att förklara bort hur usla dem har vart. Dom har kännts loja det är det som gör mig så jävla irriterade. Eftersom dem får förtroende gång på gång men pissar på förtroendet väldigt ofta.. Att säga att Busi och Iniesta lever på gamla meriter är ingen överdrift. Skulle säga samma ska om Pique men har har faktist lyft sig en aning. Trots att jag tycker att Pique fortfarande har en lång väg till den gamla Pique..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-12-24 00:05
Fast Busquets har ju en mycket mer otacksam uppgift i Barca. Han ska hålla ihop ett icke funktionellt försvar till ett icke funktionellt mittfält. Medans Iniesta har haft lyxen att i princip spela med världsspelare både framför sig, bakom sig, till vänster och höger.

Messi i all ära men det är knappast nyttigt för laget att han är inblandad i 85% av våra mål. Det glädjer mig väldigt mycket att Neymar försöker mycket mer på egen hand i år, han är den enda som inte bara passar vidare bollen till Messi i nuläget.
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:56
grande jw

Det beror ju mycket på Spaniens svaga VM och vår nedåtgående kurva.
Det är då inte konstigt att han haft ett mellanår när både klubblaget och landslaget går dåligt.
Och så självklart skadorna som kommit efter VM vilket inte riktigt lyckats kicka igång honom än.

Om det finns nån spelare som tappat så mycket på så kort tid?
Busquets ;) Helt sjukt vad han gått ner sig!
Barcelona grande jw
2014-12-23 23:52
Att Iniesta har varit gudomlig under sina bästa dagar är det väl ingen culé som ifrågasätter. Men om vi kollar på året som varit. Hur bra har han egentligen varit? Jag är väl medveten om att statistik inte är ALLT, och att Iniesta inte ens under sina bästa dagar har haft någon särskilt bra statistik när det gäller mål och assists.

Men så mycket alibilspelare och sidledspassare som han varit det senaste året har han aldrig varit tidigare i sin karriär. Han har alltid varit en gudabegåvad tekniker som vänder bort spelare på löpande band och skapar ytor åt medspelare. Men gör han det längre? Vad tillför han i dagens Barca? Cesc uttalade sig om Barca igår i en intervju och då sa han att Barca är Messi och 10 andra. Just så känner jag också.. ibland. Tyvärr.

Det var inte längesedan Iniesta var högaktuell i omröstningen för Ballon D'or. Den statusen är han inte ens i närheten av idag. Finns det någon annan spelare som tappat lika mycket på så kort tid?
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:24
En grej jag reagerar på är att folk lever för mycket i nuet, om man nu kan säga så.
Dagens proffs är sjukligt bra, dessvärre glömmer många fans bort hur bra de har varit när formen börjar dala och helt plötsligt minns man inte att en spelare faktiskt tillhörde top3 och var stundtals den bästa i världen i sina bästa stunder.

Det känns som att en spelare måste sluta i sin peak för att folk verkligen ska minnas deras storhet, det är riktigt tråkigt.
Visca el Barça
2014-12-23 23:18
Tråkigt att att vissa utav er försöker dissa Iniesta p.g.a.

Har ni glömt bort alla (välförtjänta) hyllningar som vår albino har fått under hella sin karriär. När framstående coacher och tränare runt i Europa öser beröm över en (exempelvis Ferguson, Rooney, Silva, Prandelli) och blir kallad för bäst i världen, då är fan välförtjänt.

Iniestas största egenskap är sin fotbollsintelligens. Om vi pratar om hans år under Pep, var det extremt sällsynt att överhuvudtaget se honom göra misstag.

Iniesta visste vad han skulle göra med bollen innan den kom fram till honom, slog de rätta passningarna, förflyttade sig till rätt ställe på planen, gå till anfall vid rätt tillfälle. Och när han var omringad utav flera spelare, lyckades Iniesta alltid hitta en väg ut och ändå ha bollen under kontroll. Han tappar väldigt sällan bollen. Iniesta hade (och har fortfarande, även om det inte har synts alltför mycket under denna säsong) en otrolig vision. Sedan att Iniesta kanske inte den som skördar assists på löpande, tar knappast ifrån hans insatser på planen.

Och som jag tidigare har sagt, är det inte klokt att stirra blint på statistik. Tillsammans med Xavi, har han kontrollerat spelat och hållit trådarna i Barcelonas samt Spaniens offensiv.

Allt som allt, Iniesta har spelat på den viktigaste positionen och var en av huvudanledningarna till varför Spanien vann 2 EM-guld samt 1 VM-guld. Sådana bedrifter gör man helt enkelt inte om man inte är överjävligt bra.
Barcelona wallmannen
2014-12-23 23:11
Iniesta var ju även högst delaktig i Suarez mål dessutom. Han frispelade Pedro som i sin tur passade till Suarez. Man vill ju dock se mer av den varan framöver.
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:10
Nej Iniesta är inte död. Har ni verkligen inte lärt er än att inte döma ut en spelare för tidigt? Det blir bara pinsamt, Xavi var ju slut förra säsongen enligt 8 av 10 här inne. Lär er av era misstag, svackor kommer. Iniesta är INTE slut. Iniesta har dragits med mycket skador denna säsong, formen är dålig och han har bara 7 starter och har blivit utbytt i 5 av dessa (ligan). Det är inte så konstigt att hans poängskörd minskat. Men titta gärna på det Baha skrev längre ner. Iniesta skapar fortfarande chanser även om det kanske inte är han som står för den sista passningen. Han ligger i topp3 under 2014 trots att han missat stora delar av 2014/2015 säsongen. Om man debunkrar Iniestas spel med hjälp av Squawka så kan vi se att han är strax efter Xavi när det kommer till key passes per game. Före Rakitic även före Neymar. Han lyckas med fler dribblingar än övriga mittfältare. Detta är en Iniesta som är långt ifrån sin toppform, men det är bara tillfälligheter att han inte noterats för en assist och det är inget man ska stirra sig blind på.
Visca el Barça
2014-12-23 22:42
@grande jw:

Statistiken säger inte hela sanningen, man kan vinkla för att framställa någon bra/dålig beroende på ens agenda. Under den senaste matchen, var det just Iniesta som låg bakom passningen till en fri Alba, vilket senare resulterade i att Messi gjorde mål bara några sekunder senare.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-23 20:30
Lion24

Läste båda dina inlägg om rörelserna som är frånvarande i FC Barcelona. Jag måste säga att du har skrivit klockrena inlägg som handlar om kärnan i vårt spel. De här sista månaderna har jag tittat mycket på matcher från den goa tiden. Inga våra spelare hade fasta positioner förutom målvakten och de två mittbackarna. Nu är all stationerade på samma jävla position..

Spelet utan boll har varit en röd tråd b.l.a. de stora genierna. johan cruyff och
Pep G. Minns också att vi hade grymma rörelser under Frank Rijkaard.
En sak som jag har funderat på är om frånvaron av spelet utan boll beror på vår mittfält eller våra anfallare. Det är bara titta på hur vår mittfält har gått ner sig senaste tre säsonger. Kolla också hur mycket Messi tillbringar i mittlinjen stället att vara där framme och hugga på allt.

Några funderingar??
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-23 18:08
Created most Barcelona Chances in YEAR 2014

Messi 139
Alves 63
Iniesta 62
Xavi 62
Pedro 54
Neymar 45
Fabregas 43
Alba 40
Alexis 35
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-23 18:07
Most Barcelona passes in YEAR 2014

Alves 3861
Xavi 3627
Messi 3095
Iniesta 2943
Masche 2813
Alba 2794
Busquets 2167
Fabregas 2000
Barcelona Lion24
2014-12-23 18:01
Jag tycker att det är en bedrövlig siffra att Iniesta inte har gjort nå poäng ännu i ligan. Även om Iniesta aldrig varit en poängspelare så är det bedrövligt. MEN. Man måste fråga sig varför en spelare som Iniesta gått ner sig så mycket. För vi alla, eller hela fotbollsvärlden vet vad Andres Iniesta går för, det är inge snack om det. Istället borde vi titta på rollen som Iniesta har på planen. Vi måste titta på hur de andra spelarna rör sig när Iniesta har bollen. Back in the days kommer jag ihåg när Xavi hade bollen, då kom alltid en löpning från Alves bakom backlinjen. Det satt liksom i skallen hos spelarna, har Xavi bollen då ska man ta en löpning, man kanske inte får bollen men man öppnar upp ytor. Men nu är det som bortblåst. Vem ska Iniesta passa till för att få en assist? Vem löper? Alla står ju nästan still på sin position högt högt uppe i planen.

Numera är det bara löpningar från spelarna när Messi har bollen. Det här är rollen som tränaren har gett spelarna. Vad är logiken i att Alves bara står på högerkanten när Iniesta har bollen? Vart är löpningen och möjligheten till en assist? Eller en målchans? Just nu är våra mittfältare alibi spelare till Leo, Ney och Suarez. Iniesta är ingen alibi spelare till nån, Iniesta ska inte bredda för nån (i vissa lägen kan man såklart göra det när situationen kräver det men det ska inte vara standard för en spelare som Iniesta). Hur viktiga och bra dessa forwards än är så kan man aldrig vara framgångsrik när man försöker vara ett bollförande lag men samtidigt minska inflytande av mittfältarna i spelet.

Angående Cesc som det diskuterades för nån dag sen. Jag vet att många inte håller med mig men jag kunde se Cesc som Xavis ersättare, absolut. Jag tycker inte alls att Cesc floppade i Barca tröjan, han var heller inge succé. Men det är orättvist för en mittfältare som har spelat vänstermittfältare, falsk 9:a, anfallare och central mittfältare. En spelare ska ha sin position klar, då kommer bekvämheten med rollen. Har man spelat falsk 9:a 2 matcher i rad och börjat förstå sig på rollen lite grann men sedan få spela central mittfältare i nästa match, hur ska en spelare bli bekväm och varm i en roll som han ständigt får byta?

Finns många som vill ha en Xavi kopia och letar efter just såna men det går inte, det finns inte. Vi kommer inte att få se många Xavis. Kom ihåg att Xavi hade det svårare än Cesc när Xavi började konkurrera om en startplats, då fanns en viss legend Pep där på hans position. Nu var det omvänt där Cesc hade det svårt och Xavi (legenden) var på hans position. Så länge Xavi skulle bli kvar så skulle Cesc aldrig kunna ta ansvar eftersom Xavi hade den ansvaret och njöt med den. Missförstå mig inte för Guds skull, jag menar inte att det hade varit bättre att släppa Xavi än Cesc men sån är sanningen. Jag ser Cesc som en spelare som växer med ansvar och har en OK teknik med en väldigt fin passningsfot.
Barcelona Don Vito Corleone
2014-12-23 17:39
Bra pris på biljetter till Barcelona - Atletico Madrid matchen!
Barcelona Liunil Masse
2014-12-23 17:21
Att Messi har mäktat med 15 ligamål med det mittfält vi har säger hur omänsklig han är. 90% av målen är han själv som skapar från mittplan. Skulle vilja se en viss spelare i Real göra 15 ligamål (inga straffmål) med vårt non existent mittfält.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: