/spanien/barcelona/forum/3614.aspx/spanien/barcelona/forum/3614.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjf
2015-01-29 19:15
Mod vände sig idag direkt till Erik Satie och Xaviesta med orden:

"Det finns en PM-funktion, använd den".

Om det ska tolkas som en varning utifrån en ny policy på Les Rambles med nolltolerans vad gäller personangrepp, så lär det inte bli särskilt mycket skrivet härinne. Har sett åtskilliga övertramp, som varit mycket värre än deras "träta".

Ett exempel kan vara min egen "konversation" om Mattieus rökning med Lion 24. Vilken jag i eftertankens blekhet är allt annat än stolt över. Att sen Lejonet bad mig flyga och fara från forumet i anmärkningsvärt hätska ordalag, "bara" för att jag presenterade ett urval objektiva medicinska fakta ifråga om nikotinets fysiska effekter, gjorde ju inte saken bättre. Snarare tvärtom, eftersom vi båda från skillnad tll Erik Satie och (Xaviesta), lade fotbollen åt sidan nästan helt och hållet i stridens hetta.

Jag kommer i den aktuella kontexten också att tänka på mitt löjeväckande tillika beklämmnade svar till Neymar11, med anledning av denne via en replik riktad direkt till mig efter det att jag själv lockats till att kommentera en matchanalys av Barcelonistas, i vilken den senare skrev att den var som "dålig porr.Bra men för lite smack smack".

Får väl skylla mitt eget lågvattenärke i sammanhanget, på att jag p g a min svåra handskada fortfarande knaprar narkotikaklassade mediciner som läkare föreskrivit. Men nog borde väl vi inblandade parter i nämnda och postpubertala (?) "porrhärva", precis som Erik Satie och (Xaviesta), ha blivit hänvisade till PM - funktionen av Mod?

För egen del fann jag för bäst att bänka mig själv ett tag, efter att ha följt upp porraljerandet med en snuttifierande slutplädering i fallet FC Barcelona versus FIFA, som föll så platt till marken vid en retoaktiv genomläsning att en abstinent brännvinsadvokat kunnat göra slarvsylta av mig om det varit på allvar.

Men i natt bestämde jag mig emellertid för att göra comeback och skrev om hur många härinne som tycks ha tagit till sig Martin Åslunds sätt att se på Suarez underskattade betydelse för Barcas anfall i stort och då särskilt Nemar och Messis framfart i och utanför straffområdet. Snacka om att byta fot, med tanke på vad som skrivits om honom härinne tidigare.

Jag han se att Gabriel inte var sen att svara mig i den sena vargtimmen. Men bestämde mig för att stänga butiken och avstod från att läsa hans replik, med mina möjligheter att somna utan en överdos av medicin i åtanke. Har ju sen tidigare erfarenhet av en smått oförsonlig ordväxling honom och mig emellan i ämnet Suarez. Som åtminstone enligt mitt förmenande ställer Erik Satie och (Xaviesta):s helt i skuggan av oss. Nästintill lite småtjafs vid en jämförelse.

Har för övrigt faktiskt fortfarande inte läst Gabriels svar, men kommer givetvis att göra det när jag känner mig på rätt humör. Om svaret ifråga sen visar sig vara av ett slag som får min replik att bäst lämpa sig för PM -funktionen, återstår att se...

Barcelona enkos
2015-01-29 19:07
Rambia

Låt medierna fortsätta snacka skit, bara Barca fortsätter att dominera och Messi och co le på plan varje match så är vi nöjda :) Barcelona bevisar det motsatta hela tiden, och att Messi skulle lämnat och LE fått sparken men inget hänt visar bara vem som ljuger och vem inte...
Barcelona Rambla~
2015-01-29 19:04
Smidigt Mathieu, efter att klubben lämnat allt tjafs bakom sig var han bara tvungen att öppna sin käft framför en mikrofon. Han har varit tillräckligt länge i Spanien för att veta hur media fungerar där när det gäller Barcelona och Real Madrid. Hur de förstorar upp allting och gör en höna av en fjäder. Vilket i sin tur gör skandalhungrande muppar som P Sjögrens dag hemma i Svedala. Vi är inne i en riktig bra period nu och sådan uppmärksamhet är ju vad klubben verkligen behöver. Idiot, rök dina cigg, chilla och ge fan i och prata med media. Hoppas LE bötfäller honom och sen skickar upp hans arsle upp på läktaren i en månad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-29 18:59
Det är något fel i huvudet med Sjögren och hans förmåga att tolka saker och ting. Mathieu säger att den 2 jan hände att Messi blev arg på träning och att han efteråt snackat med LE och att det var allt, något alltså händer överallt men eftersom det är Barca så förstoras det till max.. Ändå väljer Sjögren att skriva "!Nu är det bekräftat" haha pajas alltså.. men som vågar inte komma fram med alla påståendet om att Messi skulle lämnar, LE skulle fått sparken, bla bla bla...
Barcelona Neymar11
2015-01-29 18:58
Härligt när dom vågar yttra sig och skydda sig själva
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona yeezus
2015-01-29 18:32
@westinho - Sergio #5:


Nice try Xavi...;)
Barcelona Neymar11
2015-01-29 17:39
Gabriel Det roliga är att vi fick ytor för Simone inte trodde att vi kan kontra haha! Så jävla härligt det var att se Första målet där hela trion samarbetar såg ut att vara inövat Ter stegens assist till neymar var galen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo_Messi
2015-01-29 17:38
Aktuell fråga gällande dessa många domartabbar och kommitténs straffpåföljder som i mitt tycke är orimliga i La Liga. Domarinsatserna i Spanien under all kritik, Detta gäller även för övriga lag som på ett felaktigt sätt blir bortdömda. Det handlar framförallt om felaktiga straffar för/emot, utvisningar samt gula kort. Dessa indicenter ökar säsong för säsong utan förbättringar. Hur vet man om det sker utredningsarbeten för att förebygga mängden fel? Hur vet man om domarna som begått grova misstag blir avstängda? blir dom det överhuvudtaget? Varför jag lyfter fram det är just därför att det har gått för långt. Vart går gränsen? Favoriseras fotbollsstjärnor av domarna samt kommittén i form av mildare straff vid grova händelser som nu senast med Penaldo? Vilka signaler sänder det till blivande talanger när de ska skriva framtida kontrakt med lag? Att bli misshandlad med sparkar och slag i huvudet och ändå komma lindrigt undan? Vill man spela i en sån liga som uppfostrad talang? Det verkar tillhöra sporten i Spanien nuförtiden, man blir ju knappt avstängd, så länge man ber om ursäkt och La Ligas president tar bilder med Ronaldos barn så förstår man att det normaliseras. Dessutom fångas allt upp på video, bevis finns, men det verkar inte påverka straffets längd. Jag väntar på den dagen då domare och någon från kommittén som har rent bröstmjölk i sig gå ut och erkänna mutning från högre instanser för att rentvå denna smutsiga kampanj som döljer sig bakom fasaden. Kom gärna med egna teorier och funderingar om varför det ser ut på detta vis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-01-29 17:31
Atleticos plan i att låta gräset på deras arena se ut som en potatisåker hade säkert fungerat om det inte vore för att Luis Enrique hade överlistat Simeone och dödat dem på kontringar. Vi spelade inte vårat vanliga bollrullande tiki taka spel igår.

Schack-matt heter det tror jag.
Barcelona Gabriel
2015-01-29 17:29
Domaren som dömde igår var även domaren som dömde El Clasico, och han har flera gånger nämnts här inne för sina dåliga aktioner. I El Clasico var han extremt dåliga där med, tom en av mina närmsta barndomsvänner som är grov madridista tyckte att den domaren dömde allt till Madrids väg. Med det sagt så försöker jag inte skylla den förlusten på domaren på några som helst sätt, Real Madrid var bättre den matchen och förtjänade att vinna. Men domaren var fortfarande usel.
Barcelona papillon
2015-01-29 17:12
enkos:

Bara för att domaren är ung så betyder det inte att han är oerfaren.

Men jo, han tappade matchen men det har även äldre och erfarna domare gjort.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Erik Satie
2015-01-29 17:02
Koeman92

Men jag tycker man ser ett mönster i puertan att så fort det börjar gå bra för barca så ska de hitta ursäkter till varför vi är överlägsna. Det kastas mycket skit på Messi i puertan också.
Barcelona DM1982
2015-01-29 16:49
[QUOTE=Andresito]Alltså.. Atletico behövde en ordentlig plan mer än Barca igår. Sluta anklaga och kasta skit på allt. Det är få klubbar som medvetet saboterar en fotbollsplan. Det är januari och Calderón matchas flera gånger i veckan, det är klart att den inte är i toppskick hela tiden. [/QUOTE] Fast det är januari i Barcelona också och mattan på Camp Nou är perfekt. Att låta gräset växa högt eller inte vattna mattan är klassiska knep om man vill försämra möjligheterna för ett bollrullande lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-01-29 16:35
[QUOTE=enkos]"Bollen på Calderon studsade som kanin" - L Enrique Ja, det är inget nytt på olika arenor när Barca gästar då det gäller att sabotera så mycket som möjligt för att Barca inte ska kunna rulla boll som bara Barca kan,, men det hjälpte dock inte igår.. [/QUOTE] Alltså.. Atletico behövde en ordentlig plan mer än Barca igår. Sluta anklaga och kasta skit på allt. Det är få klubbar som medvetet saboterar en fotbollsplan. Det är januari och Calderón matchas flera gånger i veckan, det är klart att den inte är i toppskick hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-01-29 16:32
trippel
Barcelona koeman92
2015-01-29 16:32
dubbel
Barcelona koeman92
2015-01-29 16:32
@Kufi:


Nja.. jag har varit här i snart 5 år. hade jag skapat mitt konto igår så hade nog kritiken haglat. Dessutom är jag så hardcore som man bara kan vara som culé så jag är nog den sista man ska anklaga för att vara maräng :)
Barcelona westinho - Sergio #5
2015-01-29 16:23
En klockren bild som visar hur det har sett ut mellan topp 3 lagen hittills den här säsongen.
Barcelona Kufi
2015-01-29 16:15
koeman92 Förbered dig på att bli anklagad för att vara Real Madrid fan nu, sådana åsikter som den du skrev i ditt inlägg är inte populära bland paranoida och rabiata culés.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-29 16:15
Pengakåte pizzabagaren slutar aldrig att skämma ut sig..

" Han är tio gånger mer förtjänt av Ballon d'Or (som världens bäste spelare) än Messi. ”Ibra” har visat sina kvalitéer överallt, inte bara i en klubb. Hade jag haft Messi hade han redan bytt klubb fyra gånger. Inte för pengarna, de kan du få ändå genom att förnya kontrakt, utan för att utvecklas."

Visst är det inte lönsamt att ha en spelare i samma klubb hela tiden utan gäller att sälja om och om allt för man själv ska få så mycket som möjligt...
Barcelona koeman92
2015-01-29 16:00
@MUNIR-ADAMA:


Jag är en av de som vanligtvist mest kritiserar Maränger, speciellt skribenterna från puertan.. men här måste jag tyvärr göra ett undantag. Igår när jag gick in och läste i Puertan så såg jag att många, till och med allas hackkyckling el pasillo riktade skarp kritik för Bl.a Raúl García, Arda, Gabi samt fansen och deras beteenden när dessa betedde sig äckligt mot oss. Jag blev själv väldigt förvånad, men även väldigt glad över att se att det fanns skribenter där som inte var så subjektiva i sin kritik som de vanligtvist brukar vara.. samtidigt så fortsätter jag att läsa kommentarer här där man ibland helt utan anledning börjar att svära och förolämpa Real och Ronaldo både under och efter matchen, till och med när det Inte ens finns något aktuellt eller passande sammanhang.

Trots att jag alltid har försvarat viss inblandning av Real Madrid i våra diskussioner så måste jag tyvärr säga att vissa skribenter här har gått alldeles för långt den senaste tiden, vilket får mig att skämmas då man endast förstör forumets och fansens anseende. Jag hoppas därför att ni som känner er träffade av kritiken tar åt er av den och åtminstone försöker att höja nivån nästa gång. Det sista jag vill är att komma hit för att enbart behöva läsa en massa grodor om Real och CR7.
Barcelona westinho - Sergio #5
2015-01-29 15:53
@Rambla~:
Har också för mig att jag läste Gabi säga något liknande, typ "Neymar spelar på ett visst sätt, men bara när han vinner". Vilket jag tolkar som tunnlar och show etc, han försökte göra en tunnel på Garcia (?) kort innan paus och man såg att det hettade till där, kanske det som inledde bråket. Precis som ni säger, är det förbjudet att bjuda på lite finesser under match? Jävla idioter säger jag bara. De tycker inte det är okej att tunnla någon, men att sparka hälsenorna av Messi gång på gång uppskattas.
Barcelona DM1982
2015-01-29 15:34
@MUNIR-ADAMA:


Arda fick gult kort för sin förseelse och mer kan han inte få. Hade domaren missat det kunde det bli en gäng matchers avstängning men nu har han fått sitt gula kort. That´s it.
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-01-29 15:23
Hahaha De i puertan vill att Arda ska stängas av minst 5 matcher och att båda han och Gabi måste missa deras liga möten, annars är det korrupt. samtidigt som de tycker att Ronaldos 2 matcher avstängning räcker då han bett om ursäkt till alla jag vet inte inte vad jag säga
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-29 15:10
"Bollen på Calderon studsade som kanin" - L Enrique

Ja, det är inget nytt på olika arenor när Barca gästar då det gäller att sabotera så mycket som möjligt för att Barca inte ska kunna rulla boll som bara Barca kan,, men det hjälpte dock inte igår..
Barcelona enkos
2015-01-29 15:07
Mandzukic fick inte spela en minut igår, nu hävdar spanska AS att han är på väg till antingen City eller Arsenal och att Atletico är sugna att sälja honom då de nu har Torres och Grizman
Barcelona Rambla~
2015-01-29 15:04
@Barclasico:


Seriöst, det borde finnas ännu en lag de borde lägga till i ligan och efter matcherna. Det borde vara förbjudet att intervjua medelmåttor. Sicken jävla idiot och idiotisk uttalande. När fan blev det förbjudet att tunnla någon? Arda Turan är en mästare på det i vissa matcher och jag tycker det är lika vackert varje gång han gör det. Vilket intelligensbefriat uttalande. Han borde skämmas.
Barcelona Katalano
2015-01-29 14:51
westinho - Sergio #5

Ja Rayo var det nog ja. Jag kommer ihåg matchen och situationen så tydligt men detaljer som motstånd kommer jag aldrig ihåg, så länge det inte är något av topplagen dvs.
Barcelona enkos
2015-01-29 14:47
Jag missade Canis flytt till Atletico helt, och när killen kom in i andra halvlek så trodde jag inte att det var Villarelas Cani, försökte hitta orsaken till flytten och hittar följande..

Han flyttade till Villarreal sommaren 2006 och har sedan dess gjort 257 matcher för El Submarino Amarillo. Han påbörjade den pågående säsongen som en av Villarreals viktigaste spelare, men har under hösten haft skadeproblem som tvingat honom avstå från spel i ungefär två månaders tid, men också diverse problem med lagets tränare Marcelino. Det har gjort att såväl klubben som spelaren har sökt en utväg efter jul och idag, den 7 januari verkar Cani också ha hittat en sådan temporärt.
Barcelona Barclasico
2015-01-29 14:46
Cani (Atletico): "With the way Neymar is playing - doing nutmegs, talking - he will have a problem one day. But if he likes it that way..."

HAHA "Nutmegs"? Påstår han att det är olagligt?
Annons: