/spanien/barcelona/forum/3603.aspx/spanien/barcelona/forum/3603.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona >The Reporter<
2015-03-08 22:59
Det e bra att atletico tappar. I längden kommer det betyda att dem har mindre att spela för när vi möter dem i näst sista matchen, om vi nu gör det vi ska!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-03-08 22:58
Det finns ingen som Busquets. Världens bästa defensiva mittfältare.

Bayern, United, PSG, City. Dessa lag hade gjort vad som helst (!) för att få tag på honom.

Sen att många fans inte förstår sig på hans storhet förstår jag. Men Guardiolas citat "First name on the team-sheet? Sergio Busquets" säger allt..
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:57
Rambla~ Jo tror jag med, dock behöver 2 mittbackar åtminstone 1 om Batra får förtroendet för ena rollen. Men självklart intressant Lite som vi spelade mot psg hemma matchen, tyckte vi gjorde en bra match fast att vi använde en helt ny formation
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:55
Baha Man måste ge pedro att han inte ger sig oavsett hur dåligt det går, oavsett hur mkt press han får på sig att försöka leverera i Neymars frånvaro så försöker han hela tiden. Vi har inte glömma att det är en lirare med självförtroende i botten som aldrig hinner hitta matchformen eller självförtroende innan han förpassas till bänken igen oavsett prestation Han krigar, håller tyst och accepterar verkligheten och det i mina ögon är något man ska respektera
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-03-08 22:53
Messi och Suarez fick högsta möjliga betyg 10. Sämst var Alves 6
Barcelona Rambla~
2015-03-08 22:52
Neymar11 Jag tror att ett 3-4-3 med diamant på mitten hade varit intressant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2015-03-08 22:52
el Clásico avgör årets La Liga om vi vinner, vågad jag påstå,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-08 22:50
Atléti på väg att bli bortspelade från titelkampen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-08 22:50
Även om Atletico inte kan vinna ligan så tror jag inte att dom är så respektlösa mot sina fans på hemmaplan att dom inte ger allt för att vinna mot oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-08 22:50
Varje gång Messi har ett rekord att slå gör han det med en hattrick. Telmo Zarras antal mål i ligan, antal mål i el clasico och det senaste rekordet på antal gjorda hattrick i La Liga. Det är något speciell över Messi.

Jag saknade Busquets i den här matchen, inte hans onödiga bollkladd utan hans förnuft i spelet. Masken orsakar för många frisparkar framför straffområdet som inte är nyttigt. Vi ska inte bjuda city och Madrid på gratis chanser.

Suarez, Messi gjorde hattrick, är man of the match. Vilket monster! Hur stark som helst och dribblar skjortan av motståndarna. Hans precisa stenhårda avslut på ett tillslag hinner inte kamera fokuset med. Han skapar sådan röra att Messi behöver inte dribbla och vägga bort 5 försvarare för att göra mål längre.

Paco Jemez vilken tränare, jag kände verkligen för honom. Han är speciell och står upp för sin fotboll oavsätt motstånd. Inte ens 1 miljard på kontot hade ändrat hans syn på fotbollen. Han har gjort sig förtjänt av min respekt.

straffen vi fick, ska vi tacka Suarez gnäll för. Domaren ska fatta att man rånar inte fucking Barca på en straff. De ska Inte komma undan. Spelarna ska uttrycka sitt missnöje. Då mina vänner blåser han nästa gång.

Jag gillar Lucho, han är en pragmatiker, han blandar och ger. Jag har sett oss göra spelmål, kontringsmål på 10 sekunder och mål på hörnor. Jag undrar hur bra vi hade varit mdd Xavi och Iniesta i sin prime.

Matchens flopp, Pedro. Han försöker visa upp sig med att göra mål och det är helt fel. Varför inte spela smart och slå en assist? Han förösker för mycket. För att vara ärlig har de flesta av hans mål den här säsongen varit bjudningar från lagkamraterna. Alexis i den här systemet Lucho använder hade varit galet. Synd att man inte sålde Pedro istället.
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:49
Rambla~ Vi kompenserar det med att ge ytterbackarna ännu högre utgångsposition haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-03-08 22:48
Atletico valencia 1-1 är det inte bra för oss att Atletico tappar så många poäng som möjligt så att de inte har nåt att spela för när vi möter de 37 omgången
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-08 22:46
Tja det kanske är svaret och lösningen för Barcas mittfält. Fast du vet väl att gå ifrån 4-3-3 eller att använda 2 uttalade pivotes i Barca är som att svära i kyrkan?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:38
Rambla~ Just nu känns det som att mittfältarna inte har några utsatta roller utan går ut på plan och försöker täcka yta samt göra det dom kan när dom får bollen Att ge en av dom en mer offensiv roll samt dom två andra mer defensiva roller så hade det blivit en klarare ide och lättare för dom att förstå vad dom skall göra. Samt fortfarande ha kvar två som täcker upp för vår offensiva balans istället för 3 som är fast i ingenmansland Och att skapa iden länken mellan mittfält och anfall som saknas
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-08 22:38
Hur mycket kostade det för Valencia att köpa in Mustafi? Han kan spela högerback och mittback. Han kanske inte är startmaterial för Barcelona men han hade varit bättre köp än Vermaeleen och Douglas, billigare och yngre än Mathieu. Han är tillräckligt bra för att vara en del av Tyskland landslag iaf, tror han hade varit en duglig ersättare vid skador och rotation. Både han och otamendi hade varit billiga köp tror jag. Men tog Valencia dom för dom är smarta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-03-08 22:35
Mauro Icardi gör en Panenka-straff som är något av det kyligaste jag sett på länge.

Fler argentinare än Messi som tagit chansen från 11 meter idag.
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:33
Sen får vi inte glömma att vi har en riktig speciell och unik trio som jag aldrig trodde var möjlig att ha i samma startelva Alla 3 där fram kan göra mål Alla 3 där fram kan assistera Alla 3 kan dribbla och skapa något från inget Alla 3 behärskar kombinationsspel samt kontringsspel Så ja dom tar upp mycket plats, speciellt mittfältarnas "roller". Så det är inte helt enkelt att få mittfältarna mer involverade men däremot ska försöka få mer kontroll på mittfältet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-08 22:32
Junta Ska vi ha 3 sådana cracks på planen samtidigt är det kanske priset man måste betala med ett till synes svagare mittfält? Kanske kan man som Neymar11 är inne på tweaka vårt mittfält ytterligare eller som du själv är inne på ändra systemet lite? Förändringar tar tid och fungerar inte perfekt med en gång. LE har förhoppningsvis saker han vill förbättra till nästa säsong om han nu är kvar. Vi har svårare att kontrollera matcher under längre perioder numera som tidigare under Pep. Fast det måste man vara beredd att offra om nu vill spela rakare fotboll. Hoppas man kan hitta en bra balans framöver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-08 22:13
Med den trion som vi har där framme kommer det indirekt betyda att mittfältarna kommer få agera "sköldar". Speciellt om vi fortsätter lira 4-3-3, neymar&messi är inte typerna på kanten som gör grovjobbet i 90 minuter Det jag har velat länge är att vända på mittfälts triangeln och ge en av mittfältarna en direkt offensiv plats Rakitic-busken/masche . Iniesta Masken-busken . Rakitic Vi har svårt att hitta en koppling mellan mittfältarna och anfallarna ibland under matcherna och att ge Iniesta/rakitic en högre utgångsposition samt mer frihet hade gynnat länken mellan mittfältare-anfallare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-03-08 22:05
The Octopus & Rambla

Det får Rakitic gärna göra om Mascherano spelar pivote mot Real, men om Rakitic skulle spela pivote skulle han inte kunna delta i anfallen eller sätta förstapressen. Helst vill jag ju att Busquets ska vara spelklar till Clasicot, men nu spekulerar jag bara om hur jag skulle velat ha det om Busi skulle missat clasicot.

Tycker det är lite tråkigt att våra innemittfältare agerar sköldar åt våra ytterbackar som Rambla säger men om de ska göra det är 4-3-3 den optimala formationen för det? Är det inte mer logiskt att spela 4-2-3-1 då, så att det blir lättare att skölda ytterbackarna med hjälp av två defensiva mittfältare? För nu när våra mittfältare ska agera sköldar så blir det för stora avstånd mellan våra tre mittfältare och därför blir pivoten lidande då han inte kan täcka upp så stora ytor som de andra två mittfältarna lämnar. Det är så jag ser att mittfältsproblemet potentiellt kan lösas iallafall.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-03-08 21:54
Jag har alltid försvarat Busquets. Jag kan inte säga att hans till synes dåliga form enbart beror på formations- och taktikval men det är helt klart en stor del utav det hela. Bolltapp och felpassningar är en indirekt följd utav att det inte går lika bra i positionsspelet pga. bristande hjälp från medspelare och att han då hamnar i andra situationer samt tappar självförtroende när han sedan ska stå för ganska simpla bollhållande aktioner.

Ett ganska tydligt mönster är dock att Busquets presterat avsevärt mycket bättre med Rakitic vid sin sida, Rakitic som är expert på att löpa och göra knepiga situationer enklare för lagkamraterna. Annars har Sergio alltför ofta blivit helt utlämnad mot flertalet motståndare och det är då inte konstigt att det går som det går. Han har alltid varit en "osynlig" spelare som arbetar i det tysta och trots att samtliga culés numera känner till hans största styrkor är det många som förblindas av enstaka misstag och misslyckas med att se allt nyttigt och vitala jobb han lägger ner och hjälper laget med. Om det är någon vi skulle behövt på planen mot Real Madrid är det Sergio Busquets.
Barcelona Neymar11
2015-03-08 21:32
Riktigt ful match mellan atletico-Valencia
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-03-08 21:20
@DM1982:

Kolla på denna alla:)
Barcelona Rambla~
2015-03-08 21:14
Jag håller med The Octopus of Badia fullständigt när det gäller Busi vs Masche på mittfältet. Det är inte heller bara Busquets fel att det ser ut som det gör på vårt mittfält. Det är Luchos sätt att vilja spela. Han använder Iniesta och Rakitic som sköldar för våra ytterbackar. Dessutom hamnar Busquets alldeles för högt upp i planen. Där har ni den stora anledningen till att vårt mittfält inte kan kontrollera matcherna på samma sätt som tidigare. Det är därför Busquets ser mycket sämre ut denna säsong, han är ofta felpositionerad. Det gäller även Iniesta.
Barcelona The Octopus of Badia
2015-03-08 21:06
Junta Dimision

Det kan jag köpa, men glöm inte bort att ifall Mascherano spelar pivote betyder det att Rakitic ändå kommer behövda droppa ned för att bygga upp spelet, något han inte behöver bekymra sig om ifall Busquets är på plan, vilket vi inte minst såg mot City. Om Xavi däremot spelar håller jag helt med dig, för då är Xavi den som kan ta tag i taktpinnen, men det verkar dessvärre som att Iniesta går före Xavi i Luchos huvud så det känns tyvärr som en icke-fråga.
Barcelona Junta Dimision
2015-03-08 21:03
The Octopus of Badia

Jag förstår din synpunkt med att ha Rakitic som pivote istället för Mascherano, men vi kommer tappa den egenskapen som kan vara avgörande mot Real och det är Box2Box egenskapen som Rakitic erbjuder. Reals mittfält har väldigt svårt att vinna den fysiska kampen mot andra mittfält (det såg man verkligen igår) när de spelar med det mittfältet som de gör och därför anser jag att både Rakitic och Mascherano ska vara på mittfältet mot Real. Vi kommer kunna vinna betydligt mer boll, då fysiken ligger till Barcas favör och jag håller med om att vi tappar kontroll på vårt mittfält, men Reals presspel på mittfältet är som bortblåst och de har sjukt svårt att vinna boll högt upp i plan när de saknar en bollvinnare.

Med andra ord kommer vårt presspel att sitta mycket bättre med Rakitic på en av de offensivare mittfältspositionerna då han är vital för vår förstapress, det kunde man se mot både Granada och mot City där han ställde till det för båda lagen flera gånger med sin fantastiska press. En annan anledning till att jag anser att Rakitic måste spela högre upp är för att Xavi och Iniesta inte klarar av att spela tillsammans längre tyvärr och jag vågar inte starta Rafinha i ett Clasico än. Både Xavi och Iniesta är väldigt lata i försvarsspelet och Mascherano fick täcka upp mycket mer än vad han hade skulle ha gjort om det fanns en Box2Box spelare på planen tillsammans med honom.

Nu är det ju inte säkert att Busquets missar El Clasico, men om Busquets missar så vill jag se ett mittfält bestående av Rakitic Mascherano och Xavi.
Barcelona Liunil Masse
2015-03-08 20:59
Av det man sett av Rakitic som CDM så är det inte att föredra. Masche är bättre på den positionen. Dessutom så behöver vi Rakitic där han spelar nu då han är vår bästa centrala mittfältare. Känns rätt givet vem som kommer starta El Clasico, Iniesta-Masche-Rakitic på mittfältet och Mathieu bildar mittlås med Piqué.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2015-03-08 20:57
DM1982

Har dock fortfarande inte slagit Stoke på bortaplan en regnig tisdagskväll.
Barcelona DM1982
2015-03-08 20:56
https://mobile.twitter.com/G14_en/status/574658177817538560/photo/1 Bilden säger allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-03-08 20:50
Synd att inte Mascherano var längre och därmed bättre i huvudspelet, då hade han varit en grym mittback.
Annons: