/spanien/barcelona/forum/356.aspx/spanien/barcelona/forum/356.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2017-03-24 17:35
Kung Messi Även om jag i stort håller med dig och är allmänt känd som väldigt Pro Laporta så måste man komma ihåg att Barcelona aldrig varit skickliga på att sälja spelare för dyra summor, även under Laportas tid i klubben. Men självklart håller jag med dig om att man måste bli duktigare på detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kung Messi
2017-03-24 17:03
@El Pistolero #9:


Ärligt talat; Vad har Pochettino egentligen åstadkommit med för att ens vara en vettig kandidat till jobbet som Barça coach? Förutom mittenplaceringar med Espanyol, så sade upp sitt kontrakt med dom efter att laget (vid det tillfället) låg på sista plats. Flyttade sedan till Southampton och gjorde en bra säsong med deras mått mätt. Men i Tottenham, har Pochettino varit endast OK, inte mycket mer än så. Varför skall någon, som varit helt OK för Spurs, ens vara ett namn för tränarjobb i ett av världen absolut bästa klubbar. Tottenham har varit urusla i Champions League och blev utslagna från Europa League efter att ha torskat 2x mot lilla pluttlaget Gent (låg 8:de plats då).
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-03-24 17:00
Det var samma fula spel från vår sida när Dani Alves lämnade. Samma gäller Real när deras Ikon fick lämna dvs Iker Casillas. Man behandlar legender inte på det sättet. Visst Iker var en "ren" legend. Han hade fler år med Real än Dani Alves hos oss. Alves fick lämna när han ville vara kvar. Enligt mig så borde han ha varit kvar minst 2 år till men nej vår usla ledning ska förstöra allt. Han skulle ha lämnat efter sin egen vilja. Jag VILL ha en ny ledning för Barca. Med rätt ledning kan man värva rätt spelare också. Pinsamt att Real har värvat bättre än oss på sista tiden. Dessa namn! Varane, Bale, kross Modric, DI Maria, Özil, James, Isco, Casemiro, Kovacic, Dani Carvajal, Xabi Alonso. Sen har vi värvad helt OK men inte tillräckligt. Finns 2 som verkligen är super bra värvningar från vår sida, Suarez och Neymar resten är inget WOW. Puyol och Xavi lämnade oss med all rätt. Lång karriär i Barca men den stora frågan är vi ställer oss... Vi gick för Mashe sen skolade om honom till back vilket är HELT FEL. Vi har aldrig hittat den perfekta ersättare till Xavi och Puyol och där har vi stora problem. Visst det är svårt att hitta ersättare till dessa legender men roliga att vi köper fel spelarmaterial. Veratti hade varit guld men med denna ledningen kommer vi aldrig köpa honom. Hoppas vi köper honom så jag får äta upp mina ord, GÄRNA! Veratti, Modric och Kroos Tiki Taka spelare rakt av. Dessa spelare borde vi ha köpt. CRUIJFF Du hade rätt. Legenden ljuger inte. Till titlar den senaste tiden. Vi har vunnit mer än Real trots massa felköp av spelare men vi har en grund hur vi ska spela och det har inge REAL. Real å andra sidan haft en mängd av tränare senaste åren vilket visar att man försöker hitta en Idée att spela fotboll. Poäng är med hela inlägget är... Släng hela jävla LEDNINGEN! In med Laporta. Han tog hand om legendarer och visst var han som Ronaldinho mm festade runt vilket skapade rubriker över hela världen. Stora skillnaden mellan Joan Laporta och Josep Maria Bartomeu Floreta är... Laporta tar hand om spelare på ett sätt som gör att att det blir inte stora rubriker vilket jag har sett. Visst har det varit någon missnöjd spelare under Laporta men under Bartomeus tid har vi sällan varit nöjda. Visst har vi krav men vi är fans och många av oss köper matchbiljetter för att vi stöttar laget men då har vi rätt att ställa krav på ledningen att dem sköter sig. En av anledningar till att jag spyr på denna ledningen är.... Vi köper spelare med stora summor men skänker till olika lag till piss summor. Vi måste tänka om vad som är rätt för oss. Vi måste börja från ruta 1 sedan bli bättre. Ett långt inlägg men blandade känslor från min sida. Hoppas att ni förstår vad jag försöker få fram. Mot bättre tider Culés Vamos Barca <3
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-24 15:58
Andresito Ja Ricardo Pereira verkar vara en riktigt bra lirare. Tar helst honom, bör inte kosta så värst mycket heller. Men men... Ledningen verkar bara ha Bellerin i sikte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-24 15:55
S.Roberto: "(Unzue should be) our new coach, it'd be a great way of maintaining Barcelona's philosophy. We've a great relationship with him" Fan vad spelarna ska sätta press på ledningen med Unzue då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-03-24 15:54
@El FenómenoR9:


Tack, då slapp jag förklara :)
Barcelona Andresito | 94:40
2017-03-24 15:24
Det största problemet med högerbacksplatsen är det dåliga utbudet. Den är i särklass den sämsta om man kollar position för position.

De 10 högerbackarna med högst marknadsvärde enligt Transfermarkt är följande:
Carvajal
Bellerin
Sergi Roberto
Azpilicueta
Clyne
Cancelo
Walker
Coleman
Danilo
Aurier

Efter Carvajal finns det inte speciellt mycket kvalitet som håller i Barça.

Sedan finns det mindre kända namn som är osäkra kort men som gjort det bra denna säsong. WhoScored rating inom parentes, jämförelsevis har Sergi Roberto 7.03.
Nélson Semedo (7.33)
Sidibé (7.25)
Henrichs (7.23)
Ricardo Pereira (7.63)


Det blir med högsta sannolikhet Bellerín som värvas, främst på grund av hans förflutna i klubben. Han är dock långt ifrån den bästa värvningen på pappret.
Barcelona the cameroonians
2017-03-24 15:16
FreeYourMind Ser att halva mitt inlägg försvann pga reklamen som alltid ställer till det i appen. Det jag skrev var att Robert anser att brassar ofta behöver en mellanlandning i Europa, (Ronaldinho i PSG, Rivaldo i Depor osv) så att de hinner acklimatisera sig innan de gör hoppet till Barça. Därför satsade han hellre samma pengar på Paco som haft 4 säsonger i la liga med utsikten och förhoppningen att han skulle leverera direkt. Dilemmat blir ju när tränaren inte använder spelaren ifråga. Då blir det ju samma effekt osvsett vilken typ av värvning som görs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2017-03-24 15:07
Granada kan bli alaves all over again! Lucho kmr ha alla som varit med sitt landslag på bänken och sen får vi kämpa sita 20 för lika typ. Vi måste ta den matchen 150% seriöst.
Barcelona Denyo ©
2017-03-24 14:14
Ska dra se Barcelona-Juventus är det någon här inne som brukar köpa biljetter till CL? Vilka sidor rekommenderar ni om annat än direkt från officiella.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-03-24 14:11
@El Pistolero #9:


Men har du läst på vilket sätt han lämna? Det var inte så att han ville lämna. Handen på hjärtat så önskar jag att han var kvar? Saknar hans geniala passningar till Messi och alltid det där skrattet..
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-03-24 14:09
he cameroonians

Om han har den inställningen mot specifika spelare från visa länder så låter han inte klok. Säg inte att han väntar på stjärnornas tecken när han ska värva någon ny spelare också?

Man vill ha en sportchef utan fördomar. En sportchef som ser bara talangen hos spelarna inte vilken nationalitet de har. Barca's bästa spelare har många gånger varit från Brasilien ju. Vad menar gubben?

Förresten Vermaellen värvningen, var det Lucho som önskade detta också?
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-24 14:05
Att Alves lämna såg jag som ok. Problemet är att vi inte köpt en bra ersättare. Lucho var ju nöjd med Roberto o Vidal, o så här på efterhand så var det inte rätt. Bellerin i sommar? Jävligt likely.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-03-24 14:04
Angående Douglas så var det ju en Zubi värvning. Sportledningen ansåg att truppen behövde en till högerback av det billigare slaget och valde av någon anledning att lita på en av Zubis assistenter i frågan. Klubbens nuvarande sportchef Robert , som jag för övrigt gillar pga av hans rättframhet, har emellertid en helt annan inställning till brassar i allmänhet. Detta kom ju fram när han pratade pm varför klubben valde Paco istället för Gabigol eller Luan. Han menar att de flesta (med undantag av Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-03-24 14:02
the cameroonians

Nu kommer alla andra frågor som vi redan vet svaret på men som måste ändå ställas.

Har D.Alves varit problembarn i Barca? Har han varit en Diva i Barca? Har han försökt göra som W. Ronney gjorde i Man U när han ville mjölka pengar ur dem?

Hur och varför behandlade ledningen D.Alves sådär?
En Legend! Jag skulle lägga alla mina pengar på att om han vara en av dem, dvs katalan så detta inte.

D.Alves som var älskad av båda fansen och spelarna. Man undrar ju också vad som hände med V.Valdes? Vill minnas att jag efterfrågade och väntade på varför Eto fick lämna men det fick vi svar på ju från honom. Skillnaden mellan Eto och D.Alves är att Eto var som spelare svårt att göra med som han säger själv när han berättar om biffen med Pep.

Men D.Alves och vi fansen förtjänade inte detta. Nu minns jag Abidal bara för det. Väntar fortfarande på Abdilas version om vad som hände.

Förresten, har kommit över om någon ny information om vem, eller vilka som scoattade och värvade Douglas? Är jättenyfiken på vilka det är.

Tack på förhand
Barcelona the cameroonians
2017-03-24 13:53
FreeYourMind Beslutet att avvakta med Alves kontraktsförlängning under våren 2015 var ledningens. De, precis som många av oss fans, ansåg då att Dani inte längre höll samma nivå som tidigare. Dilemmat var att just avvaktandet, plus det faktum att Dani själv kände att ledningen inte uppskattade honom fullt ut, var en del i hans undermåliga prestationer. När det blev val såg Bartomeu en möjlighet att skaffa bra PR genom att fixa en förlängning precis innan han, pga av valet, "avgick". Grejen var bara den att Alves inte är en dum person, Ham genomskådade tricket och tvingade Bartomeu att ta med en klausul i det nya kontraktet som innebar att han kunde lämna gratis sommaren därpå. Bartomeu och ledningen trodde förmodligen inte att brassen skulle aktivera klausulen, gör uppenbarligen fanns det aldrig någon plan för att ersätta honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-03-24 13:43
Köpa Douglas från brasilianska andra divisionen och värva honom som högerback. Sen ge ett stort fuck you till D.Alves. Vem är det som tar dessa beslut? Har inte kollat mycket på hur Juve har spelat med D.Alves det här säsongen men de få gångerna jag har fått chansen så levererar han fortfarande. Man blir inte klok på den här ledningen. De borde bara hålla sig till att hitta sponsorer och låta någon annan sköta sportliga delen. Man blir ju tårögd att se D.Alves lira fortfarande så bra medan vi har en högerback utlånad och blir tvingade att spela en mittfältare till högerback. Kommer det ta det nu 7 år tills Barca hittar eller värvar någon bra högerback? Blir det en ny Masken hitsoria? där Roberto tvingas spela som högerback i 7 år tills de värvar en högerback? Tog ju många år till Umtitti hittades.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-24 12:59
Den vise mannen När kontraktet går ut kan Perez köra upp alla klausuler han har hittat på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-24 12:49
Meeting between Josep Bartomeu and Mauricio Pochettino in Barcelona 24.3.2017 | 11:32h. Josep Maria Bartomeu and Mauricio Pochettino met a couple of days ago in a restaurant in Barcelona. A meeting that comes at an interesting time with the club looking for Luis Enrique's substitute. Barcelna's president has stayed away from the speculation over who could be the coach next season. However in various betting outlets Pochettino's name has been put forward as a serious option to replace the Asturian. Tottenham are having a spectacular Premier League season and are second behind Chelsea. That has helped Pochettino raise his profile and he's been linked to various big clubs. It should be noted that the Argentine coach still has a home in Barcelona from when he was at Espanyol. Där var vi en riktig tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2017-03-24 12:48
Gällande Isco m.m. Rykten om de här anti Barca klausulerna i div kontrakt. Är det rent juridiskt lagligt? Får man skriva in sånt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-03-24 11:34
Idag är det exakt ett år sedan ikonen Johan Cruyff avled. RIP.
Barcelona Deulofeu
2017-03-24 11:01
Ribohn Fan Du måste ju hålla med om att överlappen är få och Alba får bollen oftare av Messi än Neymar.

Det är det enda Turan är bättre på än Neymar.

Turken är väl den spelare jag helst vill ha bort från truppen faktiskt fyller ingen funktion alls.Han gör det ok på kanten men skulle hellre ge den speltiden till Rafinha eller Denis Suarez.
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-24 10:50
Deulofue

Neymar har bra samarbeta med Alba på samma sett som med Marcelo.
Bara det att den här säsongen är Alba inte lika offensiv + att i slutet har vi inte spelat med någon vänsterback.
Håller med dig tillbaks till grunderna en äkta 4-3-3.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-24 10:48
El fenomeno Jo jag förstår honom och håller med honom, till Barcas mittfältet ska det vara tekniska spelare som samtidigt ska klara av att springa MARATHON. Bägge egenskaperna beskriver Isco bara det sista hindret han inte kan ta sig igenom, passningsspelet. Även Suarez? Haha Tycker att truppen är fantastiskt dåligt tränade i år. Enbart Neymar som håller i 90 minuter utan vilopauser mitt under matchen. Våra spelare orkar knappa 60 minuter, stor del i det obefintliga pressspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2017-03-24 10:32
De nya tre amigos?

Om inte "diktatorn" slår nävern i bordet och vill Ha Dybala he he.

Alltså denna sommar kommer bli sjukt jobbig.

Hur man än spekulerar har man absolut ingen aning.Tränare? Spelsystem? Vågar vi åter satsa på La Masia?

Blir det någon crack?

Fortsätter föryngringsprocessen?
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-24 10:27
Brasilianarna vill ju spela för sin tröja annat kan man säga om dom argentinska spelarna som bara ställer ut skorna. Mitt i skiten står Messi som försöker göra allt själv. Brasilien seglar upp som en favorit till VM, tränaren där har gjort det fantastiskt. Kvartetten dom använder sig av där framme som får leka av sig är briljant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2017-03-24 10:18
Satt och zappade mellan Messi och Neymar igår och det var viss skillnad på deras respektive lag kan man säga.

Messi i Argentina såg riktigt bra ut rapp i steget dribblingarna satt han såg hungrig ut.Vann en del närkamper och boll han serverade sina lagkamrater med fina bollar under stora delar av matchen.Dock försvinner han under perioder helt och jag upplevde att de inte sökte honom lika mycket som de brukar.

Argentina som lag är ett riktigt hösnhus med Di Maria och Higuain som inte hade många rätt.Inget lag som vinner vm precis stackars Messi.

Brasilien däremot vilket lag allt sitter och Neymar gör precis som han vill med i princip allt.Han var sagolik igår med dribblingar och samspel med lagkamrater inte minst med Marcelo där han släppte boll ofta.I Barca går han ju alltid själv vilket stör mig att han inte använder vänsterbacken ibland likt Turan.

Neymar är i en riktig formtopp liksom Messi.

Avslutningen på detta året kan bli riktigt kul om vi bara skippar 3-4-3...
Barcelona Deulofeu
2017-03-24 10:06
JUSSI BJÖRLING Avstängd...
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-24 09:45
varför spelade inte Suarez mot Brasilien? Skadad? Avstängd?
Barcelona El FenómenoR9
2017-03-24 09:22
Neymar Jr När bollinnehavet skriver att tränaren förespråkar teknik så menar han att tränaren föredrar "samba lirare" före "maratonlöpare". Alla som blir uttagna i match truppen är 100% fysiskt och orkar lira som vi vill. Det är vad jag tror han menar. Sorry om jag lägger näsan i blöt. Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: