/spanien/barcelona/forum/3542.aspx/spanien/barcelona/forum/3542.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Yaya24
4/16/2015 13:49
Fyfan va våra ytterbackar var dåliga igår, Alba riktigt usel, och Montoya har aldrig varit bra eller kommer bli de. Xavi var kung när han kom in, han styrde och ställde som han ville, de mycket roligare ha Xavi inne än iniesta!
Barcelona Neymar11
4/16/2015 13:47
Måste ta hylla Xavi, som nu är den spelare med flest matcher i Europa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
4/16/2015 13:44
Ingenting är avgjort än, trots att 1-3 på bortaplan är ett fantastiskt resultat så kan fortfarande allt hända i returen.

PSG är ett väldigt bra lag och med spelare som Zlatan och Veratti tillbaka i laget så blir de ännu bättre.
Barcelona Barcelonistas
4/16/2015 13:44
Montoya var helt ok men jag kan inte se honom som en arvtagare till Alves. Däremot håller han som en simpel truppspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
4/16/2015 13:42
Ingen har inne som berömmer Montoya efter gårdagens match är bara jag som tycker han gjorde ett stabilt insats? jag hoppas han startar mot Valencia också. vill inte se mer av alves
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/16/2015 13:40
Coach Pep lever i sin egen värld. Snälla du Peps Barcelona är 1 på miljonen i stort sett. Det laget var historiens bästa lag vi kan inte nå upp till den nivån men vi kan nå till en hög nivå som ger titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
4/16/2015 13:33
Coach Pep Du har rätt vi fortsätter med evigt sidleds rullande och ser vart det tar oss. Det är värdig fotboll, 80% bollinnehav 2 målchanser och 0-4 i röven. Är det de Barcelona du vill se? Vi går tillbaka till guldåren och inte ens då var spelet perfekt eller fulländande. Allt som krävdes var en Mourinho med 11 spelare på rätt sidan bollen så var vi körda tills en magisk minut som uppstår slumpmässigt Problemet är att vi har varit förutsägbar, vi behöver komma med något nytt innan vi går tillbaka till den fotbollen vi strävar efter. Men antar att du kan åka ner peka med din magiska stav och vips så är allt löst Alla här inne vet den ideala bilden av Barcelona, men är den lämplig med denna trupp? Absolut inte, men att påstå att vi inte har tagit ett kliv mot förbättring under denna säsong är fel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mascherano #14 el Jefe
4/16/2015 13:31
Coach pep Självklart är det grymma prestationer av Suarez och jag älskar båda målen han gör. Men att gå igång på att en studio också nämner att det är pissdåligt försvarsspel av David Luiz tar bara diskussionen till en lägre nivå. Och att jag skrev "om det var Ronaldo som..." är för att jag vägrar tro att du med flera hade avfärdat studions snack om David Luiz rötna försvarsspel då. Då hade Les Rambles kokat av ilska över bjudningarna. Ibland kan man nämligen dra hypoteser av tidigare erfarenheter. Like it or not. Men märk väl: Jag tycker ändå att det var riktigt grymt gjort av Suarez vid båda målen. Han utnyttjade ju Luiz katastrofala försvarsspel på absolut bästa sätt. Den målinstinkten har vi saknat många år i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L!VOZ
4/16/2015 13:14
Paris Saint germain ny logga efter 1-3 förlusten igår.
Coach Pep.
4/16/2015 13:09
Mascherano#14 el Jefecito ”Om” Ronaldo hade gjort samma sak är bara en hypotes. Ronaldo hade aldrig gjort samma sak. Lagerbäck tycker att Zlatan och Ronaldo är bäst i världen, och den bilden vill han helst inte ändra på. Det handlar inte om att jag känner mig kränkt över Viasatstudion, utan helt enkelt att det inte är första gången de försöker förminska Barcelona med Lagerbäck i spetsen. Han tycker helt enkelt inte om oss, och vi tycker inte om honom. De pratade om Suarez tunnlar som om det vore någon slags engångsföreteelse, trots att han är bäst i världen på det tillsammans med Messi. Jag menar, killen har tunnlat självaste Nesta (länktips: https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fjtJa4j6lOw). End of discussion? Neymar11 Jag är inte kvar i 2009, jag är precis här och nu. Vadå fotbollen har utvecklats? Fotbollen utvecklas inte längre, den går dåligt på alla sätt och vis, och då gäller det för Barcelona att visa var vi står. Lucho kommer in i ett läge där spelet ska uppdateras? Ja, varför nedgraderar han det då? Ja, som tur är det nyval och Lucho är hämmad av värvningsförbudet – annars hade han väl sålt Iniesta, värvat Vidal och Marchiso och gjort om Barca till ett Roma/Juventus/Barca All Stars 2.0. Det hade du velat va? Fotbollen utvecklas!
Barcelona Vampíro
4/16/2015 13:06
Så Luis Enrique har samma syn på fotbollen som Mourinho? Allt som är bra i år är spelarnas förtjänst men allt som är dåligt är Luis Enriques fel. Makes sense.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
4/16/2015 13:06
Denyo Dom gjorde ju det första 35, sen dog det ut bara. Högsta nivån är extrem hög, problem att hålla den bara. För ojämna i spelet tyvärr
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Denyo ©
4/16/2015 12:57
Neymar11 Menar du att Barcelona kom upp i 6 växel senast mot Sevilla? Mot city gjorde dem det, ja annars är jag inte beredd att hålla med. Om vi ska gå längre än semifinal krävs det att alla lägger i den växeln. vi har återigen en forward som löper djupled, om vi kan vinna bollarna högt upp genom en hög intensiv press så kan vi servera suarez, neynar bollar bakom motståndarnas backlinje, komma fler spelare rätt vända i anfallet, ja klagar absolut inte på anfallet i dagsläget jag vill bara se den där extra dimensionen, av press och hårt arbete det är de som saknas för att stänga matcherna helt enligt mig. Messi bör även komma ner och stänga vissa ytor då och då som öppnar sig när han inte kommer ner i banan.
Barcelona el Flaco
4/16/2015 12:52
Bara för att man kritiserade spelet igår betyder det inte att man per automatik jämför dagens Barça med Guardiolas upplaga. Tror de flesta culés är överens om att återupprepa den typen av fotboll som vi fick bevittna med Pep vid rodret är praktiskt taget en utopi. Det lär säkert dröja många år innan laget når upp till de höjderna återigen, men bara för det ska man inte sänka sina krav och förväntningar på spelarna.

Om det finns något som är livfarligt inom fotbollen, och samhället också för den delen, så är det konformism. Att nöja sig med något istället för att hela tiden driva sig själv för att sträva efter perfektion. Nu säger jag inte att syftet är att uppnå perfektion, utan att själva jakten är målet i sig.

Självkritik och att aspirera för den fulländande fotbollen är lika nyttigt som välbehövligt. Hade vi inte haft det hade Joan Gaspart suttit kvar längre vid makten längre än de tre åren som kändes oändliga. Hade vi inte haft det hade Sandro Rosell än idag varit president och ohindrat få fortsätta med sina smutsiga affärer och hade vi supportrar inte höjt rösten hade Bartomeu inte kallat till nyval. I en medlemsägd klubb är bara hälsosamt att vi ifrågasätter makthavarna, kritiserar tränaren - så längre det är konstruktiv förstås - och har hög förväntningar på våra spelare.

Hade vi bara nöjt oss med tre poängare och vinster hade vi inte ens hållit på Barça. Jag kritiserade lagets spelmässiga insats igår för jag vet att de kan bättre och jag vill se de prestera på sin yttersta nivå. Nu är jag full medveten om att det är orealistiskt att kräva det i varje match, men det känns som att det har skett i många matcher nu den här säsongen där vi har avstått från att dominera matcherna och matchtempot. Jag är fortfarande inte övertygad om det är en del av Luis Enriques taktik eller bara en konsekvens av att spelarna inte har vant sig än att spela utifrån hans spelidéer. Hoppas på den sistnämnda, för jag ser inte hur det här spelet ska räcka långt om vi ser det på ett längre perspektiv.

Idag lever vi enbart på våra tre anfallare och att deras krut ska hålla sig tort fram till slutspurten. Och hittills har de oftast klivit fram när vi har behövt de. Men den viktigaste lagdelen i ett lag kommer, i mina ögon, alltid vara mittfältet. Fungerar den lagdelen brukar kollektivet fungera. Och just nu känns det som att vi vinner våra matcher tack vare de individuella prestationerna från tridenten, inte den kollektiva styrkan. Vi kan bättre än så.

Barcelona Neymar11
4/16/2015 12:42
Kröjf Där sätter du spiken i kistan, hade Ronaldo gjort någon utav dom prestationerna så hade det inte varit något snack om luiz alls!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
4/16/2015 12:29
3-1 och Barça vidare, enligt de allmännes fotbollsfansens expertis, och nog är det allt ett sjukt bra resultat man skaffat sig inför returen - hemma - på Camp Nou!

Efter Sevilla matchen gick jag personligen rätt hårt åt våran 80M€'s man. En summa jag inte var sen med att påminna folk om i kritikens stund då mitt tryckande av tangentbordet inte ville sig till något form av förståelse med alla sumpade målchanser 'El Pistolero' stod för i den matchen, som självfallet också ledde till poängtapp (tillsammans med ett gäng andra individuella misstag av både Bravo och Piqué). Poängterade dock att Suarez må ha avgjort mot City och Real Madrid, och den uppoffrande spelstilen han inger i laget har sina klara fördelar till kollektivet men först och främst framför allt Messi och Neymar - "men det är inte tillräckligt, jag förväntar mig mer".

Mer fick jag - och vi, av Suarez igår kväll. Och inte bara lite av det, utan en hel dos av det goda kanske tillräckligt för att klassas som en överdos i den bemärkelsen att jag i detta nu:et sitter och skriver vad jag skriver gör om Luis - en helt lyrisk text om hur han minsann skapade rum för alla in your face klyschor som någonsin skapats. För vilka mål han gör!

Man kan lägga fokus på David Luis dåliga förvarsspel (som man så ofta gör), eller så kan man lägga fokus på där fokus skall. Jag tycker det. Det är mer intressant. För bara 1 år sen, och ännu mer för 2-3 år sen satt vi forumsskribenter här inne på Les Rambles och beklagade oss över hur "ofarliga" Barcelona faktiskt är om det inte vore för den alldeles strålande Messi - som för övrigt inte var så dominant som han kunde och brukat vara i år på Parc de Princes igår kväll - nu för tiden stiger både Neymar och Luis Suarez fram och printar in sina namn i målprotokollet när Messi inte lyckats lämna sitt egna avtryck på Cristiano Ronaldo-syndromet vars alltid resulterat i ett "SUIIIII!" med särade ben (vilket också är det enda som gör att jag kan småle lite varje gång portugisen nätar då han står där, legs apart, likt den *host* lilla ***** han är).

Målen av Luis Suarez var den skönaste typen av individuell prestation och jag har svårt att själv välja ut vilket av målen jag "gillar" bäst. Men det är den typen av individuell prestation vi eftersträvat från någon annan än världens bästa Leo. Och vi har den i laget nu - gånger 3. Los tres amigos ger verkligen hov för deras namn på både vad namnet faktiskt betyder "de tre vännerna" men även vad namnet var ämnat för när det skapades - 3 galet målfarliga anfallare.

Gracias Luis Suarez, fortsätt att täppa till käften på mig. Det är precis den responsen jag förväntar mig i framtiden när jag kritiserar dig, för kritiseras kommer du att göras då jag skulle klassa in mig själv i kategorin; de mest kräsnaste av alla culés.

Grande Luis, puto Crack!
Barcelona Barcelonistas
4/16/2015 12:08
Gårdagens match var ren pornografi. Suarez vs David Luiz borde vara inne på redtube när som helst... Jag gillade det jag såg framför allt det taktiska. Vi anpassade oss till motståndet vilket också gav oss segern. Sen kan jag hålla med om att det finns en del att jobba på. Jag gillar inte hur vi slappnar av när vi leder en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/16/2015 12:08
Gårdagens match var ren pornografi. Suarez vs David Luiz borde vara inne på redtube när som helst... Jag gillade det jag såg framför allt det taktiska. Vi anpassade oss till motståndet vilket också gav oss segern. Sen kan jag hålla med om att det finns en del att jobba på. Jag gillar inte hur vi slappnar av när vi leder en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
4/16/2015 12:00
"Man" häpnar. Härinne har alltså David Luiz häcklats kontinuerligt som en av de största soparna som bestigit världsberömmelsens högsta "berg" i ett par fotbollsskor. Och beskrivits som en stor tillgång för Barca och ett misserabelt aber för PSG, vid en eventuell medverkan i gårdagens prestigefyllda möte. Var det inte till och med så att "nån" härinne genast skrev att det var till stor nackdel för Barca, när en annan skribent meddelade att David Luiz p g a skada troligtvis inte var tillgänglig för spel? Så in kommer alltså en av dom absolut mest bedrövliga försvarsspelare som skådats i sådana här stora sammanhang (och därtill inte helt hundra), enligt expertis härinne. Blir tunnlad av Suaréz två gånger på lika många försök, efter att ha gått bort sig totalt på välkänt manér. Och det stor inte på förrän "nån" härinne kokar ihop en konspirationsteori, som går ut på att Lagerbäck och Company försöker förminska Suaréz prestationer. Hur? Genom att beskriva brassens uppenbart bristfälliga försvarsspel i vissa stycken, som "nån" härinne själv ohämmat och under illa dold förtjusning lyft fram till allmän beskådan, alltsedan Chelsea sålde honom till PSG. Som sagt, "man" häpnar. PS. Om nu nån från Puertan läser detta och får för sig att trycka på tummen, så gör er inte besväret. För om er skandalöst övervärderade Ronaldo stått för Suaréz bedrifter igår, hade "kanske" fokus varit ett helt annat i Viasats studio.DS.
Barcelona Barcelonistas
4/16/2015 11:54
Coach Pep- vet mer om Barca än vad du någonsin kmr göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
4/16/2015 10:44
Gött som fan med en tydlig vinst igår. Jag hoppades verkligen att vi skulle döda matchen redan i första mötet och satt och beklagade mig över att det aldrig händer nuförtiden och bla bla bla. Att äta upp dom orden var en riktig liten delikatess måste jag säga. Jag njuter! Jag njuter speciellt över att veta att alla dom där "Barca är sååå tråkiga att titta på" och "Jag gillar PSG, Zlatan är KÖÖÖNG, vem är Messi?"-supportrarna antagligen sitter i något fikarum nånstans och är ännu bittrare idag.

Det känns också finfint att David Luiz, halvmiljardsmannen, särade på benen för oss. Med tanke på att jag fortfarande är lite butthurt över att vi inte fick Thiago Silva och inte heller Marquinhos så känns det extra gött att det var just PSG (och inte vi) som la ut dessa enorma summor på denna överhypade och dumma mittback (som iofs verkar vara helskön som person). David Double Nutmeg Luiz är och förblir en favoritspelare i mina ögon ;)

Och det här med att man skulle ha förringat Suarez prestation i studion. Nej det tycker jag inte. Dom var objektiva och sanningsenliga. Suarez gjorde det grymt bra på båda tunnlarna och andra avslutet är bara sinnessjukt vilket dom också sa i studion. Men, det är fortfarande Luiz som bjuder in till det. Det är Luiz som agerar asdåligt i båda situationerna. En frisk Silva där istället hade knappast gjort Suarez till tvåmålsskytt i dom situationerna.

Ni som känner er kränkta över att Viasatstudion minsann inte gav Suarez exakt den hyllning som ni tycker att han förtjänade, hur hade ni resonerat kring Luiz agerande om det var C. Ronaldo istället för Suarez som fick kuta igenom Luiz som går upp och stötbryter utan understöd? Hade ni fortfarande tyckt att "Vafan, ge Ronaldo den beröm han förtjänar". Jag tror inte det. Det hade jag inte heller gjort.

Mitt tips är att skita i att reta upp sig på sånna smågrejer och istället maxa njutandet av att vi äntligen mer eller mindre dödade matchen i första mötet mot ett av dom äckligaste lagen i Europa.
Barcelona Romario11
4/16/2015 10:42
Coach Pep.. tack för att du lär oss så mycket om vad klubben Barca står för, för oss som inte vet bättre! Men våran coach LE, hur är det med honom? Tror du han vet något om klubben som han har krigat för som spelare och nu tränare?
Barcelona Neymar11
4/16/2015 10:37
Coach Pep Nu är den aning naiv och fortfarande kvar 2009. Barcelona har stått still sedan 2011, men fotbollen har utvecklats och vi har inte hängt med. I år börjar vi äntligen se förändringar, Lucho har inte ett lätt jobb. Han har det mycket tuffare än vad Pep hade det första året. Guardiola hade stöd från hela klubben och av fansen Hur höga var kraven 2008/2009 på det laget? Kraven höjdes efter 2-6 vinsten på bernabeu Lucho kommer in ett läge, där hela spelet skall uppdateras samtidigt ska han jaga efter resultat och försöka spela in talanger från egna ledet. En generationsväxling som endast är påbörjad och ingen möjlighet till att planera värvningar. Ett nyval runt hörnet och ett jobb som han inte vet ifall han kommer ha kvar Kommer resultatet komma med det bländande spel direkt? Absolut inte, det är för mycket skit runt omkring Att Lucho har mycket att bevisa och jobba på är självklart, om han är rätt man får tiden utvisa. Men dock så lär han sig av sina misstag varje gång Och folk måste verkligen inse hur unik Pep eran är, hur alla pusselbitar passade in perfekt. Hur vältajmad allting var Det var rätt ledning, rätt tränare, rätt spelare i rätt ålder. Spelare som hade hunger och motivation, som har växt upp med varandra. Hade det varit så enkelt så hade Pep lyckats göra samma grej med Bayern!
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
4/16/2015 10:09
Baha - Tres Amigos

Ser att vi har väldigt olika åsikter om LE. Barca är inte alls världens mest komplicerade klubb. Barca är en medlemsägd förening med en tämligen simpel och väldigt tydlig spelfilosofi. De som komplicerar saker och ting är fans som inte fattar vad Barca är för något, och tror att idélös, andefattig och resultatinriktad pragmatism kan tillämpas hur som helst utan konsekvenser. Så visst, om man är trångsynt och inte kan åta sig högre värderingar så kanske Barca framstår som en ”komplicerad” klubb. Det gäller bara att rensa skallen på ogräs, så ser man klarare.

Det handlar inte alls om att vinna snyggt, det handlar om att vinna värdigt. Som supporter investerar man tid varje vecka för att se sitt lag, varför ska man då tvingas bemötas av oestetisk och ful fotboll när vi kan så mycket bättre? För det är precis vad LE håller på med. Han var själv en stor spelare och har ett stort ego och vill göra saker på sitt sätt. När det inte finns någon auktoritet värd namnet i klubben så tillåts han såklart göra vad som helst. Problemet är att LE varken har god smak eller goda coaching-egenskaper. Det är inte Rosell-juntan som är roten till missnöjet med Enrique – vi culés vill helt enkelt se bra fotboll igen. Att se på en match och för en gångs skull njuta utan att behöva gräma sig över att en ex-crack fortfarande har så pass mycket storhetsvansinne att resultatinriktad pragmatism överskuggar det gemensamma goda. Mourinho-syndromet, med andra ord. Eller ”Career-girl syndromet”, om du så vill. Om man tycker LE är ”bra” så kan vi lika gärna anställa Mourinho. Barca jobbade liksom i flera decennier för att bana väg för en viss typ av fotboll – ska vi kasta bort det efter endast några lyckade år med Pep bara för att LE och andra opportunister ska komma och parasitera på vår klubb? Nostalgiker my ass.

Laporta hade aldrig valt Enrique från första början. Bara för att Pep råkade vara en unik virtuos så tror vilken ex-spelare som helst att de är topptränare nu trots att de inte är torra bakom öronen.

Att Messi spelar bättre under Enrique beror inte på Enrique, det beror på Messi. Lura inte i dig något annat. Sedan har Messi numer också Suarez bredvid sig, som är den enda spelaren som kan vara lika farlig som Messi och komma upp i 80 % av Messis nivå överlag, vilket är jävligt bra (och vilket också är varför Viasat-studion försökte förminska Suarez två mål då det inte får bli för uppenbart att Ronaldo har ytterligare en överman).

Alla vet redan att Enriques ”ledar”-egenskaper påminner mer om en envåldshärskare än att han skulle vara en kompetent coach. Att jämföra honom med Pep, speciellt på den punkten, är ett skämt. Att Pep tog över ett självspelande piano är en myt skapad av fula människor och spridd av ynkryggar för att manipulera idioter. Peps fotboll kräver brainpower och cojones.
Barcelona Danne - Culé - 26
4/16/2015 09:51
Tänk att vakna upp idag och veta att man blivit tunnlad 2 gånger på en match och bägge resulterat i mål.. Jag spelar div. 6 och till och med jag hade mått dåligt..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
4/16/2015 09:51
Fyfan vad luiz får skit, visst han går bort sig grovt 2 gånger. Varför inte lyfta fram suarez prestationer som är magnifika istället för att fullständigt håna en försvarare som ställs mot världens giftigaste trio Psg är annars ett lag jag respekterar enormt förutom deras president. Dom tar aldrig till fula medel, förstör planer, vårdslösa satsningar efter förluster tar dom det som män och gratulerar motståndaren. Alltid roliga matcher mellan oss
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
4/16/2015 09:44
Tello vill inte tillbaka, han trivs som fisken i vatten i porto. Han vet att hans speltid blir rejält begränsad i Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
4/16/2015 09:27
Cristian Tello, on loan at Porto this season, has been chosen as best player of the month of March in the Portuguese league #loanwatch Ledning bör hämta honom till nästa säsong och låta Pedro stanna. Där har vi två bra bra spelare som reserver. Tänker främst på transfer situation. Song kan vi sälja annars kommer han gå på free transfer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gulu
4/16/2015 09:19
[QUOTE=Bàckis - adoradors de Rivaldo]Någon mer som skall ner på returen nästa vecka? Isf, har du/ni fått era biljetter ännu? [/QUOTE] Ska inte ner men går det inte att skriva ut på nätet? Eller köpte du inte via klubbens hemsida?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
4/16/2015 09:00
Någon mer som skall ner på returen nästa vecka? Isf, har du/ni fått era biljetter ännu?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: