/spanien/barcelona/forum/3538.aspx/spanien/barcelona/forum/3538.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2015-03-26 09:54
Jonas - tots units fem força

Pax :)
Barcelona enkos
2015-03-26 09:49
Varför ville Bilbao inte att finalen skulle spelas på deras arena? De skulle haft en chans i alla fall men nu är det nästintill omöjligt att vinna på Camp Nou. .
Barcelona enkos
2015-03-26 09:47
När det gäller Alves så handlar det inte bara om lön.. Alves kommer få minst 30 milioner bara för påskrift då han blir bosman
Barcelona Jonas - tots units fem força
2015-03-26 08:34
Säljer min Barça-tröja som signerades av det legendariska trippelgänget 08/09, om någon skulle vara intressrad.
Barcelona Rambla~
2015-03-26 07:28
När det gäller Dani Alves läser jag idag. Brittiska Metro påstår att Man U har erbjudit honom £150,000 i veckan, vilket är ca €10,5m per år. Läser man sen själva artikeln så nämns det inga summor alls utan det är bara rubriken som skriker ut det. Inget om hur långt kontrakt heller.
Barcelona FCB_Messi
2015-03-26 02:36
Özil: "jag är övertygad om att jag kan vinna ballon d'or en vacker dag"... Snacka om självförtroende iallafall . Men kom ner på jorden gubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca-90
2015-03-26 01:07
Nån som vet vart man ska vara innan match i Barcelona ?
Ska kolla på Barca -PSG match
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-03-26 01:07
@Liunil Masse:


Helt sjukt, minns inte ens att vi i den matchen hade försvaret uppställt i formationen.

Alves---Masken--pique---Puyol

------Busi----Xavi---Keita

Mess/Villa------------------Pedro
,
En sak jag saknar med dagens Barca är att ge Messi chansen att väga sig genom en helt stäng dörr/yta. Det finns en sekvens i början i matchen från 17:20. Messi väga bollen med Alves sen sista passen med Xavi och han rinner genom 5-6 spelare bara genom att passa sig fram med en touch. Våra nuvarande spelare ger inte honom de här alternativen längre. Saknar verkligen den aspekten av vårt spel.

En annan sak ni kommer att lägga märke till är att Messi är hårdbevakad på sin högerkant av Pepe m.m. Efter 8 min börjar Messi röra på runt hela planen för att få de att jobba. Han dyker upp överallt som gubben i lådan. Saknar verkligen hur vi brukar pressa. Hela laget pressar som en Man.
Barcelona Lion24
2015-03-26 01:04
Jag tror inte ett dugg på att Alves är så girig på att han vill ha 3 års kontrakt + sin nuvarande lön. Det är förhandlingar, man börjar uppifrån och sedan möts man halvvägs. Sen så är det precis som några varit inne på, vi själva har satt oss i denna situation så Dani har kommandot om man säger så. Jag tror också att andra spelare som Messi och Neymar påverkar styrelsen att förnya Alves kontrakt, framförallt Messi som hellre vill spela med Dani än Montoya/Douglas. Spelförståelsen mellan Messi och Dani är ju makalöst och den spelförståelsen mellan dom har bara dom.

Jag är för att förlänga Danis kontrakt. Tyvärr så finns det inga andra alternativ. Montoya har väldigt många svagheter som att han är alldeles för vek, ''fotbollsdum'' och en extremt dålig teknik. Som rotationsspelare kan jag acceptera men absolut inte som startman. Douglas har inte imponerat på nån och jag har svårt att han skulle göra det framöver.

Jag vill att man ger Dani ett 2+1 kontrakt men att man också köper in en högerback nu i sommar. Högerbacken kommer ju anlända först i januari men det kommer också ta tid för honom att anpassa sig. Så låt han anpassa sig de resterande 6 månaderna i lugn och ro, låt han lära sig språket, komma in i ligan, systemet, lagkamraterna. Dessa saker tar tid. Sen vem den nya högerbacken ska vara kan man spekulera.

Spelare som är 30+ tänker väldigt mycket på längden i kontraktet. För det här är kanske Danis sista/näst sista kontrakt och pengar är viktigt för alla men speciellt för dom som är 30+ då dom vet att dom inte har så många år kvar att casha in. Så även om spelaren sedan inte startar så får han sina pengar och vill klubben bryta kontraktet så är det bara att hosta upp ersättningen. Det är så det funkar, för alla spelare som är 30+. Jag skulle tänka så, du skulle också tänka så. Sen tror jag inte som sagt på att han kräver 9M/år. Det är bara att man börjar högt och sedan sänker man sina krav för att ändå tjäna en ''liten'' slant.
Barcelona Neymar11
2015-03-26 00:55
Pedro är väl ändå i grund och botten en kantlöpare vad jag kan minnas och borde inte ha så svårt att anpassa sig till det Eller vad fan kan fortsätta nu när jag inte kan sova Batra pique Matheiu/mascherano Pedro rakitic busken Alba . Messi . Suarez neymar 3-4-3, Messi i en friroll som nr10, och pedro i en typiskt brittisk kantlöpare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-26 00:50
Det finns 2 alternativ inom klubben till högerplatsen utöver dum&dummare och Adama Den ene är Batra, gör en puyol låt killen få rutin på högerbacken. Han hade klarat av det galant och när han äldre bara att flytta in honom som mittback Det andra alternativet kommer jag nog bli dumförklarad för Pedro, teknik, bra fötter, passningsskicklig, stora lungor, inläggsspel, snabbhet. Lite finslipning på det defensiva så skulle det kunna funka. Killen hade gjort allt för att bli ordinarie i Barcelona!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-26 00:41
Rambla~ Ska jag vara helt ärlig angående vad jag tycker, så tycker jag att vi har ett utmärkt förhandlingsläge. 2+1 eller 1+1 med mindre lön eller varsågod och lämna Vill han ha mer pengar varsågod psg är runt hörnet Vill du vara fortsatt älskad av fans, klubb och tränare stanna och njut av dina sista år. Du har redan blivit ersatt ekonomiskt för dina prestationer och är redan ekonomiskt oberoende
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-26 00:27
Neymar11 Ja, du har rätt, fast det kontraktet du förespråkar skulle klubben ha ordnat förra sommaren/i höstas. Det är en annan femma att dra ut på det till april detta år när kontraktet går ut efter juni. Nu har han klubbar som tex PSG, ManU, Juventus och några till som tydligen inte har några problem och erbjuda honom den längd på kontraktet han önskar. Bra förhandlingsläge? Nja, kunde ha varit bättre va, för att uttrycka det milt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-03-26 00:14
Jag är för att man förlänger Alves kontrakt till tre år om det är det som krävs för att få honom att stanna. Så desperat är jag. När man sen tänker efter hur länge han har varit i klubben så borde han göra det lättare för klubben när de inte får ens värva en vattenpojke. Vill inte att han förlorar fansens kärlek p.g.a girighet. Alves är trots allt en legend.

Ärligt grabbar, när man ser vilka som kan täcka för honom skiter jag på mig. Douglas och Montoya. Om det går så illa att han vill gå så kan Lucho börja använda Bartra som högerback. Jag kan inte släppa den iden. Han skulle bli lika stabil som Abidal på den positionen. Nå, kanske inte lika elegant men ändå går det så långt att Alves vill att fansen ska minnas honom för hans girighet så är Bartra är där..

Vad tycker ni om tanken Bartra som högerback om ni leken med tanken..???
Barcelona LeoMessi
2015-03-26 00:13
Neymar11 Måste hålla med dig där. Visst man ska kunna ta hand om sina spelare men efter en viss punkt så tycker jag nästan att det är lite girigt av spelaren att kräva 3 års kontrakt där han tjänar ca 9 miljoner om året. Alves har passerat sin prime, jag har gärna kvar honom men det får inte kosta hur mycket som helst heller. Att skriva 3 år med Alves bara för att vi inte kan värva någon kan bli dyrt ändå. Ska vi slänga ut 18 miljoner euro i lönekostnader (två år) och sen även handla in en högerback som kommer att kosta. Då får vi antingen köra med Alves i 3 år till och inte handla in någon bra högerback. Eller så skriver 3 år och handlar in en högerback som är tänkt att vara startman inom en säsong och sedan låta Alves tjäna 9 mille per år dom resterande två åren genom att sitta på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-25 23:59
Det här ständiga tjatet att klubbarna ska ta hand om spelarna börjar jag tröttna på Barcelona är nog den klubb som tar hand om sina spelare bäst på senare år. Förlänger kontrakt och höjer löner kors och tvärs När spelare närmar sig 30 och har nedåtgående kurva så får dom faktiskt börja ta hand om klubben och börja betala tillbaka. Alves har absolut inga rätt till att kräva 3 års kontrakt + behålla lönen. Ha lite jävla självdistans och inse verkligheten att ni är inte lika bra längre Vill man lämna så är dörren alltid öppen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-03-25 23:56
För er som inte har något för er så rekommenderar jag att kolla på CL semin mellan Real Madrid och Barca från 2011. Genom tidernas bästa lag mot Mourinhos Real.
Barcelona Neymar11
2015-03-25 23:55
Rambla~ Skulle nog helst vilja se ett 1+1+1,han ska få kämpa till sig förlängning varje år. Istället för njuta kontrakts tiden ut, han får både se det som en morot och en piska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-03-25 23:41
Neymar11 Alves kostar tom 9m/år. Ett 3-årskontrakt innebär alltså 27m. När det går ut är han alltså 35 år. Ska klubben lägga 27m bara för att täcka upp hb-platsen i 5 månader tills man får värva igen? Vansinne om ni frågar mig. Nä, erbjud 2+1 med reducerad lön säger jag. Take it or leave it. Hade då inte tom varit bättre att värva Danilo och bara betala vad Porto vill ha? Han är för fan bara 21år och då har vi högerbacken säkrad de närmaste 10 åren. Så den merkostnaden det innebär att värva Danilo lär ju löna sig i det långa loppet. Ja, eller vem man nu väljer att värva, det måste inte vara just han. Herregud, Porto vill ha Tello. Hur svårt kan det vara att sy ihop en affär? Nä, istället ska man låna ut Tello och sen bara skänka bort honom. Bra jobbat!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2015-03-25 23:33
Man kunde sparat 4 miljoner € + Douglas lön och haft råd att låta Alves behålla sin lön lite för länge istället... Förstår att man inte vill ge vad som helst till en spelare som helt tydligt passerat sin prime dock. Montoya/Adriano/Bartra fixar nog hösten, är behovet stort kan man värva i januari, men vem vet, kanske Montoya med speltiden blommar ut och är ordinarie i både klubblag och landslag om ett år, bara han får chansen. Jag anser att potentialen finns, även om det börjar bli dags att plocka fram den nu, och ger gärna Montoya en höst på sig att visa att han förtjänar att starta. Montoya må inte ha Alves offensiva förmåga, men om Alba kan utveckla sitt offensiva spel än mer så gråter jag inte över att få en bättre högerback defensivt sett.

Barcelona Vampíro
2015-03-25 22:53
[QUOTE=Neymar11]Vilka svin det spanska förbundet är Spanska nationalsången skall spelas upp på den heligaste katalanska marken [/QUOTE] Relax, du kommer höra allt annat än sången när den väl spelas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-03-25 22:51
Gabriel/

Fair enough. Om du säger att Pogba hade klarat att ta sig an rollen som passningsspelare och bemästra bollinnehavsspelet så litar jag på ditt ord då du har bättre koll på fransmannen än vad jag har. Du sa att Ter Stegen var bra nog för oss när jag inte ens hade hört talas om honom och där fick du rätt. Han är utan tvekan en man för framtiden.

Intressant att du nämnde Gündogan för hade det inte varit för skadorna hade han varit ett intressant alternativ till Xavi-rollen. Och vem vet, Verratti kanske till slut vill flytta på sig och vare sig det är Braida eller en annan framtida sportchef så kanske vi kommer ha bättre kompetens när det gäller att förhandla.

Annars håller jag med dig att man bör absolut inte kasta in handduken och skita i att värva in fler mittfältare bara för att man inte hittar Xavi-prototypen. Kan man hitta någon som är lik Iniesta sett till spelstil bör man verkligen satsa. Får inte bli som när man slösade en hel sommar på att försöka övertala Koke och det hela rann ut i sanden och vi stod där i slutändan som idioter.
Barcelona the cameroonians
2015-03-25 22:44
Tycker samtidigt att man inte kan bedöma Montoya utifrån den här säsongen.
Han har varit i frysboxen fram till jul och att han ska gå in och prestera på en nivå bättre än Alves på de förutsättningarna är inte helt rättvist.

Samtidigt har han ju fått fler chanser tidigare säsonger och egentligen inte visat någon startkvalitet då, men vissa spelare blommar senare än andra.

Montoya/Adriano kan säkert klara hösten utan problem, för personligen är jag inte får en förlängning till vilket pris som helst för Alves. Hans kvalitet har sjunkit och även om han är en "go gubbe" och "en legend" så motiverar det inte en carzy lönebildning.

I januari får man sedan utvärdera situationen på nytt och värva en ny högerback vid behov.

Men detta kommer troligtvis inte att hända eftersom Lucho gillar sin brasse och säkert vill fortsätta starta honom nästa säsong. För något förtroende för de andra alternativen, Adriano, inkluderat, existerar inte från tränarens sida.
Barcelona Neymar11
2015-03-25 22:40
Gabriel Jo men sen ska man komma ihåg att Alves prestationer är ojämna, och han är inte den samme Alves längre. Löjligt att ens försöka kräva att behålla lönen Montoya kan spela i 6 månader, med kontinuitet kanske han växer i annat fall värvar vi en ny under januari. Men 6-8 miljoner € / år för dagens Alves, nej tack! Det är inte värt det oavsett hur mörk situationen är, det som man samtidigt ska komma ihåg är att Alves troligtvis kommer bli ännu sämre. Så hellre montoya i 6 månader än en Alves som njuter av pengarna förmodan på bänken framöver
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-03-25 22:39
Gabriel

Tror tvärt om, Thiago på iniestas plats som offensiv kreatör och Veratti på Xavis plats som defensiv speldirigent uppbackade av Sergio i mitten.

Thiago . Busquets. Veratti
Barcelona Gabriel
2015-03-25 22:28
Neymar11

Förstår hur du resonerar men att gå ner sig så oerhört kraftigt på en position är något jag inte är villig att riskera. Montoya och Douglas har bevisat att dem inte håller på den högsta nivån och knappast är spelare för Barcelona. Hade man varit smarta hade man värvat en ny högerback för längesen och inte suttit sig själva i den här sitsen, men nu blev det så här så man får istället försöka göra det bästa av en förjävlig situation.
Barcelona Gabriel
2015-03-25 22:25
Cule4life

Ser absolut inte hur det skulle fungera med både Veratti och Thiago eller hur det skulle vara lönsamt ens. Det är två spelare som opererar på samma position, med samma uppgifter. Det hade inte fungerat i praktiken då man i ett 3-manna mittfält behöver en mittfältare som bryter mönstret, en som står för balansen i defensiven och en som dirigerar spelet. Det är absolut inte optimalt att ha 2 som ska dirigera spelet.
Barcelona Neymar11
2015-03-25 22:24
Gabriel För att vara ärlig så klarar jag mig en höst med montoya/Douglas eventuellt en 3 Backs linje till januari Om Alves kan börja ställa krav hej vilt så kommer det tyvärr leda till att andra spelare kommer knacka på dörren och börja mjölka
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-03-25 22:23
@Gabriel:

Man borde köpa både Veratti och Thiago, låt det kosta vad det kostar, spelare som kan behålla bollinnehavet till Barca är ovärderligt. För ca 60-70 milj borde vara rimligt för båda.

Man bör säkra upp backlinjen också med alla medel, prioritera är mittback, högerback.
Barcelona Gabriel
2015-03-25 22:21
Neymar11 Tycker du verkligen inte det eller är det stoltheten som talar? För om man är rationell och tänker igenom alla tänkbara scenarion så ser jag nog faktiskt hellre att man möter Danis krav än att man förlorar honom och får spela med Montoya eller Douglas istället. Nu är det så att ledningen med Zubi som sportdirektör varit helt värdelös och detta är scenariot vi befinner oss i. Med transferförbud och allt. Vill verkligen inte se oss behöva spela med Montoya eller Douglas. Ja, det mest logiska hade varit att man förlängde Danis kontrakt med 2 år och en lönesänkning. Men med tanke på att klubben inte får skriva in nya spelare förens januari 2016 vet Alves om att han sitter i förarsätet i dessa förhandlingarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: