/spanien/barcelona/forum/3530.aspx/spanien/barcelona/forum/3530.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2015-05-19 10:06
Barca b kampen för överlevnad fortsätter ikväll kl 21!

Jag hoppas verkligen att de lyckas med att ta sig i kragen och på något mirakulöst sett hänga kvar.

Men vad händer om vi misslyckas? Förmodligen kommer en hel del av våra talanger att försvinna men inte de bästa utan troligen de mitt emellan som tex Gumbau och camara.

Om vi misslyckas kommer spelare som Adama,Halilovic,Samper förhoppningsvis lånas ut eller flyttas upp.

Jag skulle gärna se Munir,sandro,Dongou prova lyckan i något annat lag för att se om de är något att satsa på.Skulle bli galen om Dongou lämnar för han kommer blomma ut i en annan miljö!

I nästa års upplaga av juvenil a kommer mittfältet där förmodligen utgöras av Alena samt Ayoub och det är det bästa offensiva mittfältet vi haft sedan jag börjat följa laget alltså i början på 90-talet ; )

Jag minns en del matcher från b-laget då Xavi och den enormt skickliga Mario då huserade tillsammans kan bli något liknande.

Vi har även en supermålvakt på gång i Pena som spelade lite i u-17 samt underbara Cucurella vänsterbacken som påminner om Puyol i utseendet och viljan.

Dessa kommer med stor sannolikhet husera i juvenil a, flyttas barca ned är det mycket möjligt att det blir just dom som åter ska ta upp laget.

Den stora nackdelen med att åka ned till segundan är att det är svårare att följa laget samt kllivet från b-laget upp är bara att glömma.Vi kommer inte heller kunna locka till oss spelare likt Halilovic samt Suarez som gör en säsong och sedan flyttas upp.

Barcelona 11-9-10
2015-05-19 08:40
Jonis Ja precis, det däremot hade varit synd och jobbigt. Nu är det nästan mer som en lättnad när man kan "erbjuda" honom en trippel. Jag ser bara det fina i det hela Puyol fick ingen värdig avslutning, skador och ett lag som höll på att falla ihop. JAG VILL ABSOLUT INTE SE XAVI FORTSÄTTA IFALL VI VINNER TRIPPELN!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
2015-05-19 08:19
@11-9-10:


Tänk vilken skillnad det hade blivit om han skulle välja att lämna förra säsongen som han var nära på att göra. Nu kan man istället tacka av honom med förhoppningsvis en trippel
Barcelona 11-9-10
2015-05-19 07:57
Försöker vi undvika det oundvikliga ?! Att xavi skall lämna har ju varit känt sedan tidigare Det kan sluta med att xavi lämnar efter att ha lyft 3 titlar för en sista gång. Och det mina vänner är en värdig avslutningen för en legendar. Och så han ska bli ihågkommen, 6;e juni med cl-titel ovanför huvudet vrålandes!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-05-19 06:49
Joaquin Hernandez: "The moment has come for Xavi to say goodbye to Barça. It was his dream to retire here, but now he thinks it's enough." Tyvärr allt pekar på att Xavi lämnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-05-19 04:25
LeoMessi Själv kritiserade jag honom många ggr i höstas, men oftast för mig själv och alltid sakligt. Droppen för mig var Sociedad matchen som var dem enda matchen jag inte förstod hur i helvete han tänkte med tanke på hur mycket som stod på spel och hur viktigt 3 poäng var för oss i det läget. Messi måste ju ha brunnit inombords under första halvlek. Trots detta har jag inte velat se honom avgå även om jag inte fullt ut sympatiserar med hans fotboll då jag likt Coach Pep, dinho the artist m fl föredrar en fotboll där spelet främst går genom mittfältarna. Idag går vårt spel ut på att, fågelvägen, transportera bollen till våra tre anfallare och låta dessa svinga sina trollspön. Inget ont i det, sprciellt när det bevisligen fungerar och vi har chans på en finfin trippel. Ändå finns det en sorts "void" innerst inne som lämnas tom för min del då spelet inte känns lika komplett och vackert som under Peps styre. Yes, Pep är gamla nyheter numera och att kopiera hans fotboll är en omöjlig uppgift och en dumdristig sådan då vi fått se detta faila dom senaste säsongerna. Men jag vill mer åt den där känslan Peps fotboll gav mig där hjärtat klappade likt en nykläckt fågel och den ger inte Luchos fotboll mig på samma sätt. Självklart är det en fröjd att skåda våra front 3 samt en återfödd general i form av Pique som håller backlinjen majestätiskt och Luchos intensiva fotboll men den får mig att kittla till runt 80% utan att vara sådär orgasmisk. Istället får jag blueballs när jag ser att Xavi knappt använts i år, att Iniesta inte får vara lika delaktig och avgörande och att Rakitic hade kunnat användas ännu bättre än vad han gjorts i år, och då har han ändå varit ruskigt bra faktiskt. Alltså finns det mycket jag inte är överens om med Lucho men jag tycker helt klart att han ska få stanna pga, som du själv påpekar, det är hans första år och han ska helt klart få experimentera då han inte bara är väldigt ung för att vara coach, men även helt oerfaren på den här nivån, med all respekt för Celta Vigo. Barca är en helt annan ball game och jag tror ändå att Lucho har något riktigt bra på gång här och min största önskan inför nästa säsong är att han involverar mittfältet mer i spelet samt att vårt presspel blir än mer synkat även om vi pressar mycket bra i år jämfört med tidigare säsonger. Sund kritik mot Lucho och våra spelare kommer jag alltid att både acceptera och respektera. Men glåpord, könsord, och systematiskt skrikande efter hans avgång eller spelarförsäljningar vid minsta motgång är för mig ett väldigt osmakligt beteende och hör inte hemma i vår unity as Barca fans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-19 03:42
Jag var väldigt positivt inställd till Lucho från första början. Jag visste att han var en tränare som skulle hålla spelarna i fysisk form (han själv tycks vara ett träningsfreak) och att han skulle få oss att spela en mer varierad fotboll. Självklart så skulle bollinnehav vara viktigt men endast så länge det gynnade laget. Han var en tränare som lätt skulle offra 5 procent av bollinnehavet om det innebar att vi kunde kontra. En som istället för att ha 70 % i bollinnehav till att ha 60-65 %, jag är villig att offra dom procentenheterna om det innebär att vi får ett mer oförutsägbart anfallsspel. Jag var positivt inställd till honom under större delen av hösten, första gången jag kritiserade honom var under el clasico. Då jag blev galen av att han spelade Mathieu som VB, samtidigt som han bänkade rakitic och Alba. Jag tyckte även att han roterade lite väl mycket även om jag förstod tanken bakom all rotation. Efter förlusten mot sociedad så kritiserade jag honom också, då jag tyckte det var helt galet att han bänkade Messi och Neymar i en sån svår bortamatch. Den kritiken tyckte jag var befogad, han valde fel tillfälle att bevisa för spelarna vem som är bossen. För han tvingades ändå byta in Messi i andra halvlek. Men kort därefter så svalnade dessa känslor och det var då jag insåg att Lucho fortfarande är färsk, han måste få experimentera likt Pep gjorde. Några gånger kommer det vara framgångsrikt och andra gånger kommer det att misslyckas. Men han skulle aldrig utvecklas som tränare om han inte vågade experimentera lite, våga testa nya saker. Jag gillar det Lucho har gjort med Barca, jag gillar hur han har lyckats få laget att kriga från första minut till sista. Intensiteten är tillbaka, presspelet är tillbaka och vårt anfallsspel är brutalt! Får inte glömma att försvarsspelet har sett bättre ut och att vi är starkare än någonsin på fasta situationer. Iaf så långt jag kommer ihåg. Man ska inte klaga på en tränare som statistiskt har fått dagens Barca att prestera bättre än Peps Barca (åtminstone under trippelsäsongen). Om vi inte kollar på titlar förstås, men om vi kollar antalet vunna matcher, antalet mål, antalet insläppta mål och antalet hållna nollor så ser man att statistiken talar till Luchos fördel. Lucho håller fortfarande på att utvecklas som tränare och det är förståeligt att han kommer att misslyckas med vissa saker. Så länge han lär sig av dom. Ta Ancelotti som exempel, han är mycket mer erfaren än Lucho och han begår fler misstag. Han har skitit i rotationen totalt, han har slitit ut spelarna ordentligt. Ber om ursäkt för felstavningar och grammatiska fel, blir alltid fel när jag skriver från mobilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-05-19 03:01
Kröjf Jag har känt så en längre tid faktiskt då jag vet ganska exakt vilka det var som systematiskt dömde ut Lucho och spelare efter spelare i höstas och en bit efter jul. Alltid samma namn vettu ;) Jag har låtit bli att kommentera det hittills dock då det spelar mindre roll i sammanhanget eftersom det troligen är den yngre skaran som blev "fans" i samband med trippelsäsongen och är uppväxta med näthat, Fifa och FM. Väldigt många som är kappvändare härinne och kommer förmodligen att försvara sig med "so what, Lucho sög i höstas men han har imponerat sedan dess och jag är beredd att behålla honom nu", vilket är helt ok. För mig personligen är det osmakligt beteende dock. Som culé sedan urminnes med lång och trogen tjänst har jag haft is i magen och försökt analysera och filosofera mig fram till hur Lucho tänkte i höstas och jag försökte verkligen förställa mig en tydlig plan och tanke av vad det var han ville uppnå med sina olika startelvor samt diverse andra laboreringar. Att skrika efter hans avgång efter en tredjedel av hans första säsong är alldeles förkastligt och väldigt ovärdigt en riktig culé. Vart är er "seny" ? Känner att många håller på fel lag eftersom dessa människor inte verkar sympatisera alls med klubbens värderingar, men tänker inte hänga ut några namn då tanken med detta inlägg inte är att peka finger åt en särskild individ utan snarare ett helt kollektiv av hycklare. Det är en liten men tapper grupp härinne som konstant sysslar med glåpord mot tränare och spelare och har gjort så i många år, några av dom. Att jag med mitt tålamod och mitt alltid ödmjukt bultande Barcahjärta ska behöva dela med mig av skörden nu med dessa usla glin som tjötat om Luchos avgång och Messis försäljning hela jävla hösten är kopiöst irriterande. Bara att acceptera att en fanbase alltid består av alla olika åldrar, såväl parasiter som dessa som lite äldre och klokare fans. And it's all good at the end of the day really, vi håller alla på samma lag. Men jag flinar varje gång jag ser dessa människor hylla Lucho och spelare som Xavi osv till skyarna nu när det passar när allt är frid och fröjd och en trippel står vid dörrgaveln och kikar in i Can Barca. Så låt gå grabbar, stoppa fingret i munnen och upp med det i vädret, vänd kappan dit vinden blåser. Vi andra som såg till att hålla skeppet stadigt och stannade med stor tilltro när ni andra valde en syndabock att lyncha, vi är inte långsinta. Ni är hjärtligt välkomna att dela skörden med oss :) Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-05-19 01:50
Vad hände med reals kommande transferban? Har Perez lyckats sopa undan det också? Fattas bara att de får en transferban för att göra 2015 unikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-05-19 00:57
Enkos, skrev: "Barca är slut Messi är slut Tiki-Taka är slut Ja allt var slut enligt "experterna" Undra hur de känner sig idag :)" Eftersom jag inte är att räkna in bland "experterna", så känner jag mig inte personligen träffad av den fina piken ifråga. (även om jag inte tycker mig ha sett Barca praktisera tiki -taka den gångna säsongen i någon nämnvärd utsträckning). Men själv mår jag inte desto mindre alldeles utmärkt med tanke på att en av tre möjliga titlar är säkrad, i och med vinsten mot Atlético Madrid den gångna helgen! Och inte mår jag sämre av vissheten om att jag dessutom råkar tillhöra en av dom som opponerade mig mot medgångssupportrarna, när det såg som allra sämst ut för allas vårt Barca. Dessa fans var minsann inte sparsamma med sin stundtals skoningslösa kritik av det mesta som hade med vår klubb att skaffa, efter förlusten med 3-1 borta mot Real Sociedad 4:e januari eller 0-1 mot Malaga på Camp Nou 21:e februari i år. Som omväxling till att gå in på Puertan och finna bevis på dubbelmoral bland marängerna att göra sig rolig över, så föreslår jag att dom efterklokas skarpsinniga skara söker på något av nämnda datum och läser vad som skrevs på Les Rambles där och då. Vem vet, kanske just DU visar sig vara en av dom som i mer eller mindre hårda ordalag dömde ut såväl ledning, tränare som enskilda spelare; vilka nu hyllas nästintill unisont härinne som hjältar allihopa. Och likväl är "vi" endast två finalförluster från vad som skulle ses som ett minst sagt svidande fiasko av vissa fans. I alla fall om dom mest kompromisslösa medgångssupportrarna får säga sitt, i den mån säsongen mot rådande förmodan på forumet för tillfället, skulle visa sig sluta mollstämt. Vilket tyvärr långt ifrån verkar vara ett omöjligt scenario i somligas ögon, med tanke på "vilken pajas tränare vi har..."
Barcelona H.C Xavier
2015-05-19 00:03
@gulu Har sökt biljetter till CL-finalen till mig och brorsan. Det strulade med hans clau och soci nummer så han var tvungen att ringa till OAB så de kunde fixa det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-05-18 23:45
.
Barcelona Davids3
2015-05-18 23:45
@Canaletes:


Nej inget kommer att firas förrän båda finalerna har spelats!
Barcelona Canaletes
2015-05-18 22:56
Någon som vet om vi firar ligatiteln på Camp Nou innan vi spelar cupfinalen?
Barcelona LeoMessi
2015-05-18 22:46
Har sett cuadrado spela ett par gånger och jag är glad att vi inte köpte honom. Hade fan hellre lirat lord Douglas som hb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-05-18 22:33
Gulu

För CL gäller att du kan hämta ut biljetten i Berlin.

Står i formuläret under "ticket Collection"
Barcelona the cameroonians
2015-05-18 22:28
Kommitten i "Futbol Draft" tar årligen ut tre elvor, guld, silver och brons, bestående av säsongens bästa unga spelare. I år föll valet så här; Kepa, Bellerín, Jonny, Duarte, Gayá, Óliver Torres, Saúl Ñíguez, Samu Castillejo, DENIS SUÁREZ, Santi Mina och Iñaki Williams. Rubén Blanco, Manquillo, Vallejo, Meré, Varela, SAMPER, Ceballos, DEULOFEU, Asensio, Moi Gómez och MUNIR. Pau López, Marín, Aritz Elustondo, Pablo Íñiguez, GRIMALDO, Camarasa, José Rodríguez, ADAMA, Unai López, David Concha och SANDRO BTW: Angående Grimaldos skada i lördags så stukade han ankeln rejält och är dessvärre borta resten av säsongen.
Barcelona gulu
2015-05-18 22:26
@the cameroonians:


Ah synd.
Själv fick jag biljett men har nog inte möjlighet att hämta ut den då det verkar som att man måste hämta den på Camp Nou redan nu i veckan.
Detsamma verkar ju gälla för CL-finalen så vette tusan hur detta ska gå.

Känner att det måste bli en till resa iaf och vad kan bli bättre än en final ;)
Barcelona the cameroonians
2015-05-18 22:17
Se och lär Cristiano! Så dribblar man av en motståndare :-)

#tjejerkanockså
Barcelona the cameroonians
2015-05-18 22:12
gulu

Trist att det inte funkar, hoppas det löser sig och lycka till!

Sökte biljetter till CdR-finalen men var inte bland de lyckligt lottade.
Får sitta på Plaza Catalunya och se matchen på skärm i stället.

Kommer inte söka till Berlin, har tyvärr inte cash nog för dubbla resor just nu, dessutom är jag uppbokad dagen innan.

Om någon mer ska ner till Barcelona 29-30 maj och vill ses så hojta via PM.
Barcelona koeman92
2015-05-18 22:04
kände*
Barcelona koeman92
2015-05-18 22:02
@Rambla~:


Du stal precis mina ord. Helt rätt, Real lär aldrig även ens tänka tanken om att sätta sig i förhandlingsbordet med oss, inte ens om vi ville värva en sopa som Illaramendi eller "supertalangen" Lucas Silva.
Enda sättet att värva Isco är att betala hans utköpesklausul, som såvitt jag vet ligger på minst 150 miljoner. Därmed är det bara att glömma honom. Vi hade chansen att få honom för knappt €25 miljoner innan han gick till Real, men Zubi hände hellre för att spela golf och dricka lemonad. Nu får vi hoppas på att någon av Halilovic eller D.Suárez blommar, eller att vår nästa ledning ser till att agera smart på marknaden.
Barcelona gulu
2015-05-18 21:56
@the cameroonians:


Exakt så jag gör, fyller i clau och pin men det funkar inte. Någon annan som tänkt söka biljett till CL-finalen eller redan gjort det?
Barcelona Rambla~
2015-05-18 21:32
ElRaval Inte förrän han gått till en annan klubb först. Om ens då för Perez klämmer säkert in en anti-barca klausul med den köpande klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-05-18 21:30
Haha, seriöst Cesc väx upp. Rött kort efter ha kastat bollen i huvudet på en spelare medan domaren ordnade upp ett tjafs så klart Diego hade startat. Cesc du var ju så lycklig i Chelsea. Detta i en match som inte gäller ett skit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-05-18 21:30
Fabregas fick direkt rött kort för att ha skjutit bollen i huvudet på motståndaren. Varför blir alla spelare så grisiga när de har Mourinho som tränare? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-05-18 21:29
Tror ni det hade varit omöjligt att värva Isco från Real? Beroende på vad som köps in av en desperat Perez så kan det hända att han bli utfrysen. Köper man in Reus eller någon annan så kommer James och Modric att spela på mittfältet tillsammans med Kroos eller ett annat ankare på mittfältet. Samtliga spelare är hyfsat unga. Drömtankar?
Barcelona Junta Dimision
2015-05-18 21:28
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:

Han som dömde första mötet av Barcelona Bayern var Nicola Rizzoli som är domaren jag håller högst i världen, men han är Italienare och får inte döma matchen iom att Juve är våra motståndare.
Barcelona the cameroonians
2015-05-18 21:27
[QUOTE=gulu]Någon som är medlem i klubben och kan hjälpa mig? Försöker skicka en fråga via ett formulär på hemsidan. För att det ska funka måste jag fylla i medlemsnummer och pin. Membership ID måste väl ändå vara samma nummer som man använder för att köpa biljetter t.ex. Står bara incorrect membership ID or pin när jag testar. Sjukt frustrerande detta.. [/QUOTE] membership är "clau", så dubbelkolla så att du inte skrivit in ditt soci-nummer av misstag. Och ja, pin är din fyrsiffriga kod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-05-18 21:26
Annons: