/spanien/barcelona/forum/3518.aspx/spanien/barcelona/forum/3518.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mdawg
2015-01-24 00:17
Är inte det lite orättvist? De som lottas med hemmaplan har ju en markant fördel för avancemang!
Barcelona FCB_Messi
2015-01-23 23:56
I England är det bara ett möte . Inte dubbelmöte.. Vinnaren går vidare . Så om det blir oavgjort så spelas den om fast på den andres hemmaplan .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-01-23 23:21
Hänger inte riktigt med på hur det fungerar i England. Men vadå omspel på Uniteds hemmaplan eftersom det blev 0-0 i första mötet. Är det inte alltid ett returmöte, varför kallas det omspel och varför delar dem på intäkterna?
Barcelona S.Eto'o
2015-01-23 23:16
Barcelonistas Njaa kan inte säga att Suarez är en one hit wonder spelare utan han har levererat ett tag nu både i Liverpool,Ajax samt landslaget. Han första hela säsong så gjorde han 17 mål för liverpool året därpå 30 mål i liverpool tröjan ( skulle bli ligans bästa spelare om det inte vore för incidenten med Ivanovic) och i fjol så mäkta han med 31 mål och delade guldskon med Ronaldo. Visst holländska ligan är rätt så enkel men han facit under 09/10 säsongen imponerar verkligen eller vad säger du? 43 matcher 45 Mål. Säsongen innan så var det 5 mål 2 assist i europa league och 22 mål och 14 assist på 30 matcher i holländska ligan. Glöm inte att Suarez var en match ifrån att vinna assistligan också men den kammade Gerrad hem i sista liga matchen. Kanske lite onödigt med allt de här men ville bara klargöra att Suarez inte köptes baserad på en säsong. Annars så tror jag som dig att det kommer lossna för honom så småningom.
Postat via SvenskaFans-appen
RivaldoKing
2015-01-23 23:05
Real Madrid satsar verkligen hårt på att köpa loss talanger. Hoppas att barcas transferban försvinner så fort som möjligt. Man går miste om många grymma talanger och spelare.
Barcelona the cameroonians
2015-01-23 23:03
Rambla Lån till Athletic är nära för Illara. Antar att han inte var snygg nog för Perez... Getafe får vänta tills Ödegaard floppat :-P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-01-23 22:55
Jaha, in med nästa brasse bara. Casimeiro eller vad han heter blev inte långvarig. Det tycks krylla av den spelartypen i Brasilien. Paulinho, Sandro, Luis Gustavo, Fernando, Fernandinho, ja jag har säkert missat någon. Då lär väl 38m-mannen Illaramendi lämna? Quiche Flores i Getafe är nog lite sugen gissar jag. Det behöver all hjälp de kan få i bottenstriden. :)
Postat via SvenskaFans-appen
RivaldoKing
2015-01-23 22:52
Det blir omspel på Uniteds hemmaplan vilket betyder att man måste dela på publik intäkterna. Cambridge har intäkter på 18 miljoner om året, matchen mot United gör att man kommer tjäna in cirka 20. Man gör alltså på en match 20 mille.

Borde vara så i alla länder och inte bara England. Kul för Cambridge.
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-23 22:37
Lite off-topic, men Man United är gjord av skit på riktigt.
Barcelona Erik Satie
2015-01-23 22:25
Lucas Silva är klar för Real Madrid. HAN ÄR BARCASUPPORTER!!!! OH SHIIIIT!!! AAAAAH, HAN HÅLLER PÅ BARCA OCH ÄR KLAR FÖR REAL MADRID.

Det är så jävla löjligt med det där beteendet. Vad spelar det för roll om Ödegaard är barcasupporter? Han har valt Real Madrid och så är det med det. Finns ingenting vi fans kan göra. Bara släppa taget och gå vidare.
RivaldoKing
2015-01-23 22:23
Rambla du har mycket kloka synpunkter kring Suarez. Som du säger tror jag att han förvånad över kvalitén i Spanien. Här tjongar man inte bollen hur som helst och teknik är något man värderar högt. Du har även rätt i att i England så är det mycket lättare att lura av sina försvarare. I Spanien luras man inte av enkla finter likt i England. Jag följer PL ganska mycket, där är till och med Costa en bra dribbler som lyckas finta bort sina motståndare.
Barcelona Rambla~
2015-01-23 22:12
RivaldoKing När det gäller Suarez. Här är några punkter som jag tror kan spela in. 1. I Liverpool och PL hade Suarez mycket större ytor där han opererade. Där behövde inte hans touch vara perfekt. Han fick tillräckliigt med tid för att hinna få kontroll på bollen. Dock talar detta emot det faktum att han var fantastisk på små ytor i straffområdet då han alltid tycktes "snubbla" med sig bollen i något slags motlägg och göra bort ett par försvarare där han sen smekte in bollen vid något hörn. Fast det är lite skillnad för då hade han fått den där tiden att få kontroll på bollen trots sin lite aviga bolltouch. 2. I Barcelona och la Liga ställs våra anfallare allt som oftast mot organiserade försvar där det inte är ovanligt att de har 7 eller tom 8 spelare mot sig runt straffområdet som ska försvara, försöka vinna en duell mot en barcaspelare och för att sen slå en lång kross lite på chans för att kunna ställa om blixtsnabbt. 3. I laget Barcelona, försöks det hela tiden slås hårda passningar in i trånga ytor med millimeterprecision där du verkligen inte har råd med att bollen tar en liten studs från själva mottagningen. Den måste sitta perfekt med en gång annars är du rökt, du har en försvarare på dig direkt som bryter genom något motlägg eller en tåspets. Resultatet blir allt som oftast ett bolltapp. 4. Det är bara att kolla på Alexis i PL nu. I Barcelona kom han väl först till sin rätt sin sista säsong där han verkligen gör det riktigt bra. Jag vill minnas att han slutade på 19 mål eller liknande och det får anses vara godkänt för en spelare som mest höll till på kanterna. Nu i PL känns det som om han har hav av ytor att operera på. Han kan ta emot boll, driva i fart med boll under längre sträckor utan att egentligen bli attackerad. Då har han ju redan fått upp farten och Alexis är en så pass teknisk och bra spelare att den tiden är mer än nog för att han ska veta vad han kan göra av situationen. Det samma kan sägas om Suarez när han spelade i Liverpool. Han var magisk i stort sett hela säsongen men hade större ytor och mer tid. 5. Dock finns det hopp. Hans löpningar är fantastiska och ofast väldig smarta. Det gäller bara för resten av laget att de lär sig synka ihop med honom. Fast självklart måste han även få till sin första-touch för att det ska fungera för honom i Barca. Fixar han inte det kommer det bli jobbigt. Nu ser han lite nervös ut kan jag tycka. Han hastar lite för mycket i avgörande lägen för han har garanterat för länge sen upptäckt att i Spanien får man inte alls den tid på sig han fick i PL. Detta kan även appliceras på Cesc. Kolla honom idag, nu ser han helt plötsligt ut som en bra spelare igen. Varför? Jo, för han får så mycket mer tid på sig att behandla bollen innan han blir attackerad.
Barcelona Barcelonistas
2015-01-23 22:10
Bara jag som är lite orolig över Suarez? Senaste dagarna har jag funderat kring hans tid i Liverpool. Tänk om han bara hade en one hit wonder säsong? Nu när jag tänker efter så ska man aldrig köpa en spelare baserat på 1 säsong för en sådan summa. Nu tror jag att Suarez kommer att lyckas men utöver hans spel utan boll så har det sett dåligt ut. Se där, fortsätt nu på den här linjen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-01-23 22:04
Vilka regler bryter jag mot? Detta är ett Barca forum men det är ok att diskutera Barcas största rival här. Gillar du inte mina inlägg läs dom inte, svårare än så är det inte. Jag tog upp intressant fakta om General Francisco Franco. Samt hur han påverkat vår klubb men även Real som klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
RivaldoKing
2015-01-23 22:00
@Barcelonistas:


Du bryter mot väldigt många regler och jag hoppas verkligen att det finns en admin härinne som bryr sig om forumet. Att forumet inte skrämmer riktiga Barca fans. Så nu lilla gubben, sluta snacka skit om Real Madrid. Det intresserar inte en enda jävel på det här forumet. Prata om klubben BARCELONA OCH ENDAST BARCELONA.
Barcelona Barcelonistas
2015-01-23 21:58
RivaldoKing - jag bryter inte mot några regler, jag kommer med fakta. Fakta som handlar om Barca kontra Real Madrids rivalitet, torka dina tårar. Men som sagt den diskussionen är över för längesen. Finns ingen anledning att ta upp allt igen.
Postat via SvenskaFans-appen
RivaldoKing
2015-01-23 21:38
@Barcelonistas:


Det här är samma person som sa att han var lika bra som Ødeegard. Att på grund av rasism så slog han inte igenom. Människa detta är ett forum för Barca fansen och inte en jävla anti madridista forum. Moderatorer får gärna göra sitt jobb härinne.
RivaldoKing
2015-01-23 21:35
På tal om Suarez, han måste få sin tid att kunna bidra till laget. Det som stör mig mest är att han är totalt vilsen på sin position. Faktum är att han fortfarande bidrar med många assister och han skapar chanser för laget. Men så klart bedöms han på hur många mål han gör. Där så måste det bli en markant förbättring. Förhoppningsvis hittar han sitt rätta jag och börjar leverera mål. En sak jag som han borde träna på är sin första touch, den är verkligen hemsk.
RivaldoKing
2015-01-23 21:33
@Barcelonistas:


Ett väldigt omoget inlägg som inte bidrar med något. Höj nivån härinne tack.
Barcelona 1.70-ligan
2015-01-23 21:03
Kufi

Jag motiverade mig åsikt nedan
Barcelona Mdawg
2015-01-23 21:00
För mig är Suarez mycket viktig för laget redan, han ger vår offensiv en ny dimension som gör den mer komplett. Han tar många försvarare med honom och motståndare vet om att om du ignorerar honom så kommer han att straffa dig.. Han missade några tydliga chanser men även Ronaldo och Messi gör det ibland. Jag ser ofta CR missar tydliga chanser i nästan varje match. Suarez verkar lite frustrerad till dessa missade chanser och har nog stor press på sig själv, bara för att han vet att det finns fans som inte riktigt förstår hans roll och kommer kritisera honom. Suarez närvaro är mycket viktig, han tar ytor i mitten, något som varken Pedro eller Sanchez kunde göra effektivt medan Messi blir lite friare och kan skifta och gå in centralt på lite mer öppnade ytor. Lagen man möter får det svårare och försvara och de vet inte riktigt var faran kan komma från, lite mer oförutsägbart, som gör att motståndarna måste tänka på så mycket mer. Helt enkelt vad vi behövt nu ett bra tag för att få ett bättre anfallsspel och ta oss igenom till målchanser mot väldigt defensiva lag. Detta är en världsklass anfallare och jag är glad att han är i barca nu, han hjälper till att sätta press på motståndarnas försvarare psykologiskt, att de får känna pressen av att möta en livsfarlig trio längst fram mot Barcelona som kan hota på alla fronter. Jag tror att han kommer få mycket bättre utdelning på många fler chanser, det är bara normalt till en början att det inte riktigt stämmer. Han behöver mer självförtroende och vi Barcafans bör stanna bakom honom för en spelare som honom behöver det för att utvecklas. It's a win-win!
Barcelona S.Eto'o
2015-01-23 20:57
Cule4life Tror nog att behövs en ytterback i bänken. Tänk om Alves eller Alba blir skadade vem ska in, och sen så tror jag att du har glömt Rafinha i bänken också annars en bra elva samt bänk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-23 20:19
@Kufi:
Bra, var aggressiv, det löser ALLT. Det enda jag påpekade var att goal.coms rykte inte är av högsta kvalité, INGET annat. Det betyder inte att jag inte håller med dig. Skärp dig.
Barcelona Kufi
2015-01-23 20:13
Maestro Xavi Då får jag räkna mig själv som en sensationalist enligt dina kriterier. Du har alltså inget vettigt argument du vill ta upp utan du väljer att skriva ner ett par floskler i jakten på likes. Finns förhoppningsvis någon vettig som kan framföra vuxna argument i ett intressant diskussionsämne som Suarez faktiskt är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-23 20:06
@Kufi:
Tyvärr är sensationalismen hos goal.com på samma nivå som hos Pasillo.
Barcelona Kufi
2015-01-23 19:03
Inte bara vi som tycker att Suarez varit en besvikelse hittills, se länk.
Barcelona Cule4life
2015-01-23 18:22
Såhär hade jag velat se truppen när man kör starkaste laget med alla friska

Bravo
Alves - Pique - Macherano - Alba
Rakitic - Sergio - Iniesta
Messi - Suarez - Neymar

Stegen - Bartra - Xavi - Samper - Halilovic - Adama - Pedro

Läktarn: Mathieu - Douglas - Varmealen - Montoya - Adriano
Barcelona 1.70-ligan
2015-01-23 18:17
Delar inte de flestas uppfattning om Suarez utan jag är nöjd med honom. Han spelar oerhört uppoffrande, sliter och skapar lägen för både sig själv och andra. Och det är inte så att han gått poänglös direkt utan jag ser det snarare som att vi har ett sparkapital där. Snart lär det lossna, men han är viktig redan nu - och så länge han håller sig på rätt sida gränsen är hans "fulspel" ganska uppfriskande att se i det annars så "prydliga" Barca.
Barcelona MrKnowledge
2015-01-23 18:05
rafinha måste få börja spela mer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-01-23 17:38
Bravo
Alves -Pique - Bartra - Adriano
Xavi - Macherano - Rafinha
Adama - Messi - Pedro

TerStegen - Montoya - Sergio - Halilovic - Iniesta - Neymar - Suarez

Denna hade nog funkat mot Elche, Rotation till en viss del med en otroligt stark bänk,
Annons: