/spanien/barcelona/forum/3517.aspx/spanien/barcelona/forum/3517.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-05-22 18:56
Pokalen är i Camp Nou.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-05-22 18:26
@SOMISEREM1899:


Målet är att ha den som är bäst lämpad på varje position, och inte köra med etnicitetskvotering. I sådana fall kan vi lika gärna spela med S.Roberto på mittfältet istället för att värva Pogba/Gündogan.
Av samma anledning tycker jag att Mascherano borde ha kaptensbindeln.
Barcelona Coach Pep.
2015-05-22 18:23
el Flaco

Fast man ska väl inte underskatta de äldre medlemmarnas kapacitet att påverka valutgången? Barca har runt 150.000 klubbmedlemmar varav ungefär 15.000 lever utomlands. Ser man till senaste valet 2010 vann Rosell genom att få nästan 2/3-delar ca. 55.000 röstande. Det motsvarar mindre än 40 % av klubbmedlemmarna, och de som röstar i juli kommer mestadels vara lokalbor.

Gällande Laporta sägs det att han har svårt att samla ihop en bra styrelse för sin kandidatur? Många av hans allierade som bidrog till framgångarna under hans sejour är inte längre till hans förfogande eller har andra jobb (City),

Känns som att oddsen är emot honom, speciellt om vi vinner trippeln.
Barcelona totalvotboll
2015-05-22 18:20
Hej har någon av er Barcelona-medlemmar lyckats få biljetter till CL finalen? Har ni fått svar ännu eller är det bara jag som fortfarande väntar?
vad jag vet skulle det lottas om biljetterna idag.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-05-22 17:55
Personligen skulle jag väldigt gärna vilja se en katalan som ersättare till Alves då det är något det blir större och större brist på i Barcelona i takt med alla utländska värvningar. Aleix Vidal eller Bellerín hade passat som handen i handsken, och framförallt den sistnämnde då han också passerat genom heliga La Masia.
Barcelona Leo y Cesc
2015-05-22 17:41

Alves har fått ett erbjudande på 2+1 år men säger att han fått bättre från andra klubbar?

Killen börjar bli girig nu, vafan snälla Perez erbjuder Messi ett blankt papper där han får skriva ner vilken lön han önskar sig.

Messi har mycket bättre erbjudanden från Real Madrid, PSG och City. Messi är en trogen spelare och som t.ex Iniesta och Xavi.

Dessa killar har kunnat trippla sina löner om dom bytt klubb.

Alves har varit världens bästa högerback i många år men nu får han lugna sig lite. Barca är inte kända för att ge överdrivna löner i klubben och det vet alla om.

Suarez kom till Barca och gick ner i lön, tror inte Alves fattar poängen riktigt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-05-22 17:37
el Flaco Så det handlar alltså om en gemensam rivalitet med Laporta? Man kan ju förstå lojaliteten men tycker ändå att man borde kunna ta sitt förnuft till fånga när det gäller klubbens intressen. Det man undrar är om inte fler äldre medlemmar borde vara mot exempelvis reklam på tröjorna, eller om de är så trogna till vem de röstar på att de struntar i en sådan sak. Väldigt konstigt att inte fler inser Bartomeus stora brister som president, bara att hoppas att han blir bortvald och att denna junta en gång för alla lämnar klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-05-22 17:14
L.A.M Nr 10/ Så enkelt är det inte tyvärr. Man måste komma ihåg att Núñez satt som president i över 20 år och under den tiden hann han bygga ihop ett starkt stöd hos många supportrar och medlemmar. Det stödet har nu förts över till Rosell och Bartomeu eftersom dessa núñistas inte tycker om Laporta med tanke på att denne var en stor motståndare till Núñez när det begav sig. Att få de att upphöra sin lojalitet till dte gamla gardet är nog väldigt svår och därför är inte inte förvånansvärt att Laporta är mer omtyckt bland de yngre culés. Ålder och långvarighet som culé spelar ingen som helst roll i det här fallet. Vi har sett hur många människor som förmodligen varit supportrar till klubben innan vi ens föddes tänker rösta på Bartomeu. Precis som de röstade på Núñez tidigare och Rosell i förra valet. Vi får hoppas att de yngre generationerna och de kloka barcelonistas röstar rätt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-05-22 17:13
Bellerin vill jag inte ha tillbaka. Weiser har varit duktig de gånger jag sett han i Bayern men just av den anledningen lär de knappast släppa honom till en annan toppklubb. Vidal är intressant. Darmian har jag inte sett så väldigt mycket av men han verkar kunna vara ett seriöst alternativ. Oavsett vem vi väljer kommer det inte vara samma kvalitet och samma kap vi gjorde med Dani Alves 2008. Säga vad man vill om hans förhandlingstaktik men jävlar vad bra han har varit. Det är nog bara att förbereda sig på en försämrad högerkant till nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-05-22 16:57
el Flaco

Är det inte lite konstigt att Bartomeu är så populär bland de äldre medlemmarna? Känslan är att de om några borde vara medvetna om syftet med klubben Barcelona, Més que un club och så vidare när de till och med varit med om Franco-tiden. Jag som är yngre och varken katalan eller spanjor tycker klubbens identitet står över allt annat och jag vet att många på forumet känner likadant. Jag blir jätteglad om vi vinner trippeln men jag vill inte ha Qatar-text på tröjan, horisontella tröjor eller kriminella miljardköp. Jag blir lite besviken när så många fortfarande verkar vara Bartomeu trogna, men hoppas det beror på att de blivit påverkade av media och inte verkligen supportar en president med dessa metoder.
Barcelona barca_joe
2015-05-22 16:56
Right-back options to replace Alves: Darmian (25 Torino), Vidal (25 Sevilla), Weiser (21 Bayern), and Bellerín (20 Arsenal) [sport]

Ska väl vara Darmian eller Vidal. Weisers storhet har jag helt missat och Bellerins tåg tycker jag har gått i denna klubb.
Barcelona el Flaco
2015-05-22 16:44
Lion24/

Jag är inte så orolig över de siffrorna. Man ska komma ihåg att det var endast lite mer än 500 socis som medverkade i den opinionsmätningen och det var en stor andel som ännu inte bestämt sig för vem de ska rösta på. Lägg även till att Joan Laporta har ännu inte offentliggjort sin kandidatur. Den dagen han gör det kommer han vara den stora snackisen i Barcelona och synas på alla förstasidor.

Att Bartomeu sen är så pass poppis bland de äldre culés förvånar mig inte. Det är säkerligen många veteraner som i sin dag röstade på Núñez. Alla konservativa núñistas kommer utan tvekan att lägga sin röst på Bartomeu. Där har vi ett exempel på att bara för att man har varit culé i många år så innebär det inte att man vet vad som är bäst för klubben.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 16:38
Barto har gjort det helt ok tycker han känns mer som en som bryr sig om framgångar. Vill inte ja in någon som bara tänker på ekonomin elr business.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:28
Såg El Flacos artikel angående opinionsundersökningarna som Benedito lagt fram och jag måste säga att jag är extremt orolig.

Laporta 29,8%, Bartomeu 23,7%

Det här gör mig inte bekväm kan jag säga. Tycker att skillnaden är alldeles för liten, bara 6,1% och allting kan ju hända. Är mycket rädd att Bartomeu utnyttjar den här framgångsrika våren och medlemmar luras in i fällan. Jag har ingen förståelse alls för hur någon kan rösta på en kandidat som riskerar att sitta i fängelse, jag fattar inte. Det går inte in i skallen. Då har jag inte nämnt alla de misstag Bartomeu och hans junta har gjort.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 16:13
Junta dimision - Dom var helt ok enligt mig. Jag är väldigt svag för Barca tröjor tycker dom är finna oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:12
Angående matchen imorgon så vill jag se det bästa laget spela. Jag har stor respekt för La Coruna och hoppas dom klarar sig även om det ser mörkt ut (Eibar har hemmamatch mot Cordoba). Det är en klassisk klubb som jag vill se i La Liga varje säsong. Med det sagt så är FC Barcelona det viktigaste. Det kan vara svårt för en spelare som inte spelat på 2 veckor och sedan ska in direkt i en final. Spelaren kan tappa i matchtempo, rytm, energi med mera. Därav viljan att se det bästa laget imorgon. Finns det däremot någon spelare som har det minsta skadekänning eller känner sig trött så bör denne säga till och vila istället. Så här hade jag ställt upp annars:

Stegen
Dani-Piqué-Vermaelen-Alba
Xavi-Busi-Iniesta
Leo-Suarez-Ney

Jag vill se Stegen spela så att han kommer i matchtempo. Jag tror att Bravo skulle acceptera och förstå det mer än någon annan match. Vermaelen vill jag ska starta enbart för hans skull så att han kan få nån match den här säsongen. Han kan också bytas in men hade velat starta med honom så han känner känslan när man går upp för trapporna till planen. Xavi behövs ingen vidare förklarning. Vill se han utbytt i 89:e minuten så att han får en feeeeet avtackning. Sen vill jag se att han startar och spelar med Iniesta en sista gång, därav valet på Iniesta istället för Rakitic. Annars inga konstigheter.
Barcelona Junta Dimision
2015-05-22 16:12
Barcelona's home kit for next season, which will have horizontal stripes, will be officially presented this weekend. [md]

Skjut mig.
Barcelona 11-9-10
2015-05-22 16:11
Vi måste påbörja föryngring av laget, går Alves kontrakt ut så får det vara så. Vi måste börja tänka på framtiden med Alves kan tackas av och aldrig glömmas bort. Nytt kontrakt skall han absolut inte ha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 16:10
Lion24 Har också tänkt på att det hade varit mycket smartare att investera dom pengarna på en ny högerback. För om man förlänger med Alves så kommer han antingen vara startspelare i 3 år framöver (tvivlar på att han klarar att hålla en sån hög nivå så länge) eller att vi har högerback som sitter på bänken i kanske två år och tjänar 9 mille om året. Just nu verkar det inte finnas ett överflöd med duktiga högerbackar. Jag är också osäker på om montoya klarar av att leverera på en tillräckligt hög nivå. En intressant HB är ju Hector Bellerin, men jag vill inte att Barca köper honom. Han drog till Arsenal för pengarna och då får han vara kvar där. Vi gjorde misstaget att köpa tbx Fabregas som även han drog för pengarna från första början. Eller jag är osäker på om cesc drog för pengarna. Vi fick ju läsa att Pep uppmuntrade honom till att dra till Arsenal för att komma bort från familjeproblemen hemma och att Pep lovade att ta hem honom till Barca igen,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
2015-05-22 16:10
Jag håller med! Roberto ska ta över nummer 6, klubbens framtid tillsammans med Montoya, Douglas och Masip ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
2015-05-22 16:10
Jag håller med! Roberto ska ta över nummer 6, klubbens framtid tillsammans med Montoya, Douglas och Masip ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-22 16:06
Hämta killen snabbbbbt haha älskar fekir
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:02
LeoMessi

Ska jag vara ärlig så tycker jag inte heller att Dani förtjänar 9M. Då är det kanske bättre att köpa en ny spelare. Köper man en ny spelare så betalar man kanske 20M och Alves kommer få dessa 20M om han stannar kvar. Så därför kan det vara bra att köpa en ny högerback. Vi kan spela en höst med Montoya eftersom det inte är avgörande matcher som på våren men aldrig under en hel säsong. Jag tror verkligen inte på Montoya, han och Messi skulle vara tidernas krock i spelförståelse och teknik. Om Alves inte accepterar en löneminskning och vill dra till en klubb som ger han det han får nu så förstår jag honom. Man måste tänka till lite grann innan man skriker hejvilt, tycker jag. Man måste förstå att det är såhär verkligheten ser ut bland fotbollsspelare. Dom som är 30+ är extra försiktiga när det gäller kontrakt och lön eftersom det förmodligen är deras sista. Dom har tillräckligt till att försörja 10 generationer men har man 1M så vill man ha mer. Det är egentligen ett människoproblem, inte Alves problem. Tycker jag om det? Nej, men det är så det funkar.
Barcelona el Flaco
2015-05-22 16:01
En journalist som står nära Laporta och har bra kontakter inom ex-presidentens entourage sade igår natt att Laporta tänker ställa upp i det kommande presidentvalet. Han har inte planerat att göra några officiella uttalanden, men ska ha sagt till sina närmsta vänner att han har allt förberett tills valdagen blir känt.

Laporta ska också ha varit upptagen med ett allvarligt familjeproblem, vilket säkert har varit ännu en anledning till att han har synts och sagt så lite som möjligt, men det verkar som tur är ha löst sig.

Journalisten sa också att Mundo Deportivo väljer att inte skriva särskilt mycket om Laporta och ge honom så lite utrymme som möjligt i sin tidning, vilket inte är någon nyhet direkt. MD har alltid varit den här juntans knähundar och inofficiella språkrör. Men det viktigaste är att Joan Laporta verkar ha det klart för sig att han kommer ställa upp i valet. Hoppas, hoppas.
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 15:52
Lion24 Om det visar sig att Alves inte fick det kontraktet som han ville ha så kommer jag att vara den första med att komma ut och be om ursäkt för min hårda ton mot honom. Jag har inte varit allt för källkritisk angående hela Alves-soppan. Men med tanke på hur mycket han har krånglat innan så blir jag inte förvånad om det stämmer. Men å andra sidan så skulle jag inte heller bli förvånad om allt är en ren lögn att Alves har fått det kontraktsförslaget han ville ha. Sen så tycker jag inte att han längre förtjänar 9 M om året då han blandar och ger så otroligt mycket. Men vill han ligga på ungefär samma lön som förut så kan jag ändå acceptera det. Vill minnas att Mathieu faktiskt gick ner i lön för att komma till Barcelona. Fabregas (som jag knappt har respekt för längre) gick med på att inte ta emot en del av transfersumman när han kom till Barca, tror det var ca 10 M och de var endast för att Barca skulle ha råd att köpa in honom. Sen kanske dessa uppgifter inte stämmer helt riktigt, men jag vill gärna tro att det finns spelare som inte endast spelar för kärleken för pengarna. Självklart förstår jag att du hellre drar till en klubb som betalar ut 9 M om året än till en som betalar ut 2 M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Flexus
2015-05-22 15:51
Imorgon måste man få låta Suarez spela lite. Man vill inte att han ska helt tappa matchformen inför finalerna. Om han blir inbytt eller startar och sen utbytt kvittar för mig. Bara han får minst 30min.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 15:49
Andresito 7-8 miljarder sedan 2009 är ett faktum. Kolla upp siffrorna min vän.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 15:39
LeoMessi

Angående hård ton, haha. Nä men helt seriöst, vem har sagt att klubben erbjudit Alves den lön och kontrakt som Alves velat ha? Bartomeus hundar (journalister)?. Jag tror inte ett dugg på det där. Kom ihåg att det är nyvål om 2 månader. Jag har för mig att jag läste nånstans där Bartomeu hade anlitat en ''valkampanjare'' som skulle ge honom råd och tips på vad han skulle göra och hur han skulle bete sig. Jag har för mig att det var samma person som hjälpte Laporta med sin kampanj. Där stod det att Bartomeu bör vara så synlig som möjlig så att medlemmarna kommer ''nära'' honom. Bartomeu bör prata om transfer och spelare. Är inte det här ännu en taktik där allting är spelarens fel? ''Vi gav Alves det han ville ha men han ville inte ha det''. Precis på samma sätt som man vill få bort Messi? Allting ska vara någon annans fel än Bartomeus.

Nej jag litar inte ett dugg på han eller hans hundar. Jag tror att Alves mer än gärna vill stanna kvar i Barcelona. Kolla bara på bilderna och se hur han trivs. Ser det ut som han är utanför? Han är typ bästa polare med Neymar och Messi sa själv i en intervju ganska nyligen att Alves var hans bästa polare i omklädningsrummet. Barcelona är en vacker, fin och varm stad och om han skulle få det han ville, varför skulle han lämna allt det där? Det finns ingen chans att jag tror på det, aldrig någonsin.

Girighet, man måste tänka till lite grann. Fotbollsspelare är extremt giriga, speciellt när man kommer över 30+ strecket. Varför drar Xavi till Qatar? Jo för att tjäna några ''kronor'' innan han lägger av för det är hans sista kontrakt. En spelare som känner att han ska få sin sista kontrakt vill ha ut så mycket man kan på den, för det är ju som sagt sista kontraktet. Jag har svårt och tro att en fotbollsspelare kommer tjäna över 80-90 miljoner kronor när han har lagt skorna på hyllan. Det är så det funkar och Alves är inte undantag, tyvärr. Men angående rykterna om att Alves inte accepterat DET HAN VILLE HA? Nej, inte i min värld.
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 15:29
Och om tonen mot Alves är för hög så är det endast för att man faktiskt älskar honom och att man är ledsen över att han endast tycks bry sig om pengarna. Hade det varit för att han vill testa nya utmaningar så hade han haft mitt fulla stöd. För det respekterar jag, han har redan vunnit allt med Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-05-22 15:27
Barcelonistas Håller med koeman92. Du är alldeles för beroende av Real Madrid. Du säger även att det du tar upp är "ren fakta", nej det är det inte. Bara en sån sak som att man spenderat 7 miljarder på 5-6 år visar bara på att du gillar att överdriva lika mycket som El Pasillo. Du tar upp att Real Madrid supportrarna är kaxiga. Samtidigt så har du i princip alltid ett öknamn åt deras fans eller klubb, exempelvis "Madidiots" och "La Puta". Jag vet inte hur du kan tycka att du är en bättre supporter än de du sägs hata. Anser du att du är en ideal supporter av en klubb vars motto är Mes que un club? Hört talas om respekt för motståndaren? Säger inte att man ska älska sin motståndare. Men det är tröttsamt att varje dag läsa hat efter hat. Du är inte den enda Barça-supportern som ogillar Real Madrid, du behöver inte känna behovet att visa det varannan dag. Sorry för ot.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: