/spanien/barcelona/forum/3511.aspx/spanien/barcelona/forum/3511.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2015-03-07 17:12
Neymar11 Haha eller hur. Skulle jag välja vem jag tycker har rätt så är det Braida. Verratti är en typisk Barcaspelare. Han har allt för att kunna spela i Barca plus lite till med sin vilja att alltid jobba hem och försvara. Han jävla Nasser Al-Khelaifi i PSG är det enda problemet. Han kommer aldrig sälja honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-03-07 17:10
Nu kommer Neymar11 m fl kanske att få vatten på sin kvarn. Men nej, jag har inte vare sig sparat eller sökt efter mitt inlägg från i somras, för att poängtera att jag fått rätt i vad jag då skrev om Luchos kompromisslösa förhållningssätt som tränare/ledare.

Vill dock minnas att jag bl a "underförstått" var orolig för att en konflikt skulle kunna komma att uppstå mellan "Lucho" och Messi, om den förstnämnde inte var införstådd med att principen att behandla alla lika, är att be om bråk med Messi och inte borde gälla den senare; faktiskt för lagets bästa märk väl!

Alltså inte för att Messi är en superdiva som kräver att bli särbehandlad av det skälet. Utan för att jag antog att det kunde ligga någonting i Romarios uttalade antagande, att Messi uppvisar symtom på Asbergers syndrom; förutom funktionsnedsättning i det sociala sampelet kännetecknas diagnosen ifråga inte så sällan av att den "drabbade" individen utvecklar en sällsynt god förmåga i ett särintresse (så som fotboll).

Pep Guardiola förefaller under sin tid som tränare i Barca A och B, ha blivit införstådd med att Messi är en "udda fågel". Det vill säga en avvikande personlighet som kräver viss särbehandling och speciellt bemötande, på ett sätt som är anpassat till nämnda typ av EVENTUELL individuell dysfunktion.

I sommarens inlägg återgav jag även att Argentinas förbundskapten ska ha haft ett personligt samtal med Pep, för att rådfråga honom hur man får ut mest möjliga av Messi också i landslaget, där det gick si så där vid den då aktuella tidpunkten.

Enligt media hade Pep svarat att man ska låta Messi spela på den position han själv önskar och helst aldrig sätta honom på bänken mot hans vilja. Förmodligen utbyttes långt mycket mer tankar dessa män emellan, när världens bäste spelare var samtalsämnet som fick dem att bestämma en träff.

Om jag är rätt informerad surade en tjurig Messi rejält över att klubben bestämt att han skulle vila och inte representera Argentina i Peking -OS, så till den grad att Guardiola efter personligt samtal och noga övervägande, fann för bäst att låta honom åka för allas bästa: Klubb, lag och sist men inte minst Messi själv.

Om "Lucho" gjorde några noga avvägningar mellan fördelar respektive nackdelar, när han lät Messi börja på bänken mot Real Sociedad, vet jag ingenting om. Men bråk lär det ha blivit efteråt och den efterföljande konflikten har långt ifrån lagt sig än, av många och återkommande inlägg härinne att döma.

Då frågar sig kanske vän av ordning och reda, om det verkligen är rätt att Messi ska särbehandlas. Men i så fall kan det även vara frågan som är lite fel ställd.

För OM Romario nu skulle ha rätt i sitt antagande om Messis personlighet, så MÅSTE han särbehandlas och bemötas på ett speciellt sätt. Det är per definition professionellt och en direkt nödvändighet om "Lucho" utifrån sin position önskar sig en någorlunda "normal" respons från sin fixstjärna, på sina order och direktiv.

Förmodligen finns det dom som vidhåller att Messi självklart ska behandlas som alla andra. Och inte på några villkors vis ska tillåtas utgöra något undantag när det kommer till "Luchos" principfasta pedagogik, som han öppet deklarerade med all önskvärd tydlighet redan vid sin ankomst till klubben i somras.

Och till dom skulle jag i så fall vilja fråga om man även anser att alla spelare ska ha samma lön i ett lag, eftersom skillnader i inkomst också är en tydlig form av särbehandling. Är själv förvisso av hävd en anhängare av lika lön för lika arbete.

Men det arbete som Messi utför som professionell fotbollspelare och då alldeles särskilt när han mår bra och känner sig förstådd, liknar ju å andra sidan ingenting som alla andra med samma yrke lyckas med enligt mångas förmenande. Antar att ingen härinne är av någon annan uppfattning. Så..

Hur som helst: Snart dags att bära basker framför TV:n,då Athletico Bilbao är laget för dagen att hålla på mot Real Madrid. Dom ränderna lär aldrig gå ur!!


Barcelona zick9
2015-03-07 17:05
@LeoMessi:


Då har de något gemensamt.
Barcelona Neymar11
2015-03-07 16:58
@barcastuff: Leverkusen midfielder Lars Bender (25) is still an option, but president (Pogba), Braida (Verratti) and coach (Koke) prefer others. [sport] Vår klubb det här, ingen åt samma håll hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jax12
2015-03-07 16:56
jawwa Har dock aldrig hört nån påstå nått så galet som att Robben skulle vara bättre än Messi. Den enda som kan jämföra sig med Messi är Ronaldo och då endast gällande målproduktionen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 16:50
Jawwa Robben är mycket bättre än Ronaldo när det kommer till spelet med boll. Men han väljer att falla så fort någon är på väg att ta bollen från honom. Btw, harar Müller fan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jawwa
2015-03-07 16:47
Albornoz har fullständigt neutraliserat robben i dagens match. Utan att vara en frenetisk BL supporter så får jag känslan av att han likt ronaldo är väldigt begränsad när ytorna uteblir. Ännu en anledning till varför vår messi är både ett och två snäpp bättre än alla uppstickare som till och från anses vara bättre än honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 16:11
Vet inte domarna i Tyskland vem Alonso är eller? Han får ju varningar och grejer haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-03-07 15:26
Även om Bartomeu skulle lyckas med en värvning av Pogba så tror jag inte att han vinner valet. Skulle tippa att både Laporta (om han ställer upp) och Benedito kammar hem fler röster.
Barcelona Gabriel
2015-03-07 15:20
Hur mycket jag än vill se Pogba i Barcelona så finns det inget, inte ens ett löfte om att köpa Pogba som hade kunnat få mig att rösta på Bartomeu och hans junta. Inte en chans. Om alternativen lyder Bartomeu plus Pogba eller ingen Pogba alls så tar jag hellre det sistnämnda.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-03-07 15:18
SPORT skriver att Bartomeu är besatt av försöka signera Pogba, och att Braida har talat Raiola och Juventus. Tydligen så kan kostnaden stiga upp emot 200 miljoner euro inklusive bonusar osv. Känns som att det skulle kunna bli en megaflopp, med tanke på att det är långt ifrån säkert att Pogba skulle passa in i Barças spelsätt.
Barcelona S.Eto'o
2015-03-07 14:25
Skulle inte vilja säga att Enrique är ny för spelarna så att säga...... Han har tränat Roberto, Rafinha, Deulofeu, Tello , Montoya och Jordi Masip för. Han har spelat med Xavi och Iniesta. Messi brukade träna med A laget 2004 när Enrique var kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2015-03-07 13:58
Frågan är om Real Madrid's intresse av Danilo egentligen är så stort som det ryktas om i media. Madrid brukar generellt ge sig in jakten på spelare som är under Barcelonas radar, och även vice versa. Dels för att öka slutsumman på spelaren men även pga den sk. k*kmätartävlingen. Jag skulle gissa på att madridklubben egentligen inte är ute efter att ersätta en egen produkt ur startelvan som blomstrat rejält under de senaste säsongerna.

I värsta fall får man väl hoppas på att Neymar, som spelat med Danilo både i landslaget och i Santos, lyckas övertala honom med att ansluta till Barcelona och att transferförbudet inte blir anledningen till att han väljer rivalklubben.
Barcelona Barca4life98
2015-03-07 13:58
Harry Kane har grym potential, jag följer Tottenham mycket (håller på dom efter Barca). Men har svårt att se honom spela i Barca. Han är mer en spelare som skulle kunna passa i ett Real kanske elr i ett utav dom engelska topplagen. Han är inte överskattad i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-03-07 13:56
Jag tror att Enrique kommer att komma närmare spelarna ju längre tiden går om OM DET GÅR BRA. Om dom vinner titlar vilket skulle bevisa att hans disciplin och hans regler har betalat sig. När han har format laget och spelarna som han vill ha det, så tror jag även att hans relation till dom blir bättre. Men just nu vill han visa vem som bestämmer. Tänk lite om vi tar ett vanligt jobb t.ex. Om man får en ny chef så blir man inte bästa kompis med chefen direkt, det tar ett tag innan man bygger upp relationen och det kan finnas några konflikter tills man köper det chefen vill. Kanske ett lite överdrivet inlägg, men så tänker jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-03-07 13:52
Kane är inte överskattad någonstans, killen har jobbat stenhårt för att lyckas i Tottenham som är klubben han brinner för. Han har visat sig vara en fantastisk målskytt med totalt 27 mål den här säsongen (i alla tävlingar) och är faktiskt en väldigt smart spelare. Med det sagt vill jag verkligen inte ha honom istället för en potentiell försäljning av Suarez, men att kalla Harry Kane överskattad är helt fel. Den enda spelaren jag kan tänka mig ersätta Suarez är nog en skadefri Sergio Aguero, annars finns det nog ingen striker i världen i dagsläget som kan ersätta vår Pistolero.
Barcelona Barcelona4
2015-03-07 13:48
SupreMan
Sälja suarez mot Kane?
Om du tycker det, sätt på FIFA och spela karriärs-läge med barcelona. I verkligheten skulle han vara som bale den här säsongen som har problem i små ytor och skulle aldrig passa in Barca.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-07 13:40
Kane är en överskattat premier league spelare. I La liga hade han varit nya Peter crouch. hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2015-03-07 13:39
Haha sälja Suarez och köpa Kane. Vet inte vad jag ska säga när jag läser sånt men det är nog bäst för mig att jag stänger av datorn för jag blir förbannad när jag ser sånt.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-07 13:39
Så dåliga vi är på att förhandla. @lucasammr RM gets 20m for Morata with buyback option!! 10 for albiol etc.. And Barcelona sell their players for peanuts! @lucasammr when he was sent on loan, I remember Porto had to pay 2m for 2 years loan then 8m if the want to buy him. Should've asked more
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messileo
2015-03-07 13:35
Hahahaha! Sälja Suarez och köpa Kane.... Man blir ju förvånad varje gång man surfar in på forumet.
Barcelona LeoMessi
2015-03-07 13:29
AIKs målis ser ut att vara typ 15 år gammal haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-07 13:28
Kennedys högerfot, skruvar en hörna träffar ribban.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-03-07 13:23
Sälja Suarez och köpa Kane? Jag lovar dig inte ens Zubi skulle kunna tänka sig göra en sån usel byte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-03-07 13:22
Haha Aik spelar bättre presspel än oss !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-07 13:20
SVT2 AIK-Hammarby fantastisk med en sån här match i Sverige. Mäktigt på läktaren
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SupremeMan
2015-03-07 13:01
Messi vill inte och kommer inte lämna Barcelona..
Luis Enerique kanske lämnar men jag hoppas på att han stannar, en tränare behöver få mer än 1 år för att lyckas.

jag vill att Barcelona går tbx till gamla tider, då vi hade unga spelare och vi visste att det skulle hålla länge. jag har läst att Manchester City vill köpa Luis Suarez. killen är 28 år gammal och har precis börjat leverera.. det kommer tyvärr inte vara länge.. drf tycker jag att vi ska sälja honom, köpa Harry Kane som är 22 år gammal.. Kane skulle bli världens bästa forward efter 2 år i Barcelona.
sen så tycker jag att Barcelona borde köpa Coutinho, han har levererat hela säsongen inte bara de senaste matcherna.. killen är 23 år, 1 år me Barca och vi har någon som kan ta Iniestas plats, Iniesta har inte levererat på hela säsongen.
Sen så tycker jag att vi borde köpa Aurier innan PSG köper honom för gott men om vi inte lyckas få honom så borde vi gå all in på Danilo, båda är väldigt bra och har riktigt mycket potential som vi kan utnyttja här i Barca.
sedan har vi Adama,Halilovic,samper,Bartra som skulle kunna få en start plats snart.
ett Pogba köp tycker jag är helt fel, han passar inte in i Barca + så har vi en Samper som är riktigt duktig!
Barcelona Barcelonistas
2015-03-07 12:55
Snart kmr la folk säga att det var vår junta som låg bakom andra världskriget också? Lugna ner er och tänk efter innan ni postar sånt nonsens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-07 12:43
Haha folk kmr med sina konspirationsteorier här. " ledningen ska sälja Messi" vadå ledningen ska sälja Messi det är som och skjuta sig själv i röven vem fan gör det? Inte ens den dummaste människan på denna jord hade gjort det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-07 12:40
Gabriel Jag väljer att tro att det inte finns någon så otroligt dum som vill få Messi såld. Finns inte på kartan att det finns någon så dum inom i klubben Visst den flesta är idioter, men så dumma tror jag inte på Sälja Messi= sparka sig själv
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: