/spanien/barcelona/forum/3498.aspx/spanien/barcelona/forum/3498.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-05-24 23:06
Ney Den dagen han kommer tillbaka som tränare oh. Kommer vara så oerhört stort, sjukt att man redan nu längtar tills dess
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-05-24 23:06
Det här med att Xavi inte kommer finnas med oss, jag har inte riktigt fattat det ännu. Jag tror inte någon av oss har det. Hur tar man in en sådan sak? Jag känner ingenting, men jag är rädd för att insikten om Xavis frånvaro kommer att göra sig påmind ju mer tiden går likt annalkande storm, och till slut kommer det visa sig att Xavi är det största avbräcket vi culés har upplevt hittills.

Kapten Puyol var en sak, han var fanbäraren, men Xavi var förkroppsligandet av hela klubbens essens. Jag blir personligen mindre och mindre intresserad av fotboll då spelarna suger nuförtiden, men Xavi var en av få kvar som fick en att tänka ”fan, han är ett geni”..

Dagens spelare är artificiella och likformade men Xavi var en naturlig produkt, en blomma som växte ur en bördig och varsamt sådd jord, och nektaren i Barcas spel rann ur hans fötter. Han var den siste spelaren som bar på ett arv och en kultur. Han var metronomen som satte takten och dirigenten som orkestrerade spelet, den som satte tempot och fick lagdelarna att klaffa i konstnärlig harmoni med varandra.

Han var så finslipad och fulländad i sitt spel att man inte kunde tänka annat än att ”detta är en sann virtuos”. Xavi var spindeln i nätet, och det är inte alldeles enkelt att illustrera hans storhet.

Det finns ett begrepp inom kinesisk filosofi som heter ”Tao”, som kan översättas till ”naturlig ordning”, på ett ungefär. Begreppet refererar till det korrekta och naturliga sättet något görs på, och i vidare mening den bakomliggande ordningen eller lagen som gör så att universum fungerar såsom det gör – att det fungerar naturligt. Säg mig då om Xavi - som bemästrar filosofin, bollen och sina sinnen till fullo - inte personifierar detta tillstånd? Jorden snurrar runt Xavis axel, som vi brukar säga.

Men ”tao” är också en speciell typ av ordning; inte den typen vi normalt kallar ordning. När vi arrangerar allting geometriskt i boxar eller rader så är det en påtvingad typ av ordning. Om man kollar på en växt så är det uppenbart att den har en ordning, men den är inte symmetrisk.

Det är osymmetrisk ordning, d.v.s. konst. Spelare som Messi och Suarez kommer också från den typen av (o)ordning. De kommer från enkla förhållanden och lärde sig fotboll på gatan varav deras fotbollsmagi kommer från naturens urkraft. Det man gör med moderna spelare är att man försöker tvinga in dem in i en särskild ordning och symmetri genom att skriva kontrakt med dem redan som 5-åringar, utan att ta hänsyn till deras unika, spontana och naturgivna förhållande till bollen, och berövar dem därmed den abstrakta förmågan att skapa ett läge eller mål från absolut ingenting, som t.ex. Zlatan och Suarez kan göra. Fotboll är en lek och bör fortsätta få vara det, utan att människan går in och försöker ”ordna” upp och göra intrång i naturens lagar.

“You pressure, you want possession, you want to attack. Some teams can’t or don’t pass the ball. What are you playing for? What’s the point? That’s not football. Combine, pass, play. That’s football – for me, at least.” – Xavi

Xavi spelade fotboll så som den var menad att spelas.
Barcelona Ney
2015-05-24 22:44
Kollar på detta klipp och känner mig allmänt deprimerad.

Det kommer aldrig vara som förr. En svidande känsla att acceptera.
Barcelona Barca4life98
2015-05-24 22:40
Enkos Härlig känsla håller med! Vad tror du och alla andra, hur blir finalerna & Copa America nu till sommarn?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-05-24 22:07
Vad är detta för pissdomare? Hela laget borde ha fått gult kort för att de mjölkade på tiden :') Btw. fan va många stora spelare som mer eller mindre lagt skorna på hyllan senaste året, Puyol, Xavi, Drogba, Gerrard.
Barcelona enkos
2015-05-24 22:06
För många har semester redan börjat men för Barca och deras fans är det två finaler kvar, det kan inte bli bättre :) Och inte nog med det så ska världens två bästa spelare direkt efter finalerna till Copa Amerika ...Messi och Neymar men även Bravo och Mascherano ...
Barcelona SOMISEREM1899
2015-05-24 20:08
@*hjärta*Stay calm, fake left and see you later:

Klart det är fake, jag syftade på att de horisontala linjerna är vidriga.
Barcelona barca_joe
2015-05-24 19:51
De senaste 2 säsongerna vi haft röda shorts på hemmastället har vi vunnit dubbeln (Ligan och CL) Finalerna i Paris och på Wembley.
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2015-05-24 19:49
@SOMISEREM1899:


Är det på riktigt Nikes nya slogan? För jag vet ju sen tidigare att Barca böjer sig för alla som luktar pengar, men att Nike öppet hånar oss på det stättet, det måste vara fejk väl?
Barcelona LeoMessi
2015-05-24 19:42
Gabriel Det är så typiskt Barca det kan bli, får man inte det bästa alternativet så går man inte till det nästbästa. Man går efter någon som absolut inte kan bidra med någonting. Tror även att RVP var ett alternativ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-05-24 19:20
Om jag inte missminner mig så var det Luis Enrique som bestämde sig för att Suarez skulle värvas in, sedan fixade man honom efter tränares önskemål. Vad som dock är oerhört lustigt och även smått oroande är att Berbatov ryktades vara Luchos andrahandsval om Suarez skulle visa sig vara en omöjlig värvning att få till.
Barcelona messiooooxavii
2015-05-24 17:46
Kan inte minnas senat jag såg ett PL imponera spelmässigt. Man u's spel är så jäkla tråkigt att jag får ont i själen av att plåga mig igenom matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-05-24 17:40
@Flavía:
Var det Sanllehi som tog beslutet om att värva honom? Vem som förhandlar dealen är rätt irrelevant, egentligen. Med rätt pengar borde det inte vara överdrivet svårt (för rätt man d v s) att förhandla till sig spelare till en så pass stor klubb som Barcelona. Om det var Zubi som pekade ut Suarez och frilöste pengar för att göra det möjligt så är det han som ska ha cred för det.
Flavía
2015-05-24 17:33
Rambla~

Även om Rodgers skall ha sin beskärda del av kritiken så är det orättvist att lasta all skit på honom. Dem har flera mediokra lirare och att man inte kunde förvalta Suárez-pengarna då man värvade floppar.
Barcelona Rambla~
2015-05-24 17:30
Två galna räddningar av Valdes idag så här långt.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-05-24 17:30
messiooooxavii Det var Sanehli som fixade Suárez till oss, inte Zubi...
Barcelona messiooooxavii
2015-05-24 17:28
Shit som Suarez bar Hela Liverpool förra säsongen, nästan hela vägen till PL titeln, nu så är han en av figurerna bakom förhoppningsvis våran trippel.. säga vad man vill men zubizareta har så här i efterhand värvat in en jävla bra lirare.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-05-24 17:27
Roligt är det att Liverpool inte ens kan slå Stoke trots att det inte ens är en regnig dag :D
Barcelona DM1982
2015-05-24 17:26
[QUOTE=Rambla~]Liverpool 0-5 i röven borta mot Stoke. Efter 1 halvlek! Sitter verkligen Rodgers kvar efter det här? [/QUOTE] Och det är vare sig tisdag eller regn, helt galet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-05-24 17:22
Liverpool 0-5 i röven borta mot Stoke. Efter 1 halvlek! Sitter verkligen Rodgers kvar efter det här?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Chrisicito
2015-05-24 17:22
Både hemma stället och bortastället är snygga :)
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-05-24 16:41
Alves kommer att hålla en presskonferens imorgon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-24 16:31
Skönt och se bilderna på Messi och Lucho. Jag tror och hoppas (skulle jag tro att jag hade sagt detta i januari?) att Lucho stannar till nästa säsong. Jag tror att han vill vara kvar i Barcelona men han väntar på vad som sker efter presidentvalet. Han kan inte säga att han ska stanna kvar nu och sedan kommer en ny president som föredrar en annan tränare. Först måste det finnas en dialog med den nya/sittande presidenten när presidentvalet är över.
Lucho har under 3 år tränat 3 olika klubbar i 2 länder. Jag väljer och tro att tränare precis som spelare vill ha kontinuitet och inte röra på sig hela tiden för att ständigt börja om på nytt.

Annars så var det fantastiska bilder igår. Helt ärligt så vet jag inte om jag någonsin sett Barca spelarna vara så nära varandra som dom är idag, utifrån de bilder och video som jag ser för ingen av oss vet vad som pågår inne i omklädningsrummet. Det känns verkligen som en familj. När Messi gör mål så pekar han på den som gjorde assisten. Samma med Ney och Suarez, egentligen alla spelare. Framgång nås aldrig utan en harmonisk trupp.

Nu väntar Athletic och jag underskattar dom inte trots att finalen går på Camp Nou. Athletic har gjort en urstark vår och är en av de formstarkaste lagen i Spanien för tillfället. Jag läste nånstans att om Sevilla EL så går Athletic till EL så vi får hoppas att Sevilla vinner (och andra orsaker naturligtvis) så att motivationen i Athletic åtminstone sjunker lite. Inför matchen mot Deportivo så gav Lucho spelarna ledigt i 3 dagar. Spelarna började alltså träna i torsdags inför Depor, det är 2 träningsdagar och många spelare som knappt spelat säsongen fick spela. Det kan vara anledningen till det mindre bra spel vi fick bevittna igår.

Mot Athletic så hoppas jag däremot att Lucho inte ger spelarna vila alltför mycket. Som jag kan se så är det bara Leo och Ney som startade igår och som förmodligen kommer starta nästa vecka, så spelarna är tillräckligt utvilade. Att ge dom ledigt idag och imorgon kan jag förstå men hoppas dom återgår till träning på tisdag, kanske t.o.m imorgon och får 4-5 dagars träningsdagar så att allt sitter. Det är ju trots allt bara 2 finaler kvar och då gäller det att vi kör all-in.
Barcelona S.Eto'o
2015-05-24 16:15
HAHAHA inget illa menat men Vermaelen kunde göra 4 mål igår och hans skulle ändå inte sitta på bänken i dem två kommande finalerna om ja vore tränare. Håller han sig frisk så kan han självklart spela sig till en startplats men just ni så har har spelat färdigt för säsongen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-05-24 16:10
Although already subbed off after an hour, Vermaelen was yesterday the player who won back most balls (8) against Deportivo [via @barcastat]

Vermaelen kändes oerhört stabil, sen när han går ut släpper vi in två mål.. Tycker han ska starta mot Bilbao och stoppa Aduriz då han är ett monster i luftrummet.
Barcelona Vampíro
2015-05-24 15:06
Man har ju vetat om att detta blir dräkterna i nästan ett år. Klubben får bli bättre på det för de läcks jt varje år under hösten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-05-24 14:43
Vidrigt.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-24 14:08
Jag missade första halvleken igår grabbar.

Hur skötte sig Vermaelen?

Var han lika beslutsam i som han brukar vara i duellerna ??
Barcelona 11-9-10
2015-05-24 12:26
Sen ska vi verkligen klaga på ränderna när det inspirerat av den katalanska flaggan. Bägge ställen är löjligt vackra, ovanligt visst Däremot får väl ledningen ytterligare röster nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2015-05-24 12:24
Det var roligt att få se Celso Borges spela igår och att Deportivo klarade av att hänga kvar i La Liga. Borges är en väldigt sympatisk kille. Han förhandsbokade Fifa 14 av mig när jag jobbade på Gamestop.
Annons: