/spanien/barcelona/forum/3482.aspx/spanien/barcelona/forum/3482.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2014-12-02 01:48
Får ont i magen av tanken att Alves förmodligen kommer vara vår startande högerback hela säsongen. Han var i särklass sämst på plan mot Valencia. Han bidrar inte med något bra till laget heller och hans defensiv är usel. Vartenda spelare som anföll mot Alves såg ut som Ronaldinho. Alves har blivit vår svaga länk och det kommer kosta oss framöver. Hoppas att LE inser detta och börjar spela med Adriano eller Montoya.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldildo
2014-12-02 01:39
Måhända att jag har fel då jag inte har sett så många matcher i år då jag bara kan se Champions league och lite knackiga streams lite då och då. Men av det jag har sett har jag inte varit imponerad av spelet i år.

Ett av problemen är att passnings tempot är för lågt och rörelsen för liten. När en spelare slagit en passning söker inte spelaren upp en ny position utan stannar och kollar på vad spelaren gör med bollen. Det finns ingen riktig spelidé, efter att man slagit en passning vet inte spelaren vad han ska göra. Ska han röra sig framåt, falla bakåt, kommer en forward och möter hur ska man skapa chanserna? Man skapar för få målchanser och dom man får kommer från motståndarens brist på kvalité. Ta matchen igår som exempel, det är motståndaren som inte lyckas bli av med en boll som studsar runt inne i straffområdet som leder till målet, inte att våra spelare klarar av att bygga ett anfall.

Det hela påminner om hur Svenska landslaget spelar fotboll, man slår in en boll i straffområdet och hoppas på det bästa. Så ska det inte se ut när ett lag med dom här namnen spelar. Vi inte bara kan, utan ska kräva bättre spel. Inte för att det ska bli roligare att titta på, men för att vi kommer inte att kunna vinna titlar med ett spel som det här. Att hoppas på att motståndaren gör misstag håller bara mot sämre lag eller om man har turen med sig.

Men som sagt, jag har inte sett allt för många matcher i år så min analys kan vara helt fel. Men det är så jag upplever det från det jag har sett.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-02 00:21
Tycker folk överskattar Laporta något enormt. Glöm inte att de va Rosell som löste Dinho. Barca har aldrig haft en speciellt bra ledning enligt mig. Samma Laporta ville ju värva Mou innan Pep? Om det inte vore för Cröjf ( stavning)?. Även under Laporta så tog det jättelång tid innan vi värvade våra spelare. Zlatan affären var ett stort fail. Vi drog alltid ut värvningarna in till det sista...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-01 23:26
Zubi: "I don't think I'll stay many years at Barça". Va fan väntar du på?! Don't let the door hit you on the way out.
Barcelona enkos
2014-12-01 23:24
Ronaldo är den enda spelaren i historien som vann guldbollen utan att vinna en enda titel och hans anhängare hävdar att det är ett individuellt pris, men samma hycklare säger idag att Messi vann inget och ska därför inte vinna.. Kan inte någon påminna dessa hycklare att Messi har under 2014 gjort mycket bättre ifrån sig än vad Ronaldo gjort och har gjort fler poäng totalt trots att Messi ofta inte får assist även om hans anfall har resulterat i mål och seger som tex igår mot Valencia där Messi inte fick någon poäng men ändå låg bakom tre poäng.. Sen säger folk att Messi har bara öst i mål senaste tiden men fanns inte med under hela året, men hur kunde han då kommit upp i 52 mål då?
Det roligaste är att hycklare vill att Ronaldo ska vinna två priser för ett prestation, då de räknar hans mål från 2013 för 2014 också, och alla vet att Ronaldo fick ju priset för fler än halva mål av de 17 han gjort i CL då 9 av dessa kom i gruppspelet 2013.. Nästa år kommer hycklare att räkna årets mål i ligan för priset 2016 då de kommer att hävda att ronaldo gjort 50 mål i ligan bla bla... han ska hela tiden få 2-3 priser för ett och samma prestation alltså...Hycklare borde också veta att ronaldo är den som öst i mål under hösten för utan hans 20 mål i ligan hade han inte varit uppe ens i 35 för hela året, visar bara att han varit ojämn hela året... dessutom är han knappt godkänt under säsongens CL då han bara nätat 3 gånger och under hela 2014 gjort bara 4 mål för Portugal, sen säger folk att hans år är den bästa, ren och skär hyckleri allt för att vilseleda röstberättigade något Real, Perez och Anceloti har gjort återigen en enorm valkampanj..
Barcelona Potosi
2014-12-01 23:08
Är det någon som vet varför C.Ronaldo är så STOR favorit i Ballon d'or egentligen? Vet spelbolagen redan om resultatet.

Fattar inte hur det kan vara så stor skillnad. Inte för att ta något från Ronaldo men tycker ni seriöst att det förtjänar att se ut så här.

Ronaldo 1.20
Neuer 8
Messi 9
Barcelona el Flaco
2014-12-01 23:01
Neymar/

Han har egentligen en säkerhetskoordinator så han samarbetar med klubben när det gäller säkerheten inne på arenan. Han menar att samarbetet inte är vad det borde vara och att döma av hans uttalanden så handlar det om säkerheten inne på själva Camp Nou och inte de omgivande områdena.
Barcelona Neymar11
2014-12-01 22:55
El flaco Kan det handla om områdena utanför camp nou?! Kan tänka mig att dårarna samlas där och söker våld. Sen vet jag inte hur jag ska tolka den här personen, med tanke på att han är säkerhetschef så borde det vara hans ansvar att få bort våldet från arenan och området. Verkar vara något skumt med hela den här historien
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-01 22:51
Neymar/

Jag håller med och att döma från de få gångerna jag har varit där så ja, det fanns ingen tecken på våldsamheter, men jag måste ändå ta dessa uttalanden seriöst. Framför allt om man har i åtanke vad för typ av junta vi har.
Barcelona Yellow cake
2014-12-01 22:51
Man skulle ju vilja se en mer defensivt skicklig högerback än Alves iaf så Alba får vara den offensiva kvaliteten i backlinjen, känns iaf som det blir för obalnserat nuförtiden med både Alves och Alba. Men kanske Lucho kan ha hittat en modell nu, med dubbla pivotes där Mascherano ramlar ner som tredje mittback ibland. Förstå mig rätt, det sista jag vill se är Mascherano som renodlad mittback, men denna modell kanske kan fungera där han bara agerar mittback emellanåt mellan Matthieu och Pique. Det blir ju så sjukt tunt bakåt annars när både Alves och Alba stuckit på offensiva raider.
Barcelona Neymar11
2014-12-01 22:48
Ändå*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-01 22:44
Vem skall spela på högerkant när dani, och förmodligen montoya, kommer att lämna? Skulle inte batra fungera bra? Jag menar han har visat anfallskvalitéer. Jag är kanske lite dum, men jag skulle vilja se det =D
Barcelona Neymar11
2014-12-01 22:44
El flaco Camp nou måste väl ändra vara den trevligaste arenan att komma till om man ser till fansen?! Aldrig lagt märke till några våldsamheter Borta matcherna däremot har det varit mer galet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-01 22:42
Det är löjligt hur många varningar vi har fått i år, medan motståndarna får sparka ner, slita ner, trycka ner och provocera upprepade gånger utan att ens få någon varning Titta bara hur neymar blir behandlad varje match, alltid bakifrån, dragningar, efterslägningar, stämplingar och provokationer. Messi är det alltid två spelare som försöker sparka ner varje gång han går bollen Missade offside och uteblivna straffar, det är bara löjligt hur uppenbart det är att dom inte vill att vi ska vinna. Ändå sitter ledningen där och håller käften utan att skydda spelarna som får ta stryk match efter match Man kan ju förstå att spelarna inte ser sugna ut på plan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-01 22:40
Detta var oerhört tråkigt att läsa och ännu mer efter det som skedde i helgen med dödsfallet i Madrid och incidenten med flaskan som träffade Messi i Valencia. Inspektören för Mossos d'Esquadra, den katalanska poliskåren, och säkerhetskoordinator på Camp Nou har kritiserat klubben för deras slappa attityd när det gäller att garantera säkerheten inne på arenan. Han anser att ledningen ”inte gör vad de borde göra”, att det finns fall där polisen ”inte får det stödet som man förväntar sig”.

Nu var jag i för sig på en hemmamatch förra säsongen under hösten och jag upplevde inga tecken på våldsamheter eller oroligheter, men det är oroväckande att höra en säkerhetschef komma ut med såna uttalanden och prata om en specifik klubb. Vore för jävligt om den här juntan skulle få för sig att öppna dörrarna för Boixos Nois, eller avvika från den nolltolerans ställningstagandet Barcelona har haft sedan Laporta blev president.

Vi vet redan att Rosell och hans junta hade en relation med Boixos Nois och bara tanke att se de nazisterna återvända till Camp Nou vore förödande. Den här styrelsen har redan visat att det inte finns någon gräns till deras inkompetens. Om jag hade fått lyfta fram en endast sak från Laportas mandatperiod som han gjorde bra vore det utan tvekan att han slängde ut huliganerna från arenan. En händelse som aldrig tidigare skådats inom spansk fotboll. Nu fattas det bara att den här juntan förstör även det arvet.
Barcelona Zyzz
2014-12-01 22:38
Så efterblivna Realfansen är alltså! Deras argument till att Ronaldo ska vinna ballon d'or är mål som han gjorde under hösten 2013 och lagtitlar. De fattar inte att Messi gjort fler poäng än Ronaldo under 2014! De tror att guldskon är samma sak som att vinna ballon d'or trots att den till hälften är baserad på hösten 2013.....Helt efterblivna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Potosi
2014-12-01 22:27
@koeman92:


Seriöst? Du länkar bara en länk till biljettsidan? Sen då? Killen vill åka på el Clasico, inte Getafe hemma.

el Clasico blev i vanlig ordning slutsåld på 15 minuter den 9 September till MEDLEMMAR. Några dagar före match släpps ytterligare biljetter FÖR MEDLEMMAR endast.

Att köpa biljett till el Clasico som icke medlem, då ska man ha tur på matchdagen eller möjligtvis kolla dagen innan match på hemsidan då försäljningen högst troligtvis är öppen för alla om det finns plåtar kvar.

Så, som icke medlem är det ganska svårt att bara ramla över plåtar till Europas största match utan större ansträngning.

Så vill man sova gott och vara säker - betala dyrare hos 3:e part.
Vill man chansa, ha is i magen och kolla hemsidan 1-2 dagar före matchen och hoppas att de öppnat för försäljning till allmänheten eller försök köpa på plats i Barcelona på matchdagen.
Barcelona koeman92
2014-12-01 22:15
@Fredrik123:


Här har du:
Barcelona Fredrik123
2014-12-01 21:51
Hejsan! Hoppas någon vänlig själ här på forumet kan hjälpa mig med ett tips. Jag skulle vilja köpa två bra platser till att se El Clasico live nu den 22:a mars. De flesta andrahandssidor tycks dock sälja biljetter svindyrt. Finns det någon sida med vettiga priser? Samtidigt är det extremt viktigt att man kan lita på sidan så man inte blir blåst på biljetten näf man väl har rest dit. Någon med tips och erfarenheter? Jag har aldrig ens varit i Barcelona tidigare. Tack på förhand!
Barcelona IlTriplete
2014-12-01 21:28
Fan vad dumma vissa Madrid-fans är. Ta åt er.

"Cristiano gjorde 17 mål i CL! Han slog rekordet."

Absolut, men sen när handlar Ballon d'Or om säsongen 2013-14 samt hösten 2014? Det handlar om KALENDERÅR.

Han gjorde 3 mål mot ett mediokert Schalke, 1 mål mot Dortmund, 2 mål mot Bayern innan han försvann helt mot Atletico. Vek ner sig när det gällde som mest och kunde endast slå till med en straff när det redan stod 3-1.

Sedan gjorde han ett katastrofalt VM. Han ska vara top 3, utan tvekan men att han ska stå där som vinnare? Nä.

Helst Messi då han spelar för oss och varit bäst i år, men kommer ej klaga om Neuer vinner den då han varit grym.
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-01 21:17
DM1982// Är kriktiken på spelarn inte befogad så kan du fan räkna med att jag kommer tycka ett och annat.Inget personligt! Suarez är långt från underkänd visst han missa två lägen igår, men gjorde ändå 1 mål regelrätt. Kunde gjort två regelrätta mål om han inte blåstes för offside. Neymar missa ett friläge som ska vara mål på slutet, och kom knappt till fler, Messi var inte heller sig själv. Suarez har vändt en liga match på egen hand gör assist på sin första match.Visst han har gjort 1 mål på 6 matcher, men har inte spela 90 min nån match. Varje gång Pedro tar hans plats så gör han det sämre. Som någon sa här tidigare va vinner vi på att bänka Suarez? NADA. För vi har ingen världsstjärna på bänken som kan göra skillnad varför då byta ut Suarez? Pique och Iniesta har vart från och till i 3 och 2 år det är en jäkla skillnad mot att missa lägen i en match, där hela topp trion är under ytan. Man kunde lika gärna ha bytt ut Neymar eller Messi. Suarez är inte den spelarn som behöver motivation eller bänkas han behöver ansvar han behöver veta att allt ligger på han det är då han presterar. Du ska bara veta hur många gånger el pistole har förstört min oddslapp i sista minuten. Hade Suarez fått lira kvar i dom matcherna han spelade kan jag sätta röding på att det hade blivit nån balja till. Vill du att Suarez ska komma hit och prestera som han gjorde i PL direkt efter en 4 månaders avstängning?? Det är mer ologiskt än om det vore tvärtom det klart som fan liga ombytet och allt strul påverkar honom. Du säger att han är av yppersta världsklass. Exakt därför ska vi ge honom tid och då menar jag låt han spela 90 min även om han missar något läge. Suarez kommer göra mål med mer ansvar. Suarez är cream dela cream oroa dig inte för honom det finns så mycket annat att oroa sig över i dagens Barca !!
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-01 21:16
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-12-01 21:14
Intressant att se att våra ytterbackar ligger högre upp än de centrala mittfältarna. Offensivt spelar vi i stort sätt 2-5-3. Fyfan vad bra vi hade varit om vi hade haft en världsklassyttermittfältare/back istället för Alves på de enorma ytor som han får.

Ni som dessutom gnäller på att Suarez spelare på kanten , själva verket är han mestadels centralt i banan.
Barcelona Yellow cake
2014-12-01 21:11
Suarez är i mina ögon en suverän värvning. Ge han lite tid så kommer han nog börja leverera..och då är han grym. Såg honom mkt i Liverpool, kändes som en lite sämre Messi där, kunde dribbla bort 4 gubbar och göra mål.
Barcelona Neymar11
2014-12-01 21:09
Driver ni med mig eller såg ni inte första halvleken Vi spelade ett betydligt rakare spel, både pique och mascherano slog djupledsbollar bakom valencias backlinje. Vid 1 tillfälle fick suarez en gyllene chans Trion däruppe hade ingen bra dag bara, samt hade det varit bättre om rakitic fick den uppgiften att slå dem bollarna Mot svaga motståndare föredras ------ Sergio Rakitic/Xavi Iniesta/Rafinha Mot tuffare motståndare Rakitic- Sergio/masche -------- Iniesta/Xavi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-12-01 21:03
Vampiro Alternativet är jy att Barcelona ändrar om sitt spelsätt. Visst, jag hade också gärna sett en mer blandad fotbollstaktik där man ibland väljer ett rakare och snabbare alternativ, likt tex. vad Tata försökte införa. Men det är nog bara att acceptera att det inte komner hända de närmaste åren. Dessutom så är det u inte Suarwz fel att det tar lite tid att anpassa sig. Dessutom tycker jag han gjort det bra, han löper redan rätt och hittar dessutom ofra sina medspelare. Det är bara att bryta måltorkan också. Det gör man bäst genom att spela mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2014-12-01 20:37
nåt som var rätt coolt i matchen mot Valencia var att Mascherano föll ner som mittback i en trebackslinje, och Alba och Alves agerade yttermittfältare, tyckte det såg ut så iaf..
Barcelona wallmannen
2014-12-01 20:29
Jag gillar det i alla fall.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Yellow cake
2014-12-01 20:07
Tänker mig en uppställning typ såhär: Suarez Neymar Messi Iniesta Masche Sergio Alba Pique Matthieu Adriano Ter Stegen
Barcelona Yellow cake
2014-12-01 20:02
Tycker Barca ska börja köra med dubbla pivotes hela tiden. Sett utifrån vår trupp känns det mest logiskt, men Barca är ju alltid Barca och ruckar nästan aldrig på sin spelidé, vilket ju dock är en del av dess charm. Känns som de har kört med 4-3-3 i typ 20 år nu..
Annons: