/spanien/barcelona/forum/3468.aspx/spanien/barcelona/forum/3468.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
4/30/2015 15:07
Andresito Even outside the Pitch, Messi scores more than CR7.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
4/30/2015 15:03
Någon som kommer ihåg vår skadelista mot Bayern för två år sedan?
Barcelona Liunil Masse
4/30/2015 14:54
@WhoScored: Lionel Messi to Neymar: Is the best assist to goalscorer combination in Europe's top 5 leagues this season (8)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
4/30/2015 14:53
[QUOTE=enkos]Adidas har förberett ett avtal med Bayern som ger klubben 900 miljoner euro för 10 år.. Inget annat lag i Tyskland kommer att ha chans mot Bayern på ett bra tag framöver [/QUOTE] Det är fucking sjukt. Barca är nikes största varumärke och vi får 33 kr minus skatten 22,50 kr. LMAO.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
4/30/2015 14:52
Flavia Jag minns också att han fick ta mycket skit för vad han sa från Madrid. Han visste att han var på väg ifrån Madrid sommaren 2014. Tror inte att han hade sagt något. För då hade El Penalty ringt blatter att driva honom ännu en reklam kampanj mot Ballon Dor!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
4/30/2015 14:49
Idiotisk att dra till psg. Den enda spänningen du kommer känna där är att spela i cl. Franska ligan tar död på karriär. Alla som har stuckit till psg har gått ner sig flera nivåer. Det finns ingen motivation i franska ligan. Du spelar bara för pengarna och CL. Om Pogba nu drar dit är det en karriär misstag. Vem vill köpa ut honom från psg för 100 miljoner euro? Eller ännu värre sitta ut sitt kontrakt på 5 år för att röra sig mot Madrid eller Barca. De två klubbarna som alla drömmer om att spela för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
4/30/2015 14:17
Messi har gjort mål igen. Antonella är gravid och paret väntar sitt andra barn.
Barcelona Ali G
4/30/2015 14:04
Pogba ser ut och vara på väg till PSG. Tänk dig ett mittfält med Veratti och Pogba fy fan..
Barcelona Vampíro
4/30/2015 13:47
Barcelona have decided that midfielder Denis Suarez (21) will continue on loan at Sevilla next season, as was initially agreed. [md] 15 minuters inhopp varannan match verkar vara melodin.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
4/30/2015 13:23
@Baha - Tres Amigos:
Faktiskt så sade Di Maria att Leo Messi var utan tvekan världens bäste spelare i somras trots att den förstnämnde tillhörde Real Madrid vid det tillfället. Visserligen ett undantag men annars har du naturligtvis rätt i sak :) "Messi is the best in the world – there is no question about that." "When I am an old man I will tell my grandchildren bedtime stories about when I won the Champions League, hopefully when I won the World Cup, but most of all I will tell them that their grandfather used to play with Lionel Messi."
Barcelona enkos
4/30/2015 12:59
Adidas har förberett ett avtal med Bayern som ger klubben 900 miljoner euro för 10 år.. Inget annat lag i Tyskland kommer att ha chans mot Bayern på ett bra tag framöver
Barcelona BARCA-més que un club
4/30/2015 12:41
Aftonbladet är lika korrupta och äckliga som Real och Perez i spetsen.
Barcelona enkos
4/30/2015 11:57
@Flavía:

De har skrivit en idag .. det är bladet som behöver tid att tänka och granska innan de får publicera något mot Ronaldo och Real
Barcelona Baha - Tres Amigos
4/30/2015 11:37
Alla spelare innan de drar till Madrid. Messi är världens bästa. Alla spelare när de väl är i Madrid. Ronaldo världens bästa. Alla spelare när de lämnar Madrid. Messi är världens bästa. True Story.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
4/30/2015 10:57
Jag har tänkt på det att om kanske 50 år när Messi är en legend, så kommer alla prata om honom och få ångest att man inte upplevde honom, och de som har följt honom(vi) skryter om det. Tror ni inte att det finns någon jäkel någonstans som har sparat vartenda lilla material av honom, allt från träning till matcher, och sparat allt på en fet jävla hårddisk. Sedan om 50 år, kan man låsa in sig i ett mörkt rum i ett par månader och skruva tillbaks tiden 50 år :)
Barcelona Andresito
4/30/2015 10:52
[QUOTE=Smogen]Hur länge är Pogba borta? [/QUOTE] Det skulle göras tester idag för att se om han kan vara med. Han börjar träna med laget nästa vecka, tror att definitivt är med i returen iallafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
4/30/2015 10:51
Deulofeu Om jag minns rätt så skrevs det att det finns en liten möjlighet att han blir spelklar i retur matchen och inte i första semifinalen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
4/30/2015 10:51
@Frodo:Även när någon av de inte är inblandad i målet så gör de tre en grupp-bamsekram. Man blir så glad att se :D
Barcelona Deulofeu
4/30/2015 10:10
Smogen det finns en liten chans att Pogba är tillbaka i första matchen har jag läst minns inte källa dock.
Barcelona Smogen
4/30/2015 09:04
Hur länge är Pogba borta?
Flavía
4/30/2015 08:55
@papillon:

Inte för att vara den men Atlético har som målsättning att säkra tredjeplatsen framför Valencia och kampen är inte riktigt helt avgjort än.

Sedan så förväntar jag mig inget annat än att Manzanares-klubben ger sitt yttersta mot oss även om de lyckas säkra direktkvalificeringen till CL, speciellt med Simeone i rodret.
Barcelona Gabriel
4/30/2015 08:42
B-Guden Såg Juventus igår och kan säga att Tevez är helt strålande. Real Madrid kommer att ha problem med honom. Men det märks att dem saknar Pogba. Har Tevez två bra dagar och förvaret sköter sig kan dem slå ut Real M!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
4/30/2015 08:36
@Flavía:


Nej då hade det skrivits om att den spelaren måste lämna barca för messi är sur
Flavía
4/30/2015 08:30
Otippat att Real-bladet inte har nämnt ett enda ord om Ronaldos vidriga reaktion efter att Arbeloa gjorde målet..... Undrar om det hade varit samma sak om Messi var den som ilsket sparkade bollen i mål efter att en lagkamrat har gjort mål? Skulle nog inte tro det.
Barcelona papillon
4/30/2015 08:11
Atletico verkar ha säkrat 2a platsen så de bör väl förhoppningsvis inte behöva gå all-in mot Barca?

Har fått en känsla av att Atletico fans i Sverige hellre ser Barca förlora än real madrid.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona B-Guden
4/30/2015 07:57
Alltså jag har inte sett en enda Italiensk match den här säsongen, kan nån berätta för mig om hur stora chanser Juventus har att slå ut Real ?
Barcelona Ali G
4/30/2015 02:57
Barcelona LeoMessi
4/30/2015 02:46
Lion24 Har också lagt märke till hur xavi gärna vill att motståndaren kommer upp i press innan han slår passningen. Och om någon tar den ytan som uppstår så visar det sig att xavis sidledspass är så mycket mer än en enkel passning. I mitt tycke så är xavi den bästa spelmotorn som har beträtt en fotbollsplan. Ingen har bemästrat passningsspelet så som han har. Han kan spela i så otroligt små ytor och ändå inte bli stressad av motståndarna. Det är såna här saker man inte ser om man faktiskt inte bestämmer sig för att analysera han spelsätt mer noggrant. Därför kan en spelare som Fabregas, som slår många assist, verka hur otroligt bra som helst. Men när han väl försökte fylla xavis roll så insåg man hur otroligt begränsad han var. Han saknade nerverna, kylan, tekniken och förmågan att hålla koll varenda medspelares rörelser. Xavi är som en schackmästare, han kan tänka så många steg i förväg. Han vet vad hans passning kommer att leda till, han vet hur motståndaren kommer att röra sig efter att han har passat bollen och han vet då var han bör stå för att få bollen igen. Xavi är alltid tillgänglig. Känner mig som en jävla idiot nu när jag har varit så dålig på att njuta av xavis genialitet dom två senaste säsongerna. Som om jag visste bättre än xavi vad man ska göra på ett mittfält. Det är som att en snubbe som har spelat age of empires tror sig veta bättre än Alexander den store om hur man för ett krig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
4/30/2015 02:26
Jag har redan skrivit ett inlägg här nedan och jag tänkte skriva ett till. Jag gör det i 2 separata inlägg så att det inte blir för mycket. Men nu handlar om en helt annan sak. Jag tänkte skriva om Xavi. En passningsteknik som bara Xavi använder. En teknik som är så enkel men så smart. Xavi är inte bara en fantastisk spelare, han är extremt smart också. Jag kan sticka ut hakan och säga att Xavi är en av tidernas smartaste fotbollsspelare (av de spelare jag har sett).

Passningstekniken? Jo, den är så enkel, egentligen inget märkvärdigt och som skett precis framför våra ögon i åratal. Xavi passar väldigt ofta bollen när motståndaren är riktigt nära. Xavi låter alltså motståndaren komma upp för att pressa/jogga mot honom. De flesta spelarna passar när motståndaren är tillräckligt långt borta så att man inte blir stressad/pressad. Vad vill Xavi med det? Varför vill Xavi att han ska bli pressad innan han släpper bollen?

Xavi vill att motståndaren ska spela sig ur sin zon/position. Logiskt. Enkelt. För när motståndaren går upp och pressar Xavi och Xavi bara väntar och väntar, så bildas det ju en yta bakom honom. Motståndaren släpper ju sin zon. Inte mycket men tillräckligt för spelarna i FC Barcelona som är mästare på små ytor. Egentligen ska man inte pressa bollhavaren om man inte vill erövra tillbaka bollen med intensitet. Många spelaren pressar bara för att. Dom tänker inte att dom släpper ytor bakom sig.

Efter att Xavi passat bollen så rör sig Xavi alltid mot spelaren som han passat till för att möta bollen, eller så rör han sig till en annan position. Xavi vill ingenting mer än att motståndaren ska följa med honom. Det handlar egentligen inte om Xavi utan det handlar om Xavis lagkamrater. Just i den stund det pågår så tänker inte motståndaren utan man följer alltid sin medspelares rörelser, o m e d v e t e t (!!!). När Xavi gjort sin lilla grej så är det upp till nån annan att utnyttja den där ytan som Xavi skapat helt själv.

Det är också en fördel eftersom man kan vägga mer effektivt med en annan spelare när man inväntar passningen. Ju närmre motståndaren är desto lättare springer du ikapp honom om du väggar med nån annan. Motståndaren är bakåtvänd medans Xavi är framåtvänd. Det tar alltid nån sekund att vända om, hinna i acceleration och den sekunden är för mycket på den här nivån.

Lite krångligt att förklara men hoppas ni förstod min poäng :). Det är också extremt sorgligt när jag skriver detta inlägg just nu eftersom Xavi endast har 7-8 matcher kvar som Barca spelare (förmodligen) så att man kunde studera hans teknik ännu mer och så att vi alla kan lära oss av en sann mästare och ett geni.
Barcelona Lion24
4/30/2015 02:11
En mycket bra onsdag för oss. Sevilla och Atlético vinner sina matcher. Förhoppningsvis så behåller Sevilla sin fantastiska form inför Madrid. Jag är faktiskt extremt imponerad av detta Sevilla, mycket kul eftersom det är en klubb jag gillar. Låt mig gilla den ännu mer på lördag! Atlético vann också och hoppas de vinner alla sina matcher inför oss så att dom har mindre att spela för. Hoppas också att dom har en säker 3:e plats inför Barca. Lider väldigt mycket med Asenjo, när ska oturen ta stopp för honom? Hoppas allting blir bra och att han kan spela fotboll så fort som möjligt.

Ett av alla problem som vi har haft de senaste åren är hur vi har börjat våra matcher. Tidigare så kunde vi se spelarna rulla runt bollen i sidled i 20-25 minuter för att skapa nån chans. Jag förstod aldrig det där riktigt. Var det för att trötta ut motståndarna? Grejen är att ju längre matchen pågår desto mer energi får motståndarna, desto mer tror dom på det (ta nån poäng på Camp Nou). Det här var ett extremt stort problem, enligt mig, och jag blev galen på det spelet, inge tempo, inge intensitet, inga rörelser, ingenting.

Nu är det helt annat. Nu går spelarna ut för att få ett mål så tidigt som möjligt och det är bara logiskt. Du släcker hopp tidigt hos motståndarna och motståndarna måste framåt (om dom vill få med sig poäng). Sen blir dom sämre efter att ha släppt in ett mål och det har egentligen att göra med det mentala, man ger upp helt enkelt. Därav blir det lättare för oss att göra fler mål och komma till fler målchanser. Ett mönster som vi ser tydligt idag är att matchen ska vara avgjord redan i första halvlek för att sen kontrollera i andra.

Jag gillar det väldigt väldigt mycket. Det finns faror, som att vi kanske inte ''hinner'' eller kan avgöra matcher i första halvlek och det sätter oss i en ovan situation i andra halvlek men jag litar på att laget har en tanke till det också. Idag litar jag väldigt mycket på Barcelona. Jag litar på spelarnas engagemang, passion, vilja, motivation och intensitet. Kunde jag tro att jag skulle säga det här i höstas? Aldrig i livet. Men glad är jag.
Annons: