/spanien/barcelona/forum/3464.aspx/spanien/barcelona/forum/3464.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Capitan \(^.^)/
4/26/2015 14:38
Jesper

Har för mig att Ronaldo gjorde 0 mål i VM 14. Eller är jag helt ute och cyklar. Med detta sagt, försvinn är du vänlig från vårt forum din lilla maräng.
Barcelona Neymar11
4/26/2015 14:05
Det jag inte trodde suarez hade var den osjälviska sidan. Men igår har han bokstavligen öppet mål men väljer att hoppa över bollen och ger bort målet till neymar. Så oerhört stort med tanke på hur mkt kritik han fick när han inte gjorde mål, visar vilket jävla psyke han har (oftast)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
4/26/2015 14:04
dinho the artist

Spelare A är den bättre fotbollsspelaren.
Spelare B är den sämre fotbollsspelaren.

Spelare A kan spela som nia, tia, winger och mittfältare.
Spelare B kan bara spela som nia med utgångspunkt från kanten.

Spelare A kan spela både i ett possession- och kontringssystem.
Spelare B kan endast spela i ett kontringssystem.

Din slutsats: Spelare B har en mer allround spelstil och lämpar sig bättre i fler lag.
Barcelona Barca4life98
4/26/2015 13:59
Bra matcher på tapeten idag; • Everton-Manchester United • Arsenal-Chelsea • Celta Vigo-Real Madrid Vilka vinner tror ni? Jag tror på United, Arsenal och kryss i Real Matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
4/26/2015 13:40
Cule4life Det sjuka är att potentialen är ännu större hos vår trio. Jag tänker på Neymar som fortfarande kan bli mognare i sitt spel, Suarez som kommer få ha en försäsong med laget inför nästa säsong. Messi är Messi och är omänsklig varje säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
4/26/2015 13:40
Suarez är definitionen av vinnarskalle! Det är en spelare som gör allt för laget, en som löper kopiöst mycket och jagar varenda boll. Hälften av hans mål är rena jävla viljemål, mål som har kommit till genom att han har bestämt sig för att vinna den där jävla bollen som ser ut att gå utanför. En vinnarskalle är inte en som gnäller oh gestikulerar mot sina medspelare för passningen inte var perfekt. En vinnarskalle är inte en som snor mål från sina lagkamrater, genom att tex sätta dit foten på en boll som redan är på väg in. Eller en som försöker sno åt sig äran när någon annan gör mål och vägra gratta medspelaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
4/26/2015 13:34
När självaste huvudpersonen (Messi) inte bry sig om andras syn/åsikter varför gör vissa här inne. SAF skämmer bara ut sig efter ett sånt korkad uttal, RESPEKT är något som man lär sig att visa mot andra som barn men denna mannen är helt sjuk. vet inte riktigt vad har PL eller Championship som inte andra ligor har, spelar man i England då är man bäst ;)))). SAF har trauma i hjärnan från CL Final förlusterna, det kommer han att ta med sig till slutet av livet.....
Barcelona Gabriel
4/26/2015 13:26
Det handlar ju faktiskt inte om att SAF föredrar Cristiano, det ser jag bara som något normalt med tanke på deras nära relation de har med varandra, men att komma med ett sånt löjligt påstående och uttalande som han gör irriterar mig. Ja, det gör det. Vissa kanske klarar av att strunta i det men andra reagerar starkare på sånna BS-uttal, inget konstigt med det alls. Tänker på er som kommer med "hur orkar ni reagera". Att Cristiano skulle klara av att göra hattrick i Millwall men inte Messi. Haha, gubbe du har fått för mycket mjölk i ditt kaffe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
4/26/2015 13:16
dihno the artist Håller med dig om i stort sett allt, inklusive den kritik som jag själv har skäl att ta till mig. Så tack för att du med ditt stoiska lugn och saklighet, får oss (?) att tänka till lite grann. "Sir" Alex citerade uttalande om Messi respektive Ronaldo satte känslorna rejält i svallning härinne. Men rätt ska vara rätt. För det första så säger Alex Ferguson inte alls att Ronaldo är bättre än Messi och därmed världens bäste fotbollspelare. Inte alls. Läser innantill igen: "People say, 'who's the best player in the world' and plenty of people rightly say Lionel Messi - you can't dispute that opinion". "Fritt" översatt säger han faktiskt att folk med rätta ser Messi som världens bäste; att det inte går att invända mot den uppfattningen. Det är väl snarare fortsättningen som får oss att tappa fattningen och bli som besatta: "But Ronaldo could play for Millwall, Queens Park Rangers and Doncaster and score a hat-trick - I'm not sure Messi could do it." Skulle inte Messi!!! En s k spontan reaktion från många. Själv går jag igång på alla cylindrar och skriver "Vem bryr sig om.." vad Alex Ferguson har att säga i fotbollsfrågor? Det är verkligen så att jag för min del finner all anledning att rodna med händerna för ansiktet, så här i eftertankens kranka blekhet. Men vad är det "Sir"Alex säger egentligen? Så som jag tolkar det nu. Inte så värst mycket mer än att han tror att Lionel Messi behöver befinna sig i en mer inspirerande miljö och ett åtskilligt större sammanhang än Ronaldo, för att få ut mesta möjliga av sin kapacitet vad gäller främst sitt målskytte; märk väl. Med andra ord att Ronaldos mentalitet och målmedvetenhet skiljer sig från Messis. Och Ferguson borde väl veta vad han pratar om med sin meritlista. Inte minst när han uppehåller sig vid portugisens personlighet och styrkor. I sak är Alex Fergussons uttalande inte mer kontroversiellt, än att Lagerbäck för några år sen skulle ha sagt att Henrik Larson är en bättre fotbollspelare än Markus Rosenberg. Men att den senare troligtvis skulle göra större succé vid en återkomst i allsvenskan än "Henke". Och där har vi ju dessutom facit i hand. Henkes hemvändande i Helsingborg blev ingen storartad succé. Det hindrade dock inte Ferguson från att förstå att Larsson skulle kunna bli en tillgång för Manchester United i Premier League vid en utlåning och slog till. Markus Rosenberg däremot gör sig bäst i Malmö FF. Svårare än så är det nog inte, när allt kommer omkring
Barcelona L.A.M Nr 10
4/26/2015 12:57
Suarez snitt är ju riktigt bra. Poäng i princip varje match och efter jul även ett bra målsnitt. Han hinner förmodligen inte upp över 30 mål vilket är synd, det hade nästan varit för mycket att ha tre anfallare på över 30 mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
4/26/2015 12:48
Messi
47 mål - 24 Assist = 71 poäng

Neymar
31 mål - 7 assist = 38 poäng

Suarez
19 mål - 14 assist = 33 poäng

Nice trio
Barcelona Denyo ©
4/26/2015 12:47
Neymar11

Tack!
Barcelona Neymar11
4/26/2015 12:27
@barcastuff: Official: Barcelona defender Thomas Vemaelen, who suffered an injury in June last year, has been given the medical green light #fcblive Helt otroligt, nu har vi inte en enda skada
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
4/26/2015 12:26
Denyo Fantastisk första halvlek, återblickar från 08/09 när det funkade som bäst Andra halvlek en riktig krigarinställning, med en hel del finess Dock som vanligt för många missade chanser, men oerhört starkt att rada upp chans efter chans
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Denyo ©
4/26/2015 12:23
Kan någon ge mig en sammanfattning av gårdagens match
jobbade 19 av 24 timmar där av..

tack på förhand!
Barcelona L.A.M Nr 10
4/26/2015 12:07
Skit i SAF. Vad är det för uttalande egentligen? Dessa britter som sitter på sina höga hästar och alltid ska snacka upp sitt eget. Vem fan bryr sig om lag som QPR. Varför ska man vara bra där för att bevisa något? I kväll får vi heja fram Celta och hoppas de spelar hem ligan åt oss. Tappar Real poäng idag vill jag nästan lova att det blir guld, då ska det till något alldeles extra för att vi ska tappa greppet. Celta har vunnit mot oss, slagit Atletico på hemmaplan, kryssat mot bland annat Valencia och tittar man tillbaka på vårt senaste besök på Balaidos gjorde det livet surt för oss även den gången. Det kommer att bli en tight match utan tvekan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
4/26/2015 11:49
Det blir snart ett fenomen - att fördetta tränare/spelare snackar grodor ur munnen när de blir äldre (och saknar att stå i centrum).

"Äldre och visare" - skit snack säger jag.
Jag ser, träffar och läser allt för många som motbevisar det.

.
Barcelona BlueRed
4/26/2015 11:27
Har sagt det förr och säger det igen; Aldrig har jag sett någon större diskussion där Ronaldo jämförs med dem bästa genom tiderna. När det gäller Messi så handlar ju nästan alla diskussioner om när eller om han är bäst genom tiderna. --------------------------- Nu ser vi till att hejja fram Chels... nej vänta, Unite.... vänta nu, City? Nähe, Arsenal eller Liverpool? Justfan, inga PL lag i CL. Stoke kanske det blir nästa år, om det konstant regnar och CL bara spelas under hösten. För som många får det att låta så är Stoke ett världsmästarlag när det är höst, och det ska regna givetvis. Då får Messi det svårt.
Barcelona Neymar11
4/26/2015 11:24
Ironin i det hela, Ronaldo mäktade med endast ett hat-trick i man U haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
4/26/2015 10:50
Att SAF hyllar Ronaldo är som att Pep skulle hylla Messi. Inget konstigt, det är deras små barn som de har uppfostrat. Däremot har jag aldrig hört Pep jämföra Messi och Ronaldo. Det förärar Pep, vuxna människor ska inte pyssla med barnsliga saker som att ställa två enormt duktiga spelare mot varandra. Det kan världens alla P-12:or syssla med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
4/26/2015 10:28
Att ni orkar bry er seriöst hur orkar ni diskutera dag in och dag ut samma grej.. Detta börjar bli patetiskt. Vi har så mycket annat att diskutera i detta forum än Messi och andra spelare, just nu Ronaldo. Det kommer säkert om ett par år komma en ny utmanare palla hålla på vem försöker ni övertyga ??? Vi vet vem som är bäst, och tror även ca 80% av världen vet. Kan förstå att det sticker i ögonen när vissa tycker att det är så uppenbart. Men sån är fotbollen man skyddar dem spelare man gillar. Vi på detta forum är knappast bättre då vi ibland jämför våra spelare med andra spelare som faktist är bättre. För att vissa människor är tyvärr för färgade för att vara objektiva.. Släpp denna skit diskussion vi vet att Messi är bäst enligt mig bland dem bästa genom tiderna om inte den bästa. Har även sätt väldigt många i Puertan säga densamma. Så släpp detta, som sagt det börjar bli patetiskt vi ser bara småsinta ut..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
4/26/2015 10:26
Hur orkar ni bli arga över vad folk tycker om Ronaldo vs Messi diskussionen? Jag trodde att vid det här laget hade folk insett att människor har olika åsikter. Att ni ska bli alldeles butthurt över att SAF kommer med det där uttalandet är bara skrattretande. Ni inser väl att SAF var mannen som gjorde Cristiano till en stjärna och att det är fullt naturligt att han ser honom som bäst. CR7 är som en son för gubben. Sen att man får se kommentarer som "nu sjönk han i mina ögon" är bara fjantigt. SAF får tycka och säga vad han vill (nästan). Hans legendstatus i England och Europa är ganska lik Cruyffs i Barcelona.
Barcelona messiooooxavii
4/26/2015 10:17
Anledningen till att Fergusson går ut och säger att han anser Ronaldo är bättre är ju för att han måste motivera att han röstar på Ronaldo i Baloon dor. Hans motivation är "ROnaldo hade gjort 3 mål i qpr etc. inte säker på att Messi hade gjort det."

ALLTSÅ han utgår från en hypotes som motivation, inga konkreta grejer som att ROnaldo är bättre på detta och detta. Han har inget att komma med förutom vad han tror Ronaldo hade gjort i ett skitlag.

Han måste motivera att Ronaldo är bättre då är det säkrast att ta upp ngt som vi aldrig ens kommer att bevittna så ingen kan säga att han har fel.

Jävla tomat face.....
Barcelona dinho the artist
4/26/2015 10:14
Gud Sir Alex har ju bara en teori att Messi inte skulle prestera på annat håll. Faktum är att ingen vet huruvida han hade gjort det bra eller ej ; går endast att spekulera kring det. Summan av kardemumman är väl egentligen något jag kan hålla med om : Ronaldo har en men allround spelstil och skulle nog lämpa sig bättre i fler lag än Messi. Ronaldos attributer är välkomna i varje lag, varpå messis kanske inte hade funkat i ett Chelsea, tex(det tror jag verkligen det hade gjort, men försök förstå Vad jag menar).

Lite trist också att det ser ut som det brukar kring Barca/realfans angående uttalanden om Messi /Ronaldo. Så fort en människa uttalar sig mer positivt kring Ronaldo är han död i bsrcafans ögon, och vice versa. Trist då jag anser Ferguson vara historiens bästa manager. Definitivt.
Barcelona Acrobat
4/26/2015 09:49
Idag håller vi tummarna för att Real tappar poäng och därmed minimerar chansen till en ligatitel! Tänk vad skönt att kunna ha lite marginal att spela på inför slutspurten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Basselona
4/26/2015 09:18
Jag tror Barca vinner med 4-2 mot Getafe, men min dator ville inte få med det ;)
Barcelona Basselona
4/26/2015 09:17
Jag söp till det med ett gammalt real-fan igår (ja, jag har sådana vänner) och han var helt exalterad av Suarez efter vår dergyseger. När man pratar om Messi erkänner han honom som bättre än CR7 rent fotbollsmässigt, men har Ronaldo före Messi när det kommer till poängspelare.

Som någon nämnde, så syns inte Messis briljanta öppningspassningar (om man inte kollar Barcas matcher, vilket är en större disgrace än Drogbas påhoppande av domaren i CL-semin). Att inte se hans fantastiska bollkontroll är något alla hatare går miste om, vilket också leder till hat mot vår 27-årige superstar.

Jag hoppas han kan leverera mot Pep & hans Bayern, för då kommer han få det erkännandet han förtjänar (även i Sverige).
Barcelona Zyzz
4/26/2015 09:10
Ett exempel som visar hur enögda Ronaldofansen är: Efter Ballon d'or 2014: - Ronaldo var överlägset bäst år 2014. (2 poängs skillnad mellan Messi och Ronaldo.) Idag: - Ronaldo har inte varit så mycket sämre än Messi under 2015. (13 poängs skillnad mellan Messi och Ronaldo.) Är det inte väldigt komiskt? Om Ronaldo var "överlägset bäst" förra året så visar ju statistiken att Messi är 650% mer överlägsen under 2015...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
4/26/2015 08:31
@Erik Satie:

Vad förväntar du dig? Messi har masakrerat lag efter lag år efter år, Real , Arsenal, United, Milan mf , alltså lag som har många fans på Real-pch anglofil bladet.. De är så avundsjuka att det inte finns mot både Messi och Barca..

PS. Och de som stirrar sig på statistik... se bara exempel igår där Messi hittar Alba med en sån boll som Ronaldo bara skulle lyckats hitta i publiken.. Messi får där varken mål eller assist men ändå är målet hans förtjänst.. eller ex mot Valencia borta Messi gör allt Barca vinner men han får varken assist eller mål...
Barcelona Gabriel
4/26/2015 07:05
Satan vilket trist uttalande från Ferguson, det är ju liksom ingen vettig människa som köper det argumentet. Allting Ronaldo gör, gör Messi bättre - förutom straffar då (vilket är Cristianos specialitet och också en stor orsak till alla hans hattricks). Så Cristiano hade kunnat spela i Millwall, QPR och Doncaster och gjort hattricks (som om mål är det enda som är viktigt i sporten) men Messi inte? Ett totalt löjligt påstående som SAF bara grundar på personliga känslor till Cristiano och inget mer. För kollar man på vad Cristiano uträttade för sitt Portugal som "världens bästa spelare" med mindre bra spelare och sämre omgivning så var det fasiken inte mycket till prestation att hänga upp i granen från superstar CR7. Det man såg av honom i VM var väl snarare alla hans (förskräckligt fula) olika frisyrer, vilket dock hade ett gott syfte då han tydligen gjorde det för ett sjukt barn. Fint av honom, men han lämnade Brasilien lika fort som han kom utan att vara i närheten av att sätta sin prägel på världens finaste sportturnering. Messi å andra sidan bar sitt Argentina nästan på egen hand till finalen (även om han hade fin hjälp "emellanåt" av Di Maria) och hade det inte varit för Higuains snefotade fotbollstalang är det mycket väl möjligt att Messi åkt hem till Barcelona som världsmästare. Men ja, Cristiano hade kunnat leverera för Millwall etc men inte Messi. Varför? För Cristiano har bevisat sig i Premier League? Jahopp, a Messi har massakrerat varenda toppmotstånd ifrån England han stött på. Arsenal, United och City - det enda motståndet han inte totalt förnedrat är Chelsea, för inte räknar man väl en liten spinkig tonårings prestation på Stamford Bridge som en uppvisning? Nääe. Men ja, Ferguson har väl glömt bort hur Messi torterade Ferguson och hans United i 2 finaler. Det är inte lätt, och Ronaldo tar till sig alla allierade som finns för att sätta sin claim som "världens bästa". Problemet för Cristiano är att medans han behöver gamla och nuvarande lagkamrater, tränare och agenter att sköta PR för honom så behöver inte Messi det; han får det från all världens håll ändå oavsett om dem har eller inte har haft en personlig relation med Messi på något sätt. Jag respekterade Ferguson enormt, men här sjönk respekten. Och inte för att han föredrar Cristiano, utan för hans helt efterblivna uttalande. Föredra vem du vill, men kom inte med munskit och gapa. I know you like to think yo shit don't stank... Lägg dig och sov gubbe!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: