/spanien/barcelona/forum/3443.aspx/spanien/barcelona/forum/3443.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Erik Satie
2015-02-02 21:19
Messias

Men blir inte Neymars prislapp lite skev då man räknar in hans lön också, eller gör man det på alla spelare?
Barcelona Mdawg
2015-02-02 21:11
@barcastuff: "Barcelona rejected 12M Fiorentina bid for Montoya. Milan, Liverpool, Juventus, Tottenham, Dortmund also interested. Player will stay."
Barcelona Essienesque
2015-02-02 21:11
Baha - Tres Amigos

Vi ligger på samma publiksnitt som vi har gjort i två, tre år nu. Men visst, det är långt ifrån publiksiffrorna mellan 2010-2012 där vi snittade mellan 77-79 tusen per match.

Dock sjunker publiksnittet överlag i La Liga så mycket av detta gäller även andra lag.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-02-02 21:09
Bale ryktades kosta 101 miljoner euro... eller är jag helt ute och cyklar?
Barcelona Messsias
2015-02-02 21:05
Nej bale 91. Neymar 94. Kommer inte ihåg vad ronaldo kostade
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-02-02 21:02
@Messsias:


Bale väl?
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-02 21:02
Vad som är verkligen förvånande är att det bara dök upp 60 tusen åskådare inför helgens match. Vad hände där? Det brukar vara fullsatt på Camp Nou normalt i stora matcher och mindre matcher dyker det upp 70-75.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-02-02 20:52
Rambla

Själv kollar man på Sky Sports egna Deadline Day sändning, det är ju självklart mest fokus på Premier League lagen men de har en journalist vid varje PL-lags arena och så får de non-stop update i deras "headquarter" och det är ganska roligt att följa ändå!
Barcelona Messsias
2015-02-02 20:50
Neymar eller ronaldo som är dyrast genom tiderna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-02-02 20:36
Någon som kollar Sillybladets DeadlineDay-sändning? Herregud vilka pajaser. De håller ju för fan bara på och tramsar. Så oseriöst att det är skrattretande.
Barcelona Andresito
2015-02-02 20:33
Så länge klubben Barcelona inte blandas in i det hela så kan till och med Bartomeus hund stämmas. IDGAF.

Släng in honom i finkan eller något, vi klarar oss utan en president fram till sommaren, det har vi väl gjort i flera år nu?
Barcelona Gabriel
2015-02-02 20:31
Nu när det verkar stå klart att den officiella transferkostnaden för Neymar slutligen hamnade på 94m€ så är det en vetskap som för mig varken kliar bakom det ena örat eller det andra. Smakar det så kostar det brukar det heta, och är man världens mest eftertraktade fotbollsspelare och hetaste talang med det varumärket och pr-värdet som både fotbollsspelaren och profilen i sig själv som Neymar var när klubben värvade honom så är det knappast något som får mig att vrida in och ut på kroppen, framför allt med tanke på att utvecklingskurvan och formen hos brassen går spikrakt mot en Balon D'or topp 3. Vad som däremot tycks konstigt är varför firma Rosell - Bartomeu valde att inte vara fullt ut ärliga när det kom till vad Neymar kostade, men det är knappast något förvånande med dom 2. Konstigt, ja. Förvånade, nepp. Hur som helst så kan jag inte låta bli att dra jämförelser med Real Madrids Gareth Bale, för precis på samma sätt som jag tycker att Neymar på alla sätt och vis mycket väl faktiskt kan vara värd de 94m€ (om man nu ens kan försvara sånna ofantliga summor i fotbollsvärlden, men det är en helt annan diskussion) så tycker jag också den totala raka motsatsen till Bales kostnad på 91m€ - en summa som för mig inte går att begripa, varken när man ser till hans kvalitet som fotbollsspelare eller till hur värdefullt hans varumärke är. Så, med dessa nya facit i hand kan jag inte låta bli att småle lite medans jag jag skriver det här, för jag vet att Florentino Perez än idag grämer sig över att vår show-brasse valde att spela i blå-rött snarare än i vitt. Och en skillnad på 3m€ i deras båda prissummor gör det hela bara roligare. Lo siento, Perez!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-02-02 20:00
Baha

Tack! Skall genast kolla upp!
Barcelona NoGo™
2015-02-02 19:46
Fiorentina, looking to replace Cuadrado who joined Chelsea, keep on trying to sign Martin Montoya (23) on loan until end of season. [sky]

Barcelona Krabban94
2015-02-02 19:34
@grande jw:


All costs included är lönen med då?

Isåfall kostade ju Bale 200miljoner euro, men ingen talar om det...

Frågar ni mig hör lönen INTE till transfersumman...
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-02 19:32
@Erik Satie:Han fick ledig av personliga skäl. Skaffa dig twitter, följ barcastuff, rafael hernandez och Lucas reseende. Du kommer veta varje liten detalj om allt som sker i FC Barcelona.
Barcelona Erik Satie
2015-02-02 19:13
Någon som vet varför Messi missade träningen? Skadade han sig på matchen?
Barcelona grande jw
2015-02-02 18:58

@RafaelH117
"Documents delivered to the Spanish Tax Authorities finally reveal the real price Neymar was signed for, all costs included: €94m."

Förstår inte riktigt varför man ljög om priset? Kan det vara så att Zubi och Rosell inte ens hade någon koll själva? Jävla nötter.

När han väl värvades var man ju väldigt mån om att priset inte skulle vara för högt då man var rädd att han skulle floppa i Europa som 99% av alla brassar. Men Neymar har bevisat sig vara värd varenda öre.. Han kan mycket väl bli världens bästa fotbollsspelare om hans utvecklingskurva fortsätter på samma spår. Verkar vara en kille som höjer lagstämningen med 1000 %.
Han är även en av Sydamerikas största profiler, ett mycket starkt varumärke. Är otroligt glad att han valde oss. En väldigt stor ljuspunkt i all annan misär vi har fått genomlida.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-02-02 18:57
Trots vinst och bra motstånd och trötta spelare så tycker jag inte man ska vara rädd för att ge kritik när vissa förtjänar det. Neymar gör faktiskt en riktigt dålig match, tappar så otroligt mycket boll och utmanar väldigt ofta när han ska spela enkelt. Jag vet att det är hans bästa egenskap men det är helt klart något han kan utveckla, att lära sig passa bollen när vi behöver lugna ner och skapa flyt i spelet samt utmana när läget finns. Piqué har gjort några riktigt bra månader men tyvärr är sekvensen igår ett tydligt exempel på hans allra största svaghet, koncentrationsförmågan. Man kan aldrig vara riktigt säker på att han ska utföra en aktion 100-procentigt utan det kan komma en tabbe när som helst. Självklart går det att säga så om samtliga mittbackar men Piqué är speciell i den aspekten.

Albas inspel har många redan nämnt och jag instämmer i att de ofta är väldigt förutsägbara och enkla att plocka bort. Jag tycker däremot att de också väldigt ofta har skapat farliga chanser och mål vilket gör dem tusen gånger mer användbara än Alves ballongbollar. Rafinha gör en bra insats(bra och inte strålande, tycker väldigt många övedriver den tack vare målet) men det märktes att Rakitic saknades. Kontringslägena skapades mycket pga. vårt positionsspel på mittfältet, vi låg väldigt fel när vi väl tappade boll och anledningen är att Rafinha och Iniesta båda är såpass offensivt orienterade vilket i min mening inte funkar mot kvalificerat motstånd. De tillför båda två samma typ av fotboll, visst att Rafinha krigar som få andra vilket jag håller med om, men han är helt enkelt inte lika defensivt skolad och inte lika närkampsstark som Rakitic. Inte konstigt att Busquets återigen såg handikappad ut när han får stå för väldigt mycket av det defensiva arbetet helt på egen hand. Vi saknade även kroatens långpassningsspel då det väldigt många gånger blev stillastående och ett långsamt bollrull när vi för länge sedan skulle slagit en passning som slår ut deras mittfält. Något Rakitic är expert på att göra när det finns behov av det.

Hädanefter ska vårt mittfält formeras enligt följande: Busquets som pivote, Rakitic som tvåvägsspelare samt Iniesta/Rafinha som spelfördelare. Jag anser att dessa två tillför liknande egenskaper till laget men med det sagt är de rätt så olika som spelare. Iniesta är bättre när vi vill hålla boll samt mot lågt sittande försvar medan Rafinha är bättre lämpad för böljande fotbollsmatcher i och med sin styrka, arbetskapacitet, genombrottsförmåga och avgörande aktion(key pass eller avslut). Med facit i hand skulle Rakitic startat en såpass tuff match som igår, men vi lär oss av våra misstag och jag hoppas verkligen LE vid det här laget förstått hur vital Rakitic är för detta lagbygge. Varje gång han bänkas hänger hela defensiven på en skör tråd, och ett enkelt misstag som Piqués igår leder till mål. I mina ögon är han en stor del av svaret på våra försvarsproblem, det är precis en sådan mittfältare vi sökt efter som både kan bidra med flera olika kvalitéer i anfallsspelet men även säkra upp defensiven med sitt hårda jobb, styrka i dueller och positionsspel.

Spelarna såg ganska trötta ut igår vilken inte alls är konstigt då vi har ett dubbelmöte med Atlético i ryggen. Nu är det en veckas vila tills bortamatchen på San Mamés där ett ordinarie lag är ett måste för vinst. Rafinha får gärna starta igen men då ska det vara på Iniestas bekostnad. Suárez blir mycket viktig i denna tuffa och fysiska drabbning medan Rakitic som jag redan förklarat anledningen till, kommer bli mycket viktig på mittfältet. Samma backlinje som igår, jag hoppas inte Piqués misstag påverkar honom negativt utan att han fortsätter prestera den fina försvarsfotboll han gjort efter petningen under hösten. För att summera texten så tar jag ett 3-2-resultat alla dagar i veckan mot ett formstarkt Villarreal men det betyder inte att allt var frid och fröjd och att det inte finns händelser och misstag att lära oss ifrån av matchen. Jag förväntar mig en ordentlig förbättring, både nästa vecka och när vi sedan går in i CL. Då måste spelet stämma till 100 %
Barcelona Messsias
2015-02-02 18:35
Jahap då vekar det spikat cuadrado ät klar för Chelsea, jag som hoppades att skulle komma till oss :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-02-02 17:49
Enkos

Det är inte Barcelona som stäms har jag för mig. Barto och Rosell kan inte använda klubben som sköld i det här ärendet.
Barcelona enkos
2015-02-02 17:33
- Messi ha missat dagens träning med klubbens tillåtelse , sägs vara personliga skäl.

-Barcelona stäms för Neymars affären, både Rosell och Bartomeu
Barcelona påfågeln
2015-02-02 17:31
Det skönaste med detta transferfönster är att man slipper alla värdelösa transferrykten, även om engelska tidningar kommer att fortsätta att placera typ Pedro i Arsenal.
Barcelona Baronen
2015-02-02 17:28
Kul match igår. Svettigt. Vi fick kriga för att gå vinnande ur striden. Vi spelade inte på topp, men tillräckligt starkt för att slå en väldigt bra motståndare.

Rafinha var bäst på planen. Sicken lirare. Man ser att han fått mer självförtroende nu när Enrique släpper fram och ger honom mer ansvar. Vilken vänsterfot, kraftull men med magisk touch. Han är krigare och finlirare i samma kropp. Hoppas han får fortsätta starta, då har vi snart en gigant på mitten.

Iniesta. Jag vet inte riktigt. Helvete vad det känns som att han åldrats snabbt. Som han spelar nu är han som en blindtarm för laget. Bidrar inget offensivt och är ju som vi vet inte defensivt inriktad. Det gör mig lite orolig, skulle hans tid på absoluta toppen endast vara i 6-7 år? Hoppas inte det.
Det märkliga är ju att han är så oerhört lätt i kroppen och måste vara väldigt lättränad, ungefär som Ryan Giggs. Han borde ha minst 3-4 år till på riktigt bra nivå, tycker man.
Barcelona Smogen
2015-02-02 17:19
Chygrinsky är free agent! Detta jävla transferförbud!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-02-02 16:39
Inte många rykten om spelare på väg till Barca denna deadline day, hö hö.
Barcelona Rambla~
2015-02-02 15:05
Förresten, fan vad jag störde mig på Gios jävla firande vid 1-2 målet i går. Skitunge. :P
Barcelona Rambla~
2015-02-02 15:01
Den där Wenger tycks aldrig få nog. Hur många spelare med samma egenskaper ska han egentligen ha? Ser han bara offensiva mittfältare med utgångsposition från kanterna i sitt huvud?

Jag tror dock inte Arsenal kan locka Reus, inte tillräckligt stor klubb och med en losermentalitet.
Barcelona Z_Z
2015-02-02 14:52
@Gabriel:
Han är väl fullkomligt medveten om att Arsenal mer eller mindre garanterar att han hamnar i Barca senare vilket är vad han innerst inne vill :).
Barcelona LeoMessi
2015-02-02 14:49
Rafinha är ett rivjärn på mittfältet! Så otroligt härlig bollkontroll, mottagning och en grym förmåga att göra sin motståndare. Gillar även att han springer in i boxen så fort tillfälle ges. Enligt mig är han bättre offensivt än thiago, även om dom inte riktigt är samma spelartyp.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: