/spanien/barcelona/forum/3391.aspx/spanien/barcelona/forum/3391.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-22 14:04
alltså vet ni, det går inte en dag att jag tänker på förlusterna på hemmaplan, mot malaga o celta vigo. fyfan va vidrigt! ligan hade varit så gott som klar nu
Barcelona LeoMessi
2015-04-22 13:41
Lucho har ändå ett hyfsat bra facit dom 50 första matcherna. Bäst någonsin i barca faktiskt. Ja, till och med bättre än pep! Jag vågar gissa på att vi till och med har gjort fler mål och släppt in färre mål än under peps 50 första matcher.

Påstår inte att Enrique är bättre än pep. Men vi kanske bör lugna ner oss med kritiken, med tanke på att han tydligen har det sämsta mittfältet på många år.
Barcelona Neymar11
2015-04-22 13:17
Jag hoppas Iniesta såg matchen mot Valencia i första halvlek och insåg att laget verkligen behöver honom i form. Försvaret har räddat oss Anfallet har fått oss att flyga fram Mittfältet ska få bära oss nu, och är det någon gång dom ska toppa formen så är det nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-22 13:08
L.A.M Visst kritiken har inte alltid varit befogad, och man borde ha visat mer tålamod med tanke på det nya spelsättet Det jag har varit mest kritisk mot dessa 2 är deras oresonliga beslutsfattande ibland. Det här är ändå bland dom 2 smartaste mittfältarna i världen som har slutat tänka fotboll. Antar att uttåget med Spanien i vm gjorde sitt med självförtroendet. Det var ändå nu Iniesta skulle leda Spanien utan Xavi och vara den stora mittfältsgeneralen Iniesta behövde inte tänka på försvarsspel under Tito/Tata, utan kunde satsa enbart på det offensiva mer eller mindre. Utan att ha vidare koll på statistiken så kan jag påstå att Iniesta levererade som bäst under dessa säsonger statistiskt sätt Igår kändes Iniesta fit och i matchform, han klarade av det både offensivt och defensivt. Dribblade när han skulle och spelade enkelt när han skulle, då blir det så mycket enklare för resterande spelare Busken spelade enkelt igår med, inte en massa onödiga dribblingar stillastående mot 3 motståndare. Utan han gjorde det han skulle göra, förhindra motståndare/vinna boll och få spelet att flyta på med få touch
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-22 13:02
@Baha - Tres Amigos:

Så agerar en kapten.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-22 13:01
Vill minnas att när Pep var i Barca och vi så här långt inne i säsongen när det var semifinal i cl brukar ofta leda komfortabelt i ligan. Jag vill verkligen minnas att Pep bruka vila Messi 30 min här och där då vi oftast brukar leda 4-5 mål i liga matcherna. Den här säsongen är det så tight.

Varje match är som en final ju!!! Fan, va tight!!!!!!!!!!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-22 13:00
Kröjf Haha, skön du är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 12:56
Mascherano måste vara den ödmjukaste fotbollsspelaren i världen. Hur han gång på gång nämner att Busquets är bäst lämpad att spela före honom på grund av Barcas spelstil. Andra spelare hade grinat, bet om högre län och lämnat. Mascherano har La Masias anda i sig.
Barcelona LeoMessi
2015-04-22 12:56
Baha Det här med att Messi har tappat farten känns som en myt om jag ska vara ärlig. För någon månad sen så läste jag att han var den spelaren i Barcelona som hade högsta toppfarten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-04-22 12:53
Om L.A.M Nr 10 tystnar, blir Les Rambles ett tråkigare forum som förlorar i aktningsvärd fotbollskunskap.

Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-22 12:40
Neymar11 Förstår din poäng, det är lite hönan och ägget över det hela men visst har man under säsongen sett en tydlig förändring i spelsätt som självklart påverkat speciellt mittfältsspelarna som är vana vid någonting helt annat. Både Iniesta och Busquets har haft svårt att hitta sina roller, och den gemensamma nämnaren är att det inte handlar om en plötslig nedgång i kvalitet utan förändring i spelsystem. När de väl förstår sina uppgifter och hittar sina roller är det fortfarande samma briljanta spelare. Därför känns mycket av den kritiken de fått som felaktig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 12:35
Tur att Neymar har hittat formen. Messi vill aldrig vila. Inte ens under Pep guardiola. Han vill spela varje match men tyvärr behöver han vila. Messi gör sig bäst precist bakom anfallarna. Han har sin acceleration men han har tappat farten faktiskt.

Porto gick till Allians arena och la sig. Jag förstår inte hur porto kunde chocka sig själv så där. Hur kan man gå från det lag man var i Portugal till det man visade upp i Tyskland. Finns ingen förklaring för deras agerande. De kanske fick betalt under bordet för att lägga sig. skämtar.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-22 12:33
Angående Iniesta så har jag under en längre tid tyckt att vampyren hade varit den bästa möjliga ersättaren till Xavi man kan hitta. När Xavi och Iniesta var som bäst var de lika magiska på olika sätt men det råder inga tvivel om att Xavis roll är svårare att ersätta. Det perfekta hade då varit om Iniesta lyckats ta ett kliv ner i banan och vi istället letade på marknaden efter en ersättare till Iniesta vars spelstil är betydligt vanligare. Den här säsongen har dock Andres varit som bäst i sin gamla roll samtidigt som han inte riktigt hittat rätt i en mer tillbaladragen position. Vårt primära mål bör alltså fortfarande vara att hitta en värdig arvtagare till Xavi, vilket givetvis kommer att bli otroligt svårt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-22 12:29
L.a.m Däremot kan vända på det hela, hur kan det kollektiva fungera när 2 fundamentala spelare sviker. Igår kändes allt rätt, Iniesta hittade äntligen sin yta och busken gav sig fan på att inte släppa någon förbi. Men framförallt var det pressspelet som gav oss total kontroll, alla 11 gjorde sitt jobb i defensiven
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-22 12:23
Den här säsongen har återigen vittnat om hur man inte ska bedöma individuella spelare för noga när inte kollektivet fungerar. Det har klagats på Busquets och Iniesta men när laget spelar bra är de alltid bland de mest framatående. När Busquets får defensiv hjälp släpper han inte en jävel förbi sig och när Iniesta får spela närmare straffområdet och kombinera med andra är han magisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-22 12:21
Freeyourmind Tyvärr kommer han inte vilas, Lucho vill säkert men inte Messi. Bänkar Lucho honom igen och Messi blir grinig då är jobbet förlorad och alla fansen emot sig Det Lucho behöver göra är att förklara för Messi att han behöver vila och sparas inför den sista delen. Men hur deras kommunikation fungerar i dagsläget vet man inte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-22 11:54
@Neymar11:


Jag tror att han behövde vila lite.
Sen kan det vara att när Lucho bänkade honom så vill han visa framfötterna. Neymar hade ju dålig form nästan i 5 veckor.

Nu vill jag att Messi vilar om vi har bra en match. Han ser så sliten ut. Det är nu nu han ska konservera alla energi för det sista. Det som har varit jobbigt är att vi leder bara med ynka 2 poäng han måste spela.

Om Messi toppar formen igen, Iniesta försätter hitta den som han gjorde mot Psg, Neymar behåller sin. likaså Suarez och Busi spelar som han gör har vi bra chans...

Såg en lång highlights från matchen igår. Vilken press laget bjöd på. Det där kallar man press. Pressa som ett lag. Alla deltog.
Barcelona Davids3
2015-04-22 11:49
@DM1982:


Okej där fick du mig =D
Barcelona LeoMessi
2015-04-22 11:47
Såg bayerns match igår (sparade vår till sist) och i första halvleken så spelade dom riktigt bra. Men problemet var att porto inte pressade dom aggressivt, dom sjönk ner i knäna på deras målvakt och lät Bayern slå inlägg och köpa obehindrat in i deras straffområde. Minst 3 av målen kom till av direkt uuselt försvarsspel och kasst målvaktsingripande. Porto bestämde sig att pressa högt i andra halvlek och då gick det genast bättre. Men då låg man redan under med 5-0 så det var ju skitsamma. Bayern gjorde en riktigt bra första halvlek där i stort sett allting gick in i mål och där porto agerade Granada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-22 11:46
Baha Man kan störa sig enormt på neymar ibland, men så fort det är stormatch så levererar han. Underbar egenskap
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-04-22 11:46
Vad är det egentligen med Suarez högra hand ?
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 11:41
This season, Neymar alone has same number goals vs Top Teams (7) as BBC combined. And four penalties less.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Illusionista
2015-04-22 11:32
@Katalano:
Det tycker inte jag fkt. Jag håller med första skribent där. Veratti är en helt fantastisk fotbollsspelare. Han är en perfekt spelare för FC Barcelona och hoppas verkligen vi får in honom i laget. Egenskaper jag älskar med Veratti är: 1. Otroligt lugn och fin med boll. 2. Enormt duktig på att vinna boll. 3. En passningsfot som får har. En negativ aspekt med Veratti måste nog vara den obligatoriska gula kortet. Många gånger kommer det faktiskt pga onödiga saker också. Men det är ju något han kan träna på och bli bättre på. EDIT: Nu läser jag om din text och ser att du faktiskt inte skriver att Veratti är en dålig spelare utan snarare att han hade en dålig dag på jobbet igår. Ursäkta! Jo, jag håller med dig betydligt mer nu men jag tycker att han ändå gjorde ett riktigt bra jobb för att vara ensam mot Messi, Rakitic, Iniesta och Busq. Jag menar Cabaye och Matiudi var helt ute och cykla igår.
Barcelona Neymar11
2015-04-22 11:09
Sjöberg har ju inget jobb längre nu när det inte finns så mycket negativt med Barcelona. Lika bra att han fortsätter gömma sig Men antar att han dyker upp när Ronaldo gör ett straffmål ikväll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-22 10:57
Katalano Han började bra, men blev snurrig när Iniesta/neymar satte igång med sina dribblingar. Helt klart en stor talang och en fantastisk mittfältare Men när Barcelona gör en sådan halvlek som den första då kvittar det vem som är motståndaren
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-04-22 10:53
@Baha - Tres Amigos:


Jag förstår inte. Jag tyckte Veratti var mest osynlig igår. Han skulle leda ett mittfält som blev helt överspelat av Barcelona.

Eller är jag helt ute och cyklar?
Barcelona Neymar11
2015-04-22 10:05
El flaco Håller med angående Roberto, han har ju gjort bra matcher när han har fått spela pivote. Så lite talang har grabben trots allt, om inte det är tänkt med honom för framtiden så har Lucho åtminstone höjt priset på honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-04-22 09:28
Viasat sport har klippt ihop en video på ca 20 min med Suarez bästa mål, måste bara säga att vi har fått in en riktig klass striker. Jag tycker att han är världens bästa striker och man får verkligen se i klippet hur han kan göra mål från ingentans. Läste också nånstans att han är den enda spelaren som har gjort minst 10 liga mål i 10 raka säsonger.
Suarez kommer definitivt skjuta titlar till oss och det kommer att bli väldigt kul att följa honom i Barcelona, tror verkligen att han kommer bli en favorit hos många supportrar!

Jag måste erkänna att jag var livrädd ett tag när det ryktades om att Real skulle värva honom men som tur blev det inte så :)
Barcelona Liunil Masse
2015-04-22 09:22
This season, Neymar alone has same number goals vs Top Teams (7) as BBC combined. And four penalties less.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-22 09:16
Laget gjorde en riktigt bra insats igår där framför allt första halvleken var underbar att skåda. Man blev så jävla glad att se Iniestas rappa fötter återigen. Hans säsong hittills har varit något av en besvikelse, men igår var han en av de bästa under de inledande 45 minuterna. Sen var det även skönt att se Neymar näta igen och att man vann bollar högt upp på plan tack vare den offensiva pressen. Barça tillät inga negativa överraskningar.

Sen när man tar ut Iniesta och byter in Xavi tycker jag man sände det tydliga signalen att avancemanget var säkrad och det var dags att vila vissa spelare, spara på krafter och tänka på framtida matcher längre fram. Trots att man sänka tempot lyckades man ändå kontrollera matchen, vilket man inte gjort många gånger den här säsongen, och PSG skapa ytterst lite i andra halvleken. Det borde man försöka upprepa.

Sist tyckte jag faktiskt att Sergi Roberto gjorde en godkänd insats under de minuterna han befann sig på planen. Han verkar få ut mer av sitt spel på pivote-positionen än som interior, vilket är hans naturliga roll. Inte för att jag tror att Sergi Roberto har en lång karriär framför sig i Can Barça, men det är kul åtminstone att Luis Enrique har hittat en roll för ynglingen där han kan bidra så att man kan vila några stjärnor på mittfältet.
Annons: