/spanien/barcelona/forum/3335.aspx/spanien/barcelona/forum/3335.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-06-17 10:56
Martin Montoya (24) will leave this summer, while Douglas (24) will stay at Barcelona, as back-up for right back Dani Alves. [md]

En liten bit av mig dog precis...
Barcelona Zyzz
2015-06-17 10:52
När man ser Argentina spela så är man extremt glad över att Tata inte är tränare för Barca längre. Nu tror jag visserligen att Argentina kommer att vinna Copa America ändå med tanke på att de har varit överlägsna spelmässigt. Det beror dock inte på Tata.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-06-17 10:37
Har inte följt copa america men såg att ni diskuterade Argentina och då kikade jag på deras trupp, Harregud säger jag bara vilken trupp dom har. Dom ska kunna spela samba fotboll med den truppen.

Nu har jag inte sett någon match eller startelva i copa amerika men bara en snabb elva såhär

Romero
Zabaleta - Otamendi - Garay - Rojo
Banega - Macherano
Messi - Pastore - Lavezzi
Aguero
Barcelona LennyRomario
2015-06-17 10:28
@Flavía:

Nej, det menar jag inte. Jag menar att värva storstjärnor och vara sponsrad av oljepengar, det är att vara precis som vilken annan storklubb som helst.

Att värva storstjärnor, inte ha någon sponsor/alternativ Unicef, och att följa råden från mannen som la grunden till talangakademin och spelet som klubben fortfarande använder sig.... Ja, då är du inte som alla andra klubbar.
Barcelona Liunil Masse
2015-06-17 04:09
Gullit förklara det bra i studion, spelet är för centrerat och målet som Argentina gör är när man bredda med ytterback (Zabaleta) som slog inlägg och resultatet blev mål för Argentina. Du kan inte spela så centrerat mot ett kompakt försvarande lag som Uruguay, du måste bredda på kanterna och då kommer ytor tillkomma i mitten för att spelarna i Uruguay tvingas försvara kanterna. Nä Tata Barbecue Martino är för dålig som tränare, visa det i Barca och visar det nu i Argentina. Han håller på att förstöra Messis chans till att vinna Copa America. Messis prestationer hittills har inte varit så som man vet att han kan men felet ligger hos Tatas taktik, Messi får noll yta att operera i för kanterna används inte. Lägg Messi centralt och använd kanterna mer så hade Messi gjort 4-5 mål redan i turneringen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-17 04:00
Lion24

Klockren analys. Under de här två matcherna är Aguero den enda spelare som löper framåt. Skrev det i föra matchen. Alla argentinska spelare tar en vatten paus så fort Messi får bollen. Stället att bjuda på löpningar eller väga med honom så tar alla semester...

Kan fortfarande inte förstå vad De Maria gör i startelvan.. Pastore var bra..
Barcelona Lion24
2015-06-17 03:54
När jag kollade på startelvan inför Paraguay matchen så blev jag förvånad över att se Di Maria som anfallare. När jag återigen kollade på startelvan inför Uruguay så såg jag att Di Maria ännu en gång stod som anfallare. Därför försökte jag analysera lite grann hur Tata tänker med Di Maria. Om man kollar på länktips så ser ni ungefär hur Argentina spelar. Det här är spel på offensiv planhalva eftersom Argentina mestadels spenderar sin tid på motståndarens planhalva. Det vi ser är att Di Maria och Messi har ''falska'' roller. Dom är inte vänster/högeryttrar utan dom är centrerade. Ytterbackarna är dom som sedan tar deras positioner för att ''bredda'' eller för att vara alternativ. Di Maria är alltså egentligen en offensiv vänster central mittfältare. Kom ihåg att det inte ser ut så här i exakt 90 minuter, man får inte bli för lättlästa utan ibland så tar spelarna sina ''riktiga'' roller, dvs på kanten.

När Tata var tränare för Barca så minns vi ju alla hur han ställde upp med Busi, Xavi, Cesc & Iniesta samtidigt. 4 mittfältare alltså + en Messi. Lägg till Ney. Det där var våran offensiva kraft och som oftast spelade de viktiga och svåra matcherna. Jag blev förbluffad över att vi spelade med så många mittfältare/bollspelare när det inte fanns spelare som sprang på djupet för att luckra upp försvar. Sedan kom det massa uppgifter om att Tata ''tvingats'' spela ''the Barca way'' och inte den rakare fotboll han implementerade i höstas. Jag trodde på det men helt ärligt så börjar jag undra om det verkligen inte var Tatas idé själv att spela med så många mittfältare som är så extremt centrerade. Det Argentina vi ser idag är nästan exakt samma Barca vi såg under våren med Tata.

Men det som förbluffar mig är varför man spelar så extremt centrerad hela tiden? För jag menar, på motståndarens planhalva har man alltså 6 centrala mittfältare (Masch, Banega/Biglia, Pastore, Di Maria, Messi och Aguero. Motståndaren har minst 4 (2 defensiva mittfältare som oftast kan bli 3 och 2 mittbackar. Alltså delar 10-11 spelare ytor med varandra på en planhalva i mitten. Varför gör man det svårare för sig själv? Är det inte lättare att spela 3 mot 5? För Argentina har så pass bra spelare att dom kan spela 3 mot 5, när det finns ytor. Men just nu så måste motståndarna älska att möta Argentina, det är bara att stänga i mitten så har du hälften klar. Jag har försökt förstå Tata och när jag lyssnar/läser ordentligt på hans presskonferenser så menar han nästan alltid att dom vill ha kontroll på matchen. Hur har man kontroll? Jo, när man har bollen. Så långt är vi överens men inget lag kan ha kontroll över 90 minuter, det kommer alltid finns situationer där motståndaren kommer ha målchanser. Sätter dom sina och du spelar på samma tempofattiga sätt så kan det sluta illa, kolla bara Paraguay matchen.

Det finns knappt nå tempo med boll, ingen intensitet, ingen energi, inga löpningar, det saknas så enormt mycket i det argentinska laget. Tata spelar med maximal possession och frågan är om det är den rätta taktiken för Argentina. Knappt någon av spelarna kan hantera spel på små ytor förutom 1-2 spelare. Då spelar man väldigt oftast på små ytor eftersom man har så höga utgångspositioner, vilket leder till att motståndaren backar hem ännu mer och stänger igen. Tata har inte det spelarmaterial han behöver för sitt spel, men han tror det. En 1-meters passning kan sluta lite hur som helst bland de argentinska spelarna. Man kan träna upp sitt possession och passningsspel men det krävs en enorm tid, och förståelse för varandra. Den tiden har inte Tata och Argentina eftersom turneringen är så kort, sedan möts man inte igen förrän flera månader framåt. Tata gör det bara svårare för sitt lag än han behöver göra.

Sedan använder man Messi helt fel, eller man använder honom knappt. När Tata var tränare för Barca så var Messi som minst delaktig i spelet och jag tänkte och trodde att det var för att Messi kanske var helt ointresserad och enbart tänkte på VM. Men jag börjar förstå och tro att Tata vill använda alla spelare lika mycket. Det är en fin tanke mot de andra spelarna men om du har världens bästa spelare i ditt lag så måste du använda honom mycket bättre. Hade jag varit Tata så hade jag kollat noga på vad som fick Messi att ''vakna upp från de döda'' i Barca. Det var intensitet, energi men även spelare som tog löpningar när han hade bollen. Vem tar löpen nu i Argentina? Di Maria? Knappast, han är en ''med boll spelare'' som inte fått order om att ta löpningar när Messi har bollen. Alla står still när Messi har bollen och jag förstår inte hur man kan använda de andra spelarna så när man har Messi i sitt lag. Jag studerade Aguero lida noga också och om ni också gör det så kommer ni märka att han känns mer som en target spelare istället för en spelare som ska ta löpningar. Hade jag varit Tata så hade jag spelat med Kun på vänstern och Tevez/Higuain i mitten, och spela på det sätt som fick Messi att vakna igen i Barcelona.
Flavía
2015-06-17 03:41
@Rayonel Hudssi:
Visserligen är det otroligt sent men vill ändå passa på och tacka då du tog ändå din tid för att besvara min fråga :)
Flavía
2015-06-17 03:36
Om Argentina vinner med 1-0 mot Jamaica och att Paraguay vinner mot Uruguay med samma resultat, vem blir gruppvinnare?

Någon som vet kring det hela?
Flavía
2015-06-17 03:33
Hur långt når Argentina i Copa America tror ni?

Själv tror jag att de åker ut när laget ställs mot betydligt starkare motstånd, har svårt att se Messi göra underverk på egen hand mot vare sig Brasilien eller Chile tyvärr...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-17 03:32
Första gången man ser Messi ge intervju efter matchen...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-17 03:31
Vilken brutal match..

Det är ett mirakel att ingen blev skadade.
Är detta fotboll i Sydamerika? Ett tag tänkte jag, nu får Argentina åka ut så att Messi inte blir av sina knäar. Det sjuka är ju mer de tacklar honom desto mer vill Messi fram. Det är som att han tänder till när han får brutala kapningar på sig.

Det stora är hur De Maria lyckades få så många minuter med det bedrövliga spelet
Barcelona Deulofeu
2015-06-17 03:27
Vilken sjuk match vilka tacklingar inget för veklingar precis.

Messi var bra i andra riktigt bra Argentina lever!

Sov gott mina Barca bröder!
Flavía
2015-06-17 03:22
Lol, Aguero har haft färre bollkontakter än bägge målvakterna.
Barcelona 11-9-10
2015-06-17 03:18
87:de minuten byts hörnan ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-17 03:18
Sinnessjukt vilka störda tacklingar man får se! Timing is for pussies
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-06-17 03:17
11-9-10

Tyvärr så var bytet alldeles för sent, Tévez skulle ha bytts in redan i den första halvleken när Di Maria var tvärusel...
Barcelona 11-9-10
2015-06-17 03:15
Galen satsning haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-17 03:13
Äntligen tevez som kan servera Messi och banega som kan ge honom bollen
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-06-17 03:06
Herregud vilken jäkla miss från Uruguay!
Barcelona 11-9-10
2015-06-17 03:05
Vilken miss haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-17 03:04
Nu kommer Messi tunnla honom hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-17 02:57
Domarna i Copa america är fan värre än i Spanien. Ena stunden kan som ge gult för en perfekt tackling som går på boll och i nästa så kan man sätta dobbarna i knät utan att domaren ens funderar på att blåsa frispark.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-17 02:53
Klandrar inte honom för att han inte ville passa direkt haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-17 02:51
Aguero borde verkligen ha passat där! Men di Maria hade antagligen träffat läktaren ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-17 02:49
Vermaeleen får akta sig, Aguero satsar starkt på att vara mer skadebenägen.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-06-17 02:48
Rikligt skickligt gjort av Pastore som låg bakom 1-0 målet.
Flavía
2015-06-17 02:47
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-17 02:46
Vilken domare alltså...

Visste inte att tröjdragningar var tillåtet i Latinamerika..

Spyr på domaren arroganta uppsyn..

Barcelona 11-9-10
2015-06-17 02:46
1-0 aguerro
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: