/spanien/barcelona/forum/3301.aspx/spanien/barcelona/forum/3301.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-07-05 07:12
Kung Claudio Du verkar försvara alla förutom Messi. Undrar varför?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-05 06:16
Josep Maria Bartomeu: 9124 underskrifter

Joan Laporta: 4802 underskrifte


vad är det jag ser??? nej gud snälla säg inte att det är sant... vad tänker folket med när dom röstar????
Kung Claudio!
2015-07-05 04:15
Måste rycka ut och försvara Higuain.

Att man missar en avgörande straff förminskar knappast en spelare, skall man göra det när Messi brände från 11 meter mot Chelsea under CL-semifinalen (2012) eller Trezeguet som inte gjorde straffmål mot vare sig Milan i CL-finalen (2006) samt mot Italien (2006).

I rättvisans namn har han varit väldigt viktig för Napoli där han har pangat in mål i Europa League under den gångna säsongen. Man får heller inte glömma bort att argentinaren faktiskt var bättre än den överskattade Benzema i Real Madrid.

Och om ni verkligen anser att Higuain är "usel", trots att han har gjort 25 landslagsmål sedan 2009, vad fan skall man då säga om Tévez och Aguero som har gjort bara 13 respektive 29 landslagsmål TROTS att duon landslagsdebuterade för Argentina flera år innan "El Pipita"?

Barcelona Barca4life98
2015-07-05 04:14
Copa America nästa år också, 100-års jubileum. Bättre domare kommer att gynna Messi och Neymar ska ni se. Argentina, som förhoppningsvis byter tränare, får in Vietto, Dybala, Rulli, Icardi, Iturbe etc. istället för Higuain, Lavezzi och gänget.
Postat via SvenskaFans-appen
Kung Claudio!
2015-07-05 03:36
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Ni som påstår att Messi inte löper på djupet. Ge honom kreativa mittfältare så kommer han löpa på allt. Argentina har inga kreativa skön lirare på mitten utan de krigare av yttersta klassen. Anledningen att de inte släpper inte så många mål är de lägger så mycket fokus på försvaret, försvaret och försvaret. /QUOTE]
Trams!

Det fanns kreativa mittfältare såsom Pastore och Banega exempelvis, ändå sket Messi fullständigt i att ta löpningarna som krävdes. Sedan måste jag ifrågasätta ditt påstående att Argentina endast fokuserar på försvarsspel vilket är direkt felaktigt, man är nämligen laget som har gjort näst flest mål i turneringen (10 st).

Det verkar som att du svamlar för att försöka försvara hans usla insats. Messi underpresterade under VM-finalen och återigen misslyckades han när det gällde som mest...
Barcelona Lion24
2015-07-05 03:24
Ett stort grattis till Chile som helt rättvist vann turneringen. Det finns inte minsta tvivel om att Chile var det absolut bästa laget. Det går inte ens att diskutera enligt mig. Många verkar ha glömt att en Barcelona spelare faktiskt vann turneringen och även om Claudio Bravo inte är en lika stor klubbikon som Messi och till viss del Mascherano så representerar han våran klubb och han har hitills gjort det med bravur. Jag är mycket glad för hans skull! En som jag beundrar extremt mycket förutom Valdivia är tränaren Sampaoli. Hade jag varit president för valfri klubb i Europa så hade jag direkt försökt få honom. För att lära mig ännu mer så tänker jag studera hans fotboll ännu noggrannare utan att titta på resultat. Enligt mig spelar hans Chile den riktiga totala fotbollen: hög press, INTENSITET I PRESSEN (vissa tror att det räcker med att man har en hög backlinje och pressar högt men är man inte intensiv i pressen så ger det ingenting), extremt god teknik och passningsfot på samtliga spelare (vilket är beundransvärt, det visar att Sampaoli tränar väldigt mycket med boll), bollinnehav med tempo (vissa stunder vilar man med bollen vilket man måste göra när man är bollförande) och mycket mycket mycket mer. Hade Chile haft lite bättre kvalité på några spelare så hade finalen varit avgjord i första halvlek. Det var inte så att Chile hade massa 100%-iga målchanser men man saknade något där framme.

Det som är beundransvärt är att Argentina har bättre och mer ''tekniska'' spelare än Chile har men ändå så är chilenarna mer säkra med bollen vilket är helt fantastiskt. Det visar oss vad tränarna lägger en stor del på träningen av. Det är en fröjd för ögat att se detta lag spela och som sagt så kommer jag att titta mycket närmre på Sampaolis taktik. Sampaoli fullständigt åt upp Tata rent taktiskt. Argentinarna hade ingen plan B om vad dom skulle göra ifall dom blev tokpressade. Man litade blint på sin spelidé när man jobbar med varandra 7-8 gånger om året.

Argentina? Jag personligen kommer aldrig någonsin acceptera och respektera Gerardo ''Tata'' Martino som fotbollstränare. Jag kan inte i min vildaste fantasti förstå hur en tränare vill spela så extremt centrerad fotboll. De offensiva krafterna som Argentina har är Messi, Kun, Pastore och Di Maria. Minst hälften av dom här (Di Maria och Pastore) är spelare som lever på ytor, kontringsspelare. För Tata är en grej det viktigaste: kontroll. Kontroll på matchen. Hur har man kontroll på en match? Jo man ska ha bollen. Mourinho däremot anser att man kan ha kontroll på en match även när motståndaren har bollen. Det är olika som tränare tycker, finns inget facit i det. Men hur kan man ha kontroll (bollinnehav) med spelare som Biglia, Pastore och Di Maria? Tata drömmer, han tittar inte på vilka spelare han har. Han kör sitt race och blundar för det faktum att hans spelare inte kan spela den fotboll han vill. Biglia, som är en duktig och underskattad fotbollsspelare är nästan en kopia av Mascherano som inte alls ska ha nånting och göra med bollen. Man sätter alltså en sån spelare bredvid Mascherano och det är en mittfältsspelare man offrar (lagets viktigaste lagdel). Det finns ingen som helst logik i att ha Biglia som startman på mitten när man har Mascherano och när man försöker vara bollförande. Om man nu ändå sätter Biglia på mitten som startspelare så måste han ändå tillföra nånting när laget har boll. Mascherano gör inte det, vilket är förståeligt eftersom han är en ren defensiv mittfältare vars uppgift är att ge bollarna till dom mer kreativa spelarna. Biglia ska då vara en ''spelmotor'' eftersom Pastore har en högre utgångsposition än vad Biglia har. Men Biglia är en alibispelare. Det är inte hans fel, han har inte de kvalitéer för den här rollen. Därför kan man SE och utnyttja honom på andra sätt när laget har bollen. T.e.x så han kan vara en box-to-box spelare. En spelare som drar spelare åt sig för att ge ytor till andra spelare. Helt enkelt en spelare för dom andra, när han nu ändå startar och inte är kapabel till att vara en ''spelmotor''.

I presspelet så är man totalt katastrofala. Grejen är att Tata försöker implementera ett högt presspel, han gör faktiskt det. Men problemet är att han gör det fel. För dom som vill lära sig mer om fotboll (inklusive jag) så kan man jämföra hur Sampaolis lag pressar och hur Tatas lag pressar. Tatas lag pressar individuellt och Sampaolis kollektivt. När en spelare som är tränad av Tata ska pressa så ligger han inte på ett ''luraktigt'' avstånd, dvs att han inte står för långt bort eller för nära utan han ska stå på ett tillräckligt avstånd där han ska vilja att bollen ska nå fram till spelaren som är närmast honom så att han därifrån ska pressa. Ett planerat presspel alltså, det finns inte i Tatas tänk. Sampaoli däremot har ett sånt presspel. Hans spelare ligger inte för nära eller för långt bort. När en pressar så stänger dom andra spelarna passningsmöjligheter åt spelaren som blir pressad. Jag menar, när man pressar så gör man inte det för att ''bara pressa'' eller för publiken, förbundet eller vad det nu kan vara. Man pressar för att erövra bollen, skapa en möjlighet åt sig själv att göra mål och förstöra deras speluppbyggnad.

Skillnaden mellan Tatas och Sabellas lag är att Sabellas lag hade karaktär. Det här laget är identisk som Barca-2014 med Tata som tränare. Extremt odisciplinerade, extremt otränade och absolut ingen som helst karäktar. När Tata anställdes som tränare för Argentina så trodde jag att han skulle göra ett kanonjobb. Jag gick på all det där snacket om att spelarna var missnöjda med Tatas spel under våren o.s.v. I Argentina så trodde jag att man skulle kunna få ut maximalt av Tatas tänk. Jag blev chockad när vi spelade med Cesc, Xavi, Iniesta, Busi, Messi och Ney mot ett ultradefensivt Atlético. Alla spelare som är extremt centrerade och där ingen tar löpningar, alla som är ''med-boll-spelare''. Jag kunde inte svara på varför spelarna såg så extremt otränade ut men jag tänkte inte på det när Tata anställdes, jag valde det positiva. Nu verkar det som att det enbart var Tata själv som ville spela så under våren. För så som Argentina har spelat den här turneringen, precis så spelade vi under våren med Tata. Jag har mycket mycket mycket svårt för gå-fotboll, det är därför jag skriver en ''bok''. Jag har gått igenom det här med FC Barcelona och vet hur äckligt det är att titta på. Det där är inte tiki-taka. Det där är så långt som man kan komma. Sampaolis fotboll är riktig fotboll. Rolig fotboll som även ger resultat, bara man gör det på rätt sätt. Chile är värdiga mästare och man var helt klart det bästa laget!
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-07-05 02:41
@Barcelonistas:


Varför spelas turneringen nästa år också? Brukar det inte vara 4 år mellan varje upplaga av turneringen?
Kung Claudio!
2015-07-05 01:52
El Conejo

Jävligt synd dock att han är vansinnigt underskattad, finns folk som än idag tror att Casillas tillhör toppskiktet bland världens bästa målvakter trots att spanjoren är helt slut...
El Conejo
2015-07-05 01:49
Vilken sjuk målvakt vi har i Bravo. Borde räknas bland de absolut bästa i världen. I minut 119 lägger han markpassningar som om det vore en träningsmatch. Iskall.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Junta Dimision
2015-07-05 01:44
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:

Tror han gick för 37m euro.
Kung Claudio!
2015-07-05 01:36
FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Av flertal kommentarerna att döma så var det knappast på det viset. Återigen, det är väldigt många som skyller på alla andra i Argentina men du och andra på forumet blundar över faktumet att Messi var själv dålig. Han var kass i spelet utan boll och tog inga löpningar för laget, något som resten av hans lagkamrater led av......
Barcelona Ali G
2015-07-05 01:32
Messi var ju skrämmande dåligt och var inte direkt bättre än sina 'medelmåttiga' lagkamrater. När man trodde att han skulle kliva fram och bära laget till titeln viker han ner sig likt förra året. Messi drömmer om att vinna en titel med Argentina men varje gång ser han så ointresserad ut.

Men Grattis till Bravo och vår gamla Alexis, han var en gigant.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-05 01:32
@Kung Claudio!:


Jag tror att de flesta är här inne är glada att Chile van stället för någon annan nation. Kom igen, Alexis och Bravo.

Anledningen att många lägger fokus på Argentina heter Tata Martino. Du måste ändå hålla med att spelare som Lavezzi och Higuain.

Gubben röker på nånting.

Chile ska ha stor respekt för deras fina spel och hjärta. Tro mig, hade det varit ett annat lag som hade vunnit ikväll skulle alla gå wacko här inne.

Grattis, efter 99 år som kommentatorn sa.. :-P
Kung Claudio!
2015-07-05 01:28
Ärligt talat var jag en aning tveksam till chilenaren innan han kom till oss men han har motbevisat mig med råge, bara synd att Ter Stegen har en otrolig duktig målvakt framför sig som skall vakta buren i ligaspelet.
Barcelona 11-9-10
2015-07-05 01:28
Oh jo James har haft en oerhörd bevakning.. Visste inte ens att han har deltagit i årets turnering Det neymar, Messi, Ronaldo (till viss del) får stå ut med varje match är helt sinnessjukt. Speciellt för dom 2 först nämnda nere i Sydamerika, pajas domare som tillåter hundar ta till såna MEDEL
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-05 01:27
Barcanist

Minns du hur mycket Napoli köpte honom från R.Madridr?
Kung Claudio!
2015-07-05 01:26
Kul att i stort sätt alla hellre lägger fokus på Messis förlust i finalen medan Claudio, fick kröna sin makalösa säsong med en titel på hemmaplan, är ganska förbisedd.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-05 01:26
Argentina sög i den här matchen men det inte kan blunda för är att det enda farliga de har haft i matchen kom från Messi. Trots att detta inte var en fotbollsmatch. Markera en spelare och Rugby-tackla honom i 120 min plus tillägg är två olika saker. Var enda gång Messi fick bollen var det en tackling på tackling.
Att domaren favoriserar lite Chile är ingen diskussion eftersom det är hemmaplan. Argentina skulle säkert få samma hjälp också.

Den som förlorade den här matchen, gav alla fördela till Chile, mullvaden som förstörde för Argentina är enligt mig stavas Tata Martino.

Ni som påstår att Messi inte löper på djupet. Ge honom kreativa mittfältare så kommer han löpa på allt. Argentina har inga kreativa skön lirare på mitten utan de krigare av yttersta klassen. Anledningen att de inte släpper inte så många mål är de lägger så mycket fokus på försvaret, försvaret och försvaret.

Minns 2006 när idioten byte ut Riquelme. Jag skrek, vad fan gör du? Det där var väl balanserat lag. Sen 0-4 förlusten mot Tyskland vill inga tränare begå samma misstag. Argentina behöver en filosof i samma kaliber som Pep för att vinna någon final. Om inte Messi får nog och börjar välja startelvan..
Kung Claudio!
2015-07-05 01:23
FCB_Messi

Knappast bara Messi som har blivit markerad med 3-4 spelare under Copa.

Titta på James och Neymar som fick gå igenom samma sak under turneringen...
Barcelona Barcanist
2015-07-05 01:22
Higuain värderad runt 400-500 mille (då menar jag att det finns klubbar villiga att buda så mycket). Aguero värderad runt 600-700 mille. Let that sink in.....
Barcelona Barc6
2015-07-05 01:19
11-9-10. Förhoppningsvis har jag fel men att han förlorade idag kommer betyda dels att han trötta ut sig själv i helt onödan och kommer förmodligen inte vara tillräckligt med utvilad när säsongen påbörjas, samt att med tanke på hur han kände inför en vinst emot Colombia påvisar bara hur mycket han verkligen ville vinna den här titeln. Men det är som du påpekar, Argentina är ett cyniskt lag med medelmåttor till spelare, som är nästintill helt pinsamma att titta på(Higuain). Så jag hoppas att detta inte påverkar han negativt men det är endå svårt att se detta som en drivkraft för han. Men hoppas han motbevisar mig och att du har rätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-05 01:18
2016 - USA 2019 - Brasilien 2023 Ecuador Dom tre kommande Copa Americas!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-05 01:16
Nästa år är det Copa America igen, den kommer spelas i United States of America.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-07-05 01:14
Bara att gratulera Chile för deras första historiska Copa America titel.
De förtjänar vinna finalen, Chile har haft en gyllene generation i deras mått mätt med Alexis, Vidal. Isla. Medel. De förlorade på straffar mot Brasilien i VMi i åttondelsfinalen men nu på hemmaplan hade de alla marginaler på rätt sida.
Barcelona Barcelonistas
2015-07-05 01:14
Handlar inte bara om Tata utan detta är något gammalt i Argentina. Kollar vi hur de sett ut i VM så är det inget nytt direkt. 2002 - åkte man ut i gruppspelet efter att ha setts som en av storfavoriterna. Man spelade en fantastisk fotboll hela kvalet. 2006 - pekerman byter ut Riquelme och tar in en defensiv mittfältare i ett läge där man leder med 1-0 mot Tyskland. Med Riquelme på plan hade man fullständig kontroll och dominerade faktiskt mot Tyskland med Riquelme på plan. 2010 - ett otroligt obalanserat lag, man åker ut mot Tyskland med 4-0 och Maradona lyckades aldrig få igång dom. 2014 - går man till VM final med ett stundtals dåligt spel. Även här tycker jag att sabella misslyckades att få ut Max av varje spelare. Förlust på straffar mot Tyskland. Lägg därtill att Argentina förlorat 3 Copa America finaler under 2000 talet. 04 förlust mot Brasilien på straffar 07 förlust mot Brasilien med 3-0 15 förlust mot Chile på straffar För dåliga resultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-05 01:14
Att bänka Tevez är fan helt jävla galet !!! Alltså vad är det med dagens tränare och sjuka jävla beslut! Tata är fan i mig inte ensam på den fronten. Jag mena ser han inte det vi andra ser. En sak är säker tränarskap har i helvete heller ingenting med kunskap att göra tydligen. Utan det är ren skär kontakt jobb och tur. Känner du rätta människor och har typ lira fotboll på en hög nivå ja då kan du bli en topp tränare! Kan säga med handen på hjärtat att många i det här forumet hade kunna göra bättre jobb en alla dagens tränare. Och då menar jag ALLA varenda jävla kotte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-05 01:14
Barc6 Hunger till Barcelona? Vad han gör i Argentina skiter jag mer eller mindre i, speciellt med tanke på vilket cyniskt lag det är. Och alla dess medelmåttor
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2015-07-05 01:12
Det är Chiles tränare som vinner guldet åt dom . Man måste ändå erkänna att dom plockade bort Messi grovt . Taktiken var att spela väldigt tufft mot honom och omringa honom med 3-4 spelare så fort han fick bollen . Som han knappt fick för att det alltid var någon som var som ett plåster. Och det tuffa spelet mot honom gjorde så att han tappade lusten att spela , vilket märkes när han knappt sprang något .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-05 01:10
Äsch, det är ett större Copa America nästa år igen, den kan Messi ta och vinna, unnar Bravo och Alexis denna vinst väldigt mycket. Jag har även försvarat Higuain flertalet gånger för hans obefintliga missar, men den där straffen var droppen som rann över bägaren... jävla ärkesopa.
Kung Claudio!
2015-07-05 01:08
Nu skall jag leka djävulens advokat och inte försvara Messi, snarare tvärtom. Jag noterar att det är otroligt många som kritiserar Messis medspelare men att ingen lägger en skugga över honom. Ärligt talat, hur ofta tog han löpningar för att kunna friställa en lagkamrat? Han är tyvärr inget vidare när det kommer till spelet utan boll vilket gör att hans offensiva medspelare lider av detta.
Annons: