/spanien/barcelona/forum/3278.aspx/spanien/barcelona/forum/3278.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-13 20:59
Alltså dessa domare i spanska ligan.

Varför går inte lagen ihop och klagar över detta.
Domarna skämmer ut hela ligan.
Barcelona ElRaval
2015-04-13 20:59
Nu är alltså både Mustafi och Otamendi borta, va?
Barcelona enkos
2015-04-13 20:50
Mustafi varnad och missar Barcelona
Puyol #5
2015-04-13 20:50
@enkos:
Valencia gjorde ett ledningsmål nyss så det är inte hela världen...
Barcelona enkos
2015-04-13 20:40
Valencia precis rånade på solklar mål av inkompetenta spanska domare
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-13 18:28
@SOMISEREM1899:Tycker det hade varit ett intressant alternativ att testa, i synnerhet då jag trots att jag ofta stått bakom Montoya inte riktigt litar på honom i just den här matchen. Pedro är visserligen förståeligt nog defensivt oskolad men är ettrig i försvarsspelet, har bra löpförmåga, snabbheten och självklart flera snäpp bättre i offensiven.

Tänker man efter så spelar vi alltid en 3-4-3-liknande formation i anfallsspel och speciellt uppbyggnadsfas, där vi trycker upp Alba och Alves och Busquets droppar. Skillnaderna i denna elva är i princip bara en offensivare ytterback och Busquets istället för Iniesta, alltså ett mer defensivt inriktat mittfält. Jag är positivt inställd till det här alternativet, möjligtvis att man försöker få in Xavi på något sätt.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-04-13 16:59
Enligt Sport kan Luis Enrique ställa upp med en 3-4-3-formation ytterligare en gång mot PSG. Alba tippas då starta till vänster på mittfältet istället för att bänkas som förra gången och backlinjen tros bestå av Piqué Mascherano och Mathieu.

Endast Busquets, Rakitic och Alba nämns som potentiella startare på mittfältet, men personligen hade jag tyckt att det vore väldigt intressant om Pedro knep den fjärde platsen istället för Iniesta;

ter Stegen
Mascherano Piqué Mathieu
Pedro Rakitic Busquets Alba
Messi Suárez Neymar

När man sedan förlorar boll skulle formationen kunna bli 4-3-3 med Pedro som högerback;

ter Stegen
Pedro Piqué Mathieu Alba
Rakitic Mascherano Busquets
Messi Suárez Neymar

Lite väl riskabelt att testa det i en kvartsfinal i CL kanske, men intressant hade det varit.
El Conejo
2015-04-13 16:45
@Neymar11:
Om man såg på långa vägar att Sevilla skulle kvittera så var enligt mig det bästa bytet att man byter ut den mest riskabla spelaren på plan för att ta in den mest bolltrygga. BOLLINNEHAV ÄR BÄSTA FÖRSVAR tycker jag personligen, och ett byte av Pedro mot Neymar skulle inte ha lika stor effekt som att ta in Xavi. Att ta in Pedro sedan och ta ut Iniesta är ju ett resultat av att man vill jaga mål när man släppt in ett. Att byta in Masken och Xavi för att ta ut Rakitic och Iniesta är inte det mest optimala enligt mig då den som konstant försöker utmana och inte är rädd för att tappa boll fortfarande är kvar på planen. Fast vi alla har ju våra egna åsikter :)
Barcelona Neymar11
2015-04-13 16:16
El conejo Man såg på långa vägar att Sevilla skulle kvittera förr eller senare. Vi behövde ha kvar en matchvinnare för att storma i slutet Suarez och Messi hade ingen bra kväll, mittfältet kunde ha stärkts med både masche och Xavi genom raka byten med iniesta&rakitic Slutar med att pedro byts in när vi dka jaga mål istället för Iniesta som borde ha byts ut u första hand Hade pedro ersatt neymar så hade jag accepterat det, samtidigt som Iniesta hade byts ut mot Xavi. Då hade vi haft kontroll Istället blir laget fel balanserad när vi blev pressade som mest
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-04-13 16:13
@El Conejo:


Nix, även jag tycker att själva bytet var rätt, däremot kunde Lucho lika väl ha valt att byta ut Suárez, som var långt ifrån glödhet, och spelat Neymar på topp. Grejen är dock att LE uppskattar krigaren mer än finliraren i en sån här typ av match - men de tappade lika mycket boll båda två.

Och det är väl det som Neymar reagerar på, han var den betydligt hetare spelaren men ändå blir han utbytt - igen.

Den dagen Neymar förbättrar sin beslutsförmåga i balansen mellan anfalls- och försvarstänk - den dagen kommer han att blomma ut till en absolut världsstjärna. Till dess får han acceptera att bli utbytt fler gånger.

Däremot undrar jag ff vad Lucho ville få ut av att byta in Pedro mot Iniesta...
Barcelona the cameroonians
2015-04-13 16:04
Nesto

Angående Wenger så se jag inte honom som en vinnartyp som siktar högst. Trots uteblivna titlar har han fått stanna i Arsenal - varken klubben eller gubben själv verkar ha något problem med att deras projekt inte räcker längre än vad det gör.

Med det sagt så är det inte givet att samma sak skulle ske i Barcelona, men ibland får historien tala för sig själv när det gäller framtiden. Typ.
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:47
El Conejo Ja, för mig var bytet ganska så bra! Logiskt enligt mig med tanke på dels det du skrev men också med tanke på det tuffa programmet vi har framför oss.
Postat via SvenskaFans-appen
El Conejo
2015-04-13 15:43
Förstår inte hur folk kan tycka att det var så konstigt att byta ut Neymar? Han är en spelare som tar väldigt mycket risker och är inte särskilt passningssäker? När det är 15 minuter kvar av en match som man leder vill man såklart ta in en passningssäker spelare och spela ut matchen. Det kanske inte lyckades den här gången men är något som gynnar i majoriteten av fallen, kom ihåg att vi höll på att tappa el classico pga att Neymar ville göra mål så gärna i slutet, tror LE hade det i bakhuvudet. Eller är jag ensam om att tycka att bytet var rätt?
Barcelona Neymar11
2015-04-13 15:41
Alves är avstängd ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2015-04-13 15:40
Jaha...så nu är Alves skadad och missar matchen mot PSG. Ska man behöva stå ut med att se Montoya i 90 minuter?... Han har inte riktigt samma samspel med Messi som Alves har. Stort avbräck tyvärr.
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:36
Tycker bara att det är konstigt hur alla hyllade alla våra spelare och vår tränare efter City och Atletico matcherna t.ex. För att nu vända sig som vinden. Har vi blivit som Real Madrid var? Byta tränare hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:32
Ska vi få in en tränare som ska ta tillbaks oss till mer av "peps tiki-taka" så är det väl Paco Jemez eller Bielsa vi ska gå efter? Möjligen De Boer också? Som sagt så hoppas jag att Enrique stannar. Men jag börjar få känslan av att han själv kommer att avgå efter säsongen. Dessutom tycker jag att allt detta är överdrivet. Vi spelar 2-2 borta mot Sevilla och alla klagar på LE? Vi har bara förlorat 2 matcher och en oavgjord(?) sedan Januari!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-04-13 15:30
Riv Vermaelens kontrakt already. Han kommer ALDRIG platsa i Barça, förutsatt att han ens blir spelklar någon gång i det här livet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-13 15:27
Puyol blir 37 idag, gratulerar! Vår viktigaste spelare i historien. En ambassadör av rang för sporten och klubben, en kapten som man aldrig kommer glömma eller kunna ersätta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-04-13 15:10
[QUOTE=Erik Satie]Vermaelen uttagen i truppen mot PSG. Hoppas han får chansen innan säsongen är slut. [/QUOTE] Official: Vermaelen will in the end not travel with the group to France tomorrow, he will continue his recovery in Barcelona #fcblive Vermaelen är en pinsam historia som på ett fint sätt belyser klubben totala inkompetens till att köpa en mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
El Conejo
2015-04-13 15:08
Neymar ska bara sätta sig och hålla käften, LE är boss och tränaren, det Neymar gjorde är bara brist på repsekt. Ingen gör så, bryr mig inte om det är Neymar, Messi eller Sergi roberto vafan!
Barcelona Heisenberg
2015-04-13 14:58
Det framkom väl ganska tidigt att LE inte kommunicerar alls med spelarna utan allt går via assisterande. Tro fan Neymar och co blir förbannade när de inte får någon direkt förklaring från tränaren varför han gör som han gör.

Dessutom minns jag att spelarna var relativt öppet missnöjda över att LE släppte startelvan, men även matchtruppen, så sent då de inte kände att de kunde förbereda sig ordentligt då. Vad gör LE? Han ska visa att det är han som är boss och att det minsann inte kommer att ändras. Om det är viktigare för honom att demonstrera dominans än lagets bästa kanske inte en storklubb är riktigt rätt....
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 14:57
LeoMessi Suarez eller Neymar hade inte reagerat så om det var en tränare som är nära spelarna. Detta är konsekvenserna av att Lucho inte talar med spelarna och inte bildar en relation med dom. En speciell klubb som Barcelona där alla spelarna är som en familj borde ha en tränare som pratar med dom och lär känna vartenda en men icke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-13 14:54
Leomessi Inte det oavgjorda resultatet, men spelarna kommer troligen göra revolt. Speciellt stjärnorna där fram Barcelona har ju varit som en familj, men nu känns det inte så längre. Man säger ju knappt Lucho snacka med någon spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-04-13 14:35
En poängförlust leder till snack om tränarbyte i flera dagar framöver. Jag tänker inte döma ut Lucho riktigt än, även om han har stått för märkliga uttagningar och byten. Jag förstår neymars reaktion, det var ett ologiskt byte men jag gillar inte reaktionerna han och suarez har visat upp när dom har blivit utbytta. Enrique måste bli bättre på att kommunicera med spelarna, och spelarna måste bli bättre på att inte vara så rebelliska av sig. Ska vi byta tränare så ska det vara för ett riktigt etablerat namn, inga chansningar. Att vi släppte in två mål mot Sevilla har inget med enrique att göra. Han kan inte stå till svars för två grova individuella misstag. Inte så att han sa till Pique att slå den passningen. Den matchen var jag mer besviken på spelarna än på Lucho. Trots att han gjorde ett korkat byte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2015-04-13 14:17
@the cameroonians:Varför tror du att Wenger nöjer sig med en tredje plats?
Han ligger tvåa i ligan nu där han slås med klubbar som blir tankade av oljepengar.
Arsenal ligger bra till när det kommer till den ekonomiska biten och kan ändå vara där uppe och ge storlagen en kamp (typ).

Han (Wenger) är dessutom lojal till sin spelstil och kan förädla talanger på ett mycket bra sätt.
Han förstår possesion-fotbollen och vad man hört så är han som en pappa för spelarna. Något som kanske behövs i truppen?

Även fast han kan vara gnällig och tjurig i media så är han för mig väldigt ödmjuk och gentlemannamässig.

Det hade varit mycket intressant att se vad han skulle kunna göra med ett lag med bjudande ekonomi och bra talangfabrik. Barça?
Barcelona Amo.38
2015-04-13 14:14
Vilken tränare där ute skulle ni vilja se på Barcelonas bänk till nästa säsong eventuellt? Vilka alternativ finns på marknaden ? Koeman eller de Boer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 14:01
Kommer ihåg när Muller blev utbytt för några veckor sedan och man såg tydligt att han inte var nöjd med det. Vad gör Pep? Går till honom, ler och säger till varför och vips så var det bra. Vad gör Lucho när han byter ut Neymar? Ingenting och Neymar fortsätter vara frustrerad. Sånt vill man inte se... Sånt håller inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-04-13 13:54
Vermaelen uttagen i truppen mot PSG. Hoppas han får chansen innan säsongen är slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-13 11:52
the cameroonians/

Joan Laporta har oändlig bättre track-record när det gäller tränarval än vad Rosell-juntan har haft. Därför kommer jag per automatik vara öppen för om Laporta väljer att plocka in en ny tränare, om han nu ställer upp och vinner presidentvalet. Även om han hade valt att förlita sig på Lucho hade det gett mig ett viss lugn då Laporta alltid gav sina tränare förtroende och lät de bygga upp sina projekt. Två tränare på sju år talar sitt tydliga språk.

Nu låter jag säkert som om jag vill se Luis Enrique lämna och att jag törstar efter att se ett nytt ansikte på tränarbänken och så är inte fallet. Jag är helt enkelt realistisk. Den nuvarande situationen som Lucho har med vissa spelare är inte hållbar i längden. Jag får bara känslan att Luis Enrique och Messi har, efter förlusten på Anoeta, lagt undan stridsyxorna snarare än att de har en bra relation. Det är bara ett dåligt beslut ifrån att explodera igen.

Om Luis Enrique lyckas hitta en balans där han kan vara tuff mot spelarna och kunna föra en dialog med de, samtidigt som han har en styrelse bakom sig som stöder honom fullt ut, kanske jag ändrar min ståndpunkt.
Annons: