/spanien/barcelona/forum/327.aspx/spanien/barcelona/forum/327.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-30 20:14
Det Lucho ska ha pluss för igår, är att han gör korrigeringar i halvlek, som gör det något bättre. Han ändrar till 3-backslinje med Mascherano, Umtiti, Rakitic. Flyttade fram ytterbackarna högre upp. Det gjorde att variationen i spelet blev bättre. Denis blev då balansspelare på mitten, det blev tyvärr inte lyckat. Han var allt för lite spelbar, alternativet blev nästan alltid istället en krossboll för att byta kant.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-30 19:31
[QUOTE=LennyRomario]Ja, du pratar om att du kallas för plastfan. Men ingen här inne känner vid sig att de kallat dig ett plastfan. Så vem är det som kallar dig plastfan? Den enda jag sett hittills är du själv. Så varför inte bara sluta med det? [/QUOTE] Och du tror att det här är första diskussionen jag har med någon ang. detta? Då tror du fel. Som sagt har inte påstått att han eller någon annan kallat mig plastfan eller liknande nu. Men återigen jag har haft den här diskussionen förut och då har man ifrågasatt varför jag håller på Barca när jag förespråkar Bartomeus ledning. Då nämnde jag bara att ska man då även ifrågesätta supporterskapet hos medlemmar som varit med sedan lång tid tillbaka bara för att även dem uppskattar Bartomeu? Det här var alltså en fråga jag ställde rakt ut till forumet och inte till någon specifik medlem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-30 19:20
Påstår du att modric har varit jämn senaste 2 åren? Nu intalar du dig själv att gräset är grönare på andra sidan bara. Om lucho ska behöva lära dessa hur man spelar fotboll så är problemet betydligt större än lucho. Det är fortfarande inte defensivt dom brister utan med boll, och dom löper trots allt mindre nu än under pep så den ursäkten finns inte heller. Våra offensiva spelare borde prestera bra mycket bättre offensivt med tanke på hur mycket frihet dom får. I detta facket slänger jag helst in talangerna samt nyförvärven som spelar för fegt för min smak. Busken största problem är att han gör det svårt för sig själv. Men du har rätt det är luchos fel, han borde bänka dom som inte presterar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-30 19:02
Något som slog mig nu är att våra ytterbackar sällan är med i anfallen nu för tiden. Det beror främst på att anfallen är så korta då vi har ett rakare spel. När vi etablerar långa anfall kommer ytterbackarna fram i banan, men det är inte så ofta. Med detta sagt så har vi inte lika mycket behöv av ytterbackar som är fantastiska offensivt längre. Defensiven blir mer betydelsefull.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-30 18:48
El Pistolero #9

Håller med om det inte finns lika många alternativ för mittfältarna längre.
Minns inte sist de spelade sig genom mittfältet med trianglar passningar. Arsenal, bayen Man City behärskar det spelet bättre än oss i den här säsongen måste jag säga.

Jag förespråkar inte att man ska sidledspassa in i evigheten utan, man vill se en varierad spel som 14/15.

Måste tillägga att alla inte tar hemjobbet eller pressar.
Hoppas det blir ändring på det när det vankas stor matcher nu.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-30 18:42
neymar JR

Det roliga är att det är inte så att Busi har spelat dåligt någon enstaka matcher utan vi pratar om hela den här säsongen. Men hej, låt oss skylla på Lucho.

Jag tycker fan synd om Rakitic. Han har världens mest otacksammaste jobb.Han försvarar för 2 personer. Vi vet alla vilka offensivt spel han har i sig men de kan han inte använda längre när han spelar i Barca.

Så synd, hans skott skulle behövas.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 18:41
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]El Pistolero #9 Ja, det är Lucho som ligger bakom alla bolltappar Busi gör per match. Låt oss skylla på att Busi inte har varit sig själv hela den här säsongen. Eller när mittfältarna väl får bollen kan de inte passa fram bollen på djupet även om det räddade deras liv. Vår mittfält har tappat kvalité och kreativitet sen den dagen Xavi gick. Om Barca fixar den dimensionen av spelet skulle de vara ännu farligare [/QUOTE] Kolla närmare på Busquets bolltapp denna säsongrn o se vilka alternativ han har att passa när han har bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-10-30 18:39
Det som är problemet är att Messi och Neymar, framförallt Messi, som spelar som yttrar inte tar hemjobbet i "mindre matcher". Då försvarar vi och pressar med 7 man och då är det svårare att vinna tillbaka bollen högt upp. I försvar ser det oftast ut såhär; 4-4-2 Ter stegen- Roberto, Pique, Umtiti, Alba- Rakitic, Busquets, Iniesta, Neymar- Messi, Suarez Och i anfall; Ter stegen Pique, Umtiti Busquets Roberto, Messi, Iniesta, Alba Rakitic Neymar Suarez Så man får välja, antingen så tvingar man Messi och Neymar att ta hemjobbet som dom gjorde 14/15 eller så spelar man såhär. Messi börjar få problem med skador etc. Han kanske inte orkar lika mycket längre... Rakitic i vanliga fall och Denis igår får agera höger mittfältare oftast vilket tar mycket på krafterna. Kanske därför Denis byttes ut igår och Rakitic oftast byts ut istället för Iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 18:39
[QUOTE=neymar JR]Lucho kräver hårtjobb i defensiven, helt rätt! Men på vilket sätt hämmar lucho dom offensivt? Tvivlar på att lucho vill förhindra deras kreativ, eller tror du på allvar att fallet är så? Är du så trångsynt? Cynisk? Säg mig en annan tränare som ger spelarna mer frihet än lucho offensiv väg? Iniesta är gammal att han inte kommer vara jämn i sina prestationer är knappast luchos fel. Busken är fortfarande mer eller mindre felfri defensivt, att han kladdar och slår bort enkla passningar är knappast luchos fel. Sen att du har inbillat dig att han är fantastisk i spansklaget är skrattretande, han är exakt lika bedrövlig där den senaste tiden. [/QUOTE] Ja det tror jag. Det är antingen det eller så är han så bedrövlig taktiskt att han inte vet vad han gör, det vägrar jag tro för då är det väldigt illa. "Iniesta är för gammal" spare me the bullshit. Då är Modric också för gammal för att spela de flesta matcherna för RM när han är tillgänglig, oj vad ojämn Modric är, not! Busquets är alltid bäst i spanska landslaget, inget snack. Bedrövlig i spanska landslaget var det...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-30 18:39
El Pistolero #9

Ja, det är Lucho som ligger bakom alla bolltappar Busi gör per match. Låt oss skylla på att Busi inte har varit sig själv hela den här säsongen.

Eller när mittfältarna väl får bollen kan de inte passa fram bollen på djupet även om det räddade deras liv.

Vår mittfält har tappat kvalité och kreativitet sen den dagen Xavi gick.

Om Barca fixar den dimensionen av spelet skulle de vara ännu farligare
Barcelona neymar JR
2016-10-30 18:26
Lucho kräver hårtjobb i defensiven, helt rätt! Men på vilket sätt hämmar lucho dom offensivt? Tvivlar på att lucho vill förhindra deras kreativ, eller tror du på allvar att fallet är så? Är du så trångsynt? Cynisk? Säg mig en annan tränare som ger spelarna mer frihet än lucho offensiv väg? Iniesta är gammal att han inte kommer vara jämn i sina prestationer är knappast luchos fel. Busken är fortfarande mer eller mindre felfri defensivt, att han kladdar och slår bort enkla passningar är knappast luchos fel. Sen att du har inbillat dig att han är fantastisk i spansklaget är skrattretande, han är exakt lika bedrövlig där den senaste tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 18:15
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Intressant. Inget fel på den taktikern men varför bara envisas samma taktik varje match. Sen måste vi vara ärliga och erkänna att ingen av våra mittfältare har spelat bra den här säsongen. Någon som vet hur det går med skadefronten. Vem kommer tillbaka snabbast. Jag kollar på en spelare som Veratti och undrar hur länge han kommer att vara där till någon annan köper honom från blåbärs ligan. De där pengar som gick till Paco och Gomez skulle vara värda Veratti (stavning) [/QUOTE] Återigen, du gör misstaget att beskylla mittfältarna när Luchos spelsystem inte gynnar dom för fem öre. Samma skit Busquets får när han inte är problemet, även Iniesta med jämna mellanrum. Verratti hade också varit dålig under detta spelsystem. Men visst vi kan stämpla Denis o Gomes som floppar o sälja dom, sen se dom briljera i en annan klubb där mittfältet är prio 1.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-10-30 18:13
@Blaugrana91:
Ja, du pratar om att du kallas för plastfan. Men ingen här inne känner vid sig att de kallat dig ett plastfan. Så vem är det som kallar dig plastfan? Den enda jag sett hittills är du själv. Så varför inte bara sluta med det?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-30 18:02
@El Pistolero #9:


Intressant.
Inget fel på den taktikern men varför bara envisas samma taktik varje match. Sen måste vi vara ärliga och erkänna att ingen av våra mittfältare har spelat bra den här säsongen.

Någon som vet hur det går med skadefronten.
Vem kommer tillbaka snabbast.

Jag kollar på en spelare som Veratti och undrar hur länge han kommer att vara där till någon annan köper honom från blåbärs ligan.

De där pengar som gick till Paco och Gomez skulle vara värda Veratti (stavning)
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 17:52
"Are we still debating whether Barcelona have central midfield passing issues? Or can we move to debating the reasons behind it?" (Länktips). O folk kritiserar våra mittfältare. Kolla detta. Inte alls konstigt vartenda mittfältare underpresterar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 17:39
Seriöst, vart håller the cameroonians hus? En saknad skribent på forumet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-10-30 16:38
Ryktas om att Veratti tröttnat på Paris, men som skribenten nedan skrev vi pungade ut 700 miljoner för Paco och Gomez *facepalm*
Barcelona Santiago Cazorla
2016-10-30 16:08
@oocbgb:
Bland annat frispelningen till Suarez var fin. Tycker Mascherano var grym igår. Sedan förstår jag inte riktigt varför Rafinha spelade till vänster med tanke på att han är vänsterfotad, hade varit bättre om han bytte sida med Denis.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-10-30 15:23
Såg inte matchen igår men kan nog gissa mig till hur det såg ut. Segt, stillastående, spelare som väntar på att Messi ska fixa biffen och som inte ser någon anledning att ge 100 % mot Granada. Men en match där vi fortfarande tar en rätt trygg trepoängare. Så länge vi klarar av att steppa upp i svårare matcher blir jag inte överdrivet orolig efter sådana här insatser, men det är frågan om vi kan det. Vi gjorde det delvis mot City men fick lite hjälp på traven. Nästa vecka är det verkligen upp till bevis mot först ett motiverat och revanschsuget City och sen en oerhört tuff bortamatch i Andalusien. För mig är det ingen tvekan om vilken match som är viktigast. Vi har i princip redan säkrat gruppsegern och prio 1 just nu är helt klart att hänga på ligatoppen. Jag kollade lite spelschema inför El Clasico. Real Madrid har visserligen en riktigt svår match, borta mot Atletico, men utöver derbyt ska de kunna städa av de andra lagen utan större problem. Vi har som sagt Sevilla på bortaplan, men även ett obehagligt besök på Anoeta två veckor senare. Med dessa förutsättningar ser jag det som en rimlig målsättning att ta över serieledningen i samband med El Clasico. Att vi ska gå om Real innan 4 december ser jag som otroligt, vi ska antingen gå rent eller hoppas på att Real slarvar bort poäng i någon enklare match. Däremot blir jag besviken om vi inte ger oss själva chansen att gå om i och med vinst. Gör vi det så ser det faktiskt rätt så ljust ut trots allt, då vi hittills haft ett något tuffare schema än Real. Givetvis är CL den mest prestigefyllda turneringen men den avgörs som vi alla vet under säsongens tre sista månader. Nu är det istället viktigt att skaffa sig bra förutsättningar för ligaseger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2016-10-30 14:53
Om inte alls lång tid slår säsongen fas nummer 2 , och våren kommer med storm. Det känns verkligen som jag inte riktigt vet vart vi står formmässigt. Backlinjen har blandat och gett och varit ganska skadedrabbat från allra början. Detsamma gäller mittfältet som roterats vilt av LE, och våra talanger har inte hittat sina roller till fullo. Det dröjde också en lång tid innan MSN spelade sin första match tillsamans och de börjar nu sakta men säkert leverera fram resultat, men även här har vi mer att få ut. 4 starka utropstecken denna säsong är onekligen Umtiti, Roberto, Rafinha och Messi. Fyra spelare som presterat sedan sin första match och spelat otroligt bra. Mina fyra minustecken denna säsong är dessvärre spelare som Masherano , Busquets, Gomes och D.Suarez. Några har haft ont om speltid medans vissa har dragit på sig småskador. Men jag tycker fortfarande dessa spelare måste upp ett snäpp om vi ska kunna utmana om trippeln. Speciellt de två förstnämnda som är så otroligt viktigta för hela balansen i laget. Har en viss osäker känsla kring laget, ett gäng viktiga och avgörande matcher väntar inom kort. City, Sevilla men också Real Madrid om dryg en månad. Kanske får vi ett definitivt svar om en månad vart vi står. Men jag hoppas verkligen vi exploderar denna säsong , precis som vi gjorde under LE's första säsong. Vi har truppen och spetsen för att plocka hem trippeln.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-30 14:41
OFFICIAL: 20-player squad for the game against Manchester City. Barcelona B players Nili, Marlon and Alena called up. [FCB] Varför blir denna Nili uttagen när Palencia petar honom i B-laget? Helt sjukt ologiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-10-30 14:22
Tycker att det är sjukt tråkigt av LE vi la 700 miljoner på Paco och Gomes. Två spelare som LE önskat. Och när dom är i hamn så verkar han inte ha någon plan för dom. Undrar om han scoutar dom via Youtube.
Barcelona Dûssel
2016-10-30 13:35
Någon här inne som faktiskt såg matchen live igår ?
Barcelona Blaugrana91
2016-10-30 13:26
[QUOTE=Katalano]Jag har aldrig kallat dig för plastfan så jag förstår inte varför du ställer den frågan till mig i vår diskussion. Jag försöker vara saklig men det är svårt när vi diskuterar olika saker. [/QUOTE] Jag diskuterar samma sak som igår, dvs att jag tyckte det var intressant att så många medlemmar är nöjda med Bartomeu och hans ledning. Samtidigt om jag säger samma sak blir jag stämplad som plastfan eller att jag inte är ett äkta Barcafan, då ställde jag frågan ut till forumet att medlemmarna kanske inte heller är äkta fans, detta ser du om du går tillbaka och läser vad jag faktiskt skrev i mitt första inlägg. Sedan har jag inte på något sätt sagt att dina eller någon annans åsikter är fel och att jag inte respekterar dem. Men ja vi tycks prata om olika saker....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-10-30 12:52
Helt ärligt vad mer förväntar ni er av spelet när vi står med ett av de svagaste mittfälten på länge? Ofattbart att vi för några år sedan dominerade den delen av planen för att sedan nu byta linje helt och dras med en Sidledspassande Raketoc.
Barcelona Cule4life
2016-10-30 11:58
Jag har fortfarande inte fattat vad Gomes roll är och vems ersättare han är?
Barcelona Barca4life98
2016-10-30 11:36
Flavia Vill inte räkna bort Gomes ännu, vi måste ge honom tid. Däremot tycker jag att värvningen var överflödig när vi redan hade; Denis, Rafinha och Arda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-10-30 11:36
Missade igår andra halvleken men hann första och den var bedrövlig minst sagt.

Hur var den andra?
Skapade Barca chanser? Det viktiga är att vi kommer fram till läge. Målen kommer sen hoppas man.

Var det högre tempo i andra?

Tack på förhand
Flavia
2016-10-30 11:01
Tyvärr så kan man såklart inte hävda något anat än att Andre Gomes har varit en jävla besvikelse för oss, än så länge...

Jag var skeptisk med att vi skulle värva portugisen. Jämfört med exempelvis Fabregas, så hade spanjoren åtminstone statistiken (mål/assists) på sin sida för att rättfärdiga vårt beslut att köpa honom.

Gomes har inget utav dessa. Jag hoppas såklart att han blir någorlunda bra men jag är mycket tveksam ifall om det blir så hos oss..
Barcelona Katalano
2016-10-30 09:12
@Blaugrana91:


Jag har aldrig kallat dig för plastfan så jag förstår inte varför du ställer den frågan till mig i vår diskussion. Jag försöker vara saklig men det är svårt när vi diskuterar olika saker.
Annons: