/spanien/barcelona/forum/3266.aspx/spanien/barcelona/forum/3266.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2015-07-08 01:34
papillon "Bartomeu är feg, han är si han är så. Mannen är smart, han vet antagligen att han har allt att förlora genom att ställa upp på en debatt och därför ställer han inte upp, punkt slut" Allt att förlora? Bartomeu själv säger ju hela tiden att han aldrig gjort något fel så jag tycker det är konstigt att han inte ställer upp. Jag menar, om han nu inte gjort något fel så borde fegisen stå för hans handlingar (som är rätt enligt honom) och ha motargument. Istället visar han noll respekt mot alla övriga kandidater för att han innerst inne vet om att han gjort så mycket fel att det är löjligt, han vet om att om han ställer upp i debatter så kommer han bli överkörd framför alla som kommer rösta. En fegis som ljuger dygnet runt. Grym president!
Postat via SvenskaFans-appen
Arda Turanismo
2015-07-08 01:13
Arda: "Shirt number? I know few numbers are available at the moment, but this isn't important for me. Main thing is to play at Barça" [rac1]
Arda Turanismo
2015-07-08 01:12
Neymar: "Arda Turan is a great player. He's one of the best players in the Liga. He's very talented, he'll help us a lot." [sport]
Barcelona Liunil Masse
2015-07-08 01:09
Gabriel och Diar Shekha, håller fullständigt med. Detta är som en mardröm som kommer fortsätta i 6 jävla år till, 5 år räckte inte, 6 till! Kill me!! Kan någon här nämna något positivt Rosell/Bartomeu gjort för klubben sen man tillträdde? Det finns inget. Finns bara en massa misslyckanden Kolla hur Bayern sköts av sin ledning och kolla på detta tramset. Vi är FC Barcelona, sällan jag blir avis på någon annan klubb men nog fan är jag avis på hur Bayern sköts om man jämför med oss med råttan Bartomeu. Det är sorgligt, vi förtjänar bättre men icke, medlemmarna vill tydligen att FC Barcelona ska begravas. Jag är rädd för framtiden, verkligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-08 00:27
Som sagt, man märker direkt vilka som förespråkar Bartomeu bara för att desperat försöka vara annorlunda och för att sedan kunna delta i dom dagliga valdiskussionerna härinne genom att systematiskt hoppa på dom som vill se vilken annan kandidat som helst vinna före Bartomeu, den självutnämnde föredetta klubbpresidenten. Det har blivit en ny trend efter vår fenomenala vårsäsong. Papillon är ett lysande exempel på detta, en provokatör av rang och alltid utan ett bra argument och alltid en dålig ton samt spridda påhopp. Någon som minns KarmalsKaranka?

Finner ni det givande att diskutera med honom? Behöver man ens förklara för en riktig culé vad klubbens värderingar är och varför Rosell/Bartomeu inte fungerar som komponenter i den ekvationen? Jag vågar sticka ut hakan här och påstå att det finns ingen som vill se Bartomeu som president på riktigt utan det är endast för att man tröttnat på att läsa om att i stort sett alla vill se honom fara och flyga.
Barcelona Gio Style
2015-07-08 00:24
Jisses, har folk redan glömt hur mycket vi lidit på grund av den här ledningen?
Visst tog vi trippeln men jag har fortfarande räknat dagarna till omvalet.

Räcker det inte med att se hur våra profiler behandlats och deras egna beslut (Puyol, Valdes osv)?
När ikoner flyr så är det ju något som är helt galet och det är alarmerande nog.

Vill även välkomna Arda till klubben, men känns det inte lite som att Barto värvade Arda för att "nollställa" övriga konkurrenters affischnamn?
Många tänker säkert att vi inte behöver Pogba/Verratti nu när Arda anlänt.
Barcelona LennyRomario
2015-07-07 23:54
@papillon:
Var i ligger det patetiska? Och det handlar väl i grunden inte om att Laporta ska vinna, utan att Bartomeu inte ska det. Men Laporta tycks vara den enda som kommer i närheten. Om jag blev glad när Barca vann CL? Ja. Så glad som man borde bli för att vinna CL? Nej. Fick kritik för att jag var gnällig då också. Och ja, sitter Bartomeu kvar kan du ge dig fan på att jag hoppas att vi åker ur gruppspelet kommande år, om det betyder att någon som bryr sig om traditioner och värderingar tar över. Och som sagt, att bete sig ohederligt och fegt är inte längre ohederligt och fegt. Det är smart. Bluffa med övergångar? Smart, om man får den spelare man vill ha. Montera ned la masia och b-laget. Smart, vi behöver inte skiten. Vi har råd att köpa spelarna istället, vi har ju Qatar på tröjorna. Edit: Insåg nu att du är samma snubbe som idag dessutom hunnit med att försvara Suarez "Negro", och tidigare försvarat hur värvningen av Neymar gått till, och påstår utan källor att Laporta hänger med horor. Du är ju uppenbart ett troll. Dumt av mig att nappa. Igen.
Barcelona Ali G
2015-07-07 23:47
Di Campli (agent Verratti): "Marco would like to play at Barça, but PSG aren't willing to sell him." [ser]

Barcelona Junta Dimision
2015-07-07 23:30
papillon

Bartomeu som ville att samtliga kandidater skulle gå efter fairplay har inte ens bollarna nog att debattera om sitt projekt med de andra kandidaterna. Han har ingen respekt mot sina motkandidater, ännu mindre när han börjar prata om fairplay. En feg råtta är vad han är och det är ett skämt att han ens får ställa upp i valet när han är åtalad för skattefusk och korruption, som han säkert lär bli fälld för.
Barcelona LeoMessi
2015-07-07 23:24
Papillon Hur mycket bättre är du då? Det enda du gör är att klaga på att skribenter klagar på barto. Är du så mycket bättre då? Var det inte barto som snackade om fair play? Hur fair play är det att vägra ställa upp på debatt? Om han är så duktig och oskyldig samtidigt som han inte har något att dölja så borde han väl inte vara rädd att ställa upp på en debatt? Enligt dig är han smart som inte ställer upp eftersom han skulle förlora; vill du då ha en president som är feg och svag som inte vågar stå till svars för något? Du får gärna hålla på barto, för alla kan inte tycka lika. Men du får backa upp det med något, istället för att sitta här klaga på samtliga skribenter. För då är du lika "jobbig" som dom du anklagar för att vara det. Har redan blivit spärrad en gång tidigare på grund av att du inte kunde sluta stalka mina inlägg här och anklaga mig för att inte göra något annat att pissa på ledningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2015-07-07 23:02
Vad är det man läser här inne, det ena patetiska inlägget efter det andra. "Vuxna karlar" som gråter över att playboy Laporta kanske åker på smisk.

Var ni inte glada när Barca vann ligan, cupen, eller för den delen CL? Satt ni hemma och "önskade" att Barca kom 4a i ligan och åkte ut i gruppspelet i CL, sålänge som Bartomeu försvann?

Bartomeu är feg, han är si han är så. Mannen är smart, han vet antagligen att han har allt att förlora genom att ställa upp på en debatt och därför ställer han inte upp, punkt slut.

Laporta tar tillfället att kandidera med Abidal bredvid sig för att fiska röster, smart gubbe, många här inne hyllar honom. Bartomeu deltar i Xavi's sista presskonferens, normalt kan tyckas för en president, samma personer här inne ser sin chans att nedvärdera honom. Patetiskt!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona petersays
2015-07-07 22:43
"Varför kan vi inte fortsätta få vara en ärorik klubb med fina traditioner som faktiskt står för något speciellt och samtidigt vara ett slagkraftigt storlag som slåss om titlar säsong efter säsong? "

Hear hear!
Barcelona Det är jag som har tröja nummer 10, väl?
2015-07-07 22:25
Nu kanske jag bara svamlar men i alla fall.

Visst var det när Messi och gänget fick reda på att det skulle bli nyval som hela laget svängde och helt plötsligt hittade formen? Man får väl förmoda att det var för att spelarna tänkte "äntligen, nu blir det förändring i klubben" och hittade tillbaka till motivationen och glädjen. Men röstar medlemmarna fram Bartomeu så blir det väl ingen förändring (Inte så insatt i skillnaden mellan Rosell och Bartomeu men om jag ska lita på forumet så är det i stort sett samma sak) och det känns inte då heller särskilt långsökt att lagets spelglädje och motivation kommer sjunka igen då de inser att klubben kommer skötas på samma vis i ytterligare 6 år.

Så visst, kanske vill man hävda att Bartomeus FC "Qatar" Barcelona kommer vara det alternativ som ger mest pengar till klubben, men om spelarnas motivation och glädje sjunker, vad har man då för anledning att tro att det sportsliga resultaten skulle bli bättre? Pengar är mycket i fotboll men den som tror att det Barcelona behöver (näst rikaste klubben i världen väl?) är mer pengar... NEJ -.- För visst är det Qatar-pengarna som är främsta argumentet för Bartomeu?

Spelare presterar när de trivs, och det som verkade få dem att trivas denna säsong var tanken av förändring. Så.. Förändring känns det enda rimliga om man vill Barcelona väl, d.v.s om jag inte är ute och cyklar när jag pratar om anledningen bakom Barcelonas plötsligt återvunna form.

Kan man någonstans se hur medlemmarna i nuläget vill rösta?
Barcelona Den vise mannen
2015-07-07 22:06
Är det med ngn Barca-spelare i U19- EM?
Postat via SvenskaFans-appen
Arda Turanismo
2015-07-07 21:20
I länktipset kan ni se där Arda poserar vår tröja för första gången offentligt.

Och nej, den är inte photoshoppat likt den förra bilden :)
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-07 21:13
Gabriel

jag säger bara wow! du pratar verkligen för mig och många andra här inne som har svårt att uttrycka sig och tycker likadant. jag är en av dom har har svårt att skriva vad jag tycker o känner hehe. men allt läser från dig klickar fett hos mig.

nöje att läsa allt du skriver! love u man!

visca barca!
Barcelona Gabriel
2015-07-07 21:07
Medans jag förut stoltserade med att säga att jag är culé och håller på Barcelona som klubb och allt vad det innefattar så kan jag uppriktigt talat erkänna att jag inte längre supportar klubben Barcelona längre. Det blir för mig en omöjlighet då val och beslut under denna Rosell/Bartomeu junta ständigt tagits som strider emot mina egna värderingar och principer. Det har blivit ett sådant ihåligt och normalt supporterskap, som jag antar att de flesta fansens relation sett till klubbarna de håller på ser ut, att enbart hålla och stötta laget - spelarna, tränaren och staffen. Att man begränsar sin kärlek till det sportsliga och det som sker på planen för om man inte gjort det hade man seriöst funderat på att bojkotta allt Cruyff-style. När det utlystes nyval minns jag att jag skrev ett inlägg om att jag såg ljuset i tunneln och att de mörka tiderna snart är förbi oss. Nu ser det dock ut som att tunnelns distans ökat med 6 år till. Och till er som enbart tänker på det sportsliga utan att bry er om hur klubben faktiskt sköts så tror jag inte att ni förstår att klubbens välmående blir lagets och spelarnas välmående. Det är som en trädgårdsmästare, du kan köpa de finaste blommorna och plantorna och fiffa till det riktigt vackert men vad spelar det för roll om du inte vattnar och tar hand om det du skapat. Rosell, Bartomeu, Freixa, Zubizarreta, Eusebio mfl har alla varit som ogräs i våran klubb, ogräs som sprider sig likt ett bakterieliknande virus och dödar allt annat fint i deras väg. Ni glömmer att det bara för 6 månader sen var kaos i klubben, det sportsliga påverkas av det institutionella. Men ni tänker inte på det. Messi och Co tog sig i kragen tillsammans med Luis Enrique och ryckte upp sig, men mycket hade med nyheten om att det skulle utlysas nyval. Zubi sparkades i samma veva och helt plötsligt började allt att klicka. Tror ni verkligen att det är en tillfällighet? Vad ska hända med La Masia och våra talanger ytterligare 6 år med Bartomeu och hans banditer? Våra talanger kommer att sluta utvecklas och försvinna en efter en tills vi en dag står där och enbart har kvar Messi och Pique som härstammar från de egna leden. Är det verkligen en framtid ni vill ha? Eller när ni slår på Tvn och hör kommentatorerna säga "välkomna till matchstart här mellan Barcelona och Celta Vigo på Qatar Stadium..." - är det verkligen något ni vill se inträffa? For the life of me, jag kan inte förstå hur ni tänker. Snälla, förklara det för mig. Jag förstår att ni bryr er om det sportsliga men varför ska det ens behöva utesluta det andra? Varför kan vi inte fortsätta få vara en ärorik klubb med fina traditioner som faktiskt står för något speciellt och samtidigt vara ett slagkraftigt storlag som slåss om titlar säsong efter säsong? Bartomeu hotar att utrota allt det fina som återstår av våran redan besudlade klubb. Inte ens en flod av holywater kan rena skabbet som suttit sig på vårat emblem dessa 6 år, skadan är redan skedd men vi kan åtminstone se till så att vi viker oss från den inslagna vägen som Bartomeu leder oss på. Det här är inte klubben jag förälskade mig i, men likt förbannat kommer jag att fortsätta supporta laget och jubla åt titlar. För ett förhållande med sitt fotbollslag är den mest lojala relationen man någonsin kan ha. Unconditional love - på gott och ont. Men mitt förhållande med Barcelona är långt ifrån vad den en gång var.
Postat via SvenskaFans-appen
Arda Turanismo
2015-07-07 21:03
Arda Turans citat via Sport- Everyone comes from somewhere and I come from a small place in Turkey to go and play for the best team in the world.

- Playing at Barça is a dream, every fooballer wants to play at the Camp Nou, the best stadium I've been at.

- Not playing until January is a problem, but I'm not here for six months. I'm here to win trophies over five years.

- I'm very motivated to win the Champions League. It's the only title I didn't yet win and I want it on my trophy list.

- I don't care where I play, I'm willing to adapt to the team, to get to know my teammates and to win trophies.
Arda Turanismo
2015-07-07 20:46
Arda Turans citat via Mundo Deportivo. - Messi is the best player in the world and Iniesta is an idol for me. - I've suffered when playing against Messi, Neymar, Suarez, Iniesta... and now I'll have the honour to play alongside them. - Luis Enrique called me yesterday to welcome me. It was a great gesture, I'm very happy. - I was on holiday, but I called my agent every day to ask if the deal was already closed. I couldn't stop thinking about Barça. - Since I heard Barça were interested, I wasn't able to sleep - until yesterday, when it was official. - This is something incredible. I've always dreamt of playing at Barça.
Barcelona Junta Dimision
2015-07-07 20:40
Diar Shekha

Fantastiskt inlägg, känner precis samma sak som du gör om klubbens situation i dagsläget.
Barcelona Diar Shekha
2015-07-07 20:36
Jag tycker att man bör tänka mer än på det sportsliga, för FCB är mycket större än så.

Jag tror att många har blivit "hjärntvättad" av trippeln & ser Bartomeu som en ängel nu. Det är en sida av myntet.

Den andra sidan av myntet är flera saker: Hur La Masia sjunker som Titanic. Unga talanger som lämnar. B-laget åker ner pga idioter som sköter akademin. Osv.

En klubb som med miljontals supportrar har jättefå medlemmar som kan avgöra klubbens framtid. Och de som är medlemmar råkar vara de efterblivna supportrarna som lever under stenar, för det finns ingen logik med att Bartomeu får 9000 röster?

En president som är åtalad för skattefusk & korruption kan mycket väl bli våran president i 6 år till, bara när jag tänker på det vill jag åka till en öde ö och gömma mig från allt & alla.

Qatar. Alla kandidater utom Bartomeu vill skrota Qatar. Ett land som ständigt förtrycker och stöttar ISIS. Behöver man förklara mer?

En president som innan valet predikade om Fairplay & sen använder komitten till att fiska röster genom prestigevärvningar bakom ryggen på stackars kandidaterna. Inte nog med att han är en ynkrygg så har han inte heller bollar till att ställa upp i ett livedebatt med resten av kandidaterna. Wow, vilken president. Undra vad Joan Gamper hade tyckt om Bartomeu. Synd att vi aldrig får reda på det.... Bartomeu kommer aldrig bli president i mina ögon även om han hittar botemedlet mot Cancer.

----

Jag har varit Cule i snart 12 år. Jag har följt laget nästan varje helg i vått & torrt. Klubben har varit en stor del av mitt liv och ärligt talat de känslorna jag har för FCB har jag inte ens för min flickvän. Numera känns det som jag & FCB gått skilda vägar för att jag känner inte igen klubben i mitt hjärta på samma sätt som förr och det gör mig både besviken & förbannad. Att ha gått genom 5 år med Rosell & Bartomeu har varit tortyr. De har pissat ner våra traditioner, sparkat ut legender, behandlat våra stjärnor som småvalpar & gjort oss ännu mer hatad ute i världen. Mes Que Un Club var ett fint & meningsfullt uttryck en gång i tiden & man kände stolthet då. Numera är det bara en myt, att en kommite i en demokratisk klubb böjer röven för Bartomeu får en att tveka på det här med demokrati & all hopp med livet. Jag känner verkligen inte igen min klubb & ibland jag funderar verkligen på att bojkotta laget pga styrelsen men sen tänker på såna som Messi & Iniesta, tycker synd om de och tänker att de behöver oss.

Arda Turanismo
2015-07-07 20:30
Arda Turan will on Thursday arrive in Barcelona. Medical tests on Friday morning and presentation on Friday afternoon. [sport]
Barcelona LennyRomario
2015-07-07 20:18
@Barcelonistas:

Och detta får du till att du tänker större? Detta inlägg säger precis allt om hur det illa det är ställt. Titlar och framgångar ställs över allt annat. Och dessutom lyckas få det till att man tänker större.....
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-07 20:00
Gabriel du har gjort mig mer ledsen o nojjig än vad jag var tidigare. beskrivningen du gav på framtiden med barto i spetsen är både läskig, äcklig, grå o kall! och jag håller med dig 100% i varenda ord du skrev. fy fan, jag är så äcklad av den här ledningen så jag exploderar. snälla gud säg att du existerar o låt benedito elr laporta vinna snälla!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-07 19:59
Barcadinho Ungdomlig revolt? Nu är jag 33 år gammal vilket snarare blir "relativt" ung i sammanhanget. Jag ber om ursäkt om mitt inlägg lät aggressivt för det var absolut inte min intention alls. Däremot skriver jag passionerat när jag läser något som får mig att brinna för en stund inombords. Jag hör vad du säger, men faktum kvarstår att Bartomeu aldrig var vald och därför ogiltigförklaras hela hans "mandat" i min bok. Finns inget att diskutera egentligen, hade han varit då professionell som du påstår att han är/verkar vara, så borde han avböjt direkt när kräket valde att fly och ställa sin position till förfogande. Han vet mycket väl om att han inte på något sätt gjort sig förtjänt av platsen. I min bok dog brudgummen mitt under pågående bröllop och istället för att ställa in jippot i väntan på en ny brudgum så hoppade the "best man" rakt in så prästen kunde fortsätta. Bartomeu är en äcklig opportunist och tillfälligheter har spelat honom rakt i händerna sedan dag 1, president utan att väljas samt en trippel utan att ha bidragit aktivt. Nej, ut med kräket så fort som möjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-07 19:16
När det gäller valet så kan man inte vara så småsint och endast tänka sportsligt. För i grund och botten är detta absolut inget sportsligt val utan mer juridiskt/finansiellt val Finns ju så ofantliga många aspekter som man måste ta med beräkningen. La masia, arena, sponsorer, registrering av nya medlemmar, värvningar, skulder, tillväxt, humana ärenden likt utbildning, personal, fans Till den stora förtvivlan så finns det ingen kandidat som är värdig tronen. Benedito är den jag känner mest tilltro för I min perfekta lilla värld så hade jag velat kopiera bayerns strategi gällande ledning.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-07 19:14
Om några tolkat mitt inlägg från igår som jag att jag enbart bryr mig om sportsliga framgångar ber jag om ursäkt. Inlägget handlade främst om att man inte ska kasta skit på Arda då det rent sportsligt inte på några sätt kan betraktas som en fel och obefogad värvning. Att Bartomeu använder det som ett sätt att vinna röster behöver inte betyda att Arda inte förstärker truppen och kommer bidra med sina fina egenskaper. Just nu känner jag bara att jag blir överlycklig vem som än vinner valet förutom Bartomeu. Jag var tidigare inne på Laporta men har börjat tycka om Benedito mer och mer för varje uttalande han gör. Vill man värna om klubbens traditioner och rensa bort all skit Rosell och Barto fört in men samtidigt vilja ha nya idéer och lägga det här Laporta-Rosell-tjafset bakom sig är Benedito rätt man. Men som sagt, bryr mig knappt om han eller Laporta till slut tar hem det, bara inte den ovalde gör det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-07 19:11
Petersays - du har rätt där det kändes som Messi blev mycket gladare också när beskedet om omval blev klart. Jag har också en känsla av att Messi inte hade blivit helt nöjd om Barto hade vunnit igen. Btw du är i fel forum..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-07 19:08
Petersays Messis lojalitet till klubben/ledningen/medlemmarna/fansen tvekar jag inte över för 5 öre Däremot ledningens lojalitet gentemot Messi oroa en mer. Men men tror inte dom är så ofantliga dumma och börja ge sig på Messi speciellt inte när han presterar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-07 19:07
Gabriel - så som situationen ser ut just nu så måste jag ärligt säga att jag bara tänker på det sportsliga. Jag respekterar er som tänker på vår identitet men ni tänker inte lika stort som mig. Vi är idag världens bästa och största klubb. Vi har tidernas bästa spelare i laget och vi kan trots våra enorma framgångar fortfarande vinna ännu mer i framtiden. Faktum är att om den här trenden fortsätter där vi går plus på Real när det gäller ligatitlar så kan vi snart gå om dom. Vi ska bygga laget kring historiens bästa spelare, runt om Messi ska det vara världsklass. Lyckas vi plocka ligatitlar så som vi gjort senaste 20+ åren så kan vi vara förbi Real i ligatitlar dom kommande 20 åren. Visst vi kommer tappa kvalite när Messi slutar men det här grundspelet som vi har är något som inget lag kan köpa. Lägg därtill en ung Neymar som kmr ta över efter Messi. 2 cl titlar till och vi är ikapp Milan det är en helt sjuk sak som vi faktiskt gjort.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: