/spanien/barcelona/forum/323.aspx/spanien/barcelona/forum/323.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Tiki-Taka
2017-02-20 08:52
Så du tycker att en andra plats i ligan och ett uttåg ur CL är bra resultat....Bartomeu bör avgå snarast....en råtta som gömmer sig och som inte vågar ge ett uttalande efter Paris matchen. Vilken jävla vekling till president, det är ju Satans (Rosells) lilla hund som styr skeppet, inte så märkvärdigt att han är som han är!
Barcelona zigazaga
2017-02-20 08:48
Helt ärligt nu, Bartomeu. Du är vår president, vårt ansikte utåt. Du ska representera och skydda vår klubb på bästa sätt. Vi har inte sett något av det där. Du gömmer dej och känns som en del av planen att förstöra Barça. Är det bara jag som känner så? Hade det varit Laporta så hade han agerat annorlunda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2017-02-20 08:45
Tiki-Taka

Kan du engelska? "with the exception of Paris", "happy with resultat". Han pratar om resultat och inget om hur spelet ser ut. Tittar man enbart på resultat som LE har levererat så ser det bra ut.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Tiki-Taka
2017-02-20 08:01
Senaste uttalandet från Bartomeu: "Luis Enrique is the coach that we want, he is doing a fantastic job, and with the exception of Paris, we are happy with results." Men din lilla råtta, att ligga 7 poäng bakom Madrid i ligan (förutsatt att dem vinner sina matcher) och bli totalt förnedrade av PSG i CL är enligt dig ett fantastiskt jobb, samt spela en fotboll som liknar STOKE istället för totaltfotboll är enligt dig BRA RESULTAT! Brinn Bartomeu, du är hatad av många! GÖR OSS ALLA EN TJÄNST OCH AVGÅ! VISCA LAPORTA!!!
Barcelona oocbgb
2017-02-20 05:12
[QUOTE=Fuerza]Kan inte låta bli att sprida detta färska underbara klipp på vår Ronaldinho. Han är i New Orleans och följer NBA All-Star-helgen. Så häftigt! Bör tilläggas: förmodligen på uppdrag som ambassadör för klubben. [/QUOTE] Underbart klipp, blir så glad att se honom :) Bättre ambassadör för klubben hittar vi inte, grande Ronnie!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-02-20 04:05
@Tiki-Taka:


Du glömde lallaren Jordi Alba. Digne är bara ny och gör inga sämre matcher än Jordi som borde dominera sin kant men aldrig gör det. Mest överskattade vänsterbacken i Europa. Digne är till där bara för att ersätta Adriano. Mathieu kommer lämna av naturliga skäl. Frågan är om vi kommer envisas med Mascherano ÄNNU en säsong som mittback.
Barcelona Fuerza
2017-02-20 03:56
Kan inte låta bli att sprida detta färska underbara klipp på vår Ronaldinho.
Han är i New Orleans och följer NBA All-Star-helgen. Så häftigt!

Bör tilläggas: förmodligen på uppdrag som ambassadör för klubben.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-20 02:49
Luis Enrique: "Team did well from the start, eager to reverse situation & with an excellent attitude – even better than the last 2 seasons.” ??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-02-20 02:07
Såg inte matchen idag men verkar som vi spelat uselt, tråkigt. Såg dock höjdpunkterna och verkar som åtminstone MAtS gjorde en riktigt bra match, stämmer detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-20 01:29
Neymar JR Känns som spelarna är fysiskt underlägsna vartenda motståndare nuförtiden. Som att laget är i försongskick. Sega som fan i både tanke o kropp allihop. Mot PSG blev vi inte bara överkörda taktiskt men fysiskt också, klasskillnad. Vet inte vad Lucho gör med spelarna på träningen men det kan inte vara mycket jobb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andres Iniesta Lujan
2017-02-20 01:26
Skriv om du har något att tillföra. One-liners vars syfte är att dissa andra skribenter undanbedes. Detta är en varning.

/mod
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-20 01:20
Xaviesta Konstaterade bara som så många gånger förr att Rafinha är fuckin kass ja. Att han enligt dig var bäst på mittfältet idag säger inte så värst mycket... Han är inte i närheten av hans brors kvaliteer och bör lämna efter säsongen. Däremot håller jag med dig fullständigt i att Neymars målproduktion är helt irrelevant denna säsongen - som det ser ut just nu.. Givetvis skulle han gjort ett par baljor mer hittills med tanke på alla chanser han fått men vi har större problem än detta. Vi vet sedan tidigare vad han är kapabel till och med en ny tränare och ett uppbackande mittfält så kommer han kunna fokusera på sista tredjedelen till hundra procent.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-20 01:20
Lucho, taktik, ledning och allt det andra åt sidan nu. I grund och botten spelar alla för Barcelona och dess färger likt fan kan jag kräva 180 graders vändning hos spelarna när det gäller inställning oavsett vem som sitter på bänken. När spelare visar sån vidrig attityd trots 0-4 senast och ändå kommer fans och stöttar blir jag fan förbannad. ------- Nu är självklart lucho den största syndabocken men absolut inte ensam. Och det problemet försvinner inte enbart med tränaren, makten som spelarna sitter på idag måste tas bort från dom. Den som har gett dom makten sitter på VIP läktaren och funderar vart han ska sälja klubben näst. Nu förtiden räcker det med att tillhöra Barcelona för att få nytt kontrakt, prestationer kvittar. Tar man bort den moroten från dessa legoknektar så blir det oerhört svårt. Aja spelarna har väl ledigt eller imorgon eller fått ledig för att dra iväg på PR resor medan vi fans blir sömnlösa....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2017-02-20 01:10
Vad är det för plastsupporters som önskar sig en förlust bara för att laget spelar dåligt. Ja spelet har sett allt annat än bra ut men att uttrycka sig som många har inne gör, usch PLAST!!!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-20 00:52
Iniesta: "Barcelona's players haven't lost confidence in themselves or Luis Enrique" #fcblive Bullshit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2017-02-20 00:44
@Barcelonistas:


Tacka MSN för den trippeln. Lucho hade ungefär lika mycket att göra med trippeln som Lord Douglas. Dvs inte ett jota.Det enda han möjligen bidrog med inför den säsongen var en mental nytändning vilket kan räcka långt hos dessa spelare. Men taktiskt så är han helt bedrövlig och på ett personligt plan verkar han vara en trångsynt och mycket envis människa som aldrig lyckats ingjuta något förtroende alls i våra spelare.
Barcelona Santiago Cazorla
2017-02-20 00:36
@Barcelonistas:
Säkert tröttsamt att jag försvarar Neymar hela tiden men bryr mig inte. Att Neymar har gjort mindre mål denna säsongen är naturligt egentligen eftersom han ofta tvingas vara så långt ner i banan och dessutom har störst ansvar av MSN i försvaret. Neymars roll är inte detsamma som 14/15 av flera anledningar. 14/15 behövde han mest koncentrera sig på att hålla bredden, stå för löpningar och göra skillnaden i sista tredjedelen, då blev det 24 ligamål och delad skytteledning i CL men nu fungerar inte Luchos taktik lika bra samtidigt som Neymar har blivit mer av en playmaker. Senast mot PSG var han hela tiden tvingad att driva fram bollen från mittplan utan någon att kombinera med, jämför med 14/15 när Neymar tilläts koncentrera sig på rätt saker och han förstörde PSG gång på gång den säsongen.
Barcelona Xaviesta
2017-02-20 00:34
Barcelonistas För mig kvittar det en sån här säsong då våra problem är snarare fundamentala och institutionella än Neymars målproduktion från ena vingen. Vi har gjort flest mål i La liga i år - till vilken nytta då? Du kan hitta Barca först på 10:e plats i hemmaplanstatistiken och den hade knappast förbättrats av att neymar smällt in en 7-8 mål mer fram till nu. Vi hade EN enda spanskfödd spelare i startelvan ikväll i Roberto, och endast 3 La Masia spelare om du lägger till Messi och Rafinha. Som jämförelse hade vi hela 8 spelare från egna akademin i CL finalen mot United 2011! Tycker du att Neymars målproduktion är något att hacka på i såna här tider? Räcker det inte med Suarez och Messi som mer än väl leverar målmässigt då dom är 1:a och 2:a i skytteligan? Suarez ligger dessutom 2:a i assistligan och vi hittar Cristiano Ronaldo först på 3:e plats i skytteligan som enda Real spelare på topp 10 listan. Ändå ligger dom före oss i tabellen och ser ut att kamma hem La Liga. Utan att Benzema levererar och utan Bale som varit skadad i stort sett hela säsongen. Så min fråga till dig: är Neymars målproduktion just i år en relevant fråga ens? Backa upp din kritik med lite sunt förnuft and I might take it seriously.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-20 00:25
Skönt att man missa matchen. Av att döma på Twitter o här inne så var det fotboll ála Lucho i vanlig ordning. Slapp man migrän. Atletico borta kommer vara ett helvete likt mot PSG. Var förberedda. Säga vad man vill om Laporta, men han är den bästa presidenten denna klubben haft på bra länge. Barto avgå!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-20 00:22
Sen angående Lucho så vill jag att han lämnar men jag är ändå tacksam för trippeln 2014/2015 och den inhemska dubbeln säsongen därpå. Tack för titlarna Lucho men det är dags att säga hej då!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-20 00:17
Xaviesta - Neymar gjorde 22 mål i ligan 14/15, säsongen 15/16 gjorde han 24 mål. Hans dåliga mål produktion har inte varit bra den här säsongen. Jag vet inte vad du vill att Neymar ska va för spelare men för mig ska han va en spelare som ska göra sina 20-25 mål per säsong samt bryta mönstret med sina dribblingar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-02-20 00:12
Normalt brukar jag inte alls vara för att en tränare ska sparkas mitt under pågående säsong. MEN, om en tränare har tappat omklädningsrummet, vad har den tränaren att ge klubben de sista månaderna? Om du som tränare inte har dina spelare med dig, vad är du då? Du är i alla fall inte en tränare, kanske en ''alibi-tränare'' men helt seriöst, vad har man då att ge ett lag om man inte ens har sina spelare med sig? Jag står bakom sparkandet av Lucho redan nu och jag har en känsla av att Lucho också diskuterat med ledningen om att avgå men att han inte fått, som sagt, bara en känsla.

Det viktigaste just nu är en tränare med en ny röst. Det är i rösten som det viktigaste ligger i just nu. Jag vill inte ha en ny tränare som ska implementera riktig tiki-taka de sista månaderna, för det är möjligt, det viktigaste är en tränare med en ny röst. En röst som är oigenkännbar för spelarna. En röst som kan väcka dom. En röst som kan ge lite hopp i alla fall. Alltså inga riktiga taktiska förändringar (jag försvarar absolut inte taktiken, missförstå mig inte) för det är väldigt svårt för en tränare att komma in i slutet av säsongen och implementera helt nya idéer för ett lag som har haft en och samma tränare i tre år, ett ganska trött lag. Det viktigaste är alltså rösten, en ny röst. För som sagt, om en tränare inte har sina spelare bakom sig, vad är den ''tränaren'' då?
Barcelona Xaviesta
2017-02-20 00:06
cameroonians klok som alltid, cudos till ditt sunda förnuft. Känns lite tradigt när vi alltid är ungefär samma gäng som på djupet beklagar oss över ledningen och Bartomeu i synnerhet men ärligt talat, ger dom oss något val? Det mesta (allt?) vi ser på plan är en produkt av alla deras felbeslut sedan dag 1 på dina respektive poster. Vill för övrigt påpeka ett par saker om kvällens match för er som fått lite saker om bakfoten: * Ter Stegen går knappast att klandra för kvitteringsmålet. Han är på väg åt vänster i en sidoförflyttning och kan endast hindra sin rörelse om han helt plötsligt listar ut hur man upphäver fysikens lagar. Att påstå att "han borde ta den där" är bara så fail och ett tydligt tecken på att man inte tittat på fotboll tillräckligt länge. Robertos fel och ingen annans. Istället för en enkel, rak 7 meters pass med bredsidan till Rakitic blev det hjärnsläpp och 1-1. * "Rafinha är fucking kass" skrev någon annan - enligt mig var han snarare bäst av mittfältarna idag och det var så kristallklart att motivering känns onödigt. * Neymar var fantastisk idag precis som han har varit dom senaste 4-5 matcherna och att han inte gjort mer än 6 mål är helt oväsentligt då vårt problem inte är Neymars målproduktion. Han bidrar med fart och flärd och uppfinner saker ur ingenting trots att resten av laget är helt osynkat. * Pallar man verkligen göra en stor grej av att Messi inte firade? Varför skulle han fira? Vi blev utklassade med 4-0 i förra matchen och istället för svar på tal så presterar vi uruselt direkt i matchen efter på hemmaplan och lyckas med tur, nöd och näppe få till en straff i slutminuterna. Ett sådant 2-1 mål firar man inte utav respekt för fansen. Klart han är besviken och det bör han vara. Hade han firat hade han fått skiter för det med och så har det varit för honom genom hela karriären, speciellt i landslaget. Han har alltid the mother of all moment 22:s på sina axlar när han spelar och kommer inte till i offensiven som förr eftersom han inte får några bollar av kvalité från vårt trubbiga skitmittfält. Så han tvingas droppa ner och plocka på sig bollen själv och när han väl gör det så finns det ingen som tar löpningar (Luchos direktiv såklart då han inte vill använda mittfältarna till annat än städare) och när det väl är någon som tar löpningen och får mackan serverad av loppan så missas det öppna mål så det brakar om det. Jahapp, återstår att dribbla på egen hand då från en låg utgångsposition och tappas det en boll då så får han skit för det direkt. Till slut återstår ett enda alternativ som mot PSG - han vill ta mindre risker i en såpass viktig match att han inte ger sig på dribblingsräder i samma utsträckning och resultatet blir "han är helt osynlig/han är kass". Hur han än gör får han skit. Tycker ni ska låta media frossa i sina "breaking news" och fundera över ert supporterskap för världens bästa spelare genom alla tider istället. Han har varit alldeles strålande i år och det i ett av dom absolut sämsta Barca upplagor jag har varit med om, och jag har sett en hel del genom åren. Someone has to defend the guy for fuck sake.. #MessiGOAT
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-02-19 23:54
Visst kan man ogilla individer men att hata och påstå att Lucho inte är en legendar är ju helt sanslöst. Att man inte känner igen Busquets har väl för det mesta att göra med honom. Känns slöare både mentalt och fysiskt. Hur många ggr har vi inte sett honom göra idiotiska saker som får en att riva av sig håret trots sin" skarpa hjärna", men visst skyll på systemet.

Visst ska Lucho lämna efter säsongen men oavsett ersättare så kommer det fortfarande vara samma spelare och fotboll. MSN kommer vara kvar, Iniesta blir äldre, kommer fortfarande vara samma slöa mittfält glöm Veratti eller Thiago möjligen kommer vi få en ny högerback dock inte i närheten av Alves kvalité.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-19 23:44
Luis Enrique: "I see an irreproachable attitude in my players. The win will give us confidence to improve in the future" #fcblive Snubben har snackat om improve hela säsongen. Mycket snack lite verkstad från Lucho..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-02-19 23:44
Sägs att Mahmoud Dahoud har en klausul på 10 miljoner euro. Spelare jag skulle vilja se till nästa säsong är följande Bruno Peres som vart outstanding i serie A 3 säsonger i rad skulle inte ha några problem att vara vår main högerback. Mittbackarna vill jag inte ändra värst mycket förutom att Mathieu lämnar och en av våra senaste nyförvärv tar över hans plats Mittfältet behövs stor rensning ut med rafinha (onödig space), Rakitic ( Dags att casha på kroaten now or never), Arda (samma gäller honom no hard feelings), Denis flyttar permanent till vänster ytter och tar Ardas plats. Andre gomes får en till chans nästa säsong och vi värvar dahoud,pjanic samt slitvargen Saul. Alena flyttas upp helt och samper blir utlånad en till säsong. Anfall sidan ser jag helst att vi tar tillbaka Munir och kastar Paco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-02-19 23:27
Ett bevis på att Luchos system totalhavererat är det faktum att alla mittfältare oavsett skills, rutin eller position i princip alltid underpresterar. Det intressanta är också att Luchos taktik är att byta mittfältare samtidigt som det är den lagdel som är minst prioriterad i systemet. Ett tydligt bevis på att det inte är spelarna det är fel på utan just systemet och taktiken. Det har "fungerat" och dolts av Messi och det faktum att Xavi och Alves funnits kvar. Robert, sportchefen, sa efter matchen att Gomes ff behöver tid för att anpassa sig. Anpassa sig till vad kan man undra? Inte ens Busquets, en av fotbollens skarpaste hjärnor, kan anpassa sig. I morgon åker Bartomeu till Kina för att kamma hem fler sponsormiljoner så att klubben kan köpa in ännu fler medelmåttiga spelare som ska "anpassa sig" och bidra. Allt medan klubben sjunker djupare och kommer allt längre från sin kärna. Dags att flytta fokus och inse var problemen ligger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-19 23:26
Neymar ligger på 6 mål i ligan den här säsongen... Han har inte varit bra alls nu handlar inte allt om mål men 6 mål är för dåligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-02-19 23:26
Och en sak till innan jag går och lägger mig...

Vi släpper alltså till 11 skott hemma mot Leganes som har 28% bollinnehav (och gjort 16 mål på 23 matcher). Ge det en stund och känn in den.

Godnatt.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-19 23:23
Någon som kan spanska och översätta vad de skriver i Mundo och sport?

Så jobbigt att följa med spanska ligan när de inte ens har bra engelska sport- tidningar från Spanien.

Ni som tänker vara upp någon timma till och kan spanska. Kan ni vara snälla och förklara vad tidningarna lägger fokus på. Vi vet ju alla att de håller ledningens rygg sen länge tillbaka. Men man är nyfiken på om de snabbade upp att Messi inte firade samt hur laget spelade idag.
Annons: