/spanien/barcelona/forum/3218.aspx/spanien/barcelona/forum/3218.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2015-05-06 02:30
Kröjf

efter att ha läst din senaste teori/slutsats om Pep påminns jag om dem gamla orden att det är en hårfin gräns mellan geni och galenskap :)
Barcelona Lion24
2015-05-06 02:26
Kröjf

Det var och kommer aldrig vara personligt, varken med dig eller någon annan. Just football :). Glad att du slutat röka, efter åratals av rökande så har jag inte rört en ciggarett på cirka 3 år. Med tiden kommer du förstå vilken underbar känsla det är. Visst kan man luras i fällor men det är värt att avstå, tro mig. Så keep strong och hoppas du blivit bättre efter sjukhusvisiten.
Barcelona Kröjf
2015-05-06 02:01
Lion 24 Tack. Skönt att gammalt groll synes glömt och förlåtet. Vad gäller inlägget du gillade, så var det i vart fall även i min ögon åtminstone ett steg i rätt riktning efter rappakaljan om ligatabellen, som ett belägg för att fotboll visst handlar om statistik. Att det sen mest var ämnat som ett skämt, gör ju inte saken bättre.Totalt poänglöst. Riktigt dåligt, rodnar retroaktivt. Får väl skylla nyss nämnda exempel på ett av mina många hjärnsläpp - där min "nikotinreklam" som med rätta upprörde dig så när det begav sig nog utgör något av ett lågvattenmärke - på att jag ganska nyligen tvingats slutat röka.... Läggdags!!!
Barcelona Lion24
2015-05-06 01:44
Kröjf

Mycket fin inlägg om tennisgrejen. Psykologi är extremt underskattad i sport.


Baha - Tres Amigos

Nu tar du i något. Visst är Juve en större klubb men glöm inte att Atleti kom före Juve i gruppen. Juve lyckades heller inte besegra Atleti i gruppspelet. Jag håller med dig att Simeone var alldeles för feg eftersom Madrid saknade så viktiga spelare och fick spela en mittback som mittfältare. Men det är fortfarande en stor skillnad på Diego Costa och Griezmann. Eller Filipe Luis och Siquiera, framförallt de sistnämnda. Det är Griezmanns första säsong på den absoluta högsta nivån (ja han spelade i samma liga och CL tidigare men han konkurrerade inte om titlar på samma sätt som Atleti gör nu), Siquieras defensiv är under all kritik och Jesus Gamez är inge vänsterback. Ansaldi och Cerci har haft problem med disciplinen, varav den ena skeppades iväg på lån efter 6 månader. Mandzukic har ju haft några ''dyster'' han också. Gabis säsong är långt ifrån tidigare säsonger.

Mycket som spelar in varför denna säsong blivit mindre lyckad än tidigare även om dom gör en stark säsong trots allt. Man kan inte alltid spela som man gjorde förr utan omständigheter och spelare ändras. Men jag håller med dig till 100% att Simeone var aningen för feg, med tanke på de spelare som Madrid saknade.

Angående Juve-Madrid så är jag extremt glad över att Juve vann. Inte bara för mitt oändliga hat för Real Madrid men jag är glad för italiensk fotboll. Nu är detta inte över alls utan Juve har fortfarande mycket jobb kvar men till skillnad från väldigt många så tycker jag om italiensk fotboll även om den har varit på nedgång. Det är mycket taktik och tänkande i italiensk spel och jag personligen gillar det. Nu hoppas jag att de andra lagen blir lika hungriga på Juves framgångar och förstår att det går, bara man gör tänker rätt och gör rätt investeringar, inte som Milan. För helt ärligt vill jag hellre se Inter, Milan, Napoli eller Lazio i CL än Mönchengladbach (med all respekt för dom som gjort en kanonsäsong i Bundesliga). Jag gillar de klassiska klubbarna mer och jag tycker att det är väldigt tråkigt att Parma riskerar konkurs (om dom inte åkt på det).
Barcelona Kröjf
2015-05-06 01:24
Davids3 skrev: "När man ser på den formen Messi är i just nu, finns det inget försvar i världen som kan sätta stopp på honom, det är omöjligt. Finns ingen tränare i världen som kan stoppa honom. Messi har vant sig vid att motståndarna försöker stoppa honom på alla tänkbara sätt, och han klarar av det med framgång gång på gång. Han är helt enkelt för bra". "- Pep vid senaste presskonferansen" När jag läste idrottspsykologi så tog en av föreläsarna en tennismatch som exempel, på hur man kan få en motståndare att prestera sämre. Ponera att dennes forehand fungerar helt felfritt och ser ut som ett smått ostoppbart vinnarvapen. Den bara sitter där i ryggmärgen som den naturligaste sak i världen. Ta i så fall tillfället i akt att vid sidbytet när ni passerar varandra till vilstolarna, påtala detta för denne och säg: Fan vad din forehand är bra idag! Om motståndaren i samma stund suger åt sig av berömmet och börjar tänka på sin forehand, så är risken stor att den kommer att bli sämre redan i nästa gem. Försöker Pep Guardiola möjligen tillämpa denna tankegång på Messi, när han under en presskonferens framställer sin f d adept som helt ostoppbar för alla försvar i världen, som han spelar just nu? Pep Guardiola är ju trots allt Bayerns tränare nu, inte vår. Eller håller han på att bli spritt språngande galen? Vi som på sistone bland annat sett hur han mobbar klubbens medicinska team under pågående match, med förlöjligande grimaser och parodiska applåder samt i största allmänhet beter sig som allt annat än vuxen sin position, borde ju börja undra.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-05-06 01:19
En annan skillnad På Atlético och Juventus är att, Juventus har en storklubb identitet. De pressar högt och utmanar Madrids backlinje något Atlético inte vågade. Simeones taktik var patetisk. Han siktade på förlängning plus straffar. När du går in med den mentaliteten är du redan en förlorare. De saknar Costa numera men de har Greizmann, de saknar Felipe men de har Siqueira. Vad är skillnaden mellan laget de har nu och den som pressade Madrid högt och kontrade? Ingenting. Han va feg och svek sitt lag genom att inte tro på deras förmåga. Innan hade han Falcao och Costa va inte i närheten av som spelare. Ändå förlorade han mot Madrid men efter Falcao stack vann han ligan och tog en cl final plats. Om han hade vågat vara Simeone mot Madrid hade han tagit de. Istället försvara de i 180 minuter. Madrids backlinje va i deras straffområde, utan någon fara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-05-06 01:10
Tror inte att någon är emot en cl el Clasico. Vi omfamnar utmaningen men att se real brinna även om det inte är i handen på Barca. Njuter Cules lika mycket av. Vem Fan sitter hemma och hejar på Madrid bara för att hoppas på el Clasico. Må grisarna förlora och brinna och om de fixar cl finalen hoppas jag att vi är där och drar ner byxorna på de.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2015-05-06 01:02
Fotboll är den största, bästa, vackraste och den mest passionerade sporten. Men den har sina nackdelar.

En fotbollsmatch pågår i 90 minuter och jag har länge undrat hur mycket fotboll det egentligen spelas under dessa 90 minuter så jag bestämde mig för att ta reda på det.

I den andra halvleken i kvällens match mellan Juventus och Real Madrid så klockade jag halvleken och kom fram till att bollen var i spel i 26 minuter och 19 sekunder av 48 möjliga (45+3).

Det betyder alltså att det försvann drygt 22 minuter på frisparkar, inkast, hörnor och på andra faktorer som gjorde så att bollen var ur spel.

Om vi antar att det också försvann drygt 20 minuter i den första halvlek så innebär det att kvällens lag hade 48 minuter av 90 möjliga att vända matchen till sin favör.
Barcelona Bentley King
2015-05-06 00:57
Jag fattar inte varför ingen vill här inne vill se Barca vs Real i finalen. Det är utan tvekan genom tidernas största final i så fall. Är ni rädda? Jag vill att Real går vidare mot Juve och att vi tar revansch mot Bayern för att sedan spela den häftigaste CL finalen genom tiderna!!! Barca vs Real !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca-nist
2015-05-06 00:44
jag hoppas verkligen Messi spelar som han gjorde mot City.

Joe Hart - Lionel Messi Makes Us Talk Like Children
Barcelona Mr. Dashir
2015-05-06 00:38
L.A.M Nr 10

Håller med om att det är viktigt att ha lite känsla, min åsikt och uppfattning är att problemet med "lite känsla" i viktiga beslut är att de är för luddigt. Jag föredrar när det ges så lite utrymme som möjligt för tolkning. Var det en uppenbar målchans? Nej. Var det en målchans? Ja, knappt, Tevez var påväg ur vinkel och 2 real backar var nästan ikapp, så gult eller ej tycker jag är 50/50. Håller helt med om att Carvajal förmodligen borde fått 2 gula sett över hela matchen. Tycker ofta han lyckas komma undan, minns slaget i magen på Mandzukic bl.a.

Går ju att diskutera djupare vad känsla innebär hos en domare. Vad är skillnaden med att ha känsla att döma rätt jämfört med att döma rätt utan känsla? Rätt är väl rätt? Jag orkar inte mer ikväll, men är intresserad av diskussionen.
Barcelona Treyh
2015-05-06 00:36
@enkos:


Jag skrattar inombords varje gång jag fortfarande hör nån säga att Ronaldo är mer komplett än t.ex Messi. På vilket sätt? Han är varken en playmaker eller en dribbler. Killen är en målskytt av rang, kanske den bästa i världen. Men det gör honom inte "komplett" Messi är dribbler, playmaker och målskytt i ett. Han har statistik som backar upp det så det är ingen åsikt utan det är fakta.

Han ska tydligen vara starkare än Messi? Dock syns det inte på en fotbollsplan. Han ramlar som en fjäder när nån rör honom till skillnad från Messi som alltid försöker stå upp och gör det för det mesta. Det skiljer jävligt mycket i storlek mellan dom. Ronaldo må ha en snygg och deffad kropp men det gör honom inte "stark"
Messi lägger inte ner tid på isoleringsövningar som bicepcurl, tricep etc på gymmet för det ger dig inga fördelar på en fotbollsplan. Ronaldo modellera mycket så han behöver träna sånt antar jag.

Han är bättre i luftrummet än Messi? Duh hela Stokes lag är väl bättre än Messi i luftrummet.

Ronaldo är snabbare än Messi? Ja han är snabbare över 100 meter. Hade lätt bettat på Ronaldo i ett sånt race. Men första 5-10 meter så skulle jag säga att Messi är snabbare. Och det är den ytan som är viktigast och oftast får man inte mycket mer yta på deras nivå.

Allt det här är fysiska attribut som folk nämner när de menar att Ronaldo är mer komplett. Jösses då kan jag kallar Bendtner mer komplett än Messi.

Iofs är det inte rättvist att jämföra Bendtner med dessa två. Bendtner är på sin egen nivå.
Barcelona Davids3
2015-05-06 00:15
"När man ser på den formen Messi är i just nu, finns det inget försvar i världen som kan sätta stopp på honom, det är omöjligt. Finns ingen tränare i världen som kan stoppa honom. Messi har vant sig vid att motståndarna försöker stoppa honom på alla tänkbara sätt, och han klarar av det med framgång gång på gång. Han är helt enkelt för bra." - Pep vid senaste presskonferansen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-05-06 00:02
@Mr. Dashir:


Såg också det programmet och hörde förklaringen. Regeln till trots tycker jag däremot att lite känsla måste krävas av en domare i CL-semi. Straff och rött kort är enligt mig för hårt i det läget. Gult hade räckt. Carvajal skulle dock haft ett annat gult i en tidigare sekvens vilket mycket väl kunde lett till en utvisning i samband med straffsituationen. Men rött direkt? Det tycker jag faktiskt inte.
Barcelona Barcelona 1899
2015-05-05 23:59
@B-Guden:


Haha, det är så sant!
Barcelona Kröjf
2015-05-05 23:58
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-05-05 23:56
Med ett 2-1-resultat vore det inte särskilt smart att sjunka alltför långt ner på egen planhalva från första matchminut. Real kommer att inleda tempostarkt och därmed ta kommandot men efter de första minuterna är det viktigt att försöka få matchen att utspelas på mitten istället för på Juventus tredjedel. Höja pressen, Tévez och Morata som ligger på rätt avstånd från varandra, Vidal i ryggen på Kroos och ett starkt centralt tremannafält där bakom. Våga spela liknande fotboll som idag och man har stor chans på final. Med tanke på bortamålsregeln skadar det inte att våga öppna sig en aning för att kunna skapa mer framåt. 1-1 är ett bra halvtidsresultat och efter timmen spelad kan man därefter sjunka lägre, en tillräckligt lång tidsperiod för ett italienskt Juve att kunna försvara ett resultat mot detta Madrid.
Barcelona Ali G
2015-05-05 23:53
Skillnaden mellan Atletico och Juve: På två matcher mot Atlético Madrid släppte Real Madrid till fyra skott på mål. På tio minuter hade Juventus skickat iväg lika många.
Barcelona Mr. Dashir
2015-05-05 23:53
Enkos

Om man lyssnar till regeln gällande frilägesutvisning ska det var en uppenbar målchans om det ska bli rött kort, är det en målchans ska det vara gult.

Jonas Ericsson fantastiska deltagande i Eurotalk för någon veckan sedan förklara detta på ett väldigt tydligt sätt (Varför får inte aktiva proffsdomare mer utrymme i tv?!). Jag vill inte citera Jonas men om jag minns det rätt delas det ut mer röda kort än vad regel egentligen säger och har inte så mycket att göra med om det är sista man eller inte.

Jag kan ha fel, men kolla gärna länktips från 59:26 hör vad Jonas säger angående frilägesutvisning/trippelbestraffning mm.
Barcelona Shaappaa
2015-05-05 23:52
Hoppas Barca gör sitt imorgon!! Vamooos y visca Barca!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-05-05 23:44
CR klarade bara 3 passningar framåt not Juventus. LOL. STATISTIK från twitter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-05-05 23:40
Många gör misstaget och låter Madrid spela runt bollen tills de skickar in ett perfekt inlägg. Man måste spela högre och pressa deras mittfältare. speciellt när Ramos spelar i en position som han inte är van vid. Juventus har vunnit ligan och kan vila alla sina spelare. Madrid måste spela en tuff hemmamatch mot Valencia. VISCA BARCA!! Gött att Madrid fick stryk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-05-05 23:36
Lord Bendtner såg till att Juve vann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-05-05 23:36
Lord Bendtner såg till att Juve vann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-05-05 23:35
Juve kommer gå vidare om man vågar spela fotboll på Bernabeu. Självmord att parkera bussen mot Real och låta de mala på. Gilla inte hur Juve spela när man gjorde 1-0. För defensivt och man lät Real spela sitt spel ohindrat. Samma spel på Bernabeu som man hade i andra halvlek idag och det är adios Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-05-05 23:30
@BARCA-més que un club:


3:)
Barcelona Liunil Masse
2015-05-05 23:28
Bale måste nog vara världens största bluff. En jävla idrottslöpare med noll teknik och spelförståelse. Har saknat honom i Real när han var skadad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-05-05 23:28
Ronaldo alltså, sämre spelare 1 mot 1 får man leta efter... Kan bara lyckas när han är i full fart och där det är fria ytor.. när han är stilla är han som förlamad och skiter på sig.. överstegsfinter som inte leder någonstans som någon skrev nedan och alltid pass tillbaka ibland enkelt ibland panikartat. . Att han försöker hitta medspelare med långa bollar finns liksom inte.. bara skrattar åt dem som hävdar att han är komplett
Barcelona koeman92
2015-05-05 23:27
Anledningen till varför Juventus vann:
Barcelona Thierry Henry
2015-05-05 23:26
L@ElRaval:


Real hade inte "lärt sig en läxa" mot Atletico. Dom gick in i samma fälla som dom gått in i 7 matcher i rad innan dess. Real dominera bollinehavet och spelet på mittplan precis som väntat men Atletico freda sitt mål med lätthet. Sen kom hjärnsläppet från Arda Turan och allt hårt arbete va förgäves. ATLETICO ÄR INTE ett tekniskt lika bra lag som Real. Det räcker med 1 rejält misstag för att dom ska tappa ett du dubbelmöte dom annars hade hyffsade koll på. Om Arda ej blivit utvisad så hade matchen gått till förlängning och det hade vart 50-50 vilka som hade gått vidare. Förmodligen hade Atleticos taktiska och fysiska överlägsenhet dragit det längsta stråt tillslut. Arda hjärnsläppet är den största orsaken till att real spelar semi idag

Och dom som tror att Real kommer vända lätt mot Juventus får tänka om. Juve har Real precis där dom vill. Dom kan ligga lågt med 5 backlinje och pressa agressivt och kontra mot reals svajiga defensiv. Real har svårt att föra matcher och bryta igenom lågt spelande aggressiva försvar med Modric på plan. Utan honom kommer det bli ett rent helv#te för dom att bryta igenom ett av Europas starkaste försvar med Tevez som ligger och fiskar på kontringar. I sann italienska sk anda så verkar Juve ha växt ju längre fram i turneringen men har kommit. Jag tror Juve kontrar in 0-1 på Bernabeu efter en 60+ minuter. Real kommer få in någon i 80-85 och sen pressa på för glatta livet för förlängning men Juve håller ut å går vidare. Har en äcklig känsla av att Juventus tom kanske går och vinner hela turneringen. Speciellt om vi schabblar till det och åker ut i semin.
Annons: