/spanien/barcelona/forum/321.aspx/spanien/barcelona/forum/321.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjff
2016-12-15 22:01
Gio Style

När jag skrev om Bravos misslyckande i Manchester City och hävdade att det inte var hans ålder som tagit ut sin rätt, utan det tryck han känner från fientligt inställd publik och pressen det borde innebära att få stå vid skampålen som symbol för Peps icke infriade förväntningar, så funderade jag just på hur han agerar och ser ut i Chiles landslag. Och eftersom jag inte visste, så avstod jag givetvis från att beröra det. Men nu har du tillfört information som pekar i den riktning som jag trodde.
Barcelona Iniesta70
2016-12-15 21:58
Gio Style Ja, Bravos tuffa start lär ha satt sina spår. Han är ju betydligt bättre än vad han visat hittills . Självförtroende gör ju så ruskigt mycket oavsett om man är målvakt eller forward. Sen är de brittiska tabloid skribenterna hemska på att få måla upp det mest negativa. Ganska tacksamt att sparka på Bravo (och Pep) när deras "kelgris" blev såld och samtidigt så har Bravo fått en svajig start. Sen tror jag TerStegen kommer växa med uppgiften. Jag hoppas det i alla fall, han har väl ändå spottat upp sig efter Celta matchen. Tycker att hans värderingar har blivit bättre. Men att han är en fulländad målvakt, nja, det tycker jag väl inte, men det finns potential, hoppas han får fram det bara. Handlar väl också mycket om självförtroende, han har ju också gjort en och annan blunder han helst vill glömma. Och dom hoppas väl vi alla att han inte gör om.
Barcelona Gio Style
2016-12-15 21:40
Äh skit i Ronaldo och ballon d'or. Ni kan ge er fan på att France Football ej kommer att sluta förrän Ronaldo har MINST lika många.
Hakar ni upp er på den kommer ni att få psykbryt när den dagen kommer, för tro mig det gör den hur orättvist det än må vara.
Barcelona Gio Style
2016-12-15 21:31
@El Pistolero #9:

Njae, är inte alls benägen att hålla med. I chilenska landslaget gör han det fortsatt bra och gjorde ett par riktigt vassa räddningar både mot Colombia och Uruguay senast i VM-Kvalet.
Ja tror att det var den tuffa starten som spökat för honom. Han har granskats otroligt hårt och i vissa fall överdrivet kritiskt vilket inte är så konstigt då City gjorde sig av med sin förstamålvakt från en dag till en annan. En som var nr i det engelska landslaget och uppskattad av fansen. Det är ju också annorlunda att spela o city kontra Barca och du kan ge dig fan på att Bravos kommunikation är betydligt sämre nu när han ska föra sig på engelska. Chilenare kan inte engelska, så enkelt är det. Min brorsa som ligger på g nivå här i Sverige briljerade fullständigt på engelskan i gymnasiet där. Bättre än lärarna haha. Sen är det hjärnspöken som ställer till det. Det är knappast så att Bravo gick och blev dålig från en vecka till en annan.
Barcelona Kröjff
2016-12-15 21:13
Eftersom jag efter många om och men förstått att Ballon d´or inte alls delas ut till världens bäste i fotboll ett specifikt år, utan till den mest framgångsrike spelaren i fråga om titlar med klubb respektive landslag, så borde man kanske även upplysa France Football och framförallt FIFA om denna väsentliga distinktion. För att om möjligt minimera risken för nya onödiga diskussioner i en nära framtid efter nyår.
Barcelona Iniesta70
2016-12-15 19:57
Arda Turan

Säger inte att du har fel. Alla har ju rätt till sin egen åsikt. Men det är väl bara att scrolla eller skriva ett eget intressant inlägg som får blickarna att riktas på annat än barnsliga bloggar?
Barcelona ArdaTuran
2016-12-15 19:48
Herregud.. Forumet verkar ha blivit en barnslig blogg istället.
Barcelona Iniesta70
2016-12-15 19:37
Kröjff Sprida lite ljus och glädje i dessa mörka adventstider gör mig glad. Spelar ingen roll hur många "tumavtryck" ett inlägg får. Det du skrev är det ultimata "tumavtrycket", sen kan det stå "noll "vid tummen. Gör mig detsamma. Sen är ju "dagdrömmen" inte helt tagen i det blå. Naiv, visst, önsketänkande, absolut. Men smaka på konstellationen : Pep som utvecklare, Xavi, Puyol som tränare och Pique som president. Iniesta som limmet, länken, bollplanket. La Masia som grundpelare. Inga onödiga köp. Inga hypade företag, eller hypade spelare. Är det helt, helt omöjligt? Kanske på alla punkter. Men,men..kul fantasi. Senaste inköpet är en Irlänsk "Kilbeggan". Ska snart lägga kidsen...sen så:)
Barcelona Barclasico
2016-12-15 19:22
[1/2] Man City's goalkeeper Bravo is unhappy with life at the English club and would consider a return to Barcelona #fcblive [don balon]
[2/2] Bravo has told friends he regrets leaving Barca and would gladly return - even to be just a backup to Ter Stegen #fcblive [don balon]

Haha ouuch
Barcelona Kröjff
2016-12-15 19:13
Iniesta70

Min sambo hälsar och tackar, för att hon fick höra mig skratta och se mig le för en gång skull (hoppas moderatorerna har överseende med ett och annat litet PM i väntan på..)
Barcelona Iniesta70
2016-12-15 19:07
Kröjff

Ja, jag var lite osäker på hur jag skulle binda ihop det hela. Fick välja mellan att "sparka" honom eller låta han plocka koner och bollar och samla in smutstvätten i all evighet. Fick problem att få till det sista. Så jag sparka "fanskapet".

Skulle behöva mig en "jävel" just nu. Själv med både barn och hundar. "Chefen" är på jobbet.
Men självklart tar jag mig tid för dig:)

"Okvalificerat nästlat sig in" fan, önskar jag fått in det nånstans....spar den frasen till ett senare tillfälle:)
Barcelona DM1982
2016-12-15 19:01
Official: Luis Suárez will renew tomorrow till 2021 and have a release clause of 200m euros. [fcb]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-12-15 18:56
Intressant snack om Ter Stegen. Själv har jag tappat förtroendet för honom ju mer han fått stå i mål. Tycker att han denna säsongen varit helt bedrövlig. Visst, han har väldigt bra passningsfötter, och är bra när bollarna kommer nära honom, men det räcker inte. En målvakt behöver slänga sig, och Ter Stegen verkar sakna den förmågan. Gjorde för en tid sedan en youtube sökning på Ter Stegens bästa räddningar senaste året, hoppades att jag skulle bli motbevisad. Det fanns ett par bra räddningar med, och EN situation där han slängt sig. Dessutom var det ett skott som en målvakt som Buffon tagit i sömnen.
Nej, Ter Stegen är inget säkert kort att ha, skulle vara intressant att se hur många kvalificerade målchanser som han räddat, tror det är bland de sämre i toppfotbollen, tyvärr.
Barcelona Kröjff
2016-12-15 18:55
Iniesta70 Nu får du nog stilla dig med "fulwhiskeyn". För inte kan du väl tycka "tyvärr", när Mourinho tvingas sluta som materielförvaltare. Det rör sig ju trots allt om den som du understryker, "ultimata dagen". Och att se Mourinho få sparken efter det att han på något konstigt sätt helt okvalificerad nästlat sig in som materialare i vår klubb, är väl det som gör den ultimat?
Barcelona Iniesta70
2016-12-15 17:04
Medan mina kollegor satt och diskuterade verksamhets planen och senaste kvalitets rapporten så gled jag längre och längre bort, brukar hända rätt ofta, jag håller med titt som tätt. Nåja, jag gled in i min fantasi värld. Den ultimata dagen. Nån gång inom en snar framtid. " jag klev upp ur sängen klockan tio, hade vaknat av mig själv för första gången på nio år" " inga hundar, inga barn, ingen "chef". Min bättre hälft hade sagt att eftersom det var El clasico helg så kunde hon ta både barnen och hundarna och sova borta hos sina föräldrar en hel helg". Jag vet, det är t.o.m overkligt för en "dagdröm" men vafan, vi pratar den "ultimata dagen". På första sidan på Sportbladet kunde jag läsa den tragiska nyheten att "Ronaldo vann sitt eget instiftade pris för fjärde gången i rad,alla gånger som den har delats ut, "Den guldigaste guldbollen av alla" kallas den lite ödmjukt. Ronaldo har även skrivit ett (mar)dröm kontrakt med Real om att han ska spela varje sekund i varje match, slå alla straffar, frisparkar och även bestämma alla byten. Kontraktet löper i ytterliga 7 år. Real ligger för närvarande på en 17:e plats i la liga och har missat Champions League de senaste fem åren. Vidare till senaste nytt i Barca : Kapten Roberto är mycket nöjd med senaste Champions guldet(det tredje i rad)." Tycker att vi alla La Masia produkter , alla elva på plan, höll oss till vår tränare Xavis gameplan väldigt bra. Men vi hade ju aldrig klarat det utan Xavis högra hand Puyol". Samtidigt så uttalar sig den La Masia huvudansvarige Pep om att han är redo att slussa fram minst fem nya La Masia produkter till A-truppen även nästa säsong. Peps högra hand Iniesta prisar de senaste årens president Pique för att det känns ljuvligt att spela i reklamfria tröjor.. Materialaren Mourinho fick tyvärr avgå när han ertappats med Xavis taktikbok innan för västen. Okej,lite väl vild fantasi. Men vafan, ett par av grejerna ska väl kunna slå in:)
Barcelona Kröjff
2016-12-15 15:56
El Pistolero #9

För att nu frångå min tvångsmässiga vana att gå in och ändra i mina inlägg, så vill jag också tillägga att vi är helt överens om att Martin Åslund många gånger ger uttryck för tveksamma åsikter, så som du själv skriver. Det var där jag inledde mitt första inlägg för dagen, med att jag "för en gång skull" höll med honom i det han sagt.
Barcelona Kröjff
2016-12-15 15:25
El Pistolero #9 Åter igen. Jag delar den vanliga uppfattningen att en målvakt behöver mer tid på sig för att nå sin fulla potential än en utespelare och att 24 år inte är någon ålder för en målvakt. Men vad jag ville ha sagt var att jämförelsen med Victor Valdés, ändå haltar i åldershänseende. Neymars namn smög sig in som en liten bisats och påminnelse om att alla spelare vare sig dom är målvakter eller utespelare, inte med naturlagens automatik blir bättre med åren som vissa viner sägs göra.Fler faktorer än så, spelar roll. För egen del tror jag exempelvis att Bravos moras i Manchester City inte beror på att han är "over the hill" utan på ett tappat självförtroende efter en bedrövlig inledning, som börjat leva sitt eget liv.Och vetskapen om att fansen i hög grad står på John Harts sida lär ju inte gör det mindre betungande att misslyckas grovt redan från allra första början.
Barcelona Katalano
2016-12-15 15:23
Kröjff Hehe, vi är visst otydliga båda 2 just nu, men jag förstod att det var så du menade. Jag förklarade bara varför jag ryckte på axlarna åt det han sa i stort och så även om att han skulle vara grovt överskattad, eftersom jag själv inte har någon bestämd åsikt kring honom ännu. Fick bråttom med ett ärende när jag avrundade mitt inlägg och den delen var det sista jag lade till innan jag klickade på skicka i all hast.
Barcelona Kröjff
2016-12-15 15:09
Katalano Jag får väl erkänna att jag uttryckt mig väldigt luddigt i mitt inlägg, eftersom du fullt förståeligt uppfattade det som att jag var helt överens med Martin Åslund om att ter Stegen utgjorde det största hindret i fråga om nya titlar. Jag är istället helt överens med dig om att det finns andra faktorer att ta i övervägande vad gäller den biten. Och jag tror mig veta att jag själv åtminstone berört en del av dem redan tidigare. Vad jag MENADE var att jag delar Åslunds uppfattning om att ter Stegen är grovt överskattad. Vare sig mer eller mindre.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-15 15:06
Kröjjf Inget snack om att vi sålde Bravo i ett perfekt tillfälle. Kollar man på denna säsongen så verkar det som att Bravo är på väg ner i karriären. Misstagen han gör på planen visar för mig att han inte riktigt hinner med längre. Han hade sin peak hos oss under två år. City känner sig säkert rejält lurade. Visst att ter Stegen och Neymar är lika gamla, men en målvakt är "ung" fram till 27-28. Inte riktigt samma sak som utespelare som Neymar. Sen kan jag tycka att Martin Åslund har lite tveksamma åsikter om Barça. Han har bl a sagt att Digne inte duger för Barça när jag o många andra tycker han presterat riktigt bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-12-15 14:54
Kröjff Jag kommer ihåg när Martin Åslund sa det och ryckte mest på axlarna. Tycker att den kommentaren var en lite väl grov överdrift själv men det beror på att jag ser helt andra saker som större hinder till eventuella titlar. Det ser ut som att vi som sagt vårt kring detta hittills har väldigt delade meningar om hur bra Ter Stegen är och om han är en målvakt för framtiden i Barca. Själv är jag som sagt inte helt säker ännu. Vore intressant med fler åsikter.
Barcelona Soko
2016-12-15 14:35
Enligt Mundo Deportivo kommer Rakitic att förlänga kontrakt med Barcelona trots att han får mindre med speltid och bud från flera engelska klubbar.
Barcelona Soko
2016-12-15 14:31
@FCB_Messi:

Det blir bara orättvist att han ska få guldboll även 2017 då hans lag vinner VM för klubblag och dessutom har stor fördel att vinna även ligan. Det är de två titlar som räcker gott bara för att det är Real och Ronaldo.
Barcelona FCB_Messi
2016-12-15 14:12
Soko Herregud vad du jämnt ska ta upp såna ämnen. Ronaldo hit Ronaldo dit. Gå hoppa från en bro om det är så jävla jobbigt för dig när han gör mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2016-12-15 14:01
@Thierry Henry:

8 av dem var mot Malmö FF...

Men det spelar ingen roll, jag håller med om att han var en nyckelspelare i CL, som jag också skrev. Däremot var han EMs sämsta spelare av storstjärnorna, jag är fullt seriös. Möjligtvis slagen av Zlatan.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-15 13:56
Barcelona plan to sign full-back Joao Cancelo next summer but Valencia will not let him leave for less than €30M. [Diario Sport] Jakten på hela Valencias trupp fortsätter.... Nä men €30M?! Värvar hellre Sidibe från Monaco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2016-12-15 13:28
Ronaldo gör 2-0 på övertid där matchen var redan avgjord. Men nu kommer medier att skriva att "Ronaldo sköt Real till final " och på det sätt hjärntvätta folk runt omkring. Benzemas segermål hamnar därför i skymundan.
Barcelona Kröjff
2016-12-15 13:22
Katalano Själv är jag för en gång skull helt och hållet överens med bisittaren Martin Åslund, som under en match härförleden kom in på ter Stegen och sa att denne utgjorde det största hindret för att Barca skulle kunna ta några nya titlar den här säsongen. Martin Åslund ansåg ter Stegen bokstavligt talat, som en "grovt överskattad" målvakt. Jag tror t o m Lucho och jag delar uppfattning i den frågan, eftersom denne vad jag kan förstå, föreföll bli tjurig och bångstyrig när hans uppenbara förstaval Bravo såldes till City. Att sedan den senare sedan gjort sig en förvånansvärt slätstruken figur i Man City och ibland framstått som bedrövlig, förändrar inte det faktum att chilenaren kändes som en åtskilligt säkrare sista utpost i FC Barcelona under sin tid i vår klubb. Jag vet också att andra har en helt annan åsikt och ser ter Stegen som en osedvanligt stor talang som har allt i sin verktygslåda som behövs för att bli en av världens bästa målvakter, i och med den speltid han får som förstemålvakt och den rutin det innebär. Inte sällan brukar de som tycker så peka på Valdés som en like, ifråga om utvecklingskurva. Men även om Valdés var valpig och misstagsbenägen i början av sin karriär, så får man inte glömma att denne redan som 20-åring petade den då nyss inköpte och rutinerade världsmålvakten Rüstü Reçber. Och två år senare sågs som La Ligas bäste målvakt och fick sin första av sammanlagt fem Zamora-troféer som 22-åring. Tysken är redan två år äldre än Valdés var då och jämnårig med Neymar JR. Men räknas av vissa precis som brassen fortfarande vara en "talang" och framtidsman, som bara behöver några år till på nacken för bli bäst i världen på sin position. Den som lever, får se. Jag begär inte att en målvakt ska ha ögon i nacken, Men en av de bilder som dröjer sig kvar från matchen mot Osasuna, är hur ter Stegen till synes helt omedveten om att en motståndare forcerar fram mot den bortre stolpen fri från försvarare, stillastående täcker den främre. Hade anfallaren ifråga råkat ha samma skostorlek som Zlatan, så.......
Barcelona Katalano
2016-12-15 13:14
Bosketts

Jag var visst lite otydlig med vad jag syftade på med reflexer. De var bara i anknytning till de bollarna han inte ens försöker sig på som jag nämnde just reflexerna.

Självklart har han gjort imponerande insatser, men totalt sett så har han inte imponerat på mig än. Förutom spelet med fötterna förstås. Som du är inne på så har en målvakt i Barca andra krav på sig än i övriga lag. Både bolltekniskt men även när det gäller speluppfattningen, just utöver de klassiska målvaktsegenskaperna. Detta gör att utbudet av målvakter som passar oss är mycket mindre än för övriga lag, med få undantag.

Nu är ju ter Stegen fortfarande ung, som du också nämner och jämför man med valdes som ung så gör Ter Stegen inte alls lika mycket tabbar. Men jag är ändå inte övertygad av honom ännu. Jag har dock inte något bättre alternativ att nämna heller utan ser det som självklart att ter Stegen ska fortsätta vakta vår bur. Skulle vilja se honom göra ett försök på bollarna jag nämnde tidigare oftare bara.
Barcelona Bosketts
2016-12-15 12:38
Katalano

Ter Stegen har imponerat stort på mig när det kommer till, i synnerhet, reflexräddningar. Vem minns INTE räddningen på Lewandovskis skott förra året (se länktips)?

Problemet med tysken att dessa sker för sällan. Men, likväl så visar han att talang finns inte bara i fötterna, utan så även i händerna (för att inte prata om huvudet!).

Det krävs alltid tålamod med en målvakt. I synnerhet med de som inte är uppfostrade i Katalonien. För det är en ganska krävande roll våra målvakter får ta.
Han är fortfarande väldigt ung för att vara ordinarie målvakt i ett lag av Barcelonas kaliber, och så länge han visat prov på att han besitter alla de egenskaper en målvakt behöver så är jag nöjd.
Annons: