/spanien/barcelona/forum/320.aspx/spanien/barcelona/forum/320.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-16 22:08
Vad säger ni om detta nästa säsong; In: Sampaoli, Lemos, Samper, Aleña (uppflyttad) och Vitolo. Ut: Luis Enrique, Arda, Rakitic och Mathieu. Vitolo, en spelare som bör spela hos oss så snart som möjligt. Vi saknar fart på kanterna i sista tredje delen då bara Ney erbjuder det numera o han hade gett oss det. En otroligt bra ytter som kan spela på båda sidorna. Lemos känns som en mittback som Barça kommer värva i sommar till A-laget. Haft ögonen på honom ett bra tag. Rakitic och Arda ska bara bort i sommar. Kollar man på ålder o kvalité på dom två plus vilka pengar vi kan få in så är det ett självklart val. Mathieu? motivering överflödig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-16 21:50
Det Lucho måste göra nu är att ta tag i defensiven.
Vi måste spela med 3 innermittfältare centralt igen.
Våga flytta upp ytterbackarna i hålet bakom Messi och Neymar.
Mittbackarna måste hålla upp backlinjen och inte falla hela tiden. Konstellationen Pique och Umtiti fungerar inte för mycket alibi spel.
Defensiven är grunden till ett bra anfallspel. 4-4-2 spelet måste begravas omedelbart.

När vi har bollen i uppspelen är avsaknaden av Alves enorm.
Idag har vi tyvärr bara en uppspelspunkt och det är Neymar på vänsterkanten.
Det är enbart genom honom vi tar oss framåt i uppspelen.
Ska vi spela centralt eller genom högerkanten. Slutar det alltid med en lång eller halvlång boll, som Suarez och Messi felvända inte kan ta emot och kontring uppstår. Messi och Suarez spel felvända är bedrövligt.
Det här har självklart lagen scoutat och överbelastar våran vänsterkant.
Kolla första cup-semin mot Athletico när. Athletico spelar med 2 stycken högerbackar på högerkanten.
Om jag skulle kunna prata med Lucho skulle mitt förslag i uppspelen vara att Iniesta byter kant till högerkanten och hjälper Roberto och Messi i uppspelen.
Då skulle vi få mer variation och rörlighet, tror jag.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-16 21:39
Iniesta70 Det är ju det, så fort inte tränaren kan levererar resultat så kommer ledningen sparka honom. Tränarna är ju människor och vill inte gå runt och vara arbetslösa. Ledningen vill bara gå runt och visa upp troféer vid nästa sponsor förhandling. Logiskt tänkande så köper man spelare som kan "leverera" direkt istället för att utbilda och ge talanger chansen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-16 21:35
Själv känner jag lite mer än oro inför framtiden. 2021. Det är ett braaaa tag kvar för den sittande absoluta monarkin. Ser ingen framtid för youngbloodsen från LaMasia. Inte just nu iallafall. Känns som LaMasia blir nån form av hyr o köp ställe av unga lovande fotbollslirare som utvecklas till klasslirare i lag där dom får frodas med speltid och förtroende, sen köper man tillbaka dom för ett par hundra miljoner när dom anses "färdiga". Eller som nu, går på Jorge Mendes kroppsfinter och köper upp ett havererande Valencia. Tror knappast styrelsen tar in en tränare som är en nej-sägare, klart dom vill ha en ja-sägare, kommer lova den nya tränaren en massa pengar att köpa varumärken, spelaren som säljer en jävla massa tröjor, spelaren som ska rädda oss . Lär ju knappast låta Alena slussas in o växa till den spelare han kanske skulle kunna bli. Genvägar till titlar, då har man inte tid att vänta på att Alena ska lira som "Xavi" . Va tror ni förresten prognosen är att Roberto blir kvar efter sommaren? Som en reserv högerback, kanske? Tror ni han helt plötsligt lär få vara med och slåss om en mittfältströja, när vi pungat upp ex antal miljoner för nån hypade mittfältare som ska "göra't"? Tror ni han får lira nåt när vi köper en ny "Alves"? Nix pix. Blir troligtvis bänkad. Glömd. Såld. Atletico hemma, var bland de svagaste hemma matcher jag sett. Uruselt. På hemmaplan. Inget funkade, att vi gjorde en balja kan vi tacka vår lilla argentinare och vår skyttekung som sprang dit det luktade målchans och la in den. Sen mötte vi ett proppmätt Alaves som hade kungenscup finalen i huvudet och en kungenscup semi i benen. Såg snyggt ut med en 6-0 seger. Alla var bra. Gomes glänste, Snacka om att skenet bedrog. PSG matchen vill jag knappt kommentera. Men låt mig säga så här, den var barnförbjuden. En slakt jag aldrig sett på maken av Barca lirare. Min dotter fick sitta med en kudde framför ansiktet. Nästa skräckfilms festival i Barcelona kommer den " filmen" headlina. Censurerad! Nu möter vi Leganes till helgen. Vilken jäkla tur. Nu kan vi visa omvärlden att vi kan trixa med lädret. Skiter jag i. Mig lurar inte glasögonormen och hans posse'. Nej, blir Xaviestas hemmagjorda tidsmaskin med youtube o whiskey om man vill drömma sig bort. Att slå Leganes hemma tröstar inte mig. Att vinna med 6-0 mot Leganes tröstar inte mig.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-16 21:23
Med tanke på vilka vi har som truppspelare så är det ändå bättre att låta talangerna spela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-02-16 21:22
Jag tycker nog att 22 spelare bör man ha. Det kommer alltid skador och vi spelar i tre turneringar varje säsong. 18 känns väldigt tunt men visst det blir inte många chanser för talangerna annars.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-02-16 21:20
"SÅ JÄVLA UTSPELADE, AGERA ENRIQUE!" "KOM IGEN NU FÖR HELVETE Vad är det för passiv skit vi håller på med" "Vad är det här för jävla spel????????" "Messi har varit under all kritik, liksom hela laget i princip" "Har hela Barca tagit semester????" Fem "inlägg" under pågående match som verkar förvillande lika de som skrevs under storförlusten mot PSG nyss. Men faktum är att det är ett axplock av vad en del ansåg om Barcas insats mot Juventus i CL-finalen våren 2015 en bra bit in i matchen. Då man får förmoda att den absoluta toppen av formkurvan skulle nås, med tanke på att en trippel stod på spel i vad många tycker är den meste prestigefyllda titeln av alla att erövra för klubblag. Och "Lucho" lyckades till slut precis som Pep. Det tål att tänkas på ett tag och bör aldrig glömmas bort i tider som dessa, när det negativa börjat väga över.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-16 21:12
Rambla Och hur mycket satsar dom på sina akademier? Det borde väl säga allt om något? Vi kan inte ha ett mittfält med busken, mascherano, iniesta, denis, rakitic, gomes, Arda och rafinha men samtidigt förvänta sig att det skall finnas plats för Alena/Samper. Vill ha 18 man + egna talanger. Uppstår skador så för dom det då får en talang steppa upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-02-16 21:08
Stor trupp, 22 spelare? Brittiska klubbar och även italienska till en viss del, de har stora trupper. Där brukar det hamna på 30 spelare i a-truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-16 21:01
Xavis roll under luchos säsong underskattas något enormt. Han var ju trots allt pusselbiten som band ihop det "nya" Barca och det gamla. Han var länken mellan spelarna och tränaren. Den länken har inte funnits senaste 2 säsonger därav har det flesta matcherna sett ut som att vi spelar utan tränare. Det var xavi som kapten som slog ihop laget tillsammans med tränaren efter anoeta matchen. Senaste åren har vi tappat puyol, Abidal, xavi och sedan dani Alves. Det är spelare som styrde omklädningsrummet och hade allas respekt. Nu spelar vi utan en högerkant. MSN spelar för sina siffror. Mittfältet gör allt dom kan för att täcka upp att man inte ens kan kalla det för fotboll. Försvaret får aldrig spela ihop sig pga alla rotationer. Jag har svårt att se stora förändringar även med en ny tränare. Visst en säsong kommer det fungera men sen kommer samma trend igen. Klippa MSN banden och tunna ner truppen är en väg att gå. Vi kan omöjligt satsa på la masia om vi ska fortsätta ha lika stor trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-02-16 20:24
1:a säsongen, Lucho var knappast sönderläst va? Fast det gick ju förbannat dåligt till den där matchen på Anoeta som säkert alla minns. Efter den skitmatchen vände allt och vi vann en oväntad och otrolig trippel. Varför? Tja det beror nog på många faktorer. En del flyt, våra stjärnor höjde sig till en en väldigt hög nivå där under våren och de gjorde det samtidigt (inte bara MSN dessutom). Då finns det inget lag som står emot oss, det är inget lag som har den nivån. Glöm inte att vi hade Xavi då under sin sista säsong. Vill minnas att det blev en del bänk för honom den våren men han fanns ändå där i truppen och han tog det bra, inget tjafs om utebliven speltid. 2:a säsongen började vi också bra men ju längre säsongen led och under våren blev det uppenbart att Luchos Barca inte längre överraskade något motstånd. Lag hade helt enkelt studerat Barca och lärt sig på vägen hur de skulle spela mot oss. Det är inget konstigt med det utan helt naturligt och det händer alla framgångsrika lag förr eller senare. Varför tror ni Pep höll på så mycket med sitt experimenterande hela tiden? Jo för att han ville ligga ett steg före motståndarna hela tiden och i hans fall blev det kanske för mycket trixande m ed olika spelsätt och uppställningar. 3:e säsongen och vi övergår till Lucho igen, tiden har helt enkelt hunnit i fatt honom, han har inga nya idéer att komma med och har han det är han inget vidare på att förmedla dem vidare för spelarna verkar mest vara förvirrade på plan i var och varannan match känns det som. Lucho tror jag också har tröttnat på att leda laget, han gillar heller inte biten av jobbet som handlar om att vara tillgänglig för media verkar ju ganska uppenbart. Alltså att behöva sitta framme på ett podium inför journalister och svara på en massa korkade frågor. Allt detta har inneburit, tror jag, att både Lucho och spelarna inte tycker denna tredje säsong är speciellt kul. Därför känns det lite fel att prata om och skylla på att det handlar att Barca och Lucho är sönderlästa. Det är så mycket annat som spelar in. Så det bästa är ju att han drar så fort som möjligt. Vi behöver nytt blod, en ny röst från bänken och som har andra ideér. Det är ju ganska uppenbart att en tränare inte ska stanna mer ön högst 3 säsonger i Barca oavsett vem det är. Vi har sett det så många gånger förr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-02-16 20:19
Soko Det handlar inte om att löpa mest , utan Rätt ! Napoli löpte 116km mot real som löpte 106 men ändå vann komfortabelt. Men oftast det laget som försvarar sig mest brukar vara det laget som har sprungit mest. Problemet med oss mot Paris var att när vi hade bollen så var det ingen som löpte. Inga djupledslöpningar eller platsbyten överhuvudtaget. Vi kom upp i 105km när vi inte hade boll. Åtminstone 100 av dom .
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2017-02-16 20:16
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2017-02-16 20:09
Kolla länk
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2017-02-16 20:08
Mina klar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle
2017-02-16 19:21
@JUSSI BJÖRLING:
Går inte att skuldsätta honom för allt men han har slut på ideer den saken är glasklar, vågar inte ändra för mycket heller något Pep var väldigt modig på. Just nu är vi sönderlästa och han vet inte hur han ska ändra på detta, vi har svårt mot alla motstånd just nu vilket är jobbigt att bevittna. En av dem största kritiken från min sida är val av spelare, Gomes likt Paco är inte alls med i spelet dem är just nu alibi spelare där dem gör väldigt lite nytta, jag hade hellre sett Sergi.r med sin frenetiska energi lira på mittfältet tillsammans med Busq,Raki,Raffe och Iniesta där formen får avgöra. Sen håller jag med om att spelarna måste ta sitt ansvar dem med, men att ha en tränare som inte har mycket rätt gör inte saken bättre och jag har svårt att se att det blir bättre. Hoppas jag har fel men att mittfältet och försvaret är så osynkade där allt inte stämmer alls vinner man inga titlar med.
Barcelona papillon
2017-02-16 18:50
Katalano

Vad har dina inlägg med Barca att göra. Kom igen, höj dig.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Katalano
2017-02-16 18:48
@papillon:Ännu ett spydigt inlägg som inte har någonting med det jag skrev att göra. Kom igen nu...
Barcelona papillon
2017-02-16 18:24
Katalano

Hade jag skyllt allt på LE så hade du inte klagat på mitt inlägg utan istället gett mig en tumme upp.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona the cameroonians
2017-02-16 18:18
Bara en påminnelse; Det kommer florera en hel del transfer-rykten nu då det är så ledningen hanterar "krissituationer". Framförallt MD kommer vara den ledande median för denna PR-strategi. Det kommer lovas en ljusare framtid, men köp inte resonemanget rakt av. Det handlar inte bara om ett par nya spelare. Du kan liksom inte läka ett blödande hjärta med plåster, det krävs en transplantation. Bort med det onda, in med det friska. Typ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-16 18:06
Vad fan araberna värvar domare nu med, clattenburg ska döma därborta nu. Har man pengar styr man folk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-16 17:48
@papillon:


Många av dina inlägg är småpikar och spydiga kommentarer till andra skribenter. Detta inlägg ovan har dessutom ingenting att göra med Criffs inlägg som du svarar på. Man kan diskutera utan att försöka sänka varandra.
Barcelona papillon
2017-02-16 17:36
Criff

För att Napolis jättefina trianglar igår gav ju så mycket...
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Soko
2017-02-16 17:35
Någon skyllde förlusten mot PSG på att våra spelare löpte mindre .
Vill bara säga att Bayern löpte 105 km medan Arsenal 115 km !!
Som ni förstår är inte allt i löpning.
Barcelona Reymar
2017-02-16 17:21
@S.Eto'o:

Fast nu bortser du från min poäng. Han köpte en del spelare men enbart en spelare förbättrade vår startelva och en spelare ska inte vara skillnaden mellan noll titlar och en trippel.
Barcelona II Barça II
2017-02-16 17:16
Fast med eller utan Suarez, världens bästa 9:a, är en enorm skillnad. Skulle absolut inte kalla det för samma trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-16 16:50
[QUOTE=Reymar]Ja visst är det sjukt att vi vann trippel med Lucho ännu sjukare är att den föregående tränare gick titellös med nästan samma spelartrupp. Eloge till spelarna? Snarare Eloge till tränaren. Bara pinsamt att se hur du vid varje tillfälle väljer att trycka ner Lucho. Bortskämd var ordet. [/QUOTE] Samma spelartrupp var det ja... Inköpet av Suarez och Messi på kanten var den stora skillnaden. Enligt Sport så har en nyckelspelare i truppen sagt till några lagkamrater att det var ett tag sen han njöt av att spela fotboll... Något säger mig att det är Busquets, en känsla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-02-16 16:36
Nästan samma spelartrupp, du skämtar va? Enrique handlade för dryga 2 miljarder hans första säsong. Suarez, Rakitic, Bravo, ter stegen, mathieu och vermaelen bara de är 2 miljarder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-02-16 16:26
@El Pistolero #9:

Ja visst är det sjukt att vi vann trippel med Lucho ännu sjukare är att den föregående tränare gick titellös med nästan samma spelartrupp. Eloge till spelarna? Snarare Eloge till tränaren. Bara pinsamt att se hur du vid varje tillfälle väljer att trycka ner Lucho. Bortskämd var ordet.

Barcelona Lion24
2017-02-16 16:21
@El Pistolero #9:Jag såg videon som El Pistolero länkade och jag rekommenderar alla att titta på den, för dom som inte har gjort det. Jag länkar den en gång till. Mycket cred till den som har gjort den videon, verkar mycket kunnig.
Annons: