/spanien/barcelona/forum/32.aspx/spanien/barcelona/forum/32.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El FenómenoR9
7/20/2017 15:23
Cule4life Lysande idé att prova busken högre upp i banan. Du har helt rätt i din analys angående busken anser jag. Gabriel F*n du gör mig nojig! Neymar är ovärderlig för oss. Men vill han lämna så okej, men vi skulle tappa såå mkt i slagkraft. Visca Barça Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 15:14
Andresito

Underbara nyheter ju. Framförallt att korpenliraren Vermaelen och Lord Douglas är borta. Munir och Samper har jag inget emot om dom står med tills dom vet var dom ska spela.
Barcelona Andresito
7/20/2017 14:40
Klubben har uppdaterat truppen på officiella hemsidan. Deulofeu, Semedo och Marlon är där medan Vermaelen, Douglas, Samper och Munir saknas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
7/20/2017 14:18
Ni som pratar Gomes vs Busken. Varför inte lägga Busken på Xavi platsen och Gomes pivote. Sergios teknik är makalös. Tror hans framspels förmåga är underskattad då vi bara sett han spela "enkelt". Visar det sig att han briljerar på Xavi platsen är den biffen löst för en stund.

Tyckte också personligen att Gomes gjorde sig bäst som pivote. Spela enkelt, springer snabbt och bra fysik.
Barcelona Gabriel
7/20/2017 14:02
Jag börjar på fullaste allvar att tro på dessa Neymar rykten. Det alldeles för många och starka rykten för att det inte ska ligga någonting i det alls. Dessutom hade Neymar själv chansen att ta död på alla spekulationer men valde istället att vara helt tyst, en spelare som vet att han ska stanna gör inte så.

Bartomeu såg dessutom allt annat än självsäker ut när han fick frågan av journalister på flygplatsen om Neymar kommer att stanna. Istället för att svara starkt "ja han kommer att stanna" så nöjer han sig med att säga att han är lugn.

222M€ för Neymar i dagens marknad är ett stort rån. Ett otroligt rån. Vi får aldrig 3 topp spelare för den summan, inte en chans. Dessutom, så fort Neymar sticker (om han gör det, vilket jag börjar tro på) så höjs direkt alla andra spelares marknadsvärde. Dembélé kommer inte längre att kosta 90M€, det kan ni vara säkra på. Som mest får vi 1 bra spelare, och några andra dussinlirare.

Jag är på fullaste allvar orolig nu. Det här skulle vara sommaren som vi tog Verratti från PSG istället så ger PSG oss det största fuck you fingret under silly season på kanske 10-15 år genom att ta Neymar från oss. Det är en för jävlig situation vi satt oss själva i. Dessa jävla utköpsklausuler som finns i Spanien måste väck. Det är fan inte rättvist att andra klubbar ska självmant få bestämma priserna på deras spelare när man ska förhandla med de, men när det gäller en spelare i den spanska ligan så kan de skita i att förhandla över huvud taget enbart för att spelaren sitter på en utköpsklausul. Samtidigt kan man också klandra ledningen ytterliggare genom att påstå att Neymars utköpsklausul är alldeles för låg gentemot vad den borde vara.

Cristiano Ronaldo har en utköpsklausul på 1billion€ och Ceballos på 500M€. Det borde ge lite perspektiv på hur låg Neymars klausul är. Personligen hade jag inte haft något emot om Neymar lämnade, även om jag inte vill det, så länge vi fick tillräckligt med betalt för honom så att vi kunde ersätta honom med ett par andra topp spelare. Men för 222M€ blir vi rejält rånade så som marknaden är värderad idag, och vi kommer bli screwed om han drar.
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 13:38
Fin fysik på Gomes absolut. Tyvärr använder han den ju inte. Framförallt i närkampsspelet. Klenare än en mygga. Men jag är också av åsikten att han borde få chansen då man tydligt kan se att det finns kvalitéer och stor utvecklingspotential. Vi får hålla tummarna. I övrigt så ÄLSKAR jag Valverdes stil. Ser väldigt lugn och samlad ut. Kepsen är på. Ingen vet vad han tittar på men han har nog stenkoll. Den känslan får jag.
Barcelona El FenómenoR9
7/20/2017 13:30
DizzLow Glädjer mig att din syn på Gomes har blivit lite mer positiv. Jag har stora förhoppningar på honom, tror till och med han tar en startplats i gala elvan denna säsong. Han är som du säger ödmjuk till och med väldigt ödmjuk. Han har attribut som ingen annan av sina kollegor på mitten, hans fysik är ju outstanding i bemärkelse styrka. Men det som utmärker honom än mer är ju att han har mkt boll i sig för sin storlek. Jag skulle vilja se honom på buskens position men det är bara önsketänkande för den här säsongen. Men i framtiden har alla möjligheter att lyckas. Ju mer bespottad han blir så gillar jag honom ännu mer! Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 12:54
LennyRomario Absolut. Han och hans entourage är ju inte direkt lika lugna och mysiga som Messi t.ex. eller Suarez. Neymar är fortfarande en ung skitunge på många sätt även om han också har barn. Han har ju alltid sina bästa vänner vid sin sida och dom gillar ju att ha kul så sett. Dom lär också ha en bra övertalningsförmåga på honom om dom en vacker dag tycker han skall lämna. Varför jag är så emot dessa spekulationer är för att jag är övertygad om att Neymar i dagsläget inte övervägar att byta klubbadress och jag kan inte se några tydliga tecken på det(SPORT etc. och klickbates är jag extremt kritisk emot). Däremot är jag också övertygad om att han en vacker dag kommer byta adress till en annan stor klubb i Europa. Just nu har jag bara så oerhört svårt att se han byta klubb då trots våran smått bisarra ledning och president har ett slagkraftig lag som få lag kan mäta sig med och därför skulle Neymar inte tjäna på att byta klubb i dagsläget. Så det egot och den äventyrslusten han förmodligen har i sig tror jag kommer yttra sig i framtiden men inte just nu. Spekulationer var det ja...
Barcelona LennyRomario
7/20/2017 12:45
@Pep - El Míster:
Spekulationer är ju det fina med forum, dess syfte :) Huruvida Neymar bäddar för en övergång eller inte har jag inte en aning om. Men jag har alltid sett på Neymar som en brasiliansk Beckham. Varumärke, frisyrer (även om han lugnat ner sig på den fronten). Jag tror helt enkelt Neymar och hans entourage beaktar fler saker än de fotbollsmässiga när de beslutar över hans framtid. Därmed inte sagt att Neymar inte gillar Barcelona, eller att inte Barcelona redan är den perfekta plattformen för honom rent medialt, imagemässigt och fotbollsmässigt. Men jag tror inte Neymar stannar i Barcelona för att han älskar klubben. Det absolut största "hindret" för en affär är ju hur som helst att två miljarder är sjuka pengar. Skulle helt plötsligt bli världens dyraste spelare, dubbelt så dyr som nummer två på listan. Cashar någon verkligen upp den degen? Och om någon nu gör det så tror jag i och för sig att det skulle smeka Neymars ego rätt ordentligt.
Barcelona Andres Iniesta #24
7/20/2017 11:48
Neymar vill vara nummer 1, vilket han inte kommer att vara på ett tag i Barcelona. Återstår att se om han har tålamod nog för att bli nummer ett eller om han sumpar den chansen genom att gå till PSG i tron om att han kommer bli nummer ett i världen i en klubb som spelar i en medioker liga...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
7/20/2017 11:48
Deulofeu..

I hear u brother, tråkigt nog sitter Vermaelen på ett kontrakt två säsonger till, med en lön på drygt 5 m €/säsong. En av dem konstigaste värvningar vi gjort i nutid. Han var iofs kapten i Arsenal, men väldigt skadebenägen, och förlorade även sin startplats sin sista säsong. Att vi sedan köper honom för 19 m €, var helt ok i förhand, men känns som att läkarna borde reagerat tidigare, och satt stopp för affären.

Jag kunde inte hjälpa att se en massa Youtube klipp, på hur Andre Gomes spelat för oss sin första säsong, och min uppfattning om honom har ändrats lite åt det positiva hållet.
Jag tänker främst på hur god attityd han visat mot vår spelmodell, samt hans ödmjukhet, efter diverse titlar tidigare samma år. Man kan verkligen se att han försöker få i sig lite av Barcas DNA, genom att kopiera vissa av våra spelares spelmönster. Detta kan inte ha undgått tränarna och ledningen. Hoppas att Gomes får förtroendet att fortsätta sin inlärning mot Barca DNA. Han har alla förutsättningar att bli bäst på sin position.
En annan sak är att Gomes gjorde sig bättre i Busquets position, med skillnaden att Gomes var mer genombrotts stark på egen planhalva. Gomes har fart och mer atletisk än Busquets, vilket för mig känns mer nödvändigt i ett tre manna mittfält.
Frågan jag nu ställer mig själv och er är.

Ska Gomes ersätta Busquets i framtiden?
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 11:42
Soko & Deulofeu

Ni fortsätter att ordbajsa i forumet. Ni har inga belägg överhuvudtaget för det ni spekulerar i ju.

Sitter och läser klickbates på nätet och säger att Neymar bäddar för en flytt? Hur bäddar han undrar jag? Snälla förklara det för mig.

Han har kontrakt med Barca och spelar med världens bästa spelare i staden Barcelona som är Europas Rio. Varför skulle han lockas av att spela med dom avdankade brassarna i Paris? Skratta på träningarna? För han ser ju absolut jätteolycklig ut på träningarna med Messi och Suarez.
Barcelona Deulofeu
7/20/2017 11:07
Om det nu stämmer med att Vermaeln är tänkt som femte mittback är det ju bara tragiskt.

Riv hans konstrakt han kommer ändå aldrig vara hel när det nalkas match han ska bort från truppen nyss!
Han ska inte stjäla speltid från tex Marlon som gjorde det lysande med a-laget förra året och har kämpat ett år i b-laget för att få chansen att hamna där han är nu!

Douglas bara bort inga kommentare inga pengar riv kontraket så slipper man läsa om honom ett par år till.

Arda ja en ytter helt utan fart gillar inte honom alls på plan och har aldrig gjort det hörde jag 200 miljoner sälj!

Munir och Samper skulle säkert må bra av lån men jag tycker inte de ska säljas.

Samper ska vi inte ge upp ännu Munir är man ju mer tveksam till men potential det har han.En till säsong som ren nummer 9 i ett vettigt lag skulle nog göra honom gott!
Barcelona Soko
7/20/2017 10:36
Brasilianska spelare älskar äventyr och gärna rör på sig. Nu när kompisen och festfixaren Alves finns i PSG är chansen mycket större att Neymar flyttar till Paris. Halva laget är dessutom från Brasilien .
Jag råder folk här att inte lita för mycket på Neymar och hans "hjärta " för Barca annars blir man mycket besviken när flyttet sker. Hjärta inom fotbollen existerar hos väldigt få spelare och skillnaden mellan Messi och Neymar är stor. Messis kärleks förklaring till Barca och Neymars är till exempel helt olika .
Barcelona Deulofeu
7/20/2017 10:26
Nu börjar tom jag tro att Neymar är förlorad och jag har varit med ett tag.

Minns sommaren 97 tror jag det var under för vm då Denilson slagit igenom med dunder och brak och man var förälskad.

Man var på semester på Cypern och hade en skön resa med "grabbarna" varje dag var man dock och köpte sport och mundo med en dags försening har jag för mig.

Man trodde på värvningen av Denilson som då skulle spela ihop med Ronaldo men vad hände då istället?

Jo vi blev av med Ronaldo och Denilson slutade upp i Betis...

Resan var redan rätt blöt men det blev inte direkt bättre efter denna övergången...

True story!

Neymar verkar bädda rejält för en flytt och tyvärr det handlar om en helt unik spelare som inte går att ersätta.

50 mål i landslaget vid 25 års ålder världens bästa dribbler och snart kung på tronen efter Ronaldo och Messi börjar dala.

OM vi hade en sportchef som kunde placera pengarna hade jag varit lugnare om vi kunde värva Dembele och kanske Mbappe (önsketänkande) så hade jag gått med på det.

Jag minns dock när Figo såldes och vi fick massor av pengar vad hände jo vi handlade hos Arsenal förstås och fick speedy Gonzales alltså Overmars och Petit om någon minns honom.

Denna ledning med pengar hemska tanke...Paulinho vem skulle mer komma ......argh.

Florerar mycket rykten men om det stämmer att vi skulle försöka ersätta med Verratti och Dybala hade det varit så hemskt?

Många frågor få svar jag hoppas han stannar!

Barca utan en Brasse är inte samma sak.Barcelona Soko
7/20/2017 10:16
@Meneysuarez91011:

Det är mycket möjligt. Samma agent som Pogba och Zlatan som Raiola fixade till United. Att Mourinho är dessutom missnöjd med transferfönstret och vill ha mer så kan han mycket väl hamna i United.
Barcelona Soko
7/20/2017 10:12
@the cameroonians:

Real köper tillbaka Morata för att tjäna stora pengar och lyckas med det.
Barca köper tillbaka Deulofeu förmodligen med samma syfte, men redan i starten klandrar till det rejält, genom att ge honom bara 2 års kontrakt visar att Barca är ambivalenta. Oavsett om Deulofeu lånas ur eller stannar och värmer bänken kommer ett år att gå snabbt och med bara ett år kvar av kontraktet kommer han att försvinna nästan gratis .
Så mycket skillnad i hur Real och Barca jobbar utanför planen.
Barcelona Meneysuarez91011
7/20/2017 09:43
Min känsla är att Verratti tyvärr är på ingång hos United.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 09:41
Något skumt i görningen med Verratti alltså. Hans närvaro i PSG hittills denna försäsongen är skum.

Nu är han väl iofs lite lätt skadad har jag för mig? Kanske därför han ej spelade mot Roma inatt.
Barcelona FCB_Messi
7/20/2017 09:29
Men snälla Jesus maria Kristus , kan ni släppa Neymar snacket ?! Det börjar bli jävligt tröttsamt . Tro inte på allt ni läser för fan . Han kommer inte lämna !!!! Men däremot , är det någon som vet varför veratti inte var uttagen inatt mot Roma ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
7/20/2017 02:50
£70 miljoner för Morata alltså madre mia...Medan vi ser ut som lokala laget med en kaffemugg som insamling. Kanske högtid för Bartomeu och ställa sig utanför andra lagens arenor med muggen och upprepa mantrat "help please". Angående Neymar så visst förstår jag folk som inte bryr sig om att han tar sitt pick och pack till ett annat lag. MEN i dagens situation är det verkligen att skjuta oss i foten. Även om vi hade fått 23504353 triljoner för honom så hade ersättaren vi letat efter kostat astronomiska summor. Vi kan inte värva eller sälja för fem öre. Lion24 Jag håller med ditt inlägg MEN du pratar om den bästa upplagan av Barca. Den matchen du pratar om var väl cirka 7 år sen? Det är historia, den sortens rörelse och anfallsmönster du pratar om är long gone. Vi behöver 2 nya KLASSMITTFÄLTARE, en ny HB och VB samt dina lagspelare som ska spela i anfallet, kort och gott ett i princip helt nytt lag. Sen ska man ha rätt tränare med rätt filosofi, utöver det så krävs det ett långsiktigt tänk och den sortens fotboll både jag och du vill att det här laget ska spela kommer inte hända på en sommar under ett transferfönster. Fotbollen idag är mer resultat inriktad än för 7 år sen och det är en färskvara som generar jävligt mycket deg så långsiktigt tänk kan vi ju FETING glömma med den här juntan.
Barcelona messiooooxavii
7/20/2017 01:56
Jag älskar Neymar så som jag älskar alla som representerar våra färger men vill killen dra till PSG för att joina brassepolarna så förstår jag honom . Han kommer att ha mycket roligare på träningarna, resorna, hottellen vid bortamatcher men så vet jag samtidigt att killen tyvärr inte har det rätta virket för att bära barcelona när Merssi går ner sig.

Det är inte såna spelare jag vill ska bära barca framöver. Jag vill ha en kille som nr1 i laget som har fokus på fotbollen bara och inte på allt annat runtomkring.

Väljer Neymar att stanna då vet jag att han tänker rätt och det gör honom bara bättre i mina ögon.

Så vad det än blir så blir det bra för oss.
Lämnar han då är han ändå inget att ha på lång sikt då han har fel tänk.
Stannar han , ja då visar han ytterligare att han har rätt tänk.

Får se vad som händer
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
7/20/2017 01:27
Lämnar Ney så finns det bara en ersättare och det är Hazard.
Barcelona Pep - El Míster
7/20/2017 01:16
Fyfan vad nojiga ni är. Lägg ner nu. Folk skrattar åt vårat forum just nu. Om Neymar lämnar så LOVAR jag att bjuda alla här inne på en kalkonwiener i bröd inkl. ketchup och jonnys senap lagom till La Liga-premiären i augusti. Chill the fuck down. Seriöst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dûssel
7/20/2017 01:04
@Soko:

Suck.
Barcelona God is a five letter word - Messi
7/20/2017 00:44
@JUSSI BJÖRLING:


Du har väll sett klippet när alla journalisterna går på och frågar han om PSG ryktet och han är helt knäpptyst? Vet du 100% säkert vart du ska vara nästa säsong så kan du ju svara åtminstone. Men nej, han lät de ställa samma fråga 65 gånger och ignorerade det.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
7/20/2017 00:41
haha ni tror alltså fortfarande på Neymar-ryktet även EFTER han dementerat det?
Barcelona Ribohn Fan
7/20/2017 00:39
Det vi saknar i Dagens Barca är spelare med snabbhet och explosivitet. Större delen av matcherna på en säsong spelar vi mot låga försvar, som parkerar bussen framför eget försvar. Då räcker det inte att passa boll till varandra om och om igen. Nu mer spelar nästan samtliga lag med 5-backslinje mot oss och då zon-spel. Alltså löper Messi ifrån kant in centralt i plan släpper ytterback över till mittback. Det innebär att oftast ytorna är stängda, hur mycket vi än rör på oss. Det vi saknar är då spelare som inviduellt kan hota en backlinje. Idag är det tyvärr endast Messi och Neymar som har dem egenskaperna. Detta blev kan vi säga är orsaken till att vi missade La Liga. Dem matcherna när vi mötte topplagen i la Liga(då vi nästan gick rent poängmässigt), då finns inte detta problemet, för dessa lag möter oss högre upp på plan, då blir ytorna tillräckliga stora för MSN. Så att försvararna inte klarar av att förvara sig mot Messi och Neymar. Det andra är att vi saknar snabbhet och explositet, när vi tappar boll på offensiv planhalva. Både mittfält och mittförsvaret är för tröga i omställningarna. Det tredje är våra uppspel. Motståndarna vet att vi försöker spela upp från målvakt och över mittfält. Därför går dem upp högt och spelar man mot man. Det gör att det ställer höga krav på teknik och rörelse med boll. Där brister det enormt förra säsongen. Spelare som Busquets, Rakitic, Gomes, Denis, Arda har inte snabbheten och explositeten att flytta boll på tom yta och därmed lösa svåra situationer.
Barcelona God is a five letter word - Messi
7/20/2017 00:29
Man gick in i den här silly season med tankar om att förstärka laget för att utmana om CL igen.

Vad vi verkar få är en avdankad brasiliansk lirare som spenderat tid i Kina.
En talang som aldrig riktigt blommat ut.
Och en av våra viktigaste spelare sålda.

- Jag vägrar fortfarande tro på det här Neymar ryktet, men det börjar bli jobbigare och jobbigare att hålla fast vid tron att Neymar är kvar, när all brasiliansk media spammar och drömmer om sin guldklimp i soptipp-ligan.
Barcelona Fcb88
7/19/2017 23:56
Jag ser de såhär, vill Neymar dra.. så låt honom. Om han på allvar tror att han kommer vinna CL med PSG och bli utnämnd till världens bästa spelare i franska ligan så är han otroligt naiv.. Vi får en bra peng för honom och samtidigt ber till dom högre makterna att den här ledningen investerar dom i någonting bra.
Annons: