/spanien/barcelona/forum/32.aspx/spanien/barcelona/forum/32.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-03-18 14:37
Hellre Valverde än Unzue. Unzue är säkert en skön snubbe men vi behöver någon som kan styra laget. 4 spelare som hade höjt vårt lag enormt. 1. Veratti. Behövs enormt i mitten. 2.Bellerin. Flytta Sergio.R till mitten. 3. Laporte Malbro säljs. In Laporte. 4. Rondon. Sälj Paco in med Rondon. Rondon gör mkt mål och hans längd hade dödat alla i la liga. De hade vi behövt i vissa matcher sen kan man flytta ner Messi helt till mitten för att sen slänga in Rondon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-03-18 14:34
@Escobar:
Haha, vilka pajaspriser. En äkta supporter hade sålt för inköpspriset istället för att göra vinst. Tattarbeteende. Dessutom kommer det finnas en hel del biljetter att köpa via hemsidan 1-3 dagar innan matchen. Dessutom behöver man inte vara medlem för att köpa biljetter idag från 16.00 utan det enda som krävs är lite tålamod och en bra hållbar f5 knapp. Hälsningar, medlem sedan 2004 och 30-talet besök på Camp Nou och ett tiotal bortamatcher.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:24
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :). [/QUOTE] Succé. Otroligt många titlar vunna och en briljant fotboll. Extrem otur att man inte slog ut Atletico i semin förra säsongen. Påminde faktiskt om vår match mot Chelsea 2012. Poor Pep...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 14:13
Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:24
En intressant grej, Under Lucho så används rondo som uppvärmning. Under Pep så var rondo huvudträningen. Bara en sån detalj, men visst vi har inte Xavi längre, det är the main reason, ja sure.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-03-18 13:11
Samma Xavi som en tredjedel härinne hånade under hans sista tid hos oss, speciellt nästsista säsongen. "Sidleds-Xavi" som var för långsam och inte bidrog med något längre och var för gammal och spelade tack vare gamla meriter och stoppade dom unga från att få chansen. Den Xavi som var en av huvudorsakerna till att vi åkte ut mot Bayern med 7-0 efter. Han som borde säljas så vi kan "casha in" innan det var för sent. The good old chicano U-turn. Apropå tiki-taka - att påstå att det vi spelar idag är ens en uns av tiki-taka är en skymf mot allt den står för och är. Precis som Katalano skriver är det snarare en slags vertikalt uttänjd rondo vi lirar där vi involverar mittfältet så lite som möjligt. Mittfältarna utgör den mest fundamentala pusselbiten när det kommer till tiki-taka så att klä dagens Barca med detta ord är en joke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2017-03-18 13:06
Jag gillar verkligen 3-4-3 uppställningen som är väldigt offensivt viktad. Känns som att man sett ett Barca som man är van vid som har extremt mkt bollinnehav. Tycker att denna uppställning är den som skall spelas med även nästa säsong om vi ska få ut det bästa av en lite åldrad Messi som verkar vilja spela mer centralt. Framgångsreceptet känns som det ligger i att göra Messi nöjd för att han just är Messi, briljantaste spelaren helt enkelt. Det har ju ryktats om Bellerin in men den värvningen skulle isf kännas överflödig antar jag. Barca 2017/18 som jag skulle vilja se det (önsketänkande) Neymar---Suarez---Rafinha --------------Messi------------- --Veratti---Sergio---Thiago ----------------------------------- Umtiti-----Pique----Mascherano -----------Ter Stegen------------ Subs: Rafinha, D.Suarez, S.Roberto, Alba, Bartra, Cillesen, Det skulle räcka med en av Veratti och Thiago och spela med S.Roberto som jag tycker varit väldigt nyttig i just den rollen på tremannamittfältet då han är så löpstark och kan täcka upp stora ytor längs med högersidan.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:04
Quique Setien kallade till pk idag o berätta att han inte kommer förnya sitt kontrakt med Las Palmas som går ut i sommar. Barça next? Man kan ju hoppas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 12:46
Indeed Att förvänta sig att Barcelona skall vara likadant utan xavi är ju lite ja .... För att ta upp en spelare som liknar xavi i veratti så är han fortfarande långt ifrån den spelartypen xavi var ändå. Visst satte pep taktiken men xavi gjorde den möjlig utan att den hämmar andra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-03-18 12:38
Tiki-taka dog den dagen Xavi lämnade klubben. Ingen behärskar ett mittfält på samma sätt till dagens datum. Xavi hade en radar som täckte 360 grader. På så sätt kunde man alltid lita på honom med eller utan boll. Han spred så mycket självförtroende till lagkamraterna att de vågade sig på svårare saker och lyckades med dessa saker dessutom.
Barcelona Krabban94
2017-03-18 12:32
Någon som har tillgång till hela artikeln?
Barcelona Barca4life98
2017-03-18 12:30
Bara för att Unzue är kvar betyder det inte per automatik att han kommer att ha samma taktik som Lucho. Di Matteo hade inte samma taktik som Villas-boss i Chelsea t.ex. (Det året Chelsea vann CL) Unzue har varit med 3 riktigt framgångsrika tränare i vår klubb också. Av det jag har sett verkar han ha en närmare relation med spelarna än LE vilket kan vara positivt. Med det sagt så tror jag att Bartomeu kontrollerar vad som kommer ut i media och jobbar i lugn o ro för att hitta "supertränaren" (inte Unzue).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-18 12:30
messiooooxavii

Det bollinnehav vi har under Lucho är framförallt passningar mellan våra backar och målvakt. Det är en illussion som ser bra ut för de som tittar på statistiken och inte ser matcherna, det är inte tiki taka.

Ditt inlägg om Pep, att han hade lyxen osv att ha världens bästa spelare osv i sin trupp visar att du inte alls förstår vilka förändringar och initiativ han tog.ö Du pratar om händelsen som andra lags fans som letar ursäkter för att förringa det han gjorde i Barca. Eller så har du blivit påverkad och lurad av deras argument kring det.
Barcelona messiooooxavii
2017-03-18 12:04
Jag är fullt medveten om vilka förändringar Pep gjorde och allt det där, evigt tacksam för allt Pep har gjort men det jag också vill säga är att jag vet vilka förändringar Lucho har gjort och att jag trots allt är jävligt nöjd med det han har åstadkommit.

Det är så jävla lätt att säga att folk kör trianglar mot oss i mitten etc men om man kollar på statistik inser man att vi har lika mycket bollinehav som vi hade under Pep i snitt.

Men men jag vill inte försvara tikitakan under Lucho för den är inte lika dominant mot bättre lag som den var under Pep men då hade vi andra spelare också
Barcelona Katalano
2017-03-18 11:53
Messmargodly Att du som Culé inte vet vilka förändringar Pep gjorde när han tog över laget, både spelarmässigt och taktikmässigt är anmärkningsvärt. De som vill ha bort Lucho tittar inte på titlarna utan på spelet på planen. Vi spelar inte den typ av fotboll som många fans vill se utan Lucho spelar en fotboll som påminner om träningstypen Rondo, bara att mittfältarna är de i mitten som jagar bollen.
Kung Messi (#Sarri)
2017-03-18 11:47
@Messmargodly:


Du menar alltså en Messi som var oerhörd skadebenägen och hade usel kost, saker som förändrades radikalt när Pep blev vår coach. Och även om Messi var en oerhörd talang, så finns det nämligen ingen annan tränare som hade kunnat få ut all hans potential än Pep. Iniesta var bara en rotationsspelare och betraktades verkligen inte som en av världens bästa mittfältare och Xavi ville t.o.m. lämna.

Sådant resonemang brukar föras fram av Pep-haters som försöker förminska vilken enorm påverkan han hade under sina 4 år för oss. Pep var den största anledningen till att vi var världens bästa lag under den perioden.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 11:37
Klopp: "A team with or without Messi and Iniesta. Come on. A team with Xavi at his best or without. That's the difference."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2017-03-18 10:45
Okey läser att många tycker att det är en stor katastrof att vi har Unzue nästa säsong då det blir i princip samma sak som att ha LE kvar. Varför i hela världen är der ens en dålig sak? Luis Enrique har vunnit 5/6 major titlar hittils. En trippel som ingen någonsin i HIstorien har lyckats med förrutom Pep en gång. Nu ska jag vara hård mot Pep, han fick en Messi som var på uppgång ett djur, ett lejon som inte hade ätit på 2 år typ. Xavi och Iniesta fick han, två spelare som utan Pep i stort såg till att Spanien vann 2 em och 1 vm, säger en del om hur jävla bra dessa herrar var . Det jag vill säga är att Pep fick ta hand om världens bästa trupp genom tiderna. Vad fick lucho då? En Iniesta som tänker på hur söta vindruvorna är till hans nästa flaska vin, en Messi som folk började ifrågasätta och övervägde att sälja tom, Ingen Xavi som är tikitakan själv. Jag vill säga att han fick ett lag med helt andra förutsättningar att spela tikitaka, varför är inte Spanien dominerande längre och vinner titlar? Ingen Xavi och Iniesta . Vi kommer inte någonsin få tillbaka det vi hade , men det beror inte på tränaren utan att världen inte har dessa spelare . Det finns ingen som är ens i närheten å dominant som Xavi var. Modric är inte ens 50% av vad Xavi var tex. Så att jämföra hela tiden med Pep och den tidens fotboll är så jävla orättvist mot LE. Istället hylla att vi lyckades ta ytterligare en trippel i en värld där fotbollen är tuffare än någonsin och i en värld där vi inte ens har världens överlägset bästa trupp vilket vi hade med Pep. Jag tror Unzue och Ledningen har insett att problemet ligger på mittfältet och jag är säker att prio kommer läggas där till sommaren. Och lyckas vi vinna5/6 titlar med mediåkert mittfält plus chans på en ny trippel då är iallafall jag möjd med tränarna. Folk borde tänka lite på förutsättningarna och spelare som finns tillgängliga på marknaden innan man förbannar den fotboll vi spelar. In Unzue vi trust
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Escobar
2017-03-18 09:46
Hej alla! Fick två återbud till matchen Barcelona - Juventus. Kommer lägga ut dem på en annan sida från och med imorgon men ger er bröder chansen en sista gång. Två st Premium biljetter på 1a lateral, Boca 131, rad 24 och 25. Säljer dessa för 5000kr styck eller båda för 9500kr. Skriv helst på messenger: Juri Escobar eller PMa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 09:29
Förresten så ångrar jag mig angående Unzue. Han är min nya favorit! Tror han är en natural born killer, en riktig rockstjärnecoach som kommer att få våra lirare att spela högljudd fotboll som välter alla arenor vi intar. Med ett stänk av Pep och med Rijkaards bästa kryddor kommer The Lucho way endast vara en gammal spökhistoria som man inte ens berättar för de allra styggaste katalanska barnen.

Nej, nu har Unzue smygit runt bakom kulisserna hos både Rijkaard o Pep och t.o.m svettats i framsätet med Lucho i cockpiten. Han vet var han inte ska trampa, han undviker alla träsk och sumpmarker.
Han tar godbitarna från alla tre och blandar ihop dom till en smarrig röra som passar både våra smaklökar och fyller vårt troféskåp till både höjden och bredden.
Min röst läggs på Unzue. Jogi har jag vänt ryggen. Men vem vet, imorgon så kanske jag har ändrat mig igen. Det kan ju gå fort här på forumet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-03-18 07:52
Vi har en historia av att plocka inte så meriterade tränare som lyckas (och misslyckas). På det sättet är vi inte som någon annan klubb, vanliga stora tränarnamn är inte alls garanterade att lyckas hos oss. Tvärtom då de ofta har sin egen tro på hur vägvinnande fotboll spelas. När det gäller Unzue så känns det dock konstigt då jag i så fall inte ser anledningen till att byta från LE överhuvudtaget. Vi lär få samma tänkta spelfilosofi men med en lägre röst i omklädningsrummet och förmodligen sämre ledare. Så jag röstar nej till Unzue men tycker samtidigt det verkar som en sympatisk figur och kommer såklart stötta honom om det blir så att han tar över. The Barca way.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-03-18 07:26
Fast att låta unzue ta över är nästan som att ha kvar LE :/ Varför chansa på en så viktig post ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 06:47
Treyh Hur man vågar säga att Pep inte hade några meriter innan han tog över? Så, enligt dig min herre så låter det som om ALLA bara väntade på att Pep skulle svinga sitt trollspö för världen och trollbinda oss med en Tiki-taka som hypnotiserade motståndarna och fick dom att lägga sig platt. Inget snack om saken, va? Du visste att han skulle bli en världsledande majestätisk demontränare, va? Om jag var otydlig i mitt tidigare inlägg så jämför jag inte deras spelarkarriärer,karisma, tidigare älskarinnor, populäritet, tillslag på bollen, år som spelare eller annat skit. Trodde det var underförstått att det var tränar meriter som jag menade med orden : "Pep hade ju inte heller så bländande meriter innan han tog världen med storm". För bländande meriter som spelare vet vi ju alla att han har och där slår han Unzue på fingrarna så det bara dammar om det. Jag får väl vara tydligare nästa gång jag jämför Pep med nån annan tränare. Unzue är absolut inte nån favorit, långt därifrån. Men poängen med mitt tidigare inlägg om Unzue var att visa att hans Barca koppling sträcker sig till mer än att bara ha agerat back-up åt Zubizarreta under ett par år.
Barcelona Xaviesta
2017-03-18 00:25
Reymar Det är så eftersom dagens fotboll och allt som hör den till en är en fruktansvärd instabil färskvara, bl a tack vare twitter/facebook/instagram/snapchat, där en hiss blir diss och vice verca med en enda hashtag. Forummiljön är anpassad därefter och det svänger fortare härinne än en chicano U-turn. LennyRomario Angående Cruijjf så tycker jag fortfarande att det var ett av dom besluten som lämnade mest avsmak av alla felbeslut som den här ledningen har tagit. Då räknar jag in allt från Rosells styre, vidare till sedermera Bartomeus. Att unstrippa honom på hederspresident-titeln som Laporta och co fick honom utnämnd till (ett enhälligt beslut av styrelsen i enighet med artikel 16 i klubbens stadgar) var bara rentav äckligt. En fullständigt onödig politisk markering att avstå från allt Laporta gjorde och den gode Cruijjf fick agera target tyvärr. Sen att han hade starka åsikter om fotbollen i allmänhet samt FC Barcelona i synnerhet gjorde säkert inte saken bättre då ledningen kände att han var, om inte ett "hot" mot institutionen så åtminstone ett hot mot varumärket i förlängningen. Nu har detta inget att göra med din text kanske men man kan aldrig nämna det för många gånger - hur pass vidriga vissa av bollarna Rosell/Bartomeu svingat träet mot har varit. And this one was out of the park.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-17 23:53
[QUOTE=LennyRomario]Tänkte skriva ett inlägg om tränarfrågan, men insåg att jag gjorde det för inte så länge sedan: Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Däremot vill jag inte ha Unzue. Men det baserar jag enbart på att jag tror att laget kommer att fortsätta spela samma "moderna", "svårlästa" fotboll som Lucho bjudit på. Det betackar jag mig för. Ett annat problem är ju att under Laporta så var det Cruyff som talade om för Laporta att så väl Rijkaard som Pep var redo. Tyvärr har vi inte längre ett sådant geni till vår hjälp. [/QUOTE] Jo precis, med Unzue kommer det säkerligen vara samma taktiklösa fotboll som med Lucho o spelarköp som inte passar in i Barça. Setien i Las Palmas är hur intressant som helst. Ser att de körde över Villarreal idag (spelmässigt). Trianglarna mot RM var fantastiskt att se på. Valverde är också ok för mig, men Unzue, nä fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2017-03-17 23:37
Jag har läst på många ställen att folk tycker att det är en nackdel för Barcelona att man har ett tufft spelschema i jämförelse med Juventus när det är dags för kvartsfinalerna. Visst kan det slita lite på spelarna, men samtidigt är det en stor fördel att ha ett högt matchtempo jämfört med Juventus, som skall ställa om från promenadmatcher till att möta oss i CL. Då är jag hellre förberedd och "uppvärmd" sedan tidigare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2017-03-17 23:37
Snälla nån gott folk sluta jämföra Unzue med Pep Guardiola... Hur vågar man säga att "Pep hade inga meriter innan han tog över..." och menar att det går att jämföra med Unzue? Jag kan säga att Pep åtminstone var något innan han tog över. Folk snackade om Pep som den smarte, den charmige, den stora ledaren osv. Han hade vunnit allt med Barcelona som lagkapten för laget och är en stor ikon i klubben. Folk pratade om Pep precis som vi pratar om Xavi t.ex. Pep hade meriter minst sagt innan han tog över tränarjobbet. Unzue är inte riktigt där... Inte på långa vägar. Bartumess lovade oss en "supertränare". Det skulle inte förvåna mig om det Unzuer blev våran nya "supertränare..." Ledningen kompetens är inte bättre än så. Hemskt.
Barcelona Reymar
2017-03-17 23:28
Sen förstår jag inte varför Sampaoli helt plötsligt inte är ett val för att han åkte ut ur CL. Om vi använder samma logik så är Pep lika värdelös och bör/borde inte träna Barca. Han var favorit till att ta över men efter en förlust är han inget val.
Barcelona LennyRomario
2017-03-17 23:17
Tänkte skriva ett inlägg om tränarfrågan, men insåg att jag gjorde det för inte så länge sedan: Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Däremot vill jag inte ha Unzue. Men det baserar jag enbart på att jag tror att laget kommer att fortsätta spela samma "moderna", "svårlästa" fotboll som Lucho bjudit på. Det betackar jag mig för. Ett annat problem är ju att under Laporta så var det Cruyff som talade om för Laporta att så väl Rijkaard som Pep var redo. Tyvärr har vi inte längre ett sådant geni till vår hjälp.
Barcelona Messmargodly
2017-03-17 23:11
Jag hoppas på Unzue. Folk tror hela tiden att gräset är grönare på andra sidan. Ni vill ha demon tränare. Sampaoli fega ur och åkte ut mot Leicester Mouriniho Katastrof Klopp gör ingen glad längre, glasögonen hjälper inte Zidane har bara tur och usel taktik Alegri min morsa vinner Serie A med juve Ancelotti min farmor vinner bundesliga med Bayern Luis Enrique trippel första dubbel andra chans på trippel tredje. Folk har skrämt iväg han (tidernas comeback i bagaget) Pep ut i åttondel mot ett av dom lättaste lagen plus finns chans att han missar cl nästa år trots 2 miljarder spenderade Wenger dammråttor i titelskåpet Conte sparken nästa säsong när dom behöver spela på mer än 1 front Och sen till sisst Diego Simeone som jag älskar men vill inte ha i barca då det är heeeelt olika spelideer Så vem fan vill ni ha .... jag vet att jag nöjer mig med Unzue
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: