/spanien/barcelona/forum/3150.aspx/spanien/barcelona/forum/3150.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2015-03-16 12:08
Trots att spelarna hade ledigt idag dök flera spelare upp i Ciutat Esportiva för att förberedda mötena mot City och Madrid denna veckan. De som tränade på egen hand idag var Messi, Mascherano, Alba, Piqué, Ter Stegen, Busquets, Montoya och Vermaelen.
Kim Vennevold
2015-03-16 12:01
Måste faktiskt ta och försvara Ronaldo efter att portugisen har fått kritik som är alldeles oförtjänt/felaktigt (även om det är till viss del befogad)...

Visst var det tråkigt att Ronaldo tjurade en aning när Bale gjorde sitt 1-0 mål. Men när Bale gjorde sitt mål så var portugisen där för att krama om walesaren för vad mer skall man förvänta sig? Att Ronaldo hoppar och skuttar i extas av walesarens mål?

Och varför är det fel med att Ronaldo visar prov på att vilja göra mål trots att Real Madrid har en stabil 2-0 ledning mot ett av ligans allra sämsta lag, vi vet alla vilken sjukt duktig målskytt som portugisen är.

Och när jag ändå är inne på hans attityd och inställning så måste man ha i åtanke att Ronaldo är en tvättäkta vinnarskalle som har gjort honom till den spelaren han är idag, något som inte ens den mest ignorante Ronaldo-hataren kan förneka. Ronaldo hade aldrig nämns som en av tidernas allra främste spelare genom alla tider om han inte hade den inställningen. Men visst, det är tråkigt att det faller över hans lagkamrater ibland men man måste ha förståelse dock.


Barcelona Katalano
2015-03-16 11:54
Neymar11

Mjo,titeln lär de inte ha så mkt chans till att ta, men de kommer göra allt de kan för att plocka andraplatsen, et kan jag garantera. Det skulle kännas som en helt fantastisk säsong för de flesta Gunners och då köper Wenger 10 år till som tränare för klubben dessutom.
Barcelona Neymar11
2015-03-16 11:38
Kul hur media försöker framstå att Arsenal är med i titelstriden i PL för att göra den mer intressant. Arsenal är 7 poäng efter med en match mer spelad City är 6 poäng efter med en match mer spelad Nej fakta är att Chelsea redan har vunnit PL och ligan är helt död. Nu som alltid kan dom fokusera enbart på cl platserna samt bottenstriden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Chrisicito
2015-03-16 11:34
Skriver inte mkt här men läser mkt, men hur som helst så ville jag säga att det är bra att du ber om ursäkt Gabriel :)! #ThumbsUp
Barcelona Gabriel
2015-03-16 10:44
God dag, Les Rambles

Jag vill be om ursäkt för mitt beteende igår kväll, det var långt ifrån mitt stoltaste ögonblick under min vistelse i det här forumet och jag borde vetat bättre. Jag står för att jag var högst delaktig i att sänka nivån med mina kommentarer gällande Bale och får således även ta ”skiten”. Att diskutera en fotbollsspelares utseende är både löjligt och ointressant i sig, samt otroligt barnsligt och omoget, men jag antar att ingen är perfekt och även solen har sina fläckar. Med handen på hjärtat ber jag hur som helst om ursäkt till alla som kommer hit in för att läsa och förväntar sig klass och kvalité, allt för många duktiga forumsrävar har försvunnit just pga sådant som jag deltog i igår kväll. Det enda jag kan göra är att framöver lova att det var sista gången det hände. Jag vill faktiskt också passa på att be om ursäkt till våra grannar på Puertan, till de som kommer in hit och läser. Vi må vara rivaler, men att sjunka så lågt som att diskutera spelares utseende och likna honom vid en apa är bara pinsamt - vare sig agerandet görs av en culé eller marräng.

Ny vecka och bättre tider framöver, även från mig.
It’s my word!
Barcelona Neymar11
2015-03-16 10:20
Atletico hade va 20 hörnor + ett flertal frisparkar under 3 möten och inte en enda gång hotade dom oss
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-16 10:19
Det har dom visat i år, både offensiva och defensiva fasta är vi mkt bättre på
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-16 09:55
Det var antingen Rafinha eller Roberto som sa efter matchen att de jobbar stenhårt på fasta situationer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-03-16 09:33
Gio Style nämnde drömmål när han pratade om Cristiano. Kom att tänka på vad som hade kunnat bli ett av Ronaldos snyggaste mål i karriären. Undrar vad Nani fick utstå efter matchen. Och samtidigt hoppas jag att vi inte får se samma agerande utav Piqué på söndag som i denna situationen. Blev en del köpta korvar där. Länktips!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luis "Lucho" Enrique
2015-03-16 08:32
@Lion24:


Sedan får du ju inte glömma Raktics perfekta hörna, sitter i princip perfekt på Leos panna också, hehe ;-)
Barcelona Leo y Cesc
2015-03-16 08:23

@barcastuff: Messi (17) has scored more Liga goals in the year 2015 than Madrid forwards Bale (5), Benzema (5) and Ronaldo (5) together (15) [via sport]

Haha Messi tävlar fortfarande ensam emot 3 spelare.
Barcelona Yaya24
2015-03-16 08:08
Kan vi prata om City matchen? Jag är nervös inför den matchen, har haft diarre hela helgen.
Barcelona Neymar11
2015-03-16 08:04
Gio style Jo men nu är vi människor olika, han har sitt sätt agera. Alla kan inte vara lika, men men inget för oss att diskutera då hur som haver gynnar oss men en frustrerad Ronaldo
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-03-16 07:44
@Neymar11:
Jag förstår agerandet då det handlar om en egocentrisk person som sätter sig själv före laget. Vem som helst hade gärna velat göra ett sånt mål men man måste ändå kunna skratta åt eländet och gratulera sin lagkamrat och glädjas åt att laget tagit ledningen.
Barcelona Neymar11
2015-03-16 07:01
Gio style Man behöver inte acceptera för att förstå
Postat via SvenskaFans-appen
Mod
2015-03-16 06:46
Vi släpper Bale och hans anatomiska drag nu.//Mod.
Barcelona Gio Style
2015-03-16 05:38
@LeoMessi:

Hahaha jo det kom väl ut lite roligt :)
Det jag menar är att det garanterat finns kvinnor (och män) som tilltalas av hans utseende.
Sånna här gliringar slängs ju åt höger och vänster bland fans och borde accepteras till en viss grad.
Det skrev här den 15 Mars 2015 och sen var det inget mer med det liksom.

Så länge som han inte går under smeknamnet apan så var ingen större skada skedd IMO. Men jag vet att inte alla kommer att hålla med mig.
Barcelona LeoMessi
2015-03-16 04:21
Gio style Haha du gav mig ett riktigt gott skratt där:P Tänkte på hur det skulle kännas om jag fick höra "Du ser lite ut som en apa men ändå snygg". Själv såg jag ut som en apa när jag var en snorunge, varit spinkig som få och hade stora öron:P Tur är att resten av kroppen växte ikapp haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-03-16 04:14
Demakast

Känns som att du enbart var ute efter att hänga ut Gabriel i det här fallet.
Varför? Jo, för att du avslutade samma inlägg med att kalla Ronaldo för en jättebaby och hade gärna sett att någon slog in hans plastikopererade pannben. Pinsamt

Apropå temat.
Våra spelare kallas systematiskt för dvärgar, Ronaldinho för hästen osv...
Det är lågt. Hade Bale gått under namnet Apan här inne så hade det varit lågt.
Därför kritiserar jag ofta skribenter som med jämna mellanrum kallar Puertan för "La Puta", och Ronaldo för "Cristina" osv.

Att någon skrattar åt en kommentar om att han ser ut som någon ur apornas planet är helt förståeligt även om det kanske inte är helt PK i vissas ögon.
För helt ärligt nu, han har ju lite apliknande drag vilket egentligen inte behöver vara något negativ. Kan vara en snygg man med apliknande drag...

Men det är sak samma, hela grejen blir nu istället uppförstorat istället för att bara låta det försvinna ut i cyberspace.

Neymar11

Jag kan inte på något sätt acceptera Ronaldos uppträdande.
Inte ens om vi påstår att det hade varit hans absoluta drömmål i hela hans karriär.
Räddar någon vad som hade varit ett snyggt mål kan du ta dig för pannan och bli lite arg när du ser att den räddas.
Men inte fan slänger du med armen när någon annan skjuter in returen ett antal sekunder senare.
Och visst bör man åtminstone se till att gå fram och gratulera sin lagkamrat istället för att lunka deppigt tillbaka.

Gör man inte det har man ett för stort ego hur man än vrider och vänder på det.
Barcelona Lion24
2015-03-16 03:55
Nu till något helt annat. Studerade Messis nickmål mot Eibar lite närmare nu och det var en fantastisk taktisk inövat. Se länktips. Man får en klarare bild på vad som händer i straffområdet vid 0:47. Det är totalt 6 Barca spelare i straffområdet. Eibar spelar en zon försvar men spelar med 2 spelare som man-man. De 2 spelarna är de som ska stänga av mittbackarna, de största hoten, därav att man spelar 2 på man-man och resten zon. Detta såg Lucho och tränarstaben och man studerade noga och kom på mot medel. Som sagt, totalt 6 Barca spelare. Ha ögonen på alla. Ska närmare berätta vad alla 6 olika roller är och vad de betyder. Och det är väldigt lätt att se men så här sent in på timmarna så har jag ingenting annat för mig :).

Suarez och Neymar är längst bak och tanken med att dom förflyttar sig baklänges är för att försöka dra med sig sina närmsta spelare. Om de inte följer med, åtminstone öppna upp LITE grann så att den ytan Messi ska nicka på blir ledig. Piqué och Bartra kör en screeming/knuffar taktik. Det är inte första gången vi ser detta, det hände faktiskt redan 08/09 säsongen. Ett bevis är detta mål: https://www.youtube.com/watch?v=094h1VzsvpE. Det målet är Puyis nick mot Madrid på Bernabeu i 2-6 vinsten. Screemingen börjar vid 0:26.

Bartra och Piqué screemar och knuffar bak sina motståndare. Allt för att frigöra ytan för Messi så att han blir helt ren och kan nicka ostört. Rafinha har också en del i detta. Han är nämligen en av de som springer först, han springer helt enkelt framåt. Varför? För att störa motståndarna. För att destabilisera dom. För att få dom att tänka på nåt helt annat än det som skall komma. Sen har vi Messi kvar som får nicka in den ostört. Ett fantastiskt fotbollsmål med så mycket tanke bakom det hela. Jag älskar såna här ''takik-mål''. Cred till Lucho och övriga i tränarstaben!
Barcelona LeoMessi
2015-03-16 03:49
Lion24 Det är som du säger, Ronaldo kan endast jämföra sig med Messi när det kommer till poängstatistik. Han vet det själv och det är därför han lägger så otroligt mycket energi på att synas på pappret, för där verkar dom jämbördiga. Det är den enda aspekten av spelet som dom är jämna i. 100 % av ronaldos spel går ut på att göra målen, hos Messi är 50 % mål och resterande 50 % är speluppbyggnad. Jag tror seriöst att det inte finns någon, om denna var tvungen att vara objektiv, som skulle säga att Ronaldo är bättre än Messi spelmässigt om denne tvingades att kolla en match med Ronaldo och en med Messi. Messi kan göra ett helt lag bra, när alla spelar dåligt så kan han avgöra genom att skapa lägen med dribblingar eller slå magnifika passningar. Ronaldo är bra när laget är bra, han kan inte höja ett lag spelmässigt då han saknar den egenskapen. Han kan inte ta bollen på mittplan för att sedan bygga upp ett anfall som leder till mål. Messi Kan göra ett helt lag bra. Ett bra lag kan göra Ronaldo bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-03-16 03:40
LeoMessi

Mycket bra jämförelser med Suarez. Det finns nog ingen som är lika mycket vinnarskalle som Suarez är. Ändå så är han typ gladast av alla när nån gör mål, se bara Messis sista mål mot Rayo förra veckan och det målet betydde 5-0. Det viktiga är som du säger, bara någon gör det, det är en vinnarskalle kollektivt. Men jag antar att det är med nummer och siffror som man kan konkurrera med Messi och då måste man hålla dom uppe för spelet i sig, ja då har ingen en chans. Messi blev t.o.m kallad en diktator efter incidenten med Villa. Det är komiskt men samtidigt sorgligt. Komiskt är det när en 30 åring beter sig på det sättet, är så extremt desperat. Sorgligt är det när andra duktiga spelare inte får ut sin potential för att dom förmodligen är livrädda för att dom ska bli utskällda av lagets största spelare framför hundratusentals/miljoner tittar.
Barcelona LeoMessi
2015-03-16 03:29
Kommer ihåg att enda gången Messi har visat tydligt att han är irriterad var när Villa inte passade honom. Det var en reaktion som Ronaldo visar ca 5-6 ggr per match. Men när Messi gjorde det så fick alla hatare sån ståfräs för nu hade dom tydligen "bevis" på att Messi är otroligt egoistiskt och att han kommer få villa såld. Då var han ingen vinnarskalle enligt folk. Messi reagerar knappt när motståndarna kör UFC-grepp på honom och då lär han inte skälla ut sina medspelare för en misslyckad passning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-16 03:24
Gabriel Jag hade inte besvarat demakasts inlägg om jag inte hade sett att han blandade ihop våra inlägg. Du ska givetvis inte få kritik för något jag har gjort. ---------------------------------------------- Lion24 Måste bara säga att jag håller med dig fullt ut! Hur svårt ska det vara att åtminstone gå fram på en gång och gratta sin lagkamrat? Han såg snarare irriterad ut över att Bale gjorde det där målet, hans gest där säger allting. Sen vid det andra målet så verkade nästan bale livrädd när han insåg att han touchade bollen, en boll som enligt mig såg ut att gå utanför om inte Bales lilla touch hade gett bollen en liten riktningsförändring. Det var som att han tänkte "Fuck! Han kommer att bli skitsur på mig nu". Hur kul är det för bale att behöva se sin idol göra så där? Många kommer med bortförklaringen att Ronaldo är en "vinnarskalle". Nej, han är ingen vinnarskalle, iaf när det kommer till det kollektiva. En vinnarskalle vill vinna matchen och det viktigaste är att dom vinner och inte att han "vinner". Suarez är en vinnarskalle, han kämpar arslet av sig, han blir sjukt besviken och arg när han missar något, hans kroppsspråk kan vara dåligt när han inte får till det, men när någon gör mål så är han den som är gladast! Det är en vinnarskalle enligt mig, en som sätter höga krav på sig och som inte surar över att det inte var just han som gjorde målet. Det viktiga är att någon gjorde det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-03-16 03:05
Jag är så extremt glad över att Lionel Messi, och inte Cristiano Ronaldo, spelar i FC Barcelona. Det är en sån extremt lättnad så det finns inte ord på det. Tänk att man vecka efter vecka får försvara ett rent ut sagt SKÄMMIGT beteende. Att man beter sig så som Cristiano gjorde vid Bales första mål efter att Bale inte gjort mål på över 800 minuter och i flera månader, en Bale som fått stå ut med så mycket skit, är rent ut sagt vidrigt. Bale som varenda Madrid tidning, tusentals egna hemmafans som hånat honom. Cristiano som inte tänker prata med pressen nå mer tills säsongen är slut vet hur ont det gör när media och fans skriker åt en. Och då är det ändå en stor skillnad på kritik mot Bale och kritik mot Cristiano.

Att vissa fanboys sen säger ''men han gick ju och firade med Bale sen''. Haha. Hur långt ska ni gå? Nu behöver man inte läsa mellan rader nå mer, nu blottar ni er själva. Herregud. Det finns väl en gräns, gör det inte? Varenda spelare gratulerar målgöraren (ja nästa, kanske inte försvararna som har längst bort). Det är inget under att Cristiano gratulerade Bale, det som är ett under är hur en lagkamrat kan beté sig på det sättet gentemot en annan som har haft en sån hård och tuff period för jag kan garantera att Bale har haft det jobbigt, allt det för sina egna personliga framgångar.

Det sker precis framför våra ögon allihopa, maräng eller culé, eller vem du nu än är. Man behöver inte hitta på ''ursäkter'' som ''men han gratulerade sen'', ja det är klart han gjorde, vilka rubriker hade annars inte stått på tidningarna dagen efter om han inte hade gjort det? Är IQ nivån verkligen så låg? Om Neymar gör ett mål så vill jag se Messi springandes/joggande mot honom, vara glad för hans skull, ge honom några varma ord. Detta är harmoni inom ett lag. Inte ''FAN DET SKULLE VARA MITT MÅL'' eller ''ÅH SÅ GJORDE HAN DET ISTÄLLET FÖR MIG''. Ibland är det väldigt viktigt att den största stjärnan i laget ger uppskattning offentligt bland kamerorna och hundra tusentals/miljoner, det får spelaren känna sig viktig.

Sen kommer nånting som Madrid fans väldigt gärna använder. ''Messi är mr good guy och Ronaldo bad guy''. Får jag fråga, finns det inte någon sannolikhet i att Cristiano Ronaldo själv har skapat sig den stämpeln? Messi firar med lagkamrater efter varje mål, pekar på lagkamrater efter nästan varje assist han får medans Cristiano ska göra show och peka på sig själv som om det bara var han som gjorde det, allt för att stjäla rubriker och ha kameror på sig själv. Ibland kan det vara bra att dina lagkamrater får synas i media och få uppskattning, det höjer dom men i Real Madrid så måste allting handla om en spelare. Stackars Jese säger jag som knappt vågar spela med Cristiano, Jese måste tydligen assistera honom mer annars blir det onda blickar. Sen så är allting naturligtvis Jeses fel, det har ingenting att göra med Cristianos bristande spelintelligens MED boll (med den status han har) för det var Jese som rörde sig fel.

Som sagt, jag är så glad att jag inte behöver leka försvara den där spelaren i laget i mitt hjärta. Jag är glad att jag har en spelare som firar med lagkamrater när han gör mål eller när någon annan gör mål. När man själv gör mål så blir man naturligtvis mycket gladare men jag är glad att Messi ändå är glad när någon annan gör det, eller ''låtsas'', om maränger nu så vill.
Barcelona Gabriel
2015-03-16 02:56
Demakast

Vet du vad? Jag tar fullt ut på mig ansvaret att jag var delaktig till att sänka nivån här inne, men vad jag inte tänker tolerera är att bli orättvist behandlad då du pekar ut främst mig som den största skurken bakom galler. Men okej, här small det på. Men jag undrar, varför var just jag så illa i jämförelse med alla andra som hakade på? Bilder på apor lades upp utav andra bland annat men ändå är det Gabriel som vi först och främst riktar in oss på. Nej du, jag kan stå för att jag sänkte nivån och tar det som en man, ingen är perfekt, men ta din pekstav och rikta den mot samtliga jämlikt nästa gång.

En förebild? Jasså, okej tack för det, men det är knappast något jag har bett om att vara, ifall det sen har blivit så under alla mina år här inne, vilket jag tvivlar starkt på, så är det knappast min intention och gärna en roll jag avsäger mig då det oftast är skönare att bara flyga under randarn.

Sen kanske du även borde ha koll på vem som är vem när du tillägnar ett helt stycke av tillrättavisande, det blir enklast så. Som LeoMessi redan berättat för dig så var det alltså inte jag som hade pluggat en hel dag och inte heller jag som startade saken från första början. Stort ändå av honom att ta på sig ansvaret och försvara mig som han gjorde, det uppskattas. Han beter sig, även i hans lilla ”kris” i form av Bale diskussionen, precis likt personen han har som forumsnamn. Respekt!

Sist men inte minst blir det hela bara ”mäh” på dig när du snackar om att skämma ut sig osv när du själv uttrycker dig som du gör gällande Ronaldo.

-”Vilken jävla jättebaby den där killen är.”
-”Får hoppas på att han gör ett korkat försök till att få tillbaka sin flickvän så att "the rock" kan trycka in det plastikopererade pannbenet på honom. Tvi!!”

Du uppträder knappast själv, milt sagt, på en hög och strävande nivå. Att uttrycka sig som du gör och önska en annan person fysiskt illa, en person du inte ens känner eller (av vad jag antar) ens träffat. Ja, jag sa att Bale liknar en apa, lågt som det må vara så står jag för det, men vem är värst av dig och mig? Hmm… Pajas kanske du borde tatuera in på din egna panna istället. Så snälla, i framtiden när du ska anta dig moralkärringsrollen så ser du först till att dina egna händer är rena innan du väljer att peka finger och skrika ut ”skäms”.

Så, ett inlägg som blev väldigt långt kunde egentligen ha svarats med ett kort och koncist; Du är knappast rätt person att öppna käften.

Godnatt!
Barcelona LeoMessi
2015-03-16 01:14
Demakast Det var inte Gabriel som sa att han hade pluggat sen kl 14, det var jag som sa det. Och jag sa själv att det var barnsligt av mig att överhuvudtaget säga så. Så om du ska kritisera någons hjärnkapacitet härinne så får du kritisera min, för det var jag som initierade hela skiten. Jag syftade på hans frisyr och inte hans ansikte, apornas planet var det värsta jag kunde komma på när det kom till att beskriva hans hår. Och ja, det är otroligt löjligt att "störa" sig på någons hår då det inte relevant överhuvudtaget. Ångrar jag att jag skrev det? Ja det gör jag, för det sänkte nivån på forumet och jag tar på mig det eftersom det var min löjliga kommentar som startade allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2015-03-16 01:11
Demakast

Håller med dig och tycker att Bale-mobbningen gick lite för långt. Tål inte kommentarer om spelares utseenden speciellt inte förolämpande sådana. Glöm inte våran egen Dani som själv fick utstå liknande av Mourinho.

Sen håller jag med om andra stycket också, maken till mer vidrigt beteende från den människan! Jag ogillade honom skarpt redan i Man U för sina konstanta filmningar och allmänt gnäll, men i Spanien har det eskalerat. Hela världen vet om det, och nu även Madrid. Men han säljer fortf och är alltjämt deras skyttekung så de måste väl stå ut med honom i brist på bättre lösningar.
Demakast
2015-03-16 01:04
Nej det är faktiskt horribelt att läsa dessa saker om Bale ikväll. När till och med en mod här på forumet stämmer in i apkören och menar på att "det inte var så illa", ja då har det gått för långt. Ni skämmer verkligen ut er och inte minst alla oss andra här inne. Och kanske allra främst du Gabriel! Försöker smeta över det med att du pluggat sen 14 tiden, pajas! Om du nu har hjärnkapacitet till att plugga en hel dag så bör du ha lite ramminne kvar i ditt cornflakespaket till att inte vilja uttrycka dig så. Du som annars håller en god ton och ses som en "förebild" på forumet. Skäms. Dock med all rätt sågas återigen Ronaldo P för sina gester och sitt beteende. Vilken jävla jättebaby den där killen är. Jag har aldrig någonsin burit på ett större hat gentemot en spelare förut, aldrig. Spelar ingen roll att han råkar spela i Real .. Vet bara inte vad jag hade tagit mig till om han spelat i Barcelona. Att som Real supporter tvingas till att bevittna detta match efter match. Och när delar av Bernabeu publiken buar ut killen som är ett par mål ifrån att bli den bäste målgöraren i klubbens historia säger väl det allt. Fy fan säger jag bara. Får hoppas på att han gör ett korkat försök till att få tillbaka sin flickvän så att "the rock" kan trycka in det plastikopererade pannbenet på honom. Tvi!!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: