/spanien/barcelona/forum/3123.aspx/spanien/barcelona/forum/3123.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-08-12 13:33
kul att ronaldo blev nominerad. nice o se han applådera messi haha
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 13:31
Andresito

Fast Ronaldo har ju gjort flera kampanjer för Calvin Klein, och det räknas ju som bekant som en bedrift det också.

Varumärken funkar alldeles utmärkt när det gäller att promota fotbollsspelare.
Barcelona Andresito
2015-08-12 13:27
Verkar som att de tre nomineringarna till Europas bästa spelare har läckt. Det står då mellan Messi, Ronaldo och Suárez. Ställer mig väldigt fundersam till vad Ronaldo gör där före Neymar. Priset lägger väl ändå mest vikt på insatserna i Champions League, och där har MSN dominerat, speciellt i slutspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 13:08
Men nej ursäkta förlåt, ska han vara sur på lucho för att han spelade rafinha istället? Nej du va sur på dig själv, du har haft gott om chanser att bevisa din kompetens Det är inte hållbart att inte leverera på 2 år sen gnälla på tränaren för att han ger en annan chansen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 13:02
Pedro: "I want to play. Luis Enrique preferred other players and I have been waiting for a long time."

Pedro: "I was angry when I knew I had to stay on the bench, having had a chance with Neymar's illness."

Pedro: "I don't want to leave Barcelona but it is a complicated situation. It is not a money question, but a continuity question."

Pedro: "I am ambitious and I want to play as much as possible."

Pedro: "When there are rumours that I can leave it is not an easy situation for me. I have always tried to give my best to the club."

Pedro: "I will always be a Barcelona supporter, no matter what finally happens.

Pedro: "I spoke with the captains, the president, the coach... just a few seconds with him."

Pedro: "I don't understand why he (Roberto) said I asked to leave using these words, he doesn't know how I feel in this team."

Pedro: "I am not completely happy in the situation. Robert Fernandez said something he doesn't know."

Okej, Pedro - nu förstår jag att det är en större sak för dig än för mig. Kudos.
Barcelona Montserrat
2015-08-12 11:15
@Yaya24:

Imponerande analys...
Barcelona Yaya24
2015-08-12 10:57
Bravo fick knappt några skott på sig förra säsongen. han är inte bra
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-08-12 10:50
En sak jag har märkt sen Bayen matchen är våra fasta situationer.

Hur spelade Barca när de var så gymma i luften mot alla lag. Var det zonmarkering eller man man markering? Har ni märkt om tränarna har ändrat taktiken mot höga bollar?

Spelarna ser så yra ut.
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 10:35
Angående försvarsspelet så såg det exakt likadant ut förra hösten innan Piqué bänkades och sedermera kom tillbaka från dödsriket. Vi släppte dock inte in så mycket mål eftersom marginalerna var på vår sida, men stundtals såg det lika vilset ut som igår.

Det positiva är ju att Lucho styrt upp detta en gång tidigare och förhoppningsvis kan göra det en gång till. Det handlar inte bara om försvararna, utan om samspelet och balansen över hela plan. Vi orkade hålla press i 60 minuter, men sen fuskades det lite här och var och då blir det jobbigare med alltför stora ytor för motståndarna att såra oss i.

Kombinationen av man mot man och zonförsvaret på fasta situationer måste också justeras. Många som tappar sin yta och inte löper med motståndarna.

Vi får väl se om det blir någon förbättring redan till fredag, det vi kan konstatera är att det förmodligen råder en liten osäkerhet i backlinjen och den måste bort. Båsta sättet är att hålla nollan!
Barcelona Lion24
2015-08-12 10:28
Har varit frånvarande hela sommaren så har inte riktigt kunnat diskutera som jag velat här inne. Har däremot läst igenom lite snabbt bara. Gick diskusioner angående Gumbau vs Samper, Munir vs Halilovic och även Adama. För att vi ska få en uppfattning så måste vi först och främst se vad tränaren Lucho tycker och tänker, vilka spelare han föredrar. I min värld så går Samper före Gumabu alla dagar i veckan. Samma gäller Halilovic framför Munir. Samper och Halilovic är små tekniska ''skönhetslirare''. Medans Gumabu och Munir är fysiska spelare som springer extremt mycket. Och det är det Lucho eftersträvar allra mest just nu. Nu är det inte teknik eller en fin passningsfot som är det allra viktigaste. Det viktigaste är spelare som kan springa mycket, är energiska, bra kondition och lojala spelare, med mera.

Låt oss ta en titt på spelare som köpts/flyttat upp. Om vi börjar från högerbackspositionen så ser vi Vidal. Jag räknar inte målvakterna nu. Vidal som är en extremt energisk och intensiv spelare som aldrig står still. Och då menar jag aldrig. Det är inte många spelare som jag har sett vara så extremt intensiv. Mycket lojal spelare som springer fram och tillbaks hela tiden, tröttnar aldrig. Typisk Lucho värvning. Douglas tror jag inte var en Lucho värvning utan det var bara ett panikköp eller något fiffel mellan brasilianska agenter/firmor och styrelsen. Kan inte vara något annat. Jag räknar heller inte med mittbackarna eftersom dom springer minst, efter målvakterna.

Går vi till mittfältet så börjar vi med Rakitic som var en av de första spelarna som vi köpte, en typisk Lucho värvning. Rakitic behövs ingen närmare förklarning då vi sett honom i exakt ett år i den blåröda tröjan. Mycket lojal spelare, fysisk, hård, pressar, intensiv, energisk och så vidare. Arda är också en liknande spelare som Rakitic. Båda besitter också en god teknik skall tilläggas, det är inte ''monsters'' som vi köper utan spelet med boll är fortfarande lika viktig, men mindre än tidigare. Till anfallet hittar vi Suarez och Suarez är Suarez. Vem springer mer än honom? Vem är mer ''djur'' än honom?

Spelare som flyttats upp: Rafinha är inte i närheten lik sin bror Thiago. Också en fysisk spelare som springer mycket, går hårt in i närkamperna. En spelare för 'dom andra'. Sandro är lik Suarez, mycket offervillig och springer kopiöst. Munir som också springer en hel del och på de video jag ser från träningarna så är Munir en av dom som springer allra mest.

Min poäng är att det är andra spelartyper vi söker och som spelar i våran klubb just nu. Det är därför Lucho förmodligen väljer Gumbau före Samper och Munir före Halilovic. Det viktigaste idag är att spelaren ska ha en bra kondition, gå hårt in i närkamperna, springa enormt mycket, energisk, bra presspel men även ha en god passningsfot. Vad Sergi Roberto fortfarande gör i FC Barcelona är fortfarande en gåta som ingen (!) kan lösa. När man förstår Luchos tänk och vilka spelare han föredrar så blir det lättare att förstå varför han plockar Munir före Halilovic. I min värld så tar jag Alen alla dagar i veckan men det är jag. Det här är ett nytt Barca. Ett Barca där mittfältarna är dom som har minst betydande i spelet, mindre än backarna till och med. Ett Barca där spelet ska gå till anfallarna så fort som möjligt, framförallt Messi. Sedan fyller man på spelare som ska springa 'för dom'. Gilla det eller inte, det har gett oss en trippel. Ska också tilläggas att vi fortfarande är ett bollförande lag. I 70-80% av matcherna har vi minst 65% bollinnehav men det är på ett annat sätt det sker nu.
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 10:24
@papillon:


Håller med dig angående Pedro, alla vet varför han vill lämna och det är helt okej. Lagkamraterna och Lucho har ju i princip redan sagt att det rakt ut. Att sedan. Roberto kanske inte tagit emot någon formell info, men ALLA vet ju vad som händer. Olyckligt, ja kanske. Men ingen stor sak.

Angående (de felaktiga) ränder på tröjan så har de ingenting med den sportsliga prestationen att göra. Förstår inte varför du försöker väva in dessa två ämnen i varandra?

Min åsikt är att jag pissar på Bartomeu eftersom han pissar på klubbens traditioner. Att förändra ränderna är en provokation mot klubbens identitet och image. Att han själv fattade beslutet gör det ännu värre. Spelar ingen roll om man vänder dem rätt nästa år, gjort är gjort.
Barcelona WalterWhite
2015-08-12 09:42
@11-9-10:


Ronaldinho var en mentor åt Messi som gärna delade med sig lite tips och råd kombinerat med ledarskap. Messi är inte sån, håller sig för sig själv.
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 09:26
Jag själv är oerhört förbannad på suarez, att han ska slänga sig ofta är helt obegripligt och tröttsamt. Fan kan dom inte börja se upp till Messi som gör allt för att stå på benen. Även om han blir kapad så går han upp direkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2015-08-12 09:03
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Kollade precis färdigt på första halvleken mot Sevilla. Jag förstår verkligen inte hur Barca kunde tappa hela spelet och nästan förlora den här titeln i andra halvleken. I första halvleken dominerade Barca från minut 1-45. Ursäkten alla drog var att vi slappnade av och vi blev straffade. Det hände i ligan i våras mot just Sevilla. Orkar inte kolla på andra halvleken plus förlängningen. Ett plus var att Iniesta såg riktig fräsch ut sen försäsongen startade. Hoppas han försätter på samma sätt. Förstår inte varför han bytes ut. [/QUOTE] Enligt kommentatorerna så hade han fått en smäll på ankeln en stund innan han byttes ut. Stämmer det så var det väl en försiktighetsåtgärd, hade vart surt att ha Iniesta borta en månad eller två innan säsongen börjar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-08-12 09:02
Först och främst så måste jag säga att jag har massiv med respekt för Sevilla. Ett fantastiskt lag med en fantastisk spelare. Ett intensivt lag, energiskt lag, använder en effektiv presspel där samtliga är involverade och man kan hålla i bollen när man vill och behöver. Varför har Emery aldrig vunnit mot Barca? Jag såg/läste några dumma kommentarer igår angående Emery och Sevilla. Allt ifrån att Emery är medioker, Sevilla är mediokra eller att Sevilla inte är bättre än så här (första halvlek). Anledningen till att Emerys lag inte passar oss är för att hans lag är extremt beroende av att motståndaren ska göra fel. Eftersom vi har extremt skickliga bollspelare som aldrig gör fel så kan inte Sevilla utnyttja det dom tränat på. Jag skulle vilja säga att Sevilla kan vinna mot vilket lag som helst på planeten men där man har extra svårt för tre lag (Barca, Madrid [under Ancelotti där man var bollförande, nu vet man inte var dom står än] och Bayern), allt bollskickliga lag. Sevilla pressar extremt högt med en äcklig intensitet och när motståndaren aldrig gör fel (Barca) i sitt passningsspel så finns det enorma ytor som finns bakom den första pressen, ytor som vi sedan utnyttjar genom att passa oss ur presspelet.

Angående matchen igår så vet jag inte riktigt. Jag är glad att vi vann ännu en titel men att tappa 4-1 till 4-4 är bedrövligt. Sen så överdriver väldigt väldigt många. Det är/var 11:e augusti, första matchen för säsongen. Vi hade tre spelare som gjort 60 minuter under en träningsmatch. Vi hade ingen vänsterkant överhuvudtaget. Om nån frågar mig om jag vill att vi ska börja starkt eller avsluta starkt så väljer jag hellre det sistnämnda. Sett till det taktiska så var det inga konstigheter, typiskt Barca under Lucho. Börja extremt starkt och intensivt. Gå direkt för det första målet, sedan det andra. Sen så ligger man lite längre ner i banan för att kunna gå på en eller två kontringar. Skillnaden mellan den här matchen och de andra var att vi hade tre spelare som spelat 60 minuter under försäsongen. Vi hade minus tre spelare på plan (Bartra, Mathieu och Sergi Roberto). Det är ändå aldrig acceptabelt att tappa en 4-1 ledning, spelar ingen roll vilka omständigheterna är.

Läste en del kommenterarer om Bartra och Mathieu. Vet ni var problemet ligger hos dom två? Enbart i skallen. Jag har sagt det tidigare, Bartra spelare med 95% hjärta och 5% hjärna. Han vill för mycket. Han vill så mycket att han blir dum, darrig, nervös, skitnödig. Jag läste för ett tag sen att Bartra till och med har/hade en personlig psykisk tränare som ska hjälpa honom med det psykiska. Mathieus problem ligger också i skallen men på ett annat sätt. Också fotbollsdum men extremt okoncentrerad. Ibland långt långt från verkligheten. Om man studerar honom noga så ser man att han ibland reagerar på situationer senare än alla andra på plan. Extremt känslig på snabba spel. Det är som det är...
Barcelona Zellick
2015-08-12 09:01
Reflektering från gårdagens match.

Först och främst stort grattis och stort tack för ännu en titel. Alla gör ett gediget jobb och kämpar på bra. Största plus går till Messi, Suarez och Busquets. Messi för hans totalt avgörande insatser, han ser ut att vara i högform. Suarez för hans ständiga krigande och rivande. Han må grisa sig med filmningar och annat men den mannen är värd sin vikt i guld för dagens Barca. Busquets förtjänar ros för sitt lugn och positionsspel som än en gång är fläckfritt.

Dom som inte får godkänt är följande:

Mathieu - Tycker han är högst ansvarig för 2 mål. Han blir bolltittare och istället för att släppa över sin spelare till Mascherano och ta markering på bortre ytan vid 2-4 så lämnar han den ytan fri. Vid 3-4 väljer han att gå helt på spelare istället för på boll i en duell som jag känner att han enkelt borde ta och drar på sig en straff. Katastrofal match för fransmannen.

Ter Stegen - Står som klistrad på linjen vid frisparksmålet (som f ö är riktigt bra slagen) och igen på straffen. Inläggen som leder till mål är kanske svårt att säga något om men kan hända att en mer rutinerad målvakt hade gjort annorlunda.

Luis Enrique - Stort minus till vår tränare då han är ytterst ansvarig för kollapsen och att Sevilla skapar såpass många lägen i andra halvlek. Att ta av Iniesta var nog största misstaget och sen hans försök att stänga matchen med ett 4-4-2 och 4 naturliga mittbackar på planen som inte fungerade. Är det något jag tycker man lärt sig under senaste åren är att vi ska fortsätta hålla bollen genom hela matcherna. Hur många gånger har man inte tackat Xavi och Iniesta för deras eviga bolltrillande när vi är i en ledning som måste bevakas? Bästa försvaret är med boll.
Barcelona Amo.38
2015-08-12 08:49
Rambla

Orkar du eller någon annan sammanfatta artikeln du länkade då min spanska är obefintlig?
Barcelona papillon
2015-08-12 08:48
Om Pedro lämnat in en transferbegäran så är det givetvis lika med att han vill lämna. Sedan om det kommer från sportchefen eller hans granne så sak samma, det är redan ute.

Undra om alla Bartomeu's "hatare" hellre hade tagit en förlust igår, pga de horisontella linjerna på matchtröjan, eller om man ändå satt och önskade en titel?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Amo.38
2015-08-12 08:46
Liunel Masse Jag tyckte man såg samma tendenser förra säsongen även fast vi vann trippeln. Både mot PSG samt Bayern så rullade vi upp dom för att sen tappa kommandot och släppa in dom i Matchen. Sen så har jag varit kritisk till Lucho ända sedan han signades då jag följde honom väldigt noga i Roma, visst han vann trippeln men när jag såg matchen idag så kände jag att det enbart var på grund av MSN vi vann den och inte Lucho. Man kan inte undgå att det här är Messis lag NO QUESTION. Men tänk dig en världsklass-tränare med den anfallstrion herregud säger jag bara det hade varit åka av varje match. Sen visst jag är lite av en drama queen, det är fortfarande "försäsong" men jag säger det igen vi hade en Messi som öppet visade missnöje med ledning och tränare, om det blåser lite kring klubben kommande säsong blir det risk för en orkan som kommer rubba hela klubben. Men det är bara vad jag tror!
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 08:44
Nu efterhand kan man uppskatta den fantastiska match vi bjöds på igår. Men det är fan inte bra för hälsan Det blir fler och fler haters, man älskar verkligen livet nu. Äntligen har en av dessa alla jävla talanger tagit chansen när dom har fått den. Rafinha gör en riktig bra match och kunde lika gärna ha gjort 3 mål, man märkte inte avsaknaden av neymar lika mycket som jag trodde på förhand
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-12 08:14
Även Barto verkar irriterad över Robertos fadäs. Hur fan kan han uttala sig så även om det skulle stämma att Pedro vill lämna? När tom Pedro, som bara är en spelare och inte behöver bekymra sig över klubbens affärer och politik, vet att uttala sig diplomatiskt vid en mikrofon. Det borde väl en sportdirektör begripa att man inte säger rent ut till en journalist att han vill lämna (även om hela fotbollseuropa känner till det) när det fortfarande pågår förhandlingar.
Barcelona Nesto
2015-08-12 07:59
@Liunil Masse:


Ter Stegen spelade i CdR och med Europas bästa lag i Cl.
Bravo spelade i ligan.
Tror det skulle varit ganska jämnt om man böt plats på dom.
Tiki-Taka
2015-08-12 07:12
Den nya sportchefen börjar bra med ett falskt uttalande om pedro. Börjar redan ogilla honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-08-12 06:07
@NoGo™:

Jag håller med förste skrivaren, jag får känslan av att Bravo inte skulle släppt in fyra mål. Ter Stegen är väldigt duktig med spelet med fötterna, men tycker spelet på linjen kan bli mycket bättre. Jag har sagt det förr och fått lite skit:P men Bravo är i mina ögon topp 2 världens bästa målvakt just nu..men, smaken är olika och det respekterar jag!
Barcelona Liunil Masse
2015-08-12 05:51
Amo.38 Det är helt sjukt att vi under första halvleken var totalt överlägsna Sevilla men sen i andra bara faller ihop efter 4-1 målet. Man märkte att vårt tempo minskade efter 4-1 och det är det som oroar mig. Gör som tyska klubbarna och kör för fullt i 90 min och kör över motståndaren. Inte släppa in motståndaren in i matchen genom att dra ner på tempot. Det var en final för fan. Sevilla borde vunnit matchen under förlängningen, tur hade vi där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-08-12 05:08
Sorry! Mitt internet suger häst.
Barcelona Amo.38
2015-08-12 05:07
Liunel Masse

Inte så konstigt alls tycker jag. Det beror helt enkelt på att vi inte längre har samma bolltrygga mittfält. Xavi var en Maestro i såna läget han kunde diktera tempot efter matchbild o resultat. Han kunde både skruva ner och upp tempot, Iniesta har inte alls den kvalitén och inte Rakitic heller. Måste säga att jag är väldigt kritisk till den nuvarande Iniesta visst han kan blixtra till men det är inte alls samma spelare som för ett par säsonger sedan.

Sen ska vi inte glömma att vi saknade Neymar idag. Han hade en utomordentlig säsong, folk snackar väldigt mycket om Hazard och hur dominant han är men Neymar är klasser bättre han har helt magnifik i avgörande lägen förra säsongen.
Barcelona Amo.38
2015-08-12 05:07
Barcelona Amo.38
2015-08-12 05:07
Barcelona Amo.38
2015-08-12 05:06
Annons: