/spanien/barcelona/forum/3121.aspx/spanien/barcelona/forum/3121.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heisenberg
2015-08-19 17:21
Gio Style

Det har kommit uttalanden som tyder på att det blir ombytta roller i år, det vill säga Bravo i cuperna och MAtS i ligan. MAtS vill spela mer och Bravo vill spela CL - win-win.
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-08-19 17:15
Tycker att vi fick bra för Pedro som inte varit ordinarie på två år. Barca kommer aldrig att värva en världsanfallare till och det är ingen världsanfallare som är dum nog att komma till Barca då Messi, Neymar och Suarez är redan givna. Det kommer att bli en spelare runt 30 år som accepterar bänken. Personligen tyckte jag om Nolito när han spelade i Barca och tror att han skulle kunna göra bra ifrån sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-08-19 17:13
Gabriel Jag förstår att folk tycker olika, jag tycker bara att Bravo har målats ut som "The bad guy" från första början i den här debatten. Inför förra säsongen uttalade sig Bravo om att han givetvis kämpade för att vara förstamålvakten. Redan där och då reagerade många här, även du om jag inte minns fel, och fördömde hans agerande. Han har fått bära dumstruten från första början i en infekterad situation där båda två är lika skyldiga. Sen har det bara ridit på. Eller ta bara Heisenbergs uttalande här nere. "Han kontrade ju MAtS uttalande i vintras med att han ville stå i CL. När det nu ser ut att bli av så är han missnöjd med det med? För inte räknar han väl med att han ska stå i ligan OCH CL, och MAtS bara i cupen?" Ter Stegen spelar alltså Cupen och Champions League, han vill spela mer. Alltså vill han spela alla matcher. När Bravo kontrar uttalandet med precis samma uttalande då är det fel? Eller har det uttalats om att Bravo ska stå i CL denna säsong? Har helt missat det i sånt fall, men jag skulle personligen må bättre för Barcelonas skull om Bravo spelar mer då han är betydligt jämnare i sitt spel, vilket många skriver säkert under på.
Barcelona Heisenberg
2015-08-19 16:54
@DM1982:


Om den regeln faktiskt hade tillämpats hade varenda match avbrutits efter ungefär 3min pga för få spelare på plan. Jag kommer köpa den förklaringen när den faktiskt börjar tillämpas. Att domare och spelare ska kunna föra en dialog på plan är A och O på alla nivåer, men tydligen inte i Spanien. Men det är inte ens det som är problemet i just detta fall, utan att domaren HITTAR PÅ att Pique sagt något och sen sitter "vi" här och anklagar Pique? Det lipas i parti och minut här inne om hur ingen står upp för klubben. När nu Pique gör det så ska det gnällas på det istället. Fotbollsfans är ta mig fan en bisarr skara människor.

Angående Bravo: Han kontrade ju MAtS uttalande i vintras med att han ville stå i CL. När det nu ser ut att bli av så är han missnöjd med det med? För inte räknar han väl med att han ska stå i ligan OCH CL, och MAtS bara i cupen?
Barcelona Barcelonistas
2015-08-19 16:46
Några snabba saker till innan jag måste dra.

1 - bra att Pedro lämnar, killen bidrar nästan inte till något och han har inte sett solen sen 2011. Nu gäller det bara att hitta en ersättare till Pedro.

2 - Målvaktsfrågan? Finns det ens någon fråga? jag kastar Bravo, Ter Stegen är framtiden och kmr bli världens bästa målvakt, frågar ni mig så är han bättre just i denna stund också.


Ogillar hur Bravo gått ut och gråtit osv.
Barcelona La Masia Pro
2015-08-19 16:45
Ramos sparkar sönder Messi, och hade kunnat avslutat hans karriär, 1 match avstängning, Pepe Sparkar, slår nyper, stämplar spelare, 10 matcher, Pique, säger nåt till domaren, 4 matcher.

Ja man ser ju vart dom som bestämmer har sitt favoritlag...
Barcelona Barcelonistas
2015-08-19 16:43
Sen är det viktigt att komma ihåg att detta bara är början vi är långt ifrån våran form. Tro mig när vi hittar formen igen så kmr vi leka fotboll.

Förstärkningar kmr efter januari alltså den viktigaste halvan av säsongen kmr vi få in 2 bra spelare som kmr förstärka oss bra. Föra säsongen hade vi problem inledningsvis under hösten med Lucho såg ni vändningen sen under våren?


Vi körde över - Man City-PSG-Bayern-Juventus i Cl, Boateng sitter fortfarande på Camp Nous gräsmatta.
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 16:38
Jag är så delad i målvakts frågan För nuet vill jag ha bravo i målet, känner mig tryggare med honom och bättre samspel med mittbackarna. Men samtidigt vet jag att Mats är framtiden och frågan är om han hade orkat vänta. Tvivlar på det Tur att jag inte är lucho oavsett vad han gör kommer han få skit
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-08-19 16:37
hmm var ska jag börja?


Mot Sevilla spelar vi bra där Messi gör två sjuka frisparksmål, vi gör sen både 3-1 och 4-1, där vi dessutom dominerar matchen. Sen slappnar vi av och bjuder in ett Sevilla som varit utspelade. Pinsamt försvar, det här försvaret som vi visat upp är värre än Franks Barca 07/08.


Matchen mot Bilbao svider inte för resultatet elr titeln i sig utan mer att vi inte kan vinna 6/6, enbart tack vare slarv. Så besviken inget ser bra ut om ni frågar mig. 4-0 förlust och sen förstör Pique allt i ett läge där vi faktiskt hade kunnat vända på allt.* Försvar Cl titeln
* Vinna VM titeln för klubb

är dom två saker som jag hoppas mest på den här säsongen. sen finns ju att försvara trippeln men det hade varit helt sjukt.
Barcelona Gabriel
2015-08-19 16:36
Gio Style

Vi ser på saker helt olika och det respekterar jag men nej, jag tror verkligen inte att Bravos fru uttalar sig utan Bravos medvetande. Och om hon gör det så är hon blåst i huvet, det skapar onödig turbulens och dålig stämning mellan två målvakter som redan konkurrerar kraftigt om en plats. Dessa uttalanden hjälper ingen. Det är ändå Luis Enrique som i slutändan väljer vem som ska spela.

I fortsättningen önskar jag att alla, Ter Stegen, Bravo, Bravos fru, Bravos hamster och brevbärare alla svarar att det är tränaren som bestämmer and that's it.
Barcelona Gio Style
2015-08-19 16:31
Gabriel Spelare uttalar sig om önskad speltid till höger och vänster oavsett ålder. Det är alltså mer okej för Ter Stegen för att han spelar bara Champions League och cupmatcherna? Bravo vill ju knappast titta på från bänken i den finaste klubbturneringen i världen, eller hur? Givetvis ska hans fru knipa igen, men ärligt talat nu. Tänk dig att du är ett fotbollsproffs, din fru blir intervjuad av en svensk tidning. Anser du att det inte finns på världskartan att din fru svarar på en fråga om din nuvarande positiva fotbollsliv? Startspelare i världens bästa klubb? Din fru som vet vilka bekymmer som kretsar i din skalle eller vilka målsättningar du har? Det är människor vi pratar om, att utgå ifrån att Bravo gett sitt okej för henne att uttala sig så är rätt löjligt egentligen. Allt är inte så svart och vitt i verkliga livet. Man kan inte bedöma spelare på olika sätt enbart för att den ena har mer rätt att vara missnöjd enligt dig/vissa. I det stora hela har vi två målvakter som är missnöjda med sin situation och hela spelet där bakom vet varken du eller jag något om.
Barcelona Gabriel
2015-08-19 16:27
Angående Pedro så kunde jag inte brytt mig mindre om att han drar till Chelsea och Mourinho. Känner mer bara att det är skönt att vi blir av med honom. Han har inte spelat bra på flera år nu och vi får faktiskt bra pengar för honom, Pedro är i min bok inte värd så mycket som vi får betalt för honom men jag var ändå alltid övertygad om att vi kunde få ut en rejäl summa för honom pga de engelska klubbarnas desperation.

Jag vet att många är oroliga pga bredden på truppen, men i min värld kan lika gärna Sandro få chansen istället då jag tycker att han imponerat mer de gånger han fått förtroendet än vad Pedro har gjort. Ja vår trupp minskas en aning men Pedro bidrar i ärlighetens namn inte med värst mycket ändå. Vi får hålla ut tills Januari då Vidal och Arda kommer, två spelare som båda kan ge konkurrens till den position som Pedro lämnar om det skulle krävas.

Däremot tror jag inte det var ett smart klubbval av Pedro. Han kommer att bänkas minst lika mycket i Chelsea som han gjort i Barcelona. Han borde varit smartare men men, det angår inte mig.

Tackar Pedro för hans, framför allt 2 fina år i klubben som hjälpte oss att vinna mycket och i vanliga fall hade jag önskat honom lycka till också, men med tanke på att hans nya klubb heter Chelsea så kan jag tyvärr inte göra det.
Barcelona Gabriel
2015-08-19 16:21
Gio Style För det första så är Bravo 32 år gammal i jämförelse med Ter Stegen som är blotta 23 år, han har 9 år på Ter Stegen och man bör kunna förvänta sig åtminstone en gnutta större mognad av en 32 åring än vad man kan av en ung spelare. Han bör klara av att hålla sig borta från medier och ständigt uttala sig då han varit med "in the game" mycket längre och vet hur det fungerar. Man kan inte förvänta sig samma mognad av Ter Stegen, agreed? Det är det första. För det andra så kan man mer förstå varför en målvakt uttalar sig som är bänkad majoriteten av tiden pratar om att han försöker ändra situationen och att han inte är nöjd med att vara andremålis än vad man kan förstå varför den som spelar ska uttala sig. Tycker bara det är löjligt. Jag hade tyckt precis samma sak om det var omvända roller och Ter Stegen var förstamålis och Bravo andramålis och det var Ter Stegen som uttalade sig. Sist men inte minst så är det bara otroligt pinsamt och löjligt att ens fru går ut i media och uttalar sig. Det räcker liksom inte längre med att Bravo själv eller hans agent uttalar sig, nu ska frugan också blanda sig in i leken. Löjligt och småaktigt, och det är upp till Bravo att hålla fast sin fru i sånna här stunder och förklara för henne vad som gäller. Jag tvivlar starkt på att hon uttalar sig om sånna här saker utan sin mans tillåtelse liksom, men han är väl medveten om det och ger sitt "ok" och det är också frustrerande. Det är så jag ser på saken och jag vet att du alltid kommer att försvara Bravo pga din nationalitet, men det här ogillade jag starkt.
Barcelona the cameroonians
2015-08-19 16:06
Highlights från Adamas debut med Aston Villas U21-lag.
Barcelona Gio Style
2015-08-19 16:05
Jag kanske är färgad, ni vet säkert varför. Vilket är det som är så mkt sämre än Ter Stegens upprepade uttalanden i media att han är missnöjd med situationen? Hans fru har väl inte så mkt med saken att göra men om hon får frågan i en intervju och svarar så är det inte så jäkla konstigt egentligen. Hon inte tror att Bravo kommer att bli bänkad för att han har haft en enastående säsong. Hade han haft en svacka eller varit opålitlig så hade det varit förståeligt, men sån är inte situationen nu. Sen en mening om att hans tid i toppen börjar ta slut, det är inte rätt tillfälle att vara bänkvärmare. Kan ni peka ut vilket som är så förskräckligt mycket sämre än att säga att man är missnöjd med att få spela så lite? Alla vet om situationen i Barcelona, varken Bravo eller hon menar på att han borde ta över helt. På plan tror jag nog att dem flesta anser att Bravo agerat stabilare och förtjänat sin speltid. Samtidigt är Ter Stegen ung och har rätt hög status. Dem flesta här förväntade sig säkerligen att Ter Stegen skulle ta över helt som ordinarie denna säsong. Bravo vet att han fortfarande förtjänar sin speltid, det är inte säkert att gubbarna i kostym m.fl tycker likadant av andra anledningar. I det stora hela tror jag inte det handlar om att känna press utan om att be om en rättvis bedömning då det inte alltid sker en sådan när en spelare har mer "stjärnaura" än den andre. Detta riktar sig främst till Josep "Pep" Guardiola Sala och Gabriel som är inne på denna topic.
Barcelona Vampíro
2015-08-19 15:56
Bravo låter alltså frugan tala åt honom, fy fan vad mesigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-08-19 15:49
Allvarligt talat, vad fan håller Bravo på med. Inte nog med att han själv ska hålla på att uttala sig jämnt och ständigt (hände en hel del förra säsongen) utan nu börjar hans fru snacka ut i media också. Wtf, ogillar det här starkt. Han måste känna en enorm press från Ter Stegen för att känna sig tvungen att prata ut till media hela tiden, annars hade han inte hållt på så här.

Otroligt respektlöst av honom mot hans målvaktskamrat dessutom. Det enda jag läst och hört från Ter Stegen är att han inte är nöjd med att spela så få matcher som han gjort samt att han kommer att kriga för att förändra situationen. Men varför Bravo ska hålla på att prata förstår jag inte, du är ju förstamålis, no need for that då.

Med det sagt ska jag ändå medge att jag för nuvarande föredrar Bravo i målet före Ter Stegen då Ter Stegen på sistone sett lite smått osäker och aningen grön ut medans Bravo ger ett mer stabilt intryck. Men jag ogillar fortfarande det här beteendet enormt mycket från Bravos sida.
Barcelona Gio Style
2015-08-19 15:43
Josep "Pep" Guardiola Sala Man kan tycka vad man vill om dessa uttalanden. Men rätt ska vara rätt, Ter Stegen har uttalat sig minst lika många gånger i media. Bara löjligt att kritisera den ena när den andra håller på precis likadant.
Barcelona Blaugrana91
2015-08-19 15:36
Otroligt tråkigt om Pedro lämnar för Chelsea av alla lag... Om han nu skulle lämna kunde han väl valt City som spelar den mest underhållande fotbollen i PL, samt att City bjöd mest pengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2015-08-19 15:27
Hatar att pedro lämnar.. Hatar det verkligen. Dumt och dåligt . Fan. Vi har en så jävla tunn trupp..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 15:26
Josep Jag gillar inte stämningen mellan målvakterna alls, verkar vara en riktig frostig relation. Konkurrens är bra men det kan samtidigt vara ett helvete och det har jag redan sett prov på av MATS. Som överarbetar situationer bara för att synas
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2015-08-19 15:26
@Rambla~:


Jag har problem med att förstå resonemanget kring att Pedro inte ska snacka med Mourinho för att respektera Tito. Vidare så har jag problem med att spelare plötsligt blir dumma i huvudet för att man tror att dom går till "en bänk till en annan" utan att se till helheten.

Jag kan förstå att man inte vill se Barcas spelare i vissa klubbar men just de argumenten tyckte jag var barnsliga.
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 15:24
Pedro behöver inte visa respekt men bör göra det. Om du som Barcelona spelare väljer att krita på Mourinho så jo då är man respektlös. Både när han var i real Madrid och Inter var hans enda mission att trycka ner Barcelona med alla medel Och om man är en av dom spelarna som har stått på andra sidan gubb fanskapet så borde man veta bättre ------------- Men men i slutändan är det bara pedro det drabbar jag är glad över att bli av med honom. Detta var verkligen på tiden, nu kommer han frysas ut i Chelsea
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-08-19 15:21
Carla Pardo (Bravo wife): "I have faith that Luis Enrique will be coherent. Claudio has had a spectacular year. I don't think he will be on the bench, nor will he miss many games.

Carla: "If he had a drop in form or was unreliable, it would be fair, but I don't think that would be reasonable at the moment.

Carla: "All the time Claudio has fewer years left in the game, so this is his moment to play. One day the time will come when he can't play anymore, but I don't think now is the time to be on the bench."

ärligt klubben och lucho måste ta ett snack med bravo. mkt snack från han o nu hans fru i media. skadar bara klubben. äcklig stil mot ter stegen. håll käften sätt på dig handskarna o kriga på träningen...roliga är att han inte har bänkats än. dom lägger bara press på tränaren vilket är vidrigt. vad kommer hända ifall arda bänkas? ska han fru oxå gå ut i media? tog arda som bara exempel kan vara vem som helst.

agera nu barca!!! 3e gången det snackas med media från bravos håll på bara 1 år. ingen jävla välgörenhet det här.


Barcelona Rambla~
2015-08-19 15:14
@Mascherano#14 el Jefecito:


Vad fan är ditt problem?
Barcelona Rambla~
2015-08-19 15:14
Jag ber om ursäkt för min ilska ton men jag kokar inombords över Pedros övergång till Chelsea. Mouinho och Chelsea är likvärdigt med Real Madrid för mig, om inte värre i vissa avseenden. Jag kan inte förlåta Pedro för detta. :(

Bläh, den här säsongen har verkligen startat väldigt negativt. Efter en trippel borde allt vara frid och fröjd kan man tycka. Istället blir känslan den motsatta. Varför lär sig aldrig den här klubben? Ska man vekligen behöva känna att laget är försvagat jämfört med i våras?
Mascherano#14 el Jefecito
2015-08-19 15:13
Haha så Pedro och alla andra i Barca ska alltså visa respekt mot Tito genom att inte prata med Mourinho? Seriöst, vilket dagis går ni på?

Nu plötsligt är Pedro dum i huvudet också som byter en bänk mot en annan. Ni tror inte att Pedro själv tänker att han har större chans att ta Willians plats än att ta Messis eller Neymars? Även om han inte tar platsen rakt av så är chansen ändå stor att han kommer få fler minuter i Chelsea än i Barca. Och även om det inte skulle bli så så kanske han helt enkelt hellre vill vara rotationsspelare i Chelsea som innebär ett nytt land, nytt lag, nya lagkamrater, säkerligen mer betalt och en ny liga än att sitta på samma bänk han alltid har gjort. Killen är 28 år. Han kan Barca nu, han kanske helt enkelt vill testa nåt nytt. Men då är han tydligen dum i huvudet och borde respektera Tito. Fan va lågt att skriva så.
Barcelona Rambla~
2015-08-19 15:03
Oavsett om Pique har blivit ojust behandlad eller inte har han bara sig själv att skylla. Han om någon vet vid det här laget att domarna och förbundet är kapabla till vad som helst. Spelar ingen roll om du är oskyldig eller inte. Har inte inte Pique sett detta ske flertalet gånger i denna liga? Det diskuteras domare ständigt och han kan inte vara så naiv att öppna upp för det röda kortet. Täpp igen truten och svälj stoltheten under 90m nu när omständigheterna är som de är.
Barcelona Rambla~
2015-08-19 15:00
Nolito? Seriöst? Hade inte betalat för honom. Efter en lyckad säsong i Barca B erbjöds han ett a-kontrakt av Barca. Det var inte bra nog så han drog till Benfica istället för lönen var väl bättre där eller kanske lovad med speltid än i Barca. Det blev ju en succé va? Nej fan, han fick chansen en gång, då dög det inte. Så varför ska vi lägga ut överdrivna pengar för honom nu? Fan Lucho, gör inte bort dig en gång till. Det får räcka med Mathieu. Nolito får ändå inte spela förrän i januari. Så vad är meningen med denna värvning i dagsläget?
Barcelona ( Xaviesta )
2015-08-19 14:59
Håller med DM 1982 fullständigt här, det är Piques fel helt och hållet. Hade Puyol gjort sådär? Knappast, hade han fortfarande varit aktiv och på plan i måndags hade han inte ens låtit Pique promenera över till linjedomaren överhuvudtaget. Hade Xavi varit så klantig i ett sådant skede? Nej, huvudlöst agerat av Pique. Oavsett vad vi tycker om domarförbundet och regelverket så är det Pique som öppnar upp dörren för "orättvisan". Han borde varit visat kyla och erfarenhet men istället gjorde han det motsatta som så mängd gånger förr. Vem minns inte incidenten med tändaren som kastades in vid en hörna varpå Puyol tar den ifrån honom slänger den åt helvete och ser till att han är med på hörnan istället. Pique har en fläckig historia när det gäller att lägga fokus på saker runtomkring istället för själva matchen han befinner sig i. Alldeles för ofokuserad och vimsig på plan och alldeles för fjantig vid sidan om för att vara kaptensmaterial. Den här gången berövade han sina lagkamrater att skapa sig en ärlig chans att utmana Bilbao om guldet i andra halvlek samt att han nu, än värre, skapat en enorm uppförsbacke för sina lagkamrater direkt vid inledningen av liga säsongen. Makalöst klantigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: