/spanien/barcelona/forum/3092.aspx/spanien/barcelona/forum/3092.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Denyo ©
2015-04-16 16:45
Neymar11

Det är det jag syftar på att vi saknar.


Barcelona Leo y Cesc
2015-04-16 16:29


David luiz känner Suarez sedan tidigare.
Barcelona Leo y Cesc
2015-04-16 16:25
@barcastuff: Xavi made 55 passes during the 38 minutes he played yesterday, more than any PSG player in the whole game #fcblive [via #allas4]
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-16 16:24
kan nån hitta statestik på ramträffar? tror leo har krossat även d rekordet
Barcelona Neymar11
2015-04-16 15:14
Nu har neymar hittat målformen och suarez levererar är det Messi tur att missa chanser nu? Förvånar mig inte ifall det blir så
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-04-16 14:24
Igår spelade Barca med 70% av sin kapacitet och vann komfortabelt. . Spelar vi hemma med 60% så vinner vi med samma siffror ven om PSG kommer med bästalaget...
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-16 14:24
Risken med att alltid försöka spela fint är att du förlorar. Hur många gånger vann vi på bortaplan med Pep? Det var frustrerande att alltid försöka vända det på Camp Nou.

Pep är unik och om vi ska tillbaka till det spelet ska det vara Pep som får komma tillbaka. Alla tränare koeman till de boer har sin egen stil och spelsätt. Tvinga tränare till att spela som Pep är naivt och idiotisk. Det är bara att se hur det gick för Tata eller en dålig kopia av Pep, Tito. Som för mig hade inte ledaledaregenskaperna och det var en fortsättning på Peps spår utan samma karisma, glans, höjd och själ. Må han vila i fred.

Om Reijkard hade kommit tillbaka till klubben hade folk här inne skjutit honom.
Barcelona Lionel Messi n10
2015-04-16 14:00
Gnälla över en 3-1 vinst över PSG förstår jag faktiskt inte laget gjorde en bra match och ägde nästan hela matchen. Något minus man kan sätta på Barca är att vi har en tendens att slappna av när vi gjort ett mål vilket kan straffa oss annars ser det väldigt bra ut och den nya mer raka spelet passar vårt Barca just nu. Nu är det bara att fokusera på Valencia vilket också kommer bli en svår match där vi måste vara på topp.
Barcelona påfågeln
2015-04-16 13:54
Våra ytterbackar var, liksom laget som helhet, bra. Tre mål och urstarkt försvarsspel (oturligt självmål av Matheiu, men annars bra) borta mot PSG är något man ska vara riktigt nöjd med. Förstår inte riktigt gnället här inne. Visst är spelet inte i nivå med Peps lag, men vinstchanserna känns lika stora, eller i varje fall i närheten. Montoya kan mycket väl bli bra nog för att vara startspelare i Barca om han får chansen att spela kontinuerligt.
Barcelona Yaya24
2015-04-16 13:49
Fyfan va våra ytterbackar var dåliga igår, Alba riktigt usel, och Montoya har aldrig varit bra eller kommer bli de. Xavi var kung när han kom in, han styrde och ställde som han ville, de mycket roligare ha Xavi inne än iniesta!
Barcelona Neymar11
2015-04-16 13:47
Måste ta hylla Xavi, som nu är den spelare med flest matcher i Europa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2015-04-16 13:44
Ingenting är avgjort än, trots att 1-3 på bortaplan är ett fantastiskt resultat så kan fortfarande allt hända i returen.

PSG är ett väldigt bra lag och med spelare som Zlatan och Veratti tillbaka i laget så blir de ännu bättre.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 13:44
Montoya var helt ok men jag kan inte se honom som en arvtagare till Alves. Däremot håller han som en simpel truppspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-04-16 13:42
Ingen har inne som berömmer Montoya efter gårdagens match är bara jag som tycker han gjorde ett stabilt insats? jag hoppas han startar mot Valencia också. vill inte se mer av alves
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 13:40
Coach Pep lever i sin egen värld. Snälla du Peps Barcelona är 1 på miljonen i stort sett. Det laget var historiens bästa lag vi kan inte nå upp till den nivån men vi kan nå till en hög nivå som ger titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-16 13:33
Coach Pep Du har rätt vi fortsätter med evigt sidleds rullande och ser vart det tar oss. Det är värdig fotboll, 80% bollinnehav 2 målchanser och 0-4 i röven. Är det de Barcelona du vill se? Vi går tillbaka till guldåren och inte ens då var spelet perfekt eller fulländande. Allt som krävdes var en Mourinho med 11 spelare på rätt sidan bollen så var vi körda tills en magisk minut som uppstår slumpmässigt Problemet är att vi har varit förutsägbar, vi behöver komma med något nytt innan vi går tillbaka till den fotbollen vi strävar efter. Men antar att du kan åka ner peka med din magiska stav och vips så är allt löst Alla här inne vet den ideala bilden av Barcelona, men är den lämplig med denna trupp? Absolut inte, men att påstå att vi inte har tagit ett kliv mot förbättring under denna säsong är fel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mascherano #14 el Jefe
2015-04-16 13:31
Coach pep Självklart är det grymma prestationer av Suarez och jag älskar båda målen han gör. Men att gå igång på att en studio också nämner att det är pissdåligt försvarsspel av David Luiz tar bara diskussionen till en lägre nivå. Och att jag skrev "om det var Ronaldo som..." är för att jag vägrar tro att du med flera hade avfärdat studions snack om David Luiz rötna försvarsspel då. Då hade Les Rambles kokat av ilska över bjudningarna. Ibland kan man nämligen dra hypoteser av tidigare erfarenheter. Like it or not. Men märk väl: Jag tycker ändå att det var riktigt grymt gjort av Suarez vid båda målen. Han utnyttjade ju Luiz katastrofala försvarsspel på absolut bästa sätt. Den målinstinkten har vi saknat många år i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L!VOZ
2015-04-16 13:14
Paris Saint germain ny logga efter 1-3 förlusten igår.
Coach Pep.
2015-04-16 13:09
Mascherano#14 el Jefecito ”Om” Ronaldo hade gjort samma sak är bara en hypotes. Ronaldo hade aldrig gjort samma sak. Lagerbäck tycker att Zlatan och Ronaldo är bäst i världen, och den bilden vill han helst inte ändra på. Det handlar inte om att jag känner mig kränkt över Viasatstudion, utan helt enkelt att det inte är första gången de försöker förminska Barcelona med Lagerbäck i spetsen. Han tycker helt enkelt inte om oss, och vi tycker inte om honom. De pratade om Suarez tunnlar som om det vore någon slags engångsföreteelse, trots att han är bäst i världen på det tillsammans med Messi. Jag menar, killen har tunnlat självaste Nesta (länktips: https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fjtJa4j6lOw). End of discussion? Neymar11 Jag är inte kvar i 2009, jag är precis här och nu. Vadå fotbollen har utvecklats? Fotbollen utvecklas inte längre, den går dåligt på alla sätt och vis, och då gäller det för Barcelona att visa var vi står. Lucho kommer in i ett läge där spelet ska uppdateras? Ja, varför nedgraderar han det då? Ja, som tur är det nyval och Lucho är hämmad av värvningsförbudet – annars hade han väl sålt Iniesta, värvat Vidal och Marchiso och gjort om Barca till ett Roma/Juventus/Barca All Stars 2.0. Det hade du velat va? Fotbollen utvecklas!
Barcelona Vampíro
2015-04-16 13:06
Så Luis Enrique har samma syn på fotbollen som Mourinho? Allt som är bra i år är spelarnas förtjänst men allt som är dåligt är Luis Enriques fel. Makes sense.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-16 13:06
Denyo Dom gjorde ju det första 35, sen dog det ut bara. Högsta nivån är extrem hög, problem att hålla den bara. För ojämna i spelet tyvärr
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Denyo ©
2015-04-16 12:57
Neymar11 Menar du att Barcelona kom upp i 6 växel senast mot Sevilla? Mot city gjorde dem det, ja annars är jag inte beredd att hålla med. Om vi ska gå längre än semifinal krävs det att alla lägger i den växeln. vi har återigen en forward som löper djupled, om vi kan vinna bollarna högt upp genom en hög intensiv press så kan vi servera suarez, neynar bollar bakom motståndarnas backlinje, komma fler spelare rätt vända i anfallet, ja klagar absolut inte på anfallet i dagsläget jag vill bara se den där extra dimensionen, av press och hårt arbete det är de som saknas för att stänga matcherna helt enligt mig. Messi bör även komma ner och stänga vissa ytor då och då som öppnar sig när han inte kommer ner i banan.
Barcelona el Flaco
2015-04-16 12:52
Bara för att man kritiserade spelet igår betyder det inte att man per automatik jämför dagens Barça med Guardiolas upplaga. Tror de flesta culés är överens om att återupprepa den typen av fotboll som vi fick bevittna med Pep vid rodret är praktiskt taget en utopi. Det lär säkert dröja många år innan laget når upp till de höjderna återigen, men bara för det ska man inte sänka sina krav och förväntningar på spelarna.

Om det finns något som är livfarligt inom fotbollen, och samhället också för den delen, så är det konformism. Att nöja sig med något istället för att hela tiden driva sig själv för att sträva efter perfektion. Nu säger jag inte att syftet är att uppnå perfektion, utan att själva jakten är målet i sig.

Självkritik och att aspirera för den fulländande fotbollen är lika nyttigt som välbehövligt. Hade vi inte haft det hade Joan Gaspart suttit kvar längre vid makten längre än de tre åren som kändes oändliga. Hade vi inte haft det hade Sandro Rosell än idag varit president och ohindrat få fortsätta med sina smutsiga affärer och hade vi supportrar inte höjt rösten hade Bartomeu inte kallat till nyval. I en medlemsägd klubb är bara hälsosamt att vi ifrågasätter makthavarna, kritiserar tränaren - så längre det är konstruktiv förstås - och har hög förväntningar på våra spelare.

Hade vi bara nöjt oss med tre poängare och vinster hade vi inte ens hållit på Barça. Jag kritiserade lagets spelmässiga insats igår för jag vet att de kan bättre och jag vill se de prestera på sin yttersta nivå. Nu är jag full medveten om att det är orealistiskt att kräva det i varje match, men det känns som att det har skett i många matcher nu den här säsongen där vi har avstått från att dominera matcherna och matchtempot. Jag är fortfarande inte övertygad om det är en del av Luis Enriques taktik eller bara en konsekvens av att spelarna inte har vant sig än att spela utifrån hans spelidéer. Hoppas på den sistnämnda, för jag ser inte hur det här spelet ska räcka långt om vi ser det på ett längre perspektiv.

Idag lever vi enbart på våra tre anfallare och att deras krut ska hålla sig tort fram till slutspurten. Och hittills har de oftast klivit fram när vi har behövt de. Men den viktigaste lagdelen i ett lag kommer, i mina ögon, alltid vara mittfältet. Fungerar den lagdelen brukar kollektivet fungera. Och just nu känns det som att vi vinner våra matcher tack vare de individuella prestationerna från tridenten, inte den kollektiva styrkan. Vi kan bättre än så.

Barcelona Neymar11
2015-04-16 12:42
Kröjf Där sätter du spiken i kistan, hade Ronaldo gjort någon utav dom prestationerna så hade det inte varit något snack om luiz alls!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-04-16 12:29
3-1 och Barça vidare, enligt de allmännes fotbollsfansens expertis, och nog är det allt ett sjukt bra resultat man skaffat sig inför returen - hemma - på Camp Nou!

Efter Sevilla matchen gick jag personligen rätt hårt åt våran 80M€'s man. En summa jag inte var sen med att påminna folk om i kritikens stund då mitt tryckande av tangentbordet inte ville sig till något form av förståelse med alla sumpade målchanser 'El Pistolero' stod för i den matchen, som självfallet också ledde till poängtapp (tillsammans med ett gäng andra individuella misstag av både Bravo och Piqué). Poängterade dock att Suarez må ha avgjort mot City och Real Madrid, och den uppoffrande spelstilen han inger i laget har sina klara fördelar till kollektivet men först och främst framför allt Messi och Neymar - "men det är inte tillräckligt, jag förväntar mig mer".

Mer fick jag - och vi, av Suarez igår kväll. Och inte bara lite av det, utan en hel dos av det goda kanske tillräckligt för att klassas som en överdos i den bemärkelsen att jag i detta nu:et sitter och skriver vad jag skriver gör om Luis - en helt lyrisk text om hur han minsann skapade rum för alla in your face klyschor som någonsin skapats. För vilka mål han gör!

Man kan lägga fokus på David Luis dåliga förvarsspel (som man så ofta gör), eller så kan man lägga fokus på där fokus skall. Jag tycker det. Det är mer intressant. För bara 1 år sen, och ännu mer för 2-3 år sen satt vi forumsskribenter här inne på Les Rambles och beklagade oss över hur "ofarliga" Barcelona faktiskt är om det inte vore för den alldeles strålande Messi - som för övrigt inte var så dominant som han kunde och brukat vara i år på Parc de Princes igår kväll - nu för tiden stiger både Neymar och Luis Suarez fram och printar in sina namn i målprotokollet när Messi inte lyckats lämna sitt egna avtryck på Cristiano Ronaldo-syndromet vars alltid resulterat i ett "SUIIIII!" med särade ben (vilket också är det enda som gör att jag kan småle lite varje gång portugisen nätar då han står där, legs apart, likt den *host* lilla ***** han är).

Målen av Luis Suarez var den skönaste typen av individuell prestation och jag har svårt att själv välja ut vilket av målen jag "gillar" bäst. Men det är den typen av individuell prestation vi eftersträvat från någon annan än världens bästa Leo. Och vi har den i laget nu - gånger 3. Los tres amigos ger verkligen hov för deras namn på både vad namnet faktiskt betyder "de tre vännerna" men även vad namnet var ämnat för när det skapades - 3 galet målfarliga anfallare.

Gracias Luis Suarez, fortsätt att täppa till käften på mig. Det är precis den responsen jag förväntar mig i framtiden när jag kritiserar dig, för kritiseras kommer du att göras då jag skulle klassa in mig själv i kategorin; de mest kräsnaste av alla culés.

Grande Luis, puto Crack!
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 12:08
Gårdagens match var ren pornografi. Suarez vs David Luiz borde vara inne på redtube när som helst... Jag gillade det jag såg framför allt det taktiska. Vi anpassade oss till motståndet vilket också gav oss segern. Sen kan jag hålla med om att det finns en del att jobba på. Jag gillar inte hur vi slappnar av när vi leder en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 12:08
Gårdagens match var ren pornografi. Suarez vs David Luiz borde vara inne på redtube när som helst... Jag gillade det jag såg framför allt det taktiska. Vi anpassade oss till motståndet vilket också gav oss segern. Sen kan jag hålla med om att det finns en del att jobba på. Jag gillar inte hur vi slappnar av när vi leder en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-04-16 12:00
"Man" häpnar. Härinne har alltså David Luiz häcklats kontinuerligt som en av de största soparna som bestigit världsberömmelsens högsta "berg" i ett par fotbollsskor. Och beskrivits som en stor tillgång för Barca och ett misserabelt aber för PSG, vid en eventuell medverkan i gårdagens prestigefyllda möte. Var det inte till och med så att "nån" härinne genast skrev att det var till stor nackdel för Barca, när en annan skribent meddelade att David Luiz p g a skada troligtvis inte var tillgänglig för spel? Så in kommer alltså en av dom absolut mest bedrövliga försvarsspelare som skådats i sådana här stora sammanhang (och därtill inte helt hundra), enligt expertis härinne. Blir tunnlad av Suaréz två gånger på lika många försök, efter att ha gått bort sig totalt på välkänt manér. Och det stor inte på förrän "nån" härinne kokar ihop en konspirationsteori, som går ut på att Lagerbäck och Company försöker förminska Suaréz prestationer. Hur? Genom att beskriva brassens uppenbart bristfälliga försvarsspel i vissa stycken, som "nån" härinne själv ohämmat och under illa dold förtjusning lyft fram till allmän beskådan, alltsedan Chelsea sålde honom till PSG. Som sagt, "man" häpnar. PS. Om nu nån från Puertan läser detta och får för sig att trycka på tummen, så gör er inte besväret. För om er skandalöst övervärderade Ronaldo stått för Suaréz bedrifter igår, hade "kanske" fokus varit ett helt annat i Viasats studio.DS.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 11:54
Coach Pep- vet mer om Barca än vad du någonsin kmr göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2015-04-16 10:44
Gött som fan med en tydlig vinst igår. Jag hoppades verkligen att vi skulle döda matchen redan i första mötet och satt och beklagade mig över att det aldrig händer nuförtiden och bla bla bla. Att äta upp dom orden var en riktig liten delikatess måste jag säga. Jag njuter! Jag njuter speciellt över att veta att alla dom där "Barca är sååå tråkiga att titta på" och "Jag gillar PSG, Zlatan är KÖÖÖNG, vem är Messi?"-supportrarna antagligen sitter i något fikarum nånstans och är ännu bittrare idag.

Det känns också finfint att David Luiz, halvmiljardsmannen, särade på benen för oss. Med tanke på att jag fortfarande är lite butthurt över att vi inte fick Thiago Silva och inte heller Marquinhos så känns det extra gött att det var just PSG (och inte vi) som la ut dessa enorma summor på denna överhypade och dumma mittback (som iofs verkar vara helskön som person). David Double Nutmeg Luiz är och förblir en favoritspelare i mina ögon ;)

Och det här med att man skulle ha förringat Suarez prestation i studion. Nej det tycker jag inte. Dom var objektiva och sanningsenliga. Suarez gjorde det grymt bra på båda tunnlarna och andra avslutet är bara sinnessjukt vilket dom också sa i studion. Men, det är fortfarande Luiz som bjuder in till det. Det är Luiz som agerar asdåligt i båda situationerna. En frisk Silva där istället hade knappast gjort Suarez till tvåmålsskytt i dom situationerna.

Ni som känner er kränkta över att Viasatstudion minsann inte gav Suarez exakt den hyllning som ni tycker att han förtjänade, hur hade ni resonerat kring Luiz agerande om det var C. Ronaldo istället för Suarez som fick kuta igenom Luiz som går upp och stötbryter utan understöd? Hade ni fortfarande tyckt att "Vafan, ge Ronaldo den beröm han förtjänar". Jag tror inte det. Det hade jag inte heller gjort.

Mitt tips är att skita i att reta upp sig på sånna smågrejer och istället maxa njutandet av att vi äntligen mer eller mindre dödade matchen i första mötet mot ett av dom äckligaste lagen i Europa.
Annons: