/spanien/barcelona/forum/3056.aspx/spanien/barcelona/forum/3056.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2015-08-31 13:17
@neymar JR:


Ja, jag är medveten om det jag också. Det jag menar är, om det går att få honom för 20m (enligt MD) så lär ju inte Uniteds utgångsbud ligga på 50m?
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 13:14
@Gabriel:

Ja, jag var redan uppmärksam på vad andra säger om oss. Men undrade om ni inte var det. För mig känns det nämligen så märkligt att förkasta vad folk säger om oss, men tro blint på vad vi säger om andra.

Jag förkastar båda som konspirationsteorier.

Barcelonistas:
Du behöver inte övertyga mig om att anklagelserna mot Barcelona är osanna. Jag tror inte de är sanna.

Försöker bara visa att "vi" fungerar precis som Reals forum, men spegelvänt.

De tror på allt skit de skriver om oss, och vi tycks tro på allt vi skriver om dom.

Och nu pratar jag inte historiskt, utan under de senaste 10 åren.

Men vem vet, jag kanske är naiv och om fem år visar det sig att La Liga har sitt eget calciopoli med Real Madrid i spetsen.
Barcelona neymar JR
2015-08-31 13:04
Skall det köpas en ung lovande talang så ska man rikta sig mot amsterdam. Anwer el-ghazi närmare bestämt !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-08-31 13:02
rambla Inte för att försvara ledningen, men det är Man u som har lagt budet.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-31 12:58
Anthony Martial som MD hävdade Barca var intresserade och trodde det skulle räcka med ett bud på €20m. De verkar fan ha dålig koll på marknaden alltså. Nu verkar det som om United är beredda att lägga 50m i ett bud till Monaco. Visst kan man ha lite felmarginaler här och där, men vafan det skiljer 30m och det pris MD trodde skulle räcka.

Troligen var Barca nog aldrig ens intresserade. :P
Barcelona Barcelonistas
2015-08-31 12:52
"Så varför det ena skulle vara 100% sant och det andra 100% osant är för mig helt obegripligt." Som Mdawg skrev så har tom domare, spelare,tränare som uttalat sig angående detta. Man behöver inte vara en professor kalkyl för och förstå att det är något som inte stämmer. Att vi blev rånade på 15 straffar under den viktiga perioden av säsongen, för att sen få massa straffar när Real vunnit ligan säger ju allt?. Barcelona situationen som du jämför med Real Madrid situation går inte att jämföra. Du har ett lag som dominerat världsfotbollen, där media vecka in vecka ut hyllat laget ( med all rätt). Det är klart som korv att fans till andra lag då blir frustrerade när dom ser en sådan stor dominans. Att det ens finns folk som hävdar att vi fick allt med oss även mot Inter säger ju allt. Inter har 1 utvisning att komma med mot Barcelonas 3-4 situationer där det handlar om offsidemål, missade straffar, bortdömda mål osv. Den jämförelsen som du drar är helt befängt.
Barcelona Mdawg
2015-08-31 12:41
LennyRomario

Så bara för att några försöker hitta konspirationsteorier om att Barcelona har köpt domare/UEFA/FIFA etc. Så kan alltså inte vårat antagande om att Real får domarfördelar vara sant, även fast vi har konkreta bevis på att detta händer alltför ofta?

Om jag ska göra en liknande jämförelse:
Konspirationsteori: Vilken sport som helst i tävlingssammanhang kan antas vara korrupt av en skara missnöjda supportrar.
Så därför kan väl inte konspirationsteorin om att Fifa är korrupt vara sann?

Det finns skillnad på något som är helt befogat med något som inte är det. Vi har en stor mängd klara videobevis, f.d domare som kunnat uttalat sig, nuvarande president, spelare, coacher som även har sagt ifrån och även uttalat sig om detta, men antar att de är lika blinda som oss här på forumet som också lagt märke till detta.

Vad har de som antar att Barca får domarfördelar att gå på, avundsjuka, ångestmedicin och tårar?
Barcelona Barcelonistas
2015-08-31 12:21
LennyRomario . artikeln tar upp precis allt. Du blundar för historiken där Real alltid fått fördelar. Jag menar inte att dom betalar domarna elr något sådant. Mer att domarna bara följer en norm i Spanien där 1 säsong till utan en ligatitel för Real bara är för mycket. Så mycket som dom spenderat så vore det ett fiasko ifall dom bara lyckas vinna 1 ligatitel under Perez period. Då menar jag den artikeln jag länkade. Den du länkade är en myth artikel skapad av en blind människa.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 12:17
Lenny Romario

Jag tror att de flesta här inne redan är medvetna om vad andra lags fans säger om oss, ingen missade "uefalona" perioden, jag finner det bara strange att du väljer att lägga upp det här för att "uppmärksamma" oss. Vad försöker du säga? Att det vi påstår angående Real Madrid och domarfördelarna faktiskt inte stämmer och att det istället går jämnt ut mellan oss och dem. Var det de du ville poängtera med GOAL artikeln, fast på ett lite mer smartare och diplomatiskt sätt så att du själv slapp göra det?

Förstod inte riktigt poängen med att länka den, för även om du själv säger att du ville uppmärksamma folk på vad andra säger om oss så tror jag att du redan själv var medveten om att vi alla vet om vad andra fans säger om oss.

Men men, känner att det här inte leder någonvart. Du får sköta diskussionen vidare utan mig, jag vet iaf vart jag står och vilka åsikter jag har.
Barcelona Heisenberg
2015-08-31 12:15
Jag ställer mig till skaran som tycker Sergio Roberto gjort en bra säsongsinledning, men låt oss sitta ner i båten lite. Malaga hade inga intentioner att gå framåt och därför blev hans defensiva egenskaper aldrig testade. Efter Atletico kan vi utvärdera.
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 12:03
@Gabriel:

Så konklusionen är alltså att domaren i Barcelona - Chelsea var usel? Bra. Det håller jag med om.

Vad artikeln tar upp och inte tar upp kan du inte blanda in mig i, jag har inte skrivit den. Jag försöker bara uppmärksamma er på att samma tankar som ni har om Real har många andra om Barcelona. Så varför det ena skulle vara 100% sant och det andra 100% osant är för mig helt obegripligt.
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 11:59
@Barcelonistas:

Så allt emot Barca är en myt (vilket jag håller med om), medan allt emot Real är sant (vilket jag inte håller med om). Okej, då vet jag.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 11:46
Z_Z

Helt korrekt, det glömmer folk också av.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 11:46
Barcelonistas

Underbar länk, förklarade allt det jag försökte få sagt.
Barcelona Z_Z
2015-08-31 11:46
Gabriel:

Vi bör också ha en straff i första matchen mot Chelsea för nerdragningen av Henry.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 11:43
LennyRomario

Den matchen mot Chelsea skulle Chelsea haft 1 straff med sig och det var den på Piques hands. Om den på Eto'o ska dömmas för hands i slutet så skulle vi också haft en liknande straff i början av matchen där Ballack tog med handsen i början av matchen. Att vi sedan fick Abidal helt galet felaktigt utvisad nämner du inte heller.

Angående de andra matcherna du länkade via goal.com. Vi börjar med Milan, i första matchen på San Siro blev Barça rånade på 2 straffar. En på Alexis och en på Puyol, men det nämner du inget om. I matchen mot Arsenal blev Barcelona rånade på ett mål på Emirates Stadium, men det nämner du inte heller något om.

Hmm?
Barcelona neymar JR
2015-08-31 11:14
Okej nu är det inte så att domaren missar 50/50 chanser utan det är uppenbar sekvenser som man inte ens behöver repris bilder på Eller varför inte ta upp alla felaktiga offside dom blåste förra säsongen. Ett dussin med mål försvann pga domarnas "inkompetens" Det är viktiga mål med, allt som oftast var det mål som dömdes bort när det stod 0-0 Till Chelsea matchen är dem flesta av besluten 50/50 situationer. En straff kan jag tänka mig var solklar, en hands på eto'o. Däremot fick vi ingen straff under hemma mötet trots att dom var mer solklara än det Chelsea lipade för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-08-31 10:56
LennyRomario Jag såg inte första mötet mot Chelsea det året vi "rånade" dom. Vad jag fick höra var att vi fick en del domslut emot oss, och om jag minns rätt, så skulle ballack ha blivit utvisad. I andra mötet blev abidal felaktigt utvisad efter att anelka snubblade på sig själv? Varför tar ingen upp det? Är inte det ett grovt felaktigt domslut? Sen i returmötet mot Inter på camp nou, när bojan gjorde 2-1 och målet dömdes felaktigt bort för hands på Keita (minns ej vem), bollen nuddade magen och även om den rörde vid handen så hade han handen på magen. Fördelarna vi får glöms aldrig bort och det snackas om dom i all evigheter framöver. Men domsluten som går emot oss är det ingen som snackar om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-08-31 10:55
LeynnRomario - jag säger att dom anklagelserna är en stor jävla myth. Gå in på länken som jag visar nu och läs igenom artikeln helt. Jag tycker den är rättvis där man ser på båda sidorna av myntet. Chelsea 2009, vi alla vet att Abidal aldrig borde ha blivit utvisad i ett skedde där vi ligger under med 1-0. Straffarna är ju billiga förutom handsituationerna.
Barcelona Barcelonistas
2015-08-31 10:48
Gabriel - ta och kolla på den här matchen, det är mot Getafe borta säsongen 08/09. En sämre domarinsats har jag nog aldrig sett. kolla igenom hela.
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 10:45
Googlade precis "referees favour Real Madrid". Fick 1580000 träffar. Googlade sen "referees favour Barcelona". 244000 resultat. Jag vet inte vad det säger, men något intressant säger det. Ska jag tolka det som att Barcelona glider räkmacka i Europa och Real glider räkmacka i La liga, men ändå aldrig lyckas vinna? Men ni som tror att domarna är totalt emot emot oss och för Real Madrid. Hur ser ni på anklagelser mot oss, som när vi rånade Chelsea? Eller artiklar som i länktipset?
Barcelona Barcelonistas
2015-08-31 10:40
Gabriel - den ligatiteln som Real vann under Mourinho var ett stort jävla rån det fattar ju vem som helst. Haha den videon är helt sjukt 15 missade straffar för oss under säsongen 11/12? Lägg därtill bortdömda mål och offside avblåsningar. Man borde granska den skandal säsongen noga.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 10:35
Tänkte också passa på att skriva ett kort inlägg om Sergi Roberto, killen spelar faktiskt bra som högerback. Lika usel som han är som mittfältare, lika duktig är han som högerback, jag är imponerad. Han tar alltid rätt beslut, han vågar vika inåt i planen, följer med bra i offensiven samt att han håller rent sin högerkant defensivt. Hans inlägg har också faktiskt visat sig vara av en riktigt hög kvalitet.

Jag räknade inte alls med Sergi Roberto förut, och även om det är väldigt tidigt att säga så kan jag utan tvekan se en plats för honom i truppen som högerback. Han är en fullduglig ersättare till Alves när denne inte finns tillgänglig, även om Aleix Vidal kommer att ta den rollen när han blir spelfärdig.

Kul hur som helst att se att det finns lite talang i Sergi Roberto.
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 10:33
@LeoMessi:
Då undrar jag helt seriöst hur motiverar man sig till att följa en liga som man vet i grund och botten är uppgjord? Även om jag trodde att det var sant (vilket jag inte gör), skulle jag försöka intala mig att det inte var sant. Annars är det ju totalt meninglöst, slöseri av tid och inget annat än en källa till outtömlig ilska.
Barcelona LeoMessi
2015-08-31 10:18
LennyRomario Synd att spanska domare är konsekventa med sin inkompetens. Att jämföra mig med eller några på detta forum med Mou håller inte. Mou hittar på skit och är paranoid, vi pekar ut domarnas misstag som dom begår när dom dömer våra matcher. Och dom misstagen är äkta och dom existerar på riktigt, medan Mou hittar på och när han får fördelar så klagar han ändå. Dessutom klagas det ganska mycket när vi väl får en felaktig straff med oss. Så vi är åtminstone någorlunda konsekventa med vår kritik mot domarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 10:06
Dubbel
Barcelona LennyRomario
2015-08-31 10:05
@LeoMessi:

De spanska domarna är ju totalt inkompetenta, allmän kännedom.

Men visst, gå ni i Mourinhos spår och antyd hela tiden att världen är emot dig och de dina. Tro bara inte att det är något eget påfund, eller något som gör det här forumet behagligare att läsa.

Går du in på alla andra forum i världen så kallar en stor del oss för Uefalona. Jag tror inte att det ligger någon sanning i det heller.

Men det är fan dags att sluta tro att världen är i maskopi mot ett lag som vunnit sju ligatitlar på elva möjliga.

Så varje gång vi vinner ligan gör vi det för att vi är bäst. Och varje gång Real vinner så ska det vara för att domarna gynnar dom? Ja, det är fan Mou-klass på det resonemanget. Så vi är alltså alltid bäst. Punkt slut.

Det är ju alltid lockande med en teori där man alltid är bäst, oavsett hur det slutar.
Barcelona Gabriel
2015-08-31 10:00
Angående domarna och de självklara och uppenbara "misstagen" de begår mot oss så är det klart som solen att något inte står rätt till, vad det sen beror på eller vad anledningen är vet jag inte, vi kan bara spekulera. Men faktum kvartstår att den senaste ligan som vanns åt Real Madrid 2011-2012 var pga av domarhjälp vecka in och vecka ut. Och inledningen av den här säsongen ser oerhört skrämmande ut när det kommer till den fronten, om det ska behöva se ut så här under hela säsongen tvekar jag på att vi kommer att kunna ta hem ligan, för förr eller senare får domarna igenom det de strävar efter - att beröva Barcelona på poäng.

Förut har domarhjälpen till Madrid i Spanien alltid existerat, men den har varit mer självklar när det kommer till att hjälpa Real i deras egna matcher, och inte lika mycket som att stjälpa Barcelona på poäng. Men enda sedan vi började ta över mer och mer och dominera sedan Pep-eran har fokus även hamnat på att råna Barcelona på saker. Vi pratar om uteblivna straffar (väldigt mycket av sånt), konstiga röda kort, påhittade saker från domarna där både Pep och Piqué blivit straffade och utvisade samt avstängda (vem minns inte när Pep påstod att en domare ljög angående honom) m.m. Man har liksom förstått någonstans att det inte enbart räcker med att hjälpa Real i deras matcher, då Barcelona faktiskt på mångt och mycket är som en maskin i Spanien.

Väldigt, och otroligt väldigt sällan tappar Barelona poäng numer. Ibland kan Barcelona spela dåligt, ibland riktigt jävla dåligt, men på något sätt lyckas man trots allt ändå nästan alltid att ta med sig 3 poäng. Det måste vara oerhört frustrerande för Real Madrid. Samma givna 3-poängs garanti existerar nämnligen inte i Real Madrid när det är deras tur att spela dåligt, ofta ser man de tappa poäng i de matcherna (och de gångerna de ändå lyckast ta med sig 3 poäng har väldigt mycket haft med domarhjälp o göra). Därför har man blivit nästintill tvungna att beröva Barcelona på straffar, felaktiga offsides, långa avstängningar m.m.

Barcelona hade vunnit 3 raka ligor med Pep, en 4:e kunde inte på några som helst sätt att tillåtas, det satte man stopp för helt enkelt. Extra frustrerande blir det när man ofta ser hur Real Madrid, och främst Ronaldo, får straffar med sig får otroligt mycket mindre än det som nekas Barcelonas spelare. I många fall får Ronaldo med sig straffar av rena filmningar, eller av kontakt utanför straffområdet (som även hänt i El Clasico matcher). I vilket fall som helst så tycker jag att Barcelona har blivit bättre på att vara lite mer "smutsiga" av sig, vilket behövs.

Förut kunde våra spelare vara som lamm, man satt i soffan och blev förbannad på orättvisan som skedde och att ingen i laget blev irriterad. I dagens upplaga av Barcelona har vi mera "skitiga spelare" (om man vill uttrycka sig så), eller spelare som helt enkelt inte tar någon skit och säger ifrån. Alba, Neymar och Suarez är alla 3 styckna sådana spelare och sätter mer press på domarna ifall dem känner sig orättvist behandlade. Det hjälper inte fullt ut men ändå lite.

Nåja, jag hoppas att våra spelare inte räknar med någonting från domarna den här säsongen för det här kommer att fortsätta, det är jag helt säker på. Vi måste helt enkelt se till att förlita oss på oss själva och inte räkna med att få självklara straffar osv. Det kommer att bli en tuff säsong men med de spelarna vi har och framför allt den vinnarmentalitet som existerar i våran klubb så tror jag ändå det är fullt möjligt att försvara ligan.
Barcelona Z_Z
2015-08-31 09:32
@Barcelonistas:


Du glömde räkna förlusten mot PSG utifrån din lista.
Barcelona neymar JR
2015-08-31 09:23
Real behöver inte göra något, det är förbundet som är partiska och madridtistas sen barnsben. Dem som förbättrar förutsättningarna för laget dom stöder Eh skitsamma, det gör att titlarna som trillar in än mer värda bara
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: