/spanien/barcelona/forum/3041.aspx/spanien/barcelona/forum/3041.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-03-25 01:29
Trots glädjen efter söndagens seger har jag varit ganska kritisk mot vårt spel och sätt att angripa matchen. Jag kände att jag behövde se matchen i repris en gång för att verkligen analysera matchbilden och vad som gjordes rätt och fel, något som inte kan göras på samma sätt under matchens gång då man dels ser den i sällskap och dels har sådana känslosvängar att man knappast kan stå för en objektiv analys. Det jag direkt måste säga är att jag har varit för
kritisk till spelet då vi enligt mig gör en väldigt bra match. Real Madrid är ett bra lag, den riktigt stora svagheten de hade var nog den mentala biten som förmodligen har att göra med formsvackan och många individuella spelare ur form, men annars stod de upp bra spelmässigt. Något de ska göra med det spelarmaterialet så inget konstigt där egentligen. Tänkte såhär runt 1-tiden gå igenom matchen efter perioder jag anser dela upp matchbilden.

1-30: Vi spelar enligt mitt sätt att se på det hela precis som jag vill att vi ska göra under en första halvtimmen. Vi visar att vi ska ha boll och vara spelförande och vi har en bra cirkulation där vi skapar en del halvchanser vi kunde utnyttjat bättre. Målet kom på en fast situation, något ovanligt för vår del men med undantag från en liten sekvens ca 22-25 är vi det bättre laget första halvtimmen. Ronaldo hade sitt läge vilket var det enda nämnvärda för Reals del medan vi har ett par riktigt fina inspelslägen vi kunde gjort bättre av samt naturligtvis Neymars miss strax före kvitteringen. Enligt mig får vi under denna period ut max av många spelare, men det är framförallt en något osynlig Messi som förmodligen är skillnaden på spelövertag och spelövertag med flera klara målchanser. Han var låst ute på högerkanten där man måste ge eloge till Real och framförallt Isco för fint defensivt arbete. Neymar är en annan spelare som av en annan anledning inte ska vara nöjd under denna period. Oerhört mycket slarv och alldeles för många bolltouch emellan aktioner. Men överlag en bra period och bra spel från vår sida.

30-45: Målet kommer direkt efter kontringen på Neymars jätteläge, väldigt snöpligt för vår del. Mascherano stöter, Mathieu är ute ur bilden och Piqué är för passiv mot Benzema. Det öppnas upp ett oförklarligt hål i en yta som kanske får beskrivas som den farligaste på hela planen, precis runt straffområdesgränsen och fram till straffpunkten där målvakten är för långt ut för att gå ut och styra undan och mittbackarna bara måste täcka. Jag vill inte lägga skuld på någon enskild spelare utan tycker kommunikationen brister. Efter detta är det svåranalyserat men vi hamnar under halvlekens sista kvart fel i dueller vilket gör att Real för enkelt spelar sig ur situationer och vi är dessutom alldeles för stressade när vi väl vinner bollen. Det är förmodligen en blandning av att Real får vittring och börjar spela med ett fint självförtroende medan vi får en liten chock av kvitteringen. Men bara för att det finns en förklaring blir det inte en ursäkt för spelutvecklingen som bara gjorde ont att se. En konsekvens av det raka spelet är att när vi väl ligger långt ner så vill vi komma till målchans alltför snabbt det ytan egentligen inte finns där och det leder till flera felpassningar och fortsatt rytm för Real. De hade och borde kanske satt dit 2-1 under den här perioden men lyckligtvis står sig oavgjort till halvtidsvilan.

45-56: Andra halvlek är till en början rätt så jämn med båda lagen som ändå spelar bra och tar sig ur svåra lägen. Benzema får ett läge för Real efter vackert spel men vi har tydligt höjt oss jämfört med slutet av första. Inte så mycket att säga om den här perioden.

56- ca 65/70: Vi får 2-1 efter en fantastisk prestation från Luís Suárez där han verkligen visar sitt värde och vilken världsklasstriker han är. Efter detta kommer en period med en sönderblåst matchbild, en del varningar, filmningar och överlag dålig rytm i spelet. Det här är dock den avgörande delen i matchen just för att vi visar en sådan mental styrka. Real Madrid var bättre i slutet av första halvlek och vi får ett förhållandevis slumpartat mål som inte direkt kommer från ett massivt spelövertag. Efter det följer en matchbild som står och väger med tufft spel och tjuvknep men det är vi som går vinnande ur striden och sedan avslutar matchen som det betydligt starkare laget. Den spelmässiga skillnaden mellan laget är marginell, båda besitter så otroligt skickliga spelare och medan Real har det lite bollskickligare mittfältet har vi vårt spelsätt inpräntat i spelarnas hjärnor och fötter. Skillnaden är istället den mentala biten där vi klarar av att resa oss från en snöplig kvittering och spelmässigt underläge medan Real inte alls klarar av att etablera något som helst spel efter 2-1-målet. Det här beror nog mycket på form då vi spelar med ett enormt självförtroende och Real varit i en svacka men också på lagens uppbyggnad. Jag känner att även om vi på ett sätt övergett vår spelmässiga grund har alla spelare en tydlig idé om hur Lucho vill bygga det här laget. Alla vet om våra styrkor, alla vet om våra svagheter och alla spelare har varsina tydliga roller i vad de ska göra. Tror man på detta kommer man aldrig att vara slut i en match utan kunna resa sig och trycka tillbaka en motståndare.

De sista 20-25 minuterna talar för själv. Vi vinner de allra flesta bollarna på mittfältet och sätter sedan igång framåt för att ibland kunna vila med boll, mycket tack vare Xavi och Busquets. Neymar hade två riktigt bra chanser, Suárez hade en chans när han placerade bollen utanför den bortre stolpen, alba borde gjort mål på Messis framspelning och Messi hade ett gyllene läge att avgöra matchen på en passning från vänsterkanten. Vi hade chanserna, och vi fick dem precis som i Reals fall i höstas via kontringar. De vinner inbördes möten för att de är effektivare helt enkelt.

Det blev ett långt inlägg som jag ändå hoppas många läser och det ska bara sammanfattas lite kort innan vi är klara.

- Spelmässigt är det väldigt jämnt mellan lagen, något man får räkna med.

- Vi har den största delen av matchen relativt bra kontroll. Vi börjar bra och avslutar bra och då vinner man oftast matcher.

- Matcher av den här digniteten går alltid i perioder men den sista kvarten i första visar tydligt vilka detaljer vi behöver jobba på. Jag säger detaljer eftersom att det i helhet ser bra ut. Defensivt presspel där vi när vi pressar inte under några omständigheter får lämna farliga ytor öppna, att vara kyligare med bollen även under perioder man blir tillbakapressade och samspelet mellan mittfält och försvar som oftast är bra men ibland kostar oss mycket, exempelvis vid 1-1.

- Vi är mentalt starka som jobbar oss tillbaka och tillslut vinner med mersmak. Jag känner att Lucho verkar ha jobbat med spelarnas fysik och mentala förmåga där vi löper mer, har fint rörelsemönster och ofta i slutet av matcher är det bättre laget tack vare tro på spelidé, bra fysik och bra rotation.

- Effektiviteten lyser med
Barcelona ( Xaviesta )
2015-03-25 01:07
Apropå ingenting, jisses vilken "artikel" dom levererar på grannens sida. Man blir häpen av den fruktansvärt låga nivån och att man ens känner behovet av att leverera en hel uppsjö av skit kring vart CDR finalen ska spelas gör att jag inte kan låta bli att flina lite, bitterheten skiner ju i all sin glans. Kan ni tänka er Emily skriva en sådan artikel och lägga upp den här? Skillnaden stavas klass. Klass, som är just det Real Madrid vill stå för. Varför supportar man ett lag man inte identifierar sig med isf? Meningslös "artikel" utan något som helst budskap eller åtminstone skriven med glimten i ögat. Endast ren och skär bitterhet. Kan tänka mig att killar som Cigge, Hombre och Soy Madridista skäms lite grann över nivån vissa på den redaktionen håller. Samma sak med artikeln under med "skribenten" Mehran som skriver av sin ilska mot hela puertan angående Bales oduglighet i precis samma stil som man diskuterar i ett forum. Löjlig nivå helt enkelt, kan inte ens klassas som en artikel då personen ifråga inte besitter språkkunskapen som krävs eller skriftens gåva. Tack och lov för vår redaktion med el Flaco, Emily, Taher och övriga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-25 01:00
Gabriel

haha tror mer än hälften av oss här inne lider av samma "sjukdom" galna barca sjukan:P
Barcelona Liunil Masse
2015-03-25 01:00
@barcastuff: Pique: "Cristiano was attacking and Mateu (referee) asked me about my kids. I told him: what is this, you want to distract me?" [ser] Haha,what theee fuuck..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-03-24 23:52
@Federer:

Man blir ju jävla ..
Barcelona Liunil Masse
2015-03-24 23:15
Lite angående vårt mittfält: Iniesta har gått ner sig något otroligt. Vet helt ärligt inte vad det kan bero på. Han är bara 30 år!? Rakitic är bra defensivt men offensivt saknas det en del mot lag som Real. han har ingen mästerlig bollkontroll och har väl inte de snabbaste fötterna som kan vända spelare snabbt under press. Bra att Busquets är tillbaka för han är i en nivå för sig som defensiv mittfältare. Man märkte Mascheranos brister under El Clasico. Tror att det bästa mittfältet vi kan ställa upp med är: Xavi-Busquets-Rakitic Xavi och busquets för kontrollen på matchen när det behövs och Rakitic när det direkta spelet behövs. Xavi och Busquets lite längre bak än Rakitic som agerar tvåvägsspelare. Det bästa vi kan komma med eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2015-03-24 23:09
Vilket jävla svin Marcelo är
Barcelona enkos
2015-03-24 23:06
Zidane har åkt till Bayern för att få lektioner av Guardiola
Barcelona Neymar11
2015-03-24 22:48
Hur många här inne trodde att vi skulle stå här med bra chans till alla titlar i november? Haha Blaugrana91 Är nog den ende som har varit helt positiv sen somras och verkligen räknat med laget. Jag själv förväntade mig inget förrän 2016/2017
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-03-24 22:45
Trippel är vad vi bör sikta på, men jag är nöjd med en Liga titel lr cl buckla, cdr är en bonus.

Men någon dubbel som tex liga och cdr titlar är ej omöjligt och väldigt realistiskt, CL är ångest man vet aldrig vad som kändes där, det ser bra ut iaf, vi får se hur det går på pzg
Barcelona zick9
2015-03-24 22:26
Gabriel

Samma här.
Barcelona Heisenberg
2015-03-24 22:26
Gabriel

Jag sitter i precis samma båt.Det är egentligen först nu jag förstår hur mycket tid av mitt liv jag lägger på Barca. Har mest hela kvällen bara suttit och stirrat. I normala fall kan man ändå tillåta sig att sysselsätta hjärnan med annat eftersom man "snart" kommer få belöningen i form av en match. Men nu är det obehagligt långt kvar. Seriöst, vad fan ska man göra?
Barcelona Barcelona 1899
2015-03-24 22:25
@Gabriel:
Du är inte ensam, lider av samma 'problem'.
Barcelona Gabriel
2015-03-24 22:16
Är det bara jag som har sån otrolig Barça-abstinens? Det enda jag gör på min fria tid när jag inte jobbar är i princip att sitta och tänka på Barça, taktiker till uppkommande matcherna mot PSG, hur lång tid Neymars formdipp ska hålla i sig, om trippeln kommer att bli en dröm som verkligställs, vilka spelare som skulle kunna göra vårat lag bättre, hur presidentvalet kommer att sluta. Sitter och kollar på en massa gamla favoritmatcher. Har redan kollat på båda CL-finalerna mot United, 2-6 el Clasicot och youtube:at massa av våra spelares prestationer under våran säsong. Jag har verkligen drabbats av Barça-sjukdomen den senaste månaden. Missförstå mig inte, har alltid haft den här klubben i tankarna enda sedan jag blev culé, men den här senaste tiden har det nått en helt ny nivå. Försöker leta efter filmer men det slutar med att jag typ youtube Xavi istället. Hur jag ska orka med det här landslagsuppehållet vet jag ärligt talat inte. Åh!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-24 22:01
HAHA slutet, i almost shit My pants på riktigt. Sjukt roligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2015-03-24 20:36
FC Barcelona this season - Funny video:
HAHA klockren.
Barcelona BarcaLaliga
2015-03-24 20:18
TAKTISK ANALYS: FC Barcelona - Real Madrid! Analysen blev kortare än vad som var tänkt, men hoppas ni gillar den.
Barcelona Messi-Nr-One
2015-03-24 20:04
Yess Barca vann El Clasico HAHHAHA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-03-24 19:13
Finns säkert en ekonomisk faktor när det gäller Messi och hans medverkan i vänskapsmatcher. Argentina får säkert ett par miljoner extra om Messi spelar, så brukar det ju vara även i klubblagssammanhang.

Men Messi är smart, han vet vad som gäller i år och blir han skadad minskar chansen till att vinna guldbollen, ligan och CL markant.

Sen uppstod väl känningen under el Clásico och inte under träningen med Argentina?!
Barcelona Erik Satie
2015-03-24 18:27
Hoppas Tata är smart nog att inte låta messi spela hela matcherna. Men, Messi vill ju alltid spela så det kan bli svårt.
Barcelona Liunil Masse
2015-03-24 18:16
Detta är bara en försmak på vad som kan hända med dessa jobbiga landskamper. Tur att det inte var något allvarligt med Messi för då hade vår säsong kunnat gå åt helvete. Får be att det inte händer något framöver för våra spelare.
Barcelona Barcelona4
2015-03-24 17:45
Bekräftat Tests have shown that Messi, who had foot discomfort, has no injury. He will continue with ARG, who will play two friendlies in the US [tyc]
Barcelona Barcelonistas
2015-03-24 17:39
Gabriel - han stannar i Washington för att göra tester. Då hade han ännu inte jobbat gruppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-03-24 17:35
I don't get it, stannar han i USA eller åker han tillbaka till Barcelona?
Barcelona NoGo™
2015-03-24 17:33
According to several Argentine sources, tests have shown that Messi has no injury. He has rejoined ARG squad. #fcblvie
Barcelona Barcelonistas
2015-03-24 17:32
Underbara nyheter, Messi åker tillbaks till Barcelona. Fantastiskt. Det är inget allvarligt så oroa er inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-03-24 17:27
YEES! Jag är extremt glad att Messi kommer tillbaka till Barcelona. Jag personligen tror inte på att det är någon större skada utan man måste skylla på nånting så att det ser ''finare'' ut. Jag är mycket glad över det. 2 helt meningslösa matcher i USA, hade dom varit i Europa så hade det varit bättre men nu ska han alltså spela 2 matcher, riskera att skada sig och flera flygresor som tar enorm kraft och energi. Tata vet vart han har Messi, Messi vet vart han har Tata.

OM allting stämmer så att säga.
Barcelona Gabriel
2015-03-24 17:24
Får verkligen hoppas på att det inte är någon allvarlig skada på Messi. Han är just nu bättre än någonsin och det tog en lång tid innan han kom upp till den nivå han spelar i för tillfället efter hans senaste skadebekymmer. Förhoppningsvis är det lite taktik från hans sida då han vill komma undan dessa onödiga jippo matcher och istället få lite välbehövlig vila. Jag lägger ingen stor peng på att han missar matchen mot PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona4
2015-03-24 17:22
@barcastuff: Messi has toe discomfort and will return to Barcelona. He was in the United States to play two friendlies with ARG. [as rac1 sport]
Barcelona Barcelonistas
2015-03-24 17:18
Nja står att han har någon känning tror inte det är så allvarligt. Nu slipper han spela dessa skit matcher. Vrf lägga dessa onödiga landskamper nu i ett viktigt skedde av säsongen?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: