/spanien/barcelona/forum/3034.aspx/spanien/barcelona/forum/3034.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2015-04-22 02:07
"I Barca hade han legendförklarats och fått samma avslutningen på karriären som Xavi." - skrivet angående Verratti. Herregud, lugn. Vi pratar om Spaniens och Barcelonas största och överlägset bästa mittfältare genom tiderna. En spelare som i mångt och mycket nästan själv med sin speltid sett till att forma fotbollen under en 5-årsperiod med sitt sätt att se på fotboll. Under en lång tid, och än idag vill alla unga mittfältstalanger spela som Xavi. Han kommer att lämna ifrån sig en legacy. Verratti är i början på sin karriär och har inte vunnit något mer än ynka League 1 och cuptitlar. Xavi har vunnit Champions League 3 gånger, ligan 7 gånger, cupen 3 gånger, EM med Spanien 2 gånger och VM 1 gång. Bortsett från det har han även blivit utnämn; - World Soccer Player of the Year: 2010 - Euro 2008 Player of the Tournament: 2008 - UEFA Champions League Final Man of the Match: 2009 - FIFA Ballon d'Or Third place: 2010, 2011 - IFFHS World's Best Playmaker: 2008, 2009, 2010, 2011 Och en rad andra utmärkelser. Alltså, I'm sorry for the stating of the fucking obvious, men lugna bollar, och chilla gunilla säger jag bara. Verratti har hela sin karriär på sig att skapa sitt egna namn och sin egna historia men än så länge är han inte ens värd att hyllas lika mycket som ens 1 av Xavis tår på sina två underbara fotbollsfötter. Relax innan ni skriver i ren eufori av värvningskåthet (och det kommer från kanske den mest värvningskåta personen här inne). Bona nit!
Barcelona Lion24
2015-04-22 01:55
Det var en mycket förvänad matchbild, i alla fall från min sida. Där vi ångar på i första halvlek och sedan sänka tempot i andra för att vila till Espanyol matchen. Ett farligt sätt att spela men det hade vi råd med när vi hade en trygg ledning från Paris. Det viktigaste var att stänga matchen i första halvlek och det gjorde spelarna. Egentligen så blir man inte så utvilad fysiskt när vi spelar som vi gör i andra halvlek/ar eftersom vi får jaga boll mer men det är psykiskt som vi vilar. Vi lurar oss själva egentligen och det går hem.

Många har länge sagt att vi är på väg utför, ''Bara är inte samma lag längre'' o.s.v. Det kan stämma. Jag tror inte att någon klubb kommer kunna upprepa Peps Barca, kanske sett till titlar (tveksamt) men aldrig spelet. Vi har förlorat mycket sen Pep gick men vi har fått en grej tillbaka, en av de viktigaste sakerna i dagens fotboll och det är intensitet. Jag vet att jag håller på o babblar om det ganska mycket men det är så extremt viktigt. Skillnaden mellan Barca-PSG var förutom spelarna just intensitet.

Jag kände att intensiteten började gå av redan under Peps sista säsong. Under Tito och framförallt Tata så var det väldigt lojt men nu har vi fått tillbaka något som vi saknat oerhört länge: intensitet. Jag blir mycket glad över att se det och hur mycket man än tvivlar på Lucho och hans taktik eller sätt att styra laget så måste man ge honom cred för det!
Barcelona Nesto
2015-04-22 01:28
@Davids3:


Tror inte någon på detta forum har glömt vad Iniesta bidragit till Barca och jag tror inte heller att det finns någon som inte älskar Iniesta.

Under en längre tid har man inte känt igen El vampiro och ligger man runt 30 års åldern så är det väl klart att vissa drar spekulationer om att han börjar dala nedåt?
Men i detta fall verkar det ju som att Iniesta inte gynnas av det spelsystem Lucho vill ha..
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 01:22
Remember when corners against us were basically penalties? Now it's like "psh whatever." #UnzueBallonDOr
Barcelona Nesto
2015-04-22 01:21
@Liunil Masse:


Nja det kan jag inte skriva under. Fabregas ryktades till oss redan innan Pep tog över som tränare och jag tror personligen att ledningen ville ha honom mer än Pep ville det. Det var mycket prestige i att ta hem den förlorade sonen.
Man ska inte glömma att Pep faktiskt ville ha ut Cesc under hans sista år som tränare och att han senare tog Thiago under sina vingar i Bayern.


Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 01:14
Veratti var fantastiskt, vilken talang. Xavis ersättare helt klart. Han är unik. Jag hade betalt psg vad som för att få honom. Lockat över Veratti och fått honom tvinga fram en övergång. Ärligt talat, jag tror inte att han vill spela hela sin karriär i PSG och franska ligan. Han förtjänar bättre än så. I Barca hade han legendförklarats och fått samma avslutningen på karriären som Xavi.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Rambla~
2015-04-22 01:11
@GuillemBalague: Can't wait for Bayern-Porto. Lopetegui has replicated the Guardiola style at Porto better than Pep at Bayern. Pupil beating master? Haha, vilken pajas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-04-22 01:10
Herregud, bara Don Andrés förarbete till Neymars 1-0 gav valuta för alla kronor jag betalt för att se matchen på plats. Skall erkänna att jag är en av dom som trott Iniesta passerat zenit. Idag var definitivt en match som åtminstone fick mig att börja tänka i andra banor! Vilken halvlek han stod för. Bona Nit från La Rambla, Visca Barça y vamos a Berlin!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-04-22 00:57
@Liunil Masse:


Vinyals har valt att ändra taktiken en del och verkar vilja ha mer fysiska komplement på mittfältet till Halilovic som nu verkar ha tagit en (välförtjänt) startplats. Så därför har Samper fått stå till sidan för Patric som har en bättre förmåga att löpa, precis som Gumbau.

Eftersom många lag i segundan pressar högt har Samper många ggr hamnat mellan mittbackarna i uppspelsfasen. Nu föredrar Vinyals ett rakare spel och då behövs inte Sampers passningsskicklighet.

Tråkigt, men Vinyals verkar ha fått order om att hålla kvar laget till varje pris, även om det innebär att utvecklingen för en av de största talangerna stagnerar. Å andra sidan sker det ändå ingen utveckling över huvud taget, så ingen större skada skedd. Sergi lär ju på ett eller annat sätt lämna B-laget i sommar. Dock inte klubben.

Jag filar som bäst på en krönika om B-laget och vad som skett med just utvecklingen de senaste åren, och även om hur framtiden ser ut. Blir förhoppningsvis klar innan månaden är slut.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-22 00:40
Hoppas Samper visar sig vara the real deal. Helt sjukt att han petas i B-laget. Vet någon varför?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 00:36
Thiago såldes och frystes ut av ledningen och Tito för att finansiera Neymar. Finns ingen annan orsak. Bayern kommer aldrig släppa honom. När de hittar guldkorn som ribery, robben och Thiago till en billig peng. Släpper de aldrig dem. För att de köper inte spelare som Barca och Madrid för 60 miljoner euro och uppåt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-22 00:32
Stabil match från oss. Vi manövrera bort Psg redan i första mötet och avgjorde finalen där. Finns inget att klaga på. Enrique och laget spelar väldigt klokt. Inga onödiga risker eller trötta ut sig bara för att tillgodogöra några fås orimliga krav.

Förhoppningsvis vinner Atlético imorgon och vi får en semifinal Barca vs Juventus - Bayern vs Atletico.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Treyh
2015-04-22 00:30
Kom igen "köpet av Overmars för några år sedan"...? Du menar stenåldern?

@Smogen:

Barcelona Smogen
2015-04-22 00:25
Att Barca köpte in legoknekten Fabregas för att slarva bort Thiago måstr väl vara den sämsta affären i Barcas historia? Varje gång jag tänker på dert så blir jag förbannad. och då har Barca ändå köpt spelare som Zlatan för ett sjukt överpris för att sen skeppa iväg honom för en sportstyver en säsong senare. Eller varför inte köpet av Song? Eller köpet av Overmars för några år sedan? Eller när vi gav bort Villa nästan gratis? Eller för er som minns försäljningen av Maradona. Nej, köpet av Fabregas, beslutet att ta Thiagos nr 4 och ge honom för att sen slarva bort Thiago. Måste väl vara det sämsta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-22 00:25
Nesto Fabregas köptes in av ingen annan än Pep? Pep och värvningar går inte ihop ibland. Såg inte Pep potentialen hos Thiago innan han värva Fabregas? Hade inte Fabregas värvats så hade Thiago lirat för oss nu, aja lite surt faktiskt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-04-22 00:15
Det är trevligt att se "snälla" kommentarer om Iniesta, men personligen så äcklas jag av folkets dubbelmoral.
Har har gjort ofantligt mycket för klubben, har varit en ren njutning att se på i många år. Sedan efter att ha haft dålig form i kanske 6 månader, så förändras saken 360 grader och man glömmer vem Iniesta är för någon.
Sedan idag efter en bra match så älskar alla honom igen helt plötsligt. Är trött på detta.

Många spelare har varit med om denna dubbelmoral, inte minst Busq.
Barcelona kingrodrigues
2015-04-22 00:09
Kmr aldrig förstå hur vi kunde släppa thiago, herregud.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2015-04-22 00:04
@Liunil Masse:


Mer tålamod? han har haft erbjudande från samtliga storklubbar i europa sedan barnsben men alltid valt att försöka slå sig in i Barca.
Han var en av de mest lovande för oss, och han klagade sällan och hade tålamod. För det så köptes Fabregas in och tog mer eller mindre "4" ifrån honom.
Lägg där till att Tito sa något i stil med att han inte räknade med Thiago. Ledningen gjorde inte så himla mycket för att få honom stanna heller kändes det som.

Faktum är att Barcas senaste tränare har varit rätt kassa på att förädla spelare från akademin.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-21 23:58
Missade matchen.

Hade bara liten fråga. När byts Messi ut???
Han var rätt sliten i Valencia matchen med..

Tack
Barcelona Liunil Masse
2015-04-21 23:55
soccerfan1 Njut istället! Fantastisk fotbollsspelare som kommer från vår akademi. Synd bara att han själv ville lämna. Lite mer tålamod och han hade varit en nyckelspelare nu för klubben han spelat för sen liten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-04-21 23:51
Luis Enrique: "Our pressing was almost perfect tonight. To do this, you need all players to be involved." Och precis därför kunde Iniesta inta en betydligt offensivare position än många gånger tidigare - och vips är han "tillbaka". Trots detta passade han ändå fel ett par gånger, men se det blir betydligt ofarligare om det händer vid mittlinjen än vid straffområdet. Hoppas verkligen laget kan utföra ett liknande press-spel fler gånger och att detta inte var en engångsföreteelse. Lucho har dock sett till att rotera för att spelarna ska orka fysiskt. Få se om det gäller även den mentala aspekten. EDIT: OM det var oklart så var detta inlägg en hyllning till Iniesta - en spelare jag alltid kommer att försvara, särskilt i det spelsystem Lucho använder.
Barcelona socccerfan1
2015-04-21 23:49
Ångest att se thiago :/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-04-21 23:40
Nu kan vi Barcafans sitta och njuta av matchen imorgon. Aupa Atleti!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-04-21 23:30
En sak som jag vill tillägga. Om iniesta fortsätter spela som han gjorde ikväll så är trippeln väldigt nära till hands. Man glömmer av hur bra han kan vara!
Barcelona Santiago Cazorla
2015-04-21 23:27
Tror Messi är lite trött. Spelat väldigt mycket den här säsongen jämfört med förra och har ett större ansvar den här säsongen, agerar spelfördelare och avslutare.
Barcelona enkos
2015-04-21 23:17
Barca vann utan att förta sig och dessutom blev inga spelare skadade eller ens varnade... kunde inte varit bättre
Barcelona Erik Satie
2015-04-21 23:15
Real vann Europacupen 6 gånger tror jag. CL räknas väl från 92 och då har Real "bara" 9 semifinaler att stoltsera med.
Barcelona Vampíro
2015-04-21 23:12
Iniesta: "I'm back? I never went away...". Legend, kommer aldrig finnas en person som Andrés igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2015-04-21 23:10
Leo y Cesc Måste vara nu under 2000-talet eller nått sånt. Real vann de flesta av sina titlar när man spelade med fyrkantiga bollar och det va typ 8 lag som tävlade :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-04-21 23:08
85 000 på plats på Camp Nou är mycket bra siffran med tanke på att matchen blev i praktiken avgjord i första mötet
Annons: