/spanien/barcelona/forum/3022.aspx/spanien/barcelona/forum/3022.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
7/18/2015 21:52
Den 18e Juli 2015 kommer att gå till en av de mörkaste dagarna i historien för FC Barcelona. Ett folk, fans, culés som på ett demokratiskt sätt röstat fram en president som står för orättvisa, brott och brutna löften. Det finns ingen större sorg än när folket själva valt att förgöra det man håller kärt. Tyvärr så finns det även de här inne som resonerar som majoriteten av de som röstat i dagens val - att Bartomeu är den bästa mannen att föra den här klubben framåt. Trippeln faller mig inte alls i smaken längre, detta då jag vet att trippeln är den enda orsaken till att Bartomeu vann det här 2-manna racet mot Laporta. Hade jag kunnat på några magiska sätt gå tillbaka i tiden och förändra historien och se till så att Barcelona blev titellösa i år så hade jag gjort det, för slutresultatet av trippeln visar tydligt att det var inte värt det. Jag har inte kunnat njuta av den här klubben på samma sätt som jag gjorde innan sedan Rosell vann valet 2010, jag känner inte samma glädje längre när jag följer den här klubben. Vi har inget speciellt som utmärker oss och vi är precis som alla andra. Jag såg det här valet som en sista möjlighet att bli oss själva igen, eller det vi strävar efter att vara, men medlemmarna tog den möjligheten och spolade ner den i toaletten. Jag antar att man helt enkelt får acceptera att det finns de medlemmar som ger blanka fan i allt som har med traditioner och värdighet att göra utan bara bryr sig om resultat och titlar - för det är precis det vi har förvandlats till, ett företag som bara bryr sig om vinster och inget mer. Det var inte det som gjorde att jag fastnade för den här klubben. 6 år till med Bartomeu känns som en evighet, men jag kommer likt förbannat att stå fast vid laget i mitt hjärta och förbli lojal. Jag kommer tålmodigt att vänta på en bättre dag, och framför allt kommer jag att fortsätta gå i den där mörka tunneln tills jag hittar utvägen om 6 år. Visca el Barça!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
7/18/2015 21:52
Those that are laughing now will be crying later. Barcelona members will get the club they deserve. The end.
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:51
The cameronians - no problemo, lätt att tolka fel. Återigen så ville jag se Laporta som vinnare. Känns lite som en förlust just nu. Som om Barca förlorat en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
7/18/2015 21:48
[QUOTE=the cameroonians]Blaugrana91 Om Bartomeu inte hittat ett alternativ till Qatar på 14 månader, varför måste då Laporta ta fram ett på bara en månad? Han har aldrig lovat något namn, han säger att han dock är övertygad om att kunna ordna ett bättre betalt, eller ett som kan samordnas med Unicef på framsidan av tröjan och inte längst ner på ryggen som någon tramp-stamp. Anser du att det är ett projekt att säga att vi ska vara nummer? för vilka aktiviteter är det egentligen Bartomeu bygger upp sitt projekt på? Pengar? Bra, men varför har då skulderna åter ökat och ligger inte längre i nivå för att kunna genomföra Espai Barca - enligt de premisser som tidigare utlovats med alla bankskulder nollade? Den sportsliga modellen bygger på att köpa in de största stjärnorna, men Bartomeu säger själv att han köpt upp de bästa och nu finns det inget kvar. Så vad hände rom 3-4 år? Var är tillväxten om pengarna inte kommer in? I la Masia? Knappast. ett förlorat projekt - i alla fall under Bartomeu (även om han har en bra poäng i att separera akademin i två sektioner) Laportas projekt må bygga på ideologiska idéer, men han har folk med hjärta och hjärna som kan fatta bra beslut, något som Bartomeu har uppenbara problem med. Men jag gratulerar dig och de andra som vill se en fortsättning på denna fars i ytterligare 6 år. För egen del kommer det att bli en bitter tid. [/QUOTE] Som sagt Bartomeu hade ju redan ett kontrakt med Qatar Airways värt över €60M på bordet, då är det väl upp till Laporta att ge information om vad han lyckas hitta? Benedito gjorde ju detta. Självklart är det ett projekt att satsa på att få klubben att bli nummer på alla fronter. Angående att skulden har ökat, ja detta beror ju på att vi spenderat mer den senaste tiden samt att kostnaderna ökat. Ännu en anledning till att Bartomeus projekt med ökade intäkter är nödvändigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/18/2015 21:46
@Barcelonistas:


Okej, men vad ska vi skriva?
Vi har för f*n radat upp inlägg (och artiklar) med argument till varför Bartomeu inte är rätt man att leda klubben vidare. Vad mer finns att tillägga liksom?

Bartomeu har stöd från de äldre supportrarna och de är svåra att nå ut till om man, som Benedito och Laporta, bara har en knapp månad (pga Bartos vädjan om fair-play under tiden som laget hade chans på titlar).

Dessa läser MD och la Vanguardia, tidningar som är PRO-Bartomeu/Rosell/Nunez och är inte intresserade av sociala medier eller alternativa nyhetskällor. Som sagt. Svåra att vända.

Men nu är det som det är, detta är demokratins baksida. Och medan jag inte gillar resultatet får jag vara så snäll att ändå acceptera det. Betyder detta att jag kommer att sälla mig till skaran med nickedockor vars minne endera är dåligt eller likt en guldfisks? Såklart inte.

Nu har i alla fall klubben en president som medlemmarna valt, frågan är dock om det hade varit densamme om valet skett förra året. Tveksamt va? Hur var det nu med guldfiskminnet igen...

Till sist får jag krypa till korset angående mitt förra inlägg, men popcorn brukar ju oftast betyda att man vill ha roligt åt någon - därav min respons.
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:46
Men, men tydligen är jag inget fan, och det var tack vare sådana som mig som Barto vann, och tydligen bryr jag mig bara mer om att vi ska vinna mer om Real Madrid. Vad vill jag? Jag vill se ett Barcelona som är världens bästa och mäktigaste klubb. Som använder la Masia som ketchup på korven, samtidigt som man kryddar korven med andra kryddor ( världsstjärnor). Vi ska satsa på vårt grundspel. Ett sånt Barca vill jag se. Barto är Perez nu också, wot? Laporta var inte dålig med värvningar elr va sägs om Henry,Zlatan,Ronnie,Eto,Yaya,
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
7/18/2015 21:45
Hoppas han åker in i finkan för Neymar affären! FY fan vad gött det hade varit, exakt det han förtjänar den råttan!
Arda Turanismo
7/18/2015 21:43
Jag önskar att vi hade varit titellösa under förra säsongen, Barto hade med största sannolikhet fått lämna då...
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:36
The cameronians - jag gav dig och dom övriga en komplimang precis. Ville se era grymma inlägg efter att Barto (tyvärr vann). Det var i en positiv bemärkelse som jag skrev de inlägget med. Tyvärr så uppfattade du det hela fel. Återigen så ville jag se Laporta som president.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
7/18/2015 21:34
Rambla~ Dom var inte redo för valet, sen förvånansvärt svaga på sociala medier, riktigt tragiskt att se faktiskt Dom har haft förutsättningar att nå ut till medlemmar både äldre och yngre men "valt" att förlita sig på debatterna som barto undvek med ett leende Redan när barto utlyste nyval, gjorde mig klar med honom för ytterligare 6 år. Idag har känts som en vanlig dag för mig tyvärr Men underskattar man den sluga råttan så är det en själv som sitter i råttfällan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/18/2015 21:30
@Barcelonistas:


Barcelonistas: Skribenten(??) som bara är intresserad av en sak; Jämföra Barcelona med Real Madrid. Du lurar ingen, du är bara intresserad av att FC Barcelona (fotbolsslaget) ska vinna mer än Real. På vilket sätt spelar ingen roll.

Well, I got news for you, Snart behöver du inte jämföra.
Samma skit om Bartomeu får fortsätta med sin modell och sitt Florentino-agerande.

Det är pga fans(?) som dig som Bartomeu idag vann valet. Enjoy your popcorn.
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:27
Voting has ended. There will be official results when 25%, 50%, 75% and 100% of votes have been counted. Final result expected 23:00-00:00.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
7/18/2015 21:24
sanna mina ord:april månad 2016 kmr det att viftas med vita näsdukar på camp nou
Arda Turanismo
7/18/2015 21:23
@SOMISEREM1899:
Så nu skall man göra skillnad i hur mycket pengar som presidenterna stoppade i sin egen ficka? Att ta emot €10M är tydligen inga problem men allt över den summan och då blir det annat ljud i skällan va? Vilket löjligt argument från din sida. Att ta emot en endaste krona i hand från vare sig Qatar eller Uzbekistan är lika dålig. Och om du skall anklaga Rosell och Barto för att ha berikat sig själva så får du åtminstone komma med källa...
Barcelona Déu és Culé
7/18/2015 21:22
[QUOTE=Tiki-Taka]Resultatet är ju baserat på 5000 röster!? Finns ju 45000 röster till att ta hänsyn till. [/QUOTE] Undersökningen är baserad på röstare på plats, sådana undersökningar görs även vid riktiga parlamentsval i alla länder och brukar stämma rätt exakt. Tyvärr ser det mörkt ut om du är anti-Bartomeu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
7/18/2015 21:22
Det som är mest upprörande är att endast 45% av medlemarna får ansvaret att bestämma vem som ska bli president. Demokratin när den är som sämst.
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:21
Om Barto leder så överlägset på 5 mo fu röster så krävs det nog något mirakel att juan vinner tyvärr ):.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Déu és Culé
7/18/2015 21:21
Suck... Bartomeu är vinnare enligt valundersökning... skjut mig i huvudet... en lång jävla arg rant väntar om detta stämmer
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
7/18/2015 21:20
Resultatet är ju baserat på 5000 röster!? Finns ju 45000 röster till att ta hänsyn till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
7/18/2015 21:19
@11-9-10:


Kan bara instämma med dig. När det gäller Benedito. Vad fan är det för en usel kampanjledare han har inom sin camp? Att inte lyckas nå ut till fler röstberättigade än så är fan under all kritik. Sparka omedelebums. :)

När det gäller Laporta håller jag också med om att han har gjort en rätt så usel kampanj och framstår så här i efterhand väldigt dåligt förberedd kan jag tycka.
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:18
According to an exit poll among 5000 voters, Josep Maria Bartomeu is the new president of Barclona, with 49.5% of the votes. [tv3]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Guardiola4
7/18/2015 21:17
Barcelonistas
Din amatör, ja alla dem som röstat på Barto före Laporta och Benedito är idioter.
Jag har full respekt och tack och lov att de är en demokratisk klubb (även fall jag sgår fast vid att de är idioter) jag accepterar resultaten. MEN kommer aldrig tycka att detta är bästa valet för vår klubb. Sa du att han gjort de bra pch städat upp efter Rosell? Du vet att de båda ska till domstolen va? haha...VAKNA.
Och du håller på Laporta men fan va snabb du är med att vara glad över att Barto vinner. Din personliget stämmer ialf kappan efter vinden.
Barcelona Xavi#6
7/18/2015 21:17
Aja, verkar som att råttan får sitta 6 år till. Helt sjukt, skandal efter skandal ändå lyckas få sitta kvar. Ni som ville detta grattis. Hoppas iaf inte att laget drabbas negativt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:16
Vad som är anmärkningsvärt är att Barto vinner så överlägset. Känns som detta handlar om något personligt, snarare än att man tycker om Barto. Laporta har ett dåligt rykte med som inte är populärt bland dom äldre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tito Vilanova
7/18/2015 21:14
Barto fan också
Barcelona 11-9-10
7/18/2015 21:14
Jag måste säga att jag är mäktigt imponerad av hur dålig laporta har varit under denna kandidatur Kan man inte sänka barto, som har varit med ledningen som har radat upp skandal efter skandal så gör man inte tillräckligt för att vilja bli president. Själv ville jag ha benedito då jag är trött på dokusåpan men men Ja Nike hit och dit Ja Qatar hit och dit Medlemmarna (dem flesta) har talat om för oss andra vad för Barcelona dom vill se. Nu gäller det bara att anpassa sig och njuta av spelarna åtminstone
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
7/18/2015 21:13
Today we found out that if you're a criminal while supporting a terror state, you can still get 50% of votes at the Barcelona elections.

Summerar det väldigt bra.
Barcelona Smogen
7/18/2015 21:12
De som röstat på Barto är äldre personer som läst Mundo Deportivo hela sitt liv. Dom kollar inte källkritik eller internet utan köper den propaganda tidningen spridit för Bartomeu likt en Nordkoreansk tidning sprider "fakta" om sina ledare. Intressant att se hur stor makt traditionell media fortfarande har.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
7/18/2015 21:12
Inget är ju officiellt ännu, var får ni all information ifrån?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/18/2015 21:12
Gabriel,Rambla,Cameronians,Xaviesta, Var är era inlägg, jag har laddat upp med popcorn.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: