/spanien/barcelona/forum/302.aspx/spanien/barcelona/forum/302.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep - El Míster
2017-04-09 00:49
Tre poäng bakom RM och en match mindre spelad + el clasico - ja, visst, spelet och diverse saker stämmer inte denna säsongen men det är skrattretande att höra folks "grattis RM till titeln" osv osv. Minnet sträcker sig inte längre än till igår hos många av er! Förra säsongen hade vi 12p ner till RM och ligan avgjordes i sista omgången där vi vann ligan med enbart 1p! Finns mycket att diskutera och tycka om denna upplaga och om LE men att prata om att ligan är förlorad redan nu är P12 fasoner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-09 00:47
Såhär kan det bli för vår del: Vi kan bli La Liga mästare om detta sker.... Om vi räknar bort matchen mot Real. Om både Real och Barca vinner matcher som kvar men skulle Barca vinna El Clasico så hamnar bägge lagen på samma poäng då blir Barca MÄSTARE tack vare inbördesmöte. Så det är inte över Culés även om vi spelar SKIT NU. Vi får tänka positivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-09 00:27
@Kröjjff:

Det är ju la självklart att ni får utstå mycket skit när ni kritiserar en tränare som tagit oss från titellösa till en trippel. Men under tidens gång och speciellt denna säsong har folk börjat inse att tränaren är taktiskt inkompetent och hans idiotiska rotationer är ju minst sagt frustrerande. Att en tränare får både ris och ros är ju knappast ett nytt fenomen.
Barcelona Davids3
2017-04-09 00:22
Kan inte hålla mig för skratt/gråt (välj vilket ni vill) när jag ser Bayerns 3 byten idag:

IN:
Kimmich, Douglas Costa, Hummels.

Haha :/
Barcelona Gio Style
2017-04-08 23:59
@neymar JR || Cillessen #1:

Baserat på?
I det chilenska landslaget fungerade det från början till slut.
I Universidad de Chle räckte det till 3 ligatitlar och 1 kontinental titel, klubbens enda stora kontinentala titel i historien.

Känns lite starkt att bedöma honom innan hans första säsong i Sevilla och att dra slutsatser därifrån när han har ett betydligt längre record innan det som pekar på annat.
Barcelona Gio Style
2017-04-08 23:53
Vet inte hur långt bak jag behöver bläddra för att hitta ett inlägg jag en gång skrev i vilket jag kallade Luis Enrique för en medioker tränare. Att han kunde tacka MSN för en stor portion av framgången. Va säkert över ett år sedan.

Då var "medioker" ett alldeles för extremt uttryck enligt dem flesta inne på Les Rambles. Har stått fast vid min åsikt, och jag står kvar där än idag. Var knappast att exaggerera.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-08 23:52
[QUOTE=Reymar]El Pistolero Har vi verkligen spelat sämre än dom sett över hela säsongen? Hälften av deras mål är från fasta situationer då dom knappt kunnat skapa något. Med bättre domare och en bättre tränare så hade vi lett ligan ganska överlägset. [/QUOTE] Fasta situationer är en del av spelet! Jag säger inte att RM varit bra, bara att vi har varit sämre. Vi skapar för lite mot lag som försvarar bra. Taktiken (om man nu ens ska kalla det taktik) är för dåligt. När RM behövt mål så har dom radat upp chanser o tillslut sitter den, vi skapar knappt något. Tränaren står som ett frågetecken o ser deppig ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-04-08 23:46
Såg någon skriva typ: ''visst gör Lucho fel men vad fan gör spelarna? Spelarna...''. Grejen är så här, jag har sagt det så många gånger att jag har tappat räkningen, dina spelare speglar dig som tränare. Malaga borta är svårt för vilket lag som helst, det spelar inge roll om det är Barca, Bayern eller Chelsea. Det spelar ingen roll vad laget heter eller vilka spelare dom har. Alla vet att Malaga borta är svårt, speciellt för stora lag då Malaga spelarna spelar upp sig betydligt och visar sin riktiga potential, något dom verkligen har. Det här vet jag i Sverige, så då måste en tränare som spelar i samma liga som Malaga också förstå det. Inte nog med, våran tränare sa själv att Malaga borta är en svår arena och att vi har haft det svårt mot dom de senaste åren, så om jag är medveten, då är tränaren i FC Barcelona VERKLIGEN medveten.

Tillbaka till skribenten som skrev vad han skrev. Om du har en ''speciell'' elva för viktiga och stora matcher och du inte använder den ''speciella'' elvan i en svår match, då skickar du signaler till dina spelare att det här är inte så viktigt, det är inte så farligt. Om du startar med Masch som högerback, Mathieu som mittback, Gomes och Denis som mittfältare, allt detta samtidigt, då skickar du heeeeeelt fel signaler till dina spelare. Och tro mig, osynliga signaler inom en grupp existerar. För du som tränare bad Piqué och Rakitic att ta gula kort för att slippa den här matchen, till det så massroterar du, om du som skribent på SvenskaFans hade varit spelare, hur hade du reagerat inför den här matchen? Om 5 är motiverade och 5 inte är motiverade, är det ett lag? Jag förstår mig inte på Luis Enrique, jag har aldrig sett en liknande tränare som drar sådana slutsatser som honom. Aldrig i hela mitt ''fotbollsliv'' och jag tror jag aldrig kommer få se något liknande heller om jag ska vara ärlig, om vi inte får Unzue då.

Det är extremt sorgligt att se spelare som inte får spela två-tre matcher i rad utan att ''vilas''. Förstår inte Lucho att detta vilosystem faktiskt försämrar våra spelare mer än att de gynnas? Jag förstår inte hur man som tränare för FC Barcelona inte kan förstå det, inte för att vara högmodig men helt ärligt talat, ingen annan tränare nånstans resonerar som han gör. Det är fullständigt sällsynt på alla plan och jag tycker att det är extremt sorgligt att det sker i just min klubb. Jag tycker att det är extremt sorgligt att se denna misshandel av Andres Iniesta, fortfarande en fantastisk spelare. Detta löjliga påstående om att Andres är 32 och inte längre kan spela var 3:e dag är störtlöjligt. Det är en av de löjligaste sakerna jag har läst härinne på SF, alla forum inkluderat. Grejen är att, är det en spelare som verkligen inte spelat var 3:e dag, utan att vara skadad, så är det Iniesta. Vi är nu inne i slutspurten, det är lite mer än 10 matcher kvar (!). 10! Ändå är du i behov av att vila spelare?

Taktiken? Tycker inte nån att det är konstigt hur taktiken skiljde sig mellan Sevilla matchen och Malaga? Varför satte man ett intensivt presspel mot Sevilla och spelade med stora risker? Varför var man försiktiga mot Malaga och försökte dra ner på tempot? Jag är mer än säker på att taktiken var att springa så ''lite'' som möjligt, alltså att inte ta ut sig för mycket för att vara pigga mot Juve, därav en sänkning av tempot. Matchbilden skulle se ut som så att vi skulle rulla boll med ett lågt tempo så att det indirekt också påverkar Malaga, på det sättet får du en låg rytm i matchen och du gör dig mindre ''trött'', jag är stensäker på att detta var tankesättet. Problemet är att det är omöjligt för ett lag att ständigt ställa om kroppens tempo och rytm, något jag påpekat flera gånger.

Det är också extremt sorgligt att se vissa av dessa spelare representera FC Barcelona. Vi har spelare som är i matchen fast ändå inte. Vi har mittfältare som har svårt med första touchen och passningsspel, mittfältare i FC Barcelona alltså! Allt detta är extremt sorgligt och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Jag kan skriva mer men jag vill inte, jag vet inte om jag inte orkar eller om jag inte tycker att det är värt tiden...
Barcelona Reymar
2017-04-08 23:45
El Pistolero

Har vi verkligen spelat sämre än dom sett över hela säsongen? Hälften av deras mål är från fasta situationer då dom knappt kunnat skapa något. Med bättre domare och en bättre tränare så hade vi lett ligan ganska överlägset.
Barcelona wallmannen
2017-04-08 23:41
Uppför dig!

Varning/ Mod.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Yellow cake
2017-04-08 23:38
Visst, Messi är Messi, men borde han inte släppa nån frispark till Neymar som är i väldigt fin frisparksform, något inte Messi varit senaste månaden
Barcelona Barc6
2017-04-08 23:35
Eftersom jag såhär sent inte kommer få tag på någon naprapat att dämpa min reumatism. Inte heller någon psykolog som kunde hålla mig någorlunda harmonisk, skriver jag därför till Er med förhoppning att någon sitter på stolen hemma med fötterna i kors och tar upp anteckningsboken och tar på sig rollen som min egna hjärnskrynklare. Vad är felet? är det första du ställer som fråga. Ja, j*klar vad arg jag är just nu. På saker som inte går att påverka med ilskan i sig, det förändrar sig inte bara för att jag är så arg samt frustrerad. Nästan som mjukvaran som ibland avbryter min dators avstängning, för att först kunna uppdatera. Jag vill inte skylla på nåt, jag vill inte heller peka ut något eller någon som drivfjädern i min frustration. För jag kan ju endå inte göra ett f*rbaskade dugg åt att folk har problem med laguttagningar, motivation eller simpel matematik. Då slutar ni anteckna i anteckningsboken med foten ur kors. Och säger, man ska ju inte vara arg, HELST. Det är inte konstruktivt, eller nåt? Och det är ju till viss del sant, speciellt när det handlar om att veva mot väderkvarnar. Mina bästa beslut har jag förmodligen inte tagit när jag är förbannad, å andra sidan så är vissa ilsk-slutsatser det bästa jag gjort. Om man som jag tycker att ilska är "något dåligt som vi kan göra till det bättre, så kan raseri vara en god tillgång. Sen ställer jag frågan till Dig, så hur väljer vi saker att bli arga på? Vad är viktigt egentligen? Och ibland kan ilska undvikas väldigt enkel, som Michael Jackson en gång sa, easy as A, B, C. Genom att bara sätta en laguttagning istället för att ta en siesta som herr LE verkar ha gjort när rivalerna tappar poäng. Eller göra som mig och hålla in "stänga av" knappen på datorn istället för att vänta på uppdateringen. Samtidigt som jag inte skulle peka ut något eller någon? Och sedan bara lägga sig på sängen och ta ett djupt andetag, medans man sakta börjar le då man vet att det inte är så mycket kvar av ilskan, oj jag mena säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-08 23:29
Reymar Likes från Puertan? Dom förtjänar den mer än oss då vi spelat sämre än dom sett över hela säsongen. Svårare än så är det inte. Dags att vakna o inse att dagens Barça mår riktigt dåligt. Vi har den sämsta truppbredden av alla toppklubbar. Vi har den mest taktiska inkompetenta tränaren av alla toppklubbar. Han vet inte ens hur man roterar. Har varit inne på det tidigare, stora saker måste hända nästa säsong för att rädda denna klubben annars är vi nya Arsenal/Milan. Början är att sätta nya tränaren, han måste vara VÄRDSKLASS. Är det Unzue som är nya tränaren så är det kört. Får be att det inte är han. Supercoach var det....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-04-08 23:27
Barcelona Soko
2017-04-08 23:25
Reymar

Då vi förlorar 17 poäng mot bottenlag då är vi inte värda ligan heller. Vi är då inte värda ens topp 4. Skamligt är bara förnamnet att bli utspelade av bottenlag så många gånger.
Barcelona Reymar
2017-04-08 23:21
@El Pistolero #9:

Välförtjänt? Snälla ta bort ditt inlägg och sluta med att söka likes från Puertan. Real har varit uddlösa framåt trion däruppe har varken kreativitet eller tekniken att skapa något vettigt deras mittbackar är ju för fan farligare än BBC. Utan Ramos nickmål så hade dom varit bakom oss och med alla dessa felaktiga domslut emot oss har kostat oss dyrt.

Dom FÖRTJÄNAR inte ligatiteln men Lucho har serverat ligatiteln på ett silverfat till sin gamla klubb nu när han har meddelat att han ska lämna..
Barcelona Kröjjff
2017-04-08 23:20
När Neymar efter sin kometkarriär i Brasilien kom ned på jorden i Katalonien, så började han så småningom sakta men säkert jobba sig upp till en jämn och hög nivå, som han tidigare aldrig befunnit sig på i FC Barcelona. Men brassen verkar dock som ett resultat ha blivit för bra för sitt bästa. Och som ett brev på posten återföll han i sin övertro på talangen allena och återupptog sina nonchalanta divalater igen; därmed inte sagt att det första gula kortet han fick, bortom allt tvivel var korrekt tillika klockrent. "Bara" att han till synes saknar den nödvändiga ödmjukhet som jag själv i ett svagt ögonblick tillskrev honom för ett tag sedan. Den satt av dagens match att döma, mer på ytan än innerst inne. Därför kommer Neymar JR förmodligen aldrig någonsin nå toppen av sin förmåga som fotbollsspelare. Synd på så rara ärtor om man säger så.
Barcelona Soko
2017-04-08 23:20
Imorgon ska vi glömma denna match och trösta oss med att det är mycket ketchup kvar, att Real behöver förlora bara två matcher och att det räcker med att vi vinner alla och så vidare och så vidare.
Sen ska räcka att MSN är på humör mot Juve Och sedan ska Lucho vara legend och förlänga kontrakt och så vidare ..
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-08 23:14
Det är verkligen Unzue som tar över.... Sen kan vi lägga till Bellerin för 40M. Fun times ahead.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-08 23:12
@Fuerza:

Berusad? Han har ju rätt vi hade ju ett flertal frilägen. Suarez missade två frilägen och sen väljer han att hoppa över en boll som sätter alla dagar i veckan för att sedan skälla på andra även Roberto hade ett friläge i slutet. Messi fick väl fem frisparkslägen i farliga positioner men lyckades inte träffa målet en enda gången.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-08 23:11
Juventus make it 32 home wins in a row in Serie A at JStadium WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW :/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-04-08 23:04
[QUOTE=Josep Guardiola]Jag såg inget andra gula komma upp? På livescore står det att det var direkt rött? [/QUOTE] Domaren höll det gula kortet. På Forza står det två gula. Förseelsen var hur som helst bara gult.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-08 23:01
För er som fortfarande tror att vi kan vinna ligan for fortsätta drömma, för min del blev det droppen mot Depor borta där och då såg man att tränaren och vissa spelare i laget är hopplösa. Efter resultatet i Madridderbyt så trodde jag att spelarna hade visat åtminstone LITE vilja nu när dom fått lite hopp suck..Ibland önskar man att man hade en riktig ledare i laget som Puyol eller Xavi.

Angående domaren så är det inte första gången den här smutsdomaren som tillhöri en Madrid fan club visar att en av våra spelare. Efter sisådär tjugofem minuter så hade vi redan tre gula ( alla var billiga) där och då visste man att vi skulle få någon utvisning, Camacho hade ju ett dussin felaktiga tacklingar men fick fortsåätta spela.

För er som säger att vi inte förtjänade straffen för att Malaga fick ett regelrätt mål bortdömd är ju inte logiska. I Realtid så såg det verkligen ut som offside då målskytten stod helt fri och Mascherano stod minst trettio meter därifrån, nästan omöjligt för domare att få den korrekt. Men straffsituationen på Roberto är ju en solkat straff snubben är ju inne i straffområdet och för er som säger att han var på linjen ni vet väl att lonjen räknas som inne i straffområdet?
Barcelona Mecum
2017-04-08 23:01
Vad spelar det för roll om neymar är avstängd eller inte till el classico. Ligan är ju ändå avgjord
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep Guardiola
2017-04-08 23:00
Jag såg inget andra gula komma upp? På livescore står det att det var direkt rött?
Barcelona Fuerza
2017-04-08 22:59
@JakWah:


Lucho är berusad.
Barcelona DM1982
2017-04-08 22:58
[QUOTE=Soko]Om nu Neymar fick direkt rött kort kan det bli flera matcher avstängning och missad El clasico också. [/QUOTE] Han fick två gula. Å andra sidan så snackade han rätt mycket med fjärdedomaren, kan åka på lite straff där också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-08 22:57
Säger det enda rimliga i allt detta är att spelarna har lovade spelminuter i sina kontrakt. Ser absolut ingen annan anledning till varför en tränare som skall lämna efter säsongen inte spelar sin bästa 11:a varje match för att sluta på topp?!? Varför skulle han bry sig om gnällande spelare om han ändå inte kommer vara kvar???????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-08 22:57
Om nu Neymar fick direkt rött kort kan det bli flera matcher avstängning och missad El clasico också.
Barcelona JakWah
2017-04-08 22:56
Barcastuff? @barcastuff_real Luis Enrique: "We had enough chances to win the game and we deserved the win" #fcblive Alltså kan han hålla käften?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: