/spanien/barcelona/forum/30.aspx/spanien/barcelona/forum/30.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Iniesta70.
2017-04-22 17:10
"Här upptäckte me, myself and I att jag försökte återuppliva ett tidigare inlägg med kejsarens nya kläder och lite smink. Tyvärr gick det inte att rädda. Så jag begravde skiten"
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-22 17:07
Barça försöker värva Aurier.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-22 16:50
Såg att Bojan Krkic näta nu mot Bayern. Visste ni detta om honom? "Ex-Barcelona star Bojan Krkic missed Euro 2008 due to anxiety attacks" Ibland ser vi fotbollspelare som maskiner, man glömmer att dom också är människor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-04-22 16:47
[QUOTE=Visca el Barca 17]Hej hur såg Bojans mål ut mot Bayern Munchen? [/QUOTE] Vidal skänkte bort bollen runt straffområdet och Bojan hamnade ensam med målvakten så han kunde enkelt rulla in bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2017-04-22 16:44
LennyRomario

För att nu i trötthetens tecken begagna sig av ett "postmodernt" uttryck: Spot On!

Barcelona Visca el Barca 17
2017-04-22 16:37
Hej hur såg Bojans mål ut mot Bayern Munchen?
Barcelona Thierry Henry
2017-04-22 16:37
@Reymar:Du känner inte barca alls som du snackar
Barcelona ElRaval
2017-04-22 16:07
är inte koeman längre ett alternativ? bra jobbat med Everton uppenbarligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2017-04-22 14:53
@Reymar:


Ok varför har detta barca vunnit ligan år efter år? Vi vinner imorgon och vinner ligan Real kmr ha samma säsong som 2015.
Barcelona Reymar
2017-04-22 14:13
@Mido:

Känner jag Barca rätt så kommer vi ge Real luft under vingarna och självförtroendet att ta ligan och Cl precis som förra året..
Barcelona DM1982
2017-04-22 13:19
In some Grade A fuckery, Barça waited until yesterday evening to submit their appeal for Neymar's red card to the Spanish Sports Tribunal. https://t.co/6nrxLJsTBy The Tribunal finished their meeting at 3pm, so Barça submitted the appeal at 4pm. They now won't discuss it until next week because Spain. https://t.co/79Oii4uHg0 Om detta stämmer.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-22 12:48
För några dagar sen ville någon här sälja Iniesta. Nu är det någon som vill sälja Busquets. Snart är det väl Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dr0mmis10000000
2017-04-22 12:14
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-04-22 11:33
Fuerza Håller med dig om att Busquets är väldigt långsam, men frågan är om han någonsin varit snabbare än detta? jag tror fortfarande att Busquets är den optimala spelaren för Barcelona när vi spelar enligt vår grundläggande spelidé. Då får han fokusera på att läsa av ytor och hålla uppe tempot med få tillslag (förutsatt att han har två fungerande mittfältare vid sin sida). Jag tror inte att Busquets gått ner sig, utan att taktiken arbetar emot honom. Nästa säsong tror jag vi får se den Busquets vi älskar igen och som är så viktig för detta lag. Måste dock medge att jag, precis som mitt nickname här kan intyga, är extremt subjektiv i mina åsikter om Busquets. Det är inte lätt för mig att kritisera denna spelare. Men en till säsong som denna och jag kanske skulle hålla med dig fullt ut Fuerza.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-04-22 09:28
@Mido:


Hoppas spelarna hittar motivation och förvaltar det till handling.
Barcelona Fuerza
2017-04-22 09:27
Viggo Grande Busquets

Tack för att du diskuterar med argument och bjuder upp till konstruktiv diskussion. Du träffar huvudet på spiken när du säger att vi saknar det defensiva tänket i dagsläget vilket skapar en obalans som bland annat drabbar Busquets. Dock vidhåller jag att Busquets är på väg nedåt och att han ÄR långsammare än många andra motsvarande spelare på hans position vilket inte räcker långt utan två magiker framför honom på mittfältet - två spelare jag är ytterst tveksam Barca kommer införskaffa. Därför är jag öppen för att vi tar in en "tråkig" spelare på den positionen som vinner dueller och släpper bollen snabbt. Arturo Vidal och Nainggolan är spelare som lockar i den positionen bortsett från Bakayoko i Monaco.

Det som oroar mig främst är att Busquets inte utvecklat sin fysik allt sedan han satte fötterna på Camp Nou's gräsmatta och det är en utveckling vi ser på samtliga spelare i truppen. Vad gör de på träningarna egentligen? Är det någon som utvecklat sin spänstighet, snabbhet, skottförmåga eller dylikt? Har man, med handen på hjärtat, blivit imponerad av någon spelare sedan säsongen 14/15 om vi bortser från Umtiti?

Soko

Kan bara hålla med dig. Säsongen 14/15 hade Neymar den perfekta kombinationen av underhållning och effektivitet. Det fortsatte in på hösten säsongen därpå men sedan kom kladdandet tillbaka - tyvärr.

Väl mött
Barcelona Mido
2017-04-22 09:23
Tänk er att en vinst imorgon kan förstöra Madrids säsong, please god let that happen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-04-22 09:16
"man förväntas ha allt fler egenskaper på varje position i den moderna fotbollen." Det här är bara ett sömnigt argument som folk använder då och då när de inte vet bättre. Det vore ett sant påstående om vi skulle prata om exempelvis Michael Owen. Ja, fotbollen i dag kräver ofta mer av sin forward än att han ska vara en snabb målskytt. Du måste bidra med mer än så. Men nu pratar vi inte om Owen, utan Busquets. Moderna fotbollen? Va? För 10 år sedan skulle lagen ha elva Drogba. Det var mallen. Stora, starka, hyfsad teknik, "kompletta". "Moderna fotbollen" är bara pendeln som svänger. För 10 år sedan pratade alla om 11 fysiska praktexemplar, sen kom Pep och 11 dvärgar och så svängde pendeln igen - alla skulle spela som Barcelona. Då var det "moderna fotbollen" och så nu svänger pendeln igen. Men låt pendeln svänga, vem bryr sig? Det som kännetecknar ett lag som utvecklat en egen stil är att inte följa pendeln varje gång den svänger, utan att stå kvar, Stå upp för sitt eget. "Moderna fotbollen", det argumentet är allt annat än modernt. Kanske mitt första citat illustrerar problemet många har med Busken? De ser och förstår inte vad han bidrar med. En överstegare kan alla se, att springa som en tok kan alla se, men att du har den smartaste fotbollshjärnan är svårare att se. "You watch the game, you don't see Busquets. You watch Busquets, you see the whole game." - Vincente Del Bosque Busquets is the best defensive central midfielder in the world. He's tactically very strong and will only become more important for Barcelona in the future. He can follow in the footsteps of Carles Puyol and Xavi. He's very humble and calm, but doesn't mind speaking up when he sees fit either. If I was reincarnated as a player, I'd like to be like him." - Pep Guardiola “Without Busquets, Barcelona and Spain could never had achieved what we have achieved” - Xavi "If I were a player, I would like to be like Busquets." - Vincente Del Bosque
Barcelona zigazaga
2017-04-22 09:12
Även om vi på något sätt skulle vinna imorgon (pessimist) så måste marängerna torska en till match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-22 09:05
@Fuerza:

Det är samma sak med Neymar. Han är en fotbolls konstnär och hans talang går inte att ifrågasätta, men det Neymar gör är mer underhållning än det som kallas effektivitet , och just Neymars underhållning i kombination med oseriöst och oansvarigt samt till en del barnsligt beteende har kostat oss en del.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-04-22 09:04
Angående Busquets: Fuerza; du har en poäng i det du säger och jag är redo att hålla med (förutsatt att jag förstått poängen rätt). Att jämföra spelare med andra spelare på samma position kanske inte alltid ger en rättvis bild. Casemiro är en perfekt defensiv mittfältare för den spelidé som Real Madrid spelar efter. Ser ingen göra ett bättre jobb än honom i Real. Är han då en bättre defensiv mittfältare än Busquets för det? mitt direkta svar är nej, men inte heller det är så enkelt. Busquets gjorde det helt otroligt bra så länge han hade två kollegor som gjorde sitt jobb ordentligt. Idag ska han agera bollvinnare och samtidigt ta ett större ansvar i omfördelandet. Flera sekvenser i matchen mot Juventus var det Busquets som pressade deras mittbackar, samtidigt skulle han vara framför vår backlinje och vinna andra bollar. I mina ögon har han haft en omöjlig roll för dem egenskaperna han besitter (kanske en omöjlig roll för vilken fotbollsspelare som helst). För mig är detta en tränar fråga. Tränaren ska ge spelarna roller som passar de egenskaperna som spelaren besitter. Idag har Busquets fått en för stor betydelse i försvarsspelet och ska täcka alldeles för stora ytor. Detta leder till att han ofta denna säsong sett ut att vara vilsen (eller slut som andra vill se det). Det finns ingen tydlighet i försvarsspelet i stort. 4-4-2 i försvarsspelet utan två anfallare som försvarar ger våra två innermittfältare.i försvaret en yta på 70x40 meter att täcka. Detta är en omöjlig uppgift för alla, oavsett om du heter Busquets, Casemiro eller Kante. Vi behöver få in en tränare som inser att försvarsspelet är lika viktig som anfallsspelet utan att vi förlorar vår grundidé med bollinnehav och underhållande fotboll för oss supportrar. Det har vi tyvärr inte haft sedan Pep Guardiolas tid. För att summera: Busquets är inte slut utan har hamnat i kläm i ett lag utan en ordentlig tanke för hur de ska försvara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-04-22 08:00
Fuerza Jag har alltid sagt , förstår man sig inte på Busquets roll och betydelse så förstår man sig inte på sporten fotboll. Jag orkar inte gå in på dom punkterna du gjorde , utmanar aldrig o.s.v. För det är bara löjligt att komma med såna påståenden . Som sagt , vi som vet , vi vet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-04-22 01:03
@Caz:


Tråkigare men effektivare.*

... vilket också är min poäng. Underhållningen ska inte kosta oss titlar. Att Busquets spelat en underhållande fotboll i jämförelse med exempelvis Casemiro denna säsong är dessutom att ta i så att det spricker i tarmarna. Lite objektivitet, tack.
Barcelona Fuerza
2017-04-22 00:59
Vill tillägga, Reymar, att Khedira behärskade sin roll mycket bättre än Busquets i dubbelmötena. Han gjorde det grundläggande i positionen och det är att sopa rent framför backlinjen. Det gör man genom att vinna andrabollar först och främst.

VIll även tillägga att LAM 10 saknar belägg för att Busquets skulle vara bättre än Casemiro offensivt. Om nu Busquets står 40-50 meter från mål och inte ska behöva skjuta, springa förbi motståndare, slå genomskärare eller slå krossbollar ... hur bidrar man offensivt? Paradox.

Era egna "argument" krockar med varandra. Ni får reda ut det själva.

Bona nit =)
Barcelona Fuerza
2017-04-22 00:51
Reymar

Du frågar dig själv "varför" men förstår inte att man förväntas ha allt fler egenskaper på varje position i den moderna fotbollen. Med det sagt behöver du förstå min tes innan du angriper den på felaktiga grunder. Jag fastnar inte i det förflutna utan ser ett Barcelona med spelare som kan göra fler saker oavsett position. Där har Real Madrid en betydligt bättre gryta med spelare som erbjuder många variationer av egenskaper. Främst är Real Madrids spelare starkare defensivt - i synnerhet inställningen hos mittfältare och backar.

Varane vore inte fantastisk om han inte vore oerhört snabb, teknisk och bra på huvudet ... det vill säga komplett på många sätt. Nu tog jag Varane bara som ett typexempel på en modern fotbollsspelare. Sedan har vi spelare med spetskompetens som väger över tillräckligt för att ge laget det laget behöver för att ta över en match. Kante är ett bra exempel på detta. Han täcker ytor som ingen annan och avbelastar lagkamraterna. Det är hans enorma bidrag till laget.

Men vad har Busquets? Busquets är ingen superskicklig spelare som Xavi som kan prioritera när laget ska gå till anfall eller hålla i bollen. Busquets är definitivt inte lika duktig som Xavi på att visa sig när backarna eller målvakten saknar passningsalternativ. Xavi hade en spetskompetens och det var hans hjärna. Han besatt ett sådant spelsinne att han fick Iniesta och Busquets att glänsa extra mycket tack vare sin närvaro trots sin ringa storlek. Du frågar dig varför Busquets ska kunna skjuta distansskott. Om man har ett erkänt distansskott så drar man till sig motståndare. Vad händer då? Jo, då får medspelarna mer yta och försvaret öppnar upp sig. Detsamma om man kan slå fina krossbollar (e.g. Xabi Alonso) som både drar till sig motståndare och drar isär motståndare. Att påstå att sådana egenskaper inte behövs eller att de är överflödiga på en fotbollsplan 2017 är att svära i fotbollskyrkan.

Den moderna fotbollsspelaren kommer bli "tvungen" att ha allt fler egenskaper för att kunna erbjuda laget en fördel i olika spelmoment: vare sig det gäller offensivt eller defensivt. Där håller inte Busquets när det gäller att ge laget en spetskompetens som flyttar över momentum till lagets fördel. Det var min poäng - inget annat.
Barcelona Caz
2017-04-22 00:43
Busquets slår oftast de bollar som är nödvändiga, är det bättre att slå kort slår han kort, är det bättre att slå långt slår han långt. Att vissa i fotbollsvärlden föredrar Casemiro bekräftar bara det faktum att fotbollen håller på att bli tråkigare och tråkigare.
Barcelona Reymar
2017-04-22 00:08
Fuerza

1. Varför skulle han utmana som en defensiv mittfältare? Du vet vät att om han tappar bollen så är det garanterat mål. Busquets är en världens bolltryggaste spelare och tappar väldigt sällan bollen.

2. Hans roll gör att han inte kommer till skottlägen eller vill du att han drar till från 40-50 meter?

3. Just krossbollar har inte varit hans starkaste sida men under dom senaste säsongerna har man sett en markant förbättring.

4. Att han aldrig slår genomskärare är en myt, han sätter dom ofta med mycket hög precision när han ser en öppning. Han är förmodligen bäst i världen på att slå pasningar mellan linjen där han med en passning kan slå ut ett helt mittfält och han hittar Messi gång på gång men de har du säkert missat.

Att du föredrar spelare som Casemiro och Khedira framför Busquets säger väl det mesta om dig..
Barcelona Iniesta70.
2017-04-21 23:45
Barcadinho

Tack min vän, men skenet bedrar:) Mitt beteende efter Reals "seger" i måndags lämnade mig ofrivilligt på en ny-bäddad soffa i vardagsrummet. Fick stanna där även efter vårt uttåg mot Juventus:) Så jag är nog lagom lustig här hemma emellanåt:) Tur man kan motorsåga av sig här på forumet med jämna mellanrum, annars så skulle man väl få dela soffa med jyckarna på permanent basis...:)
Barcelona Fuerza
2017-04-21 23:25
Reymar och L.A.M 10 Ni får gärna höja Busquets till skyarna men vi minns alla hur forumet kokade som in i helvete bara för några månader sedan när han slarvade bort bollar. Alla spelare kan vara trygga med bollen när de: 1. Aldrig utmanar 2. Aldrig skjuter 3. Aldrig slår krossbollar 4. Aldrig slår genomskärare Nej, Busquets tid är över så länge han inte får in två mittfältare som kan skapa magi framför honom på mittfältet och synkar med hans spelsinne (vilket Iniesta och Xavi gjorde under sin prime). Era argument är väldigt ihåliga.
Barcelona Barcadinho.
2017-04-21 23:11
Lion24 -
Jag vet inte om just denna specifika vecka är ett bra exempel. Spelarna behöver vilodagar mellan matcherna.
Men jag håller med dig att våra spelare ser allmänt otillräckligt tränade ut. Det beror på flera saker, redan försäsong mm. Det ska absolut inte se ut så här i elite fotboll.
Annons: