/spanien/barcelona/forum/2999.aspx/spanien/barcelona/forum/2999.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2015-06-19 12:52
( Xaviesta ) Man bugar och bockar för länken du la upp:) Det får bli att kolla på dokumentären ikväll när flickvännen har lagt sig för hon kommer börja tro att jag är galen som är så besatt av Barcelona;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-19 11:43
@MrKnowledge:


Han är väldigt out-going och karismatisk som person och en culé ut i fingerspetsarna. Det är förmodligen väldigt lätt för supportrar att relatera till honom och han försvarar alltid klubben och färgerna mot omvärlden.

Men han har sina flaws han också, förhoppningsvis har han genom erfarenhet lärt sig vad som funkar och inte. Han har trots allt fått sin beskärda del när det kommer till kritik och Rosell ägnade två år åt att smutskasta honom innan det förra valet. Så allt är redan ute, däremot gäller inte det omvända och Laporta kommer krossa Bartomeu verbalt om den sistnämnde vågar ställa upp i en TV-sänd debatt.
Barcelona DM1982
2015-06-19 11:35
Shanghai Just den perioden var rätt mörk och trist som supporter, spelet såg för jäkla dåligt ut. Annars så är en titellös säsong inte hela världen för mig, allt beror på spelet. Har laget kämpat hela säsongen men inte fixat någon titel så är det ok för mig. Men om de är loja och verkar festa för mycket ( typ Ronaldinhos och Decos sista säsong) så är det irriterande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-19 11:34
Idag kommer Bartomeu att presentera den första delen av sin kandidatur till att bli återvald (nej, vänta han valdes aldrig från första början...).

Ska bli intressant att se hans approach till saker och ting och om han vägar köra på den tidigare linjen fullt ut eller om det blir en del smörande när det framför allt kommer till klubbens grundstenar och identitet.

Barcelona MrKnowledge
2015-06-19 11:28
Fan vad laporta verkar vara skön, känns som en helt vanlig människa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-19 11:27
Barcelonistas Haha, fair enough, kan inte direkt säga emot dig att även Thiago är otroligt skadebenägen av sig precis som Reus, men Thiago är helt enkelt den perfekta spelaren för Barcelonas mittfält. Hade jag fått välja en enda spelare i världen till Barcelona så hade det utan tvekan varit Thiago. Sorry till alla som blev heartbroken av videon, jag blev likadan. Däremot ska det faktiskt sägas att Thiago knappast var jätte imponerande nu senast vi mötte Bayern, förväntade mig faktiskt mer av honom i fe 2 matcherna. Och sen ja, så länge Pep är kvar i Bayern lär det förbli en omöjlighet att värva tillbaka Thiago, men Pep stannar knappast kvar efter denna säsongen som kommer och som lär bli hans sista. Thiagos kontrakt går väl också ut sommaren 2017? Nästa sommar befinner sig alltså Bayern i en svår situation med Thiago om han inte väljer att förnya sitt kontrakt snart. Så länge inte Thiago förnyar sitt kontrakt kommer jag inte ge upp den drömmen. En värvning nästa sommar kan mycket väl vara möjlig. Det roliga är att jag, efter den första Bayern matchen på Camp Nou, skrev ett inlägg om hur jag hade kommit över Thiago och drömmen om att han ska komma tillbaka. Snacka om att lura sig själv. #InDenial Xaviesta Haha, den där dokumentären är helt underbar. Har nog sett den iaf minst 10 ggr. Alla andra som inte sett den bör definitivt offra lite tid av sin dag för att kolla på den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2015-06-19 10:48
Jag minns den dokumentären. Tror att SVT sände den för längesen, det var där jag såg den första gången. Jag blev kär i klubben år 2001. Jag blev onekligen förbryllad av en brasilianares briljans, nämligen Rivaldo. Då var man en liten pojke ynka 10 år förstod inte mycket av den vackra fotbollen och på den tiden hade man inte iPhones eller ens dator att ta reda mer på laget så det dröjdes tills TV4sport började sända la liga. Ni som är äldre supportrar hur kändes det under den perioden där vi var sårbara och titellösa i flera år?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-06-19 10:39
DM1982/

"Sedan får man inte glömma Laporta heller men allt var inte guld och gröna skogar med honom heller"

Håller med, men min uppfattning är att majoriteten av laportistas, där jag räknar in mig själv, inte romantiserar Laportas mandatperiod. Jag kan personligen peka ut på fler incidenter där han begick misstag, men i överlag tycker jag den gode Jan hade fler plus än minus under sina sju år vid makten.

Och förutsatt att han har lärt sig av sina misstag och att han lyckas få ihop ett intressant projekt har jag inga tvivel om att jag hade velat se honom återvända med Benedito som andra alternativ.
Barcelona DM1982
2015-06-19 10:31
el Flaco Intressant om Xavi och Davids, hade inte hört det innan. Kan vara så att det är vi utomstående som värdesätter Davids inställning mer än de i laget. Det var i alla fall uppfriskande att se en spelare som kämpade som han gjorde när Barcelonas spelare hade en loj inställning. Men det är klart, Ronaldinho är den spelare som återupplivade liket på allvar. Utan honom så hade Barcelona inte varit där de är idag, det känns rätt säkert. Sedan får man inte glömma Laporta heller men allt var inte guld och gröna skogar med honom heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-06-19 10:16
DM1982/

I sin bok skrev Xavi att Davids var en väldigt introvert person och att han aldrig ansträngde sig för att komma in i gruppen. Det kändes som att Xavi inte värdesatte holländaren lika mycket som oss utomstående. Istället tyckte han att det var Ronaldinho som var den stora anledningen till att laget höjde sig under våren.


(Xaviesta)/

Klassisk dokumentär och man kan inte låta bli att bli nostalgisk. På tal om Laporta så tyckte jag att det var smart att använda sig av Youtube för att annonsera sin kandidatur och jag ser väldigt fram emot att få reda på mer om hans projekt. Om det blir bekräftat att Abidal kommer ingå i hans kandidatur vore det intressant att veta vilken roll fransmannen kommer få.
Barcelona DM1982
2015-06-19 10:02
( Xaviesta ) Det är en mycket bra dokumentär det där, såg den för rätt länge sedan. Vilken mörk period det var med Barcelona, det var inte mycket som kändes bra med klubben då. Alla har vi våra favoritspelare från den perioden men den som jag uppskattade mest var faktiskt Davids. Han kom in med en riktigt skön kämpainställning, något som knappast fanns mycket i laget då. Som jag ser det så är det en av de viktigaste spelarna under den perioden, hans inställning smittade av sig till kommande säsonger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-06-19 09:57
Det verkar att vi närmar oss å värva Gundogan,, allting klarnar nästa vecka. Källa Tyska Bild
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-06-19 07:45
Rekommenderar den här dokumentären till er som förespråkar Laporta precis som jag gör. Några kanske redan har sett den men den är värd att länka upp oavsett. Filmat inifrån med board meetings där man bl a ser Rosell, Laporta m fl lufta sina åsikter, diskussioner hur man bör minimera huvudstadens inflytelse i domarkåren, Laportas intimitet med fansen och hans culé hjärta, dom svåra åren då bl a Perez Galacticos slog oss på Campen för första gången på två decennier, hur Laporta sakta men säkert tog upp oss ur skiten och byggde om klubben och mycket mycket mer. Engelska subtitles såklart och en fantastisk chans att få se vår klubb inifrån. Jag rekommenderar er att ge 90 minuter av ert liv för att få en annorlunda insyn i hur klubben sköttes och hur den sedermera började skötas. Dokumentären tar fart på riktigt i minut 30. Erhåll och avnjut. Shotouts till några härinne som jag tror finner dokumentären riktigt givande: Junta Dimision Kröjf Gabriel DM1982 Coach Pep Rambla el Flaco Cameroonians Andresito LeoMessi hjärta Jefecitos hesa röst Gio Style Lion24 Jeffson (El Jefecito) Självklart alla andra härinne också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2015-06-19 06:46
Shanghai Kommer aldrig glömma den säsongen. Smutslaget hade bokstavligen domarna med sig varenda jävla match. Aldrig sett något liknande inom fotbollen och kommer nog aldrig någonsin göra det igen. Helt sjukt var det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-06-19 05:49
@barcastuff: Barcelona wanted to include Alen Halilovic (19) in deal on return of Denis, but Sevilla has asked for B midfielder Sergi Samper (20). [catr] Man blir ju fett lack. Varför låna man inte bara ut Denis Suarez EN säsong och sen hade han återvänt nu. Klubbar som Sevilla sätter mer krav på oss än vad vi gör när det gäller att låna ut våra egna spelare! Nä skönt att Laporta snart är tillbaka, Rosell och Bartomeu borta för evigt från vår vackra klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-06-19 03:46
Man kan inte klaga på inställing i Copa America. Helt otroligt vilken inställning lagen har. Jag ser Sydamerikanska lag som mycket fysiska men samtidigt så kan dom hålla i bollen eller passa runt om det behövs. Dom har lite av Premier League och La Liga i sig. Det som är anmärkningsvärt är att de flesta spelarna är inte speciellt stora eller kraftulla. Hur kan dom vara få fysiska då och gå in 200% i varje duell? Jo dom har en sån extrem hjärta där borta. Det har väldigt mycket och göra med uppväxten, känslorna för ens land/lag och massa annat. Så hårt som fotboll spelas i Sydamerika kommer inte Premier League eller Ligue 1 i närheten av. Så bra fotboll som dom spelar MED boll i Sydamerika kommer de flesta ligorna i Europa inte heller i närheten av.

Såg precis Peru-Venezuela och det var en helt fanastisk match, trots att det bara slutade 1-0. Peru bjöd på en riktig riktig fin fotboll. Skall nämnas också att Venezuela fick en spelare utvisad efter ca halvtimmen spelad, så dom var en man mindre i stora delar av matchen men Peru tackade och tog emot. Varje närkamp är som på liv och död och dom är riktigt bra med bollen vid fötterna också. Det som jag kan tycka saknas i Sydamerikansk fotboll är det taktiska, framförallt i spelet med boll.

Omgång 2 är avslutad och det är bara Ecuador och Jamaica som inte tagit poäng. I grupp A så är Ecuador nästan helt avlägsna. För att gå vidare så måste dom vinna mot Mexico i nästa match. Dom har dessutom -3 i målskillnad och måste göra typ 6-7 mål. Kom ihåg att de 2 bästa 3:orna går vidare. Mycket besviken på detta Ecuador den här turneringen. Chile spelade upp sig rejält mot Mexiko men Chiles problem ligger i försvaret. Problemet med en 3/5 backslinje är att den nästan aldrig kan vara rak. Det finns nästan alltid stora hål i dom och motståndarna kan lätt utnyttja dom. Ytterbackarna har en helt kant att ta ansvar för. Det är omöjligt att hinna tillbaka då och stå rätt i position i försvarsspel. Det är för mycket att tänka på. Men man var intensivare och spelade upp sig jämfört med premiärmatchen mot Ecuador. Någon som kan förklara för mig varför Medel spelar MB i landslaget? Bolivia har imponerat och har faktiskt stor chans att gå vidare till nästa runda, vilken skräll! Mexiko är Mexiko och dom utmanar alltid om att gå vidare från gruppspelet. Dom är alltid bra och det är dom i den här turneringen också, trots att dom inte har sina bästa spelare med sig.

I grupp B så ser jag stora problem för Argentina, rent taktiskt, intensiteten, aggressiviteten, energin, användandet av Messi o.s.v. Var LITE bättre mot Uruguay men dom måste få fart på bollen (!) och inte vara så extremt centrerade. Nu går dom förmodligen vidare och det gäller att spela upp sig, när det gäller vilket det kommer göra snart. Uruguay spelade identisk som Atlético brukar göra mot oss. Det funkade faktiskt nästan då dom hade några möjligheter. Suarez saknas klart och tydligt. Såg ej matchen mot Jamaica men det är ett klasslag. Paraguay kan säkra avancemang via X mot Uruguay och sluta före dom. Kanon turneringen så här långt. Jamaica trodde jag inte så mycket på.

Alla lag har 3 poäng i grupp C. Jag tycker att folk överskattade Brasiliens insats mot Peru. Den var alls inte bra och det var ännu sämre mot Colombia. I Argentina så är man alldeles för centrerade medans i Brasilien så är man precis tvärtom. Man spelar alltså med Fernandinho och Elias som centrala mittfältare. Ingen av dom är playmakers eller den som slår avgörande passningen. Båda är defensiva ''städare'' på mitten. Argentina försöker ha full kontroll medans Brasilien knappt har någon kontroll, det eftersom man saknar 1 mittfältare. Man kan ha kontroll med 2 mittfältare (men det blir mycket svårare) men då gäller det att man spelar in en playmaker eller liknande på mittfältet. Jag har aldrig sett Neymar se så här grinig, aggressiv och arg ut, vad är det som har hänt? Helt allvarligt, mycket oroande.

Om någon här inne försöker bli en tränare eller helt enkelt bara förstå mer av fotboll så råder jag folk att titta på Colombias taktik mot Brasilien. Det var bland det bästa jag har sett i år. Om man inte orkar titta på hela matchen, vilket är förståeligt, så råder jag er att titta från efter dom gjorde 1-0 målet, alltså från minut 35-45. Helt otroligt. Colombia är ruskigt farliga. Peru och Venezuela har varit positiva överraskningar och allt kan hända i den sista och avgörande matchen.

Jag ber om ursäkt om jag är störande och skriver om något som kanske är ointressant för många eller som några kanske tycker inte håller hit men Copa America har hitills varit fantastisk och det är kul att titta på fotboll från andra kontinenter och förstå hur dom spelar där borta.
Barcelona Peshmerge - AS9
2015-06-19 03:15
@Barca Barca:


Men herregud, snacka om att överdriva..
Barcelona Shanghai
2015-06-19 02:23
Jag minns hur jag mådde illa av säsongen 2011-12. Bland det största rånet som har hänt i fotbollens historia i Spanien. Säsongen 2011-12 kan man inte säga att Real Madrid CF vann ligan, utan snarare domarna som vann ligan. Fotbollsförbundet i Spanien är för naiva. De kommer aldrig ta åtgärder eftersom många som sitter i styrelsen är maränger och man får en del deg av Florentino och hans gäng. Jag önskar någon de sätter stopp för fuskandet så som man gjorde i Italien när de fånga Juventus. Sedan blev de degraderade. Detta kommer tyvärr aldrig att hända i Spanien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2015-06-19 02:17
Haha, Joey Barton attackerar återigen Neymar. Vad skall man säga om denna engelsman? Otroligt många som är avundsjuka på Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-19 01:01
Iturralde Gonzalez (pensionerad spansk domare): ''I had the luck of being born in Bilbao and in Bilbao the people support Athletic. However, the rest of Spain for the most part, support Real Madrid or Barcelona, because they are the teams that win and that’s how it is. And from that come the referees, the majority of whom support Real Madrid.''

Simeone (coach Atletico): "Barça should be worried, next season won't be easy. It's unlikely that Madrid won't win the Liga." [radio marca]

Simeone har fattat hur RFEF och Real Madrid tillsammans fungerar. Efter 3 år utan en ligatitel är det nu dags för domarna att ta tag i det hela, och det vet Simeone om.

Situationen är exakt likadan som inför 11/12, och minnena om hur patetiskt dåliga domarna var den säsongen är starka.

Men man kan ju trösta sig med att vi har världens bästa fotbollslag kryddat med historiens främsta spelare att sätta emot fulspelet från huvudstaden.
Barcelona LennyRomario
2015-06-19 00:57
Laporta och prostitutionen. Så var det med den saken alltså ( se länktips). Allvarligt, orkar folk inte ens kolla upp saker längre? "Såg en bild".

Och 2011. Då var han inte ens president, om någon nu fortfarande insisterar på att kalla tjejerna för prostituerade.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-19 00:33
Maestro Xavi

Så länge Pep är kvar i Bayern lär det nog aldrig ske, men förhoppningsvis lämnar han tränarposten efter denna säsong. Då skapas det perfekta läget för en återkomst, och med Laporta som trolig president vid den tidpunkten som är så fäst vid La Masia-produkter hoppas jag innerligt att krutet läggs på att få hem den förlorade sonen Thiago istället för att punga ut €80 miljoner på Pogba eller dylikt. Mitt hopp har ännu inte dött ut.
Barcelona Maestro Xavi
2015-06-19 00:25
Jag tror att jag kommer få hjärnblödning nästa gång någon nämner att thiago måste tillbaka till barcelona. Det dramat har man fått läsa nu alldeles för länge. Hans återkomst kommer nog aldrig att ske.
Barcelona Barca Barca
2015-06-19 00:01
Gabriel// Nej nej nej nej, snälla nej...detta var inte bra broder. Tänk att ett framtida mittfält kunde se ut såhär Thiago-Busquets-Pogba ?

Kan vi inte ba sluta snacka Thiago Alcantara och lägga upp klipp på honom framöver på detta forumet ? Det är inte hälsosamt för mig och alla andra här inne...borde finnas med i forumreglerna att inte prata eller lägga upp klipp på Thiago. För varenda jävla gång han nämns frågar jag mig själv hur denna jävla tokpantade ledningen kunde släppa iväg honom...

Gonatt!!!!
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-19 00:00
Barcelonistas

Jag tvivlar heller inte på att de valde att följa med Laporta för att han är otroligt framgångsrik och har mycket pengar, men som jag sagt antalet gånger nu så gör det inte dem till prostituerade. Uttrycket ''Gold Diggers'' finns ju av en anledning.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-18 23:53
Laporta för göra vad han vill så länge han gör sitt jobb för Barca. Det är hans fritid jag skiter i vad Laporta gör gör under sin semester osv. Jag bryr mig om Barcelona och inget annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-06-18 23:46
Somiserem - i min värld är det kristallklart. Tre kvinnliga individer som med all säkerhet inte ens känner Laporta men väljer att följa med honom ( enbart pågrund av pengarna) till hans lyxbåt... Hmm förlåt men för mig är det så uppenbart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-18 23:20
Barcelonistas

Jag vet mycket väl att prostitution står utanför lagen i Spanien, men det har ingenting med saken att göra. Enligt din logik så är alltså alla kvinnor som umgås med rika män i Spanien prostituerade? Och nej, de skulle inte sätta sig i din Volvo - men jag fattar inte hur du av den anledningen drar slutsatsen att de säljer sina kroppar.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-18 22:58
Gabriel - du tyckte Reus var skadebenägen. Thiago får Reus och framstå som Stålmannen ju? Somiserem - du vet la att prostitution i Spanien är lagligt. Du kan köpa utan att åka fast. Att Laporta är med så unga kvinnor på en lyx båt, det känns skumt. Pengar var inblandat fattar ju vem som helst. Hade dom kvinnorna satt sig i min gamla Volvo? Nej. Money talks, cash is king.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-06-18 22:54
@Gabriel:


Snälla, gör mig inte deppig och ledsen en regnig kväll som denna..

Tack
Annons: