/spanien/barcelona/forum/2980.aspx/spanien/barcelona/forum/2980.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 14:42
Rambla~ Tyvärr så har det gått motsatt håll för honom, han var ju extremt "hypad" med ett högt marknadsvärde som har gått ner år för år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-06-25 14:38
Deulofeu kan bli klar för Everton under dagen. Priset lär hamna på €6-7m. Förhoppningsvis med en återköpsklausul inbakad.

Bara som jämföresle, Liverpool värvade någon backtalang för några dagar sen, 18 år, de fick betala 5m. Ville ju tro att Deulo kommit lite längre när det kommer till hans värde på marknaden. :P
Barcelona Rambla~
2015-06-25 14:33
@the cameroonians:
Ja precis och då samtidigt inte gått med på de idiotiska att låna ut honom under 2 år, eller jo det kan man väl göra (1+1) men man behöver ju inte skriva ett lånkontrakt på 2 år. Nu räknar Fifa det som en värvning bara för att låntiden var på 2 år. Så där går det när någon inte gjort sin läxa ordentligt. Det är så amatörmässigt så jag finner inte ord.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-06-25 13:57

Sergi roberto ut och Samper upp till a-laget hade inte jag tackat nej till. Men jag är 99 procent säker på att Lucho vill ha kvar Roberto.

Spelare som absolut ska lämna denna sommar: Montoya och Douglas.
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 13:50
The camerooninas Vill du verkligen ha samper på bänken utan speltid? Han är ju en av dom som måste spela, få erfarenhet och självförtroende. Han måste vi verkligen låna ut så han kan utvecklas för mittfältet Celta hade varit ett spännande alternativ för honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2015-06-25 13:40
Bekräftat via barcastuff Suarez får tidigast registreras i Januari och då stannar han inte mig emot.

Han ska komma hem som en stjärna och få rejält med speltid nästa år.

Centralt har vi redan Iniesta,Rakitic samt Rafinha som jag vill får rejält med speltid dessutom har vi även S.Roberto.

Busquets är given längre ned samt Mascherano och där kan även S.Roberto vikariera enkligt Enrique iallafall.Jag hade hellre sett Samper där!
Barcelona the cameroonians
2015-06-25 13:40
Denis Suarez (21) will stay on loan at Sevilla this summer. Fifa has confirmed he can't be registered now, only in January. [ser] Det här borde man väl ha tagit reda på långt tidigare kan man tycka. Bara att flytta upp Samper nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2015-06-25 13:22
@enkos:


Vi är ett lag inte nån en mans show. Spelar ingen roll om du är tredje målis. Du är ändå en viktig del av laget!
Barcelona Junta Dimision
2015-06-25 12:57
@enkos:

Jag tror många inklusive mig själv och även skribenterna på forumet är helt lyriska över att Sverige tog sig till U21-EM Semi och OS på det sättet de har kämpat sig dit.
Barcelona enkos
2015-06-25 12:51
@dinho the artist:

Jag är förstås jätte glad att Sverige ska spela OS men mitt inlägg syftar mer på hyckleri att det är ok att ändra i spelschema när det gäller oss och egna intressen men men blir rasande över att andra ligornas spelchemor ska göra detsamma 2022
Barcelona 1974
2015-06-25 12:51
Helt rätt, mitt fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-06-25 12:50
[QUOTE=enkos]Har Bravo spelat någon match för Barca i CL? Om jag så kan han kallas för CL mästare, om ej så gör han sällskap Vermalen och Douglas ... [/QUOTE] Om jag minns rätt så delar UEFA ut 40 medaljer som lagen kan dela ut till laget och de kan titulera sig CL-mästare. Sedan så borde det stå något specifikt i kontraktet mellan Arsenal och Barça. Antal spelade minuter osv. Monchi (sports director Sevilla): "Denis Suarez will stay at Sevilla for one more season. That's our wish and that's what his contract says"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-25 12:48
OS spelas i augusti nästa år
EM spelas i juni-juli också nästa år
Barcelona 1974
2015-06-25 12:45
Enkos hur kan det påverka det allsvenska spelschemat? OS spelas i januari medan allsvenskan börjar i slutet av mars.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
2015-06-25 12:37
Enkos
***
Förstår verkligen inte syftet med ditt inlägg. Är det fult att vi svenskar blir glada för våra sällsynta framgångar vi får ta del av?
Barcelona enkos
2015-06-25 12:35
@Gio Style:

Har du missat att man enligt uefa måste spela minst en match för att man ska kunna titulera sig som CL mästare.. att tex Vermalen inte kan titulera sig det eftersom han inte spelat en enda match och Barca således slipper betala extra pengar till Arsenal
Barcelona Gio Style
2015-06-25 12:14
@enkos:

Haha vart kommer detta ifrån?
Ter Stegen och Bravo har båda varit viktiga och bidragit till att LAGET vann trippeln.
Ska vi rycka ter Stegens ligamedalj eller påstå att han ej vunnit spanska ligan?
Barcelona enkos
2015-06-25 12:06
Sverige och svenskarna kokar av glädje av att bli kvalificerade till OS även om det kommer medföra problem med Allsvenskan schema... När det gäller VM i Qatar så gnäller alla hur ligorna måste göra uppehåll m m men när det gäller egna intressen så är det alltså ingen problem. . Snacka om hyckleri
En annan sak.. När det gäller Messi så vill ingen erkänna hans OS guld med Argentina eftersom OS inte är så stor men nu alltså har OS plötsligt blivit något enormt!!!
Barcelona the cameroonians
2015-06-25 12:04
Barcadinho

Halilovic har haft en säsong som kan karaktäriseras som berg- & dalbana.

I början blev det inte så mycket starter utan mest inhopp.
När han väl kom in så var han ofta övertänd och ville prestera för mycket. Dribblade mycket och försökte sig på räder på egen hand. Så småningom kom han bättre in i laget och hittade sin plats, men han hade ff svårt att hitta riktigt rätt i sin position som två-vägsmittfältare.

Som följd av detta gick också prestationerna upp och ner. Ibland kunde han dribbla av 2-3 spelare a la Messi och avsluta med skott utanför straffområdet, för att sen totalt misslyckas med att passa en lagkamrat.


Mot slutet av säsongen var han mer eller mindre ordinarie och blev jämnare i sina prestationer.
________________________________________

Vad gäller la Masia och bristen på fysik så beror det på att man först tittar på vilken intelligens spelaren har, därefter tekniken och snabbheten. Fysiken är inte prioriterad och därför scoutar man inte yngre spelare med den egenskapen (om de inte har det andra).

I stället kan man ofta se att vi köper in den typen av spelare i stället (Mascherano) och skolar om till mittbackar. Barcelona har helt enkelt en annan typ av inställning till vad en spelare ska bidra med på de olika positionerna. Alternativet är ju att forma om spelarna likt Piqué som var anfallare fram till 17 års ålder. Ibland lyckas det, men ibland får man övertro och värvar Song som mittback... Därför vore det såklart hälsosamt att vi någon gång fick fram en riktig mittback med de historiskt sett givna egenskaperna.

Vad gäller anfallare ar vi i princip alltid köpt in vår nummer 9;
Romario, Ronaldo, Kluivert osv. Och det är ju en ren effekt av just den fysiska avsaknaden.
Barcelona enkos
2015-06-25 12:01
Har Bravo spelat någon match för Barca i CL? Om jag så kan han kallas för CL mästare, om ej så gör han sällskap Vermalen och Douglas ...
Barcelona Krabban94
2015-06-25 11:57
@Deulofeu:


Douglas, Neymar, Suarez torde det vara
Barcelona Deulofeu
2015-06-25 11:19
Någon som vet vilka som räknas som ej eu i vår trupp?

Ney samt Lorden va?
Barcelona Barcadinho.
2015-06-25 11:08
L.A.M Nr 10

Att det händer i ungdomslag i Sverige, det vet jag. Jag har sett väldigt många exempel, särskilt av klubbar med seriösa akademier. De är så besatta av possessionsfotboll att man glömmer att det finna andra saker. Jag har sett tränare som rent av skriker gala om laget inte spelar med två/tre tillslag hela tiden. I Vilken ålder ska man sluta vara så sträng, blir det då inte försent?
Det är därför det kan ibland vara roligare att se mindre klubbar med inte så inpräglad utbildning. Dvs med mer frihet. Där kan man se spelare som gör udda grejer.

Och på tal om Barca - som jag skev, det är bara en känsla som jag har fått efter att se matcherna på tv.. Jag vet inte hur träningarna ser ut.

Men kolla vi på a-laget så ser vi väl att La Masia producerar nästan enbart tekniska mittfältare. När var det sist vi har fått en rejäl mittback eller anfallare från ungdomarna? Vår backlinje är helt utifrån. När kommer vi se en klassisk mittback från ungdomarna i a-laget? Jag tror att det är ofta så att ungdoms mittfältare skolas om till backar senare-
Eller en rejäl forward med fysik, avslut, huvudspel, position. Såna ungdomar sölas bort tidigt känns det som.

Hur kan det vara så att de flesta av våra mittfältare i a-laget, uppfostrade i La Masia har så mediokert tillslag. Thiago hade, men inte Xavi, Iniesta, S Roberto, Busqi, Rafinha mm

För ensidig utbildning?
Barcelona Gio Style
2015-06-25 11:05
Ska börja med att säga att jag må vara färgad i frågan, svårt kanske att inte vara det när det är så mycket känslor inblandade i matchen.

Cavanis röda är smålöjlig men samtidigt är den rätt solklar.
Det är det andra gula han får för att han örfilar Jara (halvlöst skall tilläggas) precis när domaren vänder sig om och tittar på just dem två.
Otroligt korkat, ska domaren låtsas att han inte såg den? Visst hade han kunnat göra det men å andra sidan vore väl det också fel egentligen.
Ännu klantigare var det också då han fick sitt första gula tidigare under matchen när han var aggresiv och knuffade linjedomaren.
Man får inte göra bort sig sådär...

Fucile fick sitt andra gula, inte ett direkt rött kort.
I länktips finns situationen, tycker att det andra gula är rätt solklart där :)

LeoMessi

Valdivia är så jäkla bra när han är i form.
Tyvärr har hans taskiga attityd och skador hindrat hans karriär från att blomstra som det borde gjort.
Slösade även bort några år av sitt prime i Qatar,
Nu börjar han komma till åren. Han kontrakt med Palmeiras går ut efter Copa America, de vill förnya men han har inte bestämt sig än.
Vore kul om nån hämtar honom till Europa, typ Bielsa som är i Marseille eller så.

Lite Barca då. Alltså ja har lite svårt att se Pogba hos oss.
Han är bra, men han e lite slarvig tycker jag. Inte den sortens spelare som vanligtvis passar in i vårt spel.
Lär bli en monstruös summa och då borde vi söka oss någon annanstans IMO.
Välkomnar honom med öppna armar om han nu skulle komma givetvis.
Barcelona Deulofeu
2015-06-25 11:01
DM 1992 samma med Ney inget kvalspel på ett tag nu... = fräscha sydamerikaner!
Barcelona DM1982
2015-06-25 10:50
I och med att Uruguay åkte ut inatt så har Suarez fyra matchers avstängning kvar. Bra att han slipper jobbiga resor för kvalmatcher. Även om det är skönt för oss så är det fullständigt uppenbart för alla (hoppas jag) att straffet var löjligt hårt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-06-25 10:19
Är det nån som kan förklara hur Halilovic säsong sett ut ?
Jag har knappt inte sett b-laget i år.

Jag frågade samma sak i vintras och fick svar att tränaren Eusebio inte trodde på honom fullt ut men att han gjorde det bra ifrån sig när han fick spela.

Kan nån ge en ny bild av hans säsong med våren i facit?
Lite nyfiken bara.
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 08:41
@barcastuff: Ig Alves: "An honour to spend time with you. Never change. Happy birthday, kid. Pay for a barbecue when we're back." http://t.co/0iwwS0iTS1 Haha vad fan Alves!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-06-25 06:45
Hur mycket jag än gillar Abidal och vill att han ska ha en plats i laget så tror jag inte att rollen han blir tilldelad av Laporta är det bästa för laget.

Jag har visserligen inte koll på hur det ser ut bakom kulisserna,Braida kanske börjar bli för gammal, men jag vill ha någon med ett track-record och erfarenhet på sportchefs-rollen.
Barcelona wallmannen
2015-06-25 03:50
Den chilenska spelaren gör en prostataundersökning på Cavani och han reagerar förståligt på det. Tyvärr ser domaren inte undersökningen.
Annons: